Zvali su me danas iz mts-a, nude mi raskid ugovora za Box 4 koji sam potpisao pre par dana. Od centrale sam udaljen skoro 4 km, pa kažu da neće funkcionisati lepo, čak im je i čudno zbog čega je moj zahtev za Box 4 odobren. Slažem se sa njima da ne funkcioniše lepo, imam brzinu interneta 6/1mbps, a kada uključim IPTV, brzina pada na oko 3/1mbps.
Ako pristanem na raskid ugovora, mogao bih da pređem na Box 2 (Fiksni, NET 10) + Omorika 1.
Međutim uz Box 2 + Omorika 1, ne bi dobio nikakav popust, dok uz Box 4, sam dobio 6 meseci po 1 dinar. Tako da u periodu od 24 meseca, Box 4 zbog ove promocije je povoljniji od Box 2 + Omorika 1
Mesečna pretplata za Box 4 (sa NET 10 paketom), je 3599 din. Sa uračunatih 6 meseci besplatno, Box 4 u periodu od 24 meseca iznosi 64782 din.
Mesečna pretplata za Box 2 + Omorika 1, je 3139 din. U periodu od narednih 24 meseca to iznosi 75336 din.
10554 dinara je Box 4 povoljniji od Box 2 + Omorika 1, a to uopšte nije mala razlika… Ne želim da plaćam veću pretplatu od onih korisnika koji imaju bolju uslugu. Zar je toliki problem da sprovedu optiku u mom mestu. Ne znaju ni da mi odgovore okvirno da li će ikada i biti uvođena optika. Strpiću se do 2020 god, ali čisto sumnjam da će nešto uraditi, koga god sam pitao za optiku nije znao da mi odgovori kada će biti.