Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Vidim mnogi kukaju na SSB pa zato pitah :) Šta znam, meni takođe mts box stabilan. Sad što mu je izbor kanala nikakav, ako zanemarim dvadesetak koji vrede, to je to već druga priča. Nemam alternativu.
Pa ni SBB nema 20 kanala koji vrede :) Mada realno, ima bolji izbor, a to kazem i ja, koji isti ne gledam nesto :)
Ali pricas sa Owimom, on zivi do prvog cvorista SBBa u Srbiji verovatno :D Kod mene, na 500m od owima, SBB je pucao vise dnevno, u proseku, nego Telekom sve vreme koje sam ga imao :) (net, TV who gives a f*** odjednom kao..)

Vidim mnogi kukaju na SSB pa zato pitah :) Šta znam, meni takođe mts box stabilan. Sad što mu je izbor kanala nikakav, ako zanemarim dvadesetak koji vrede, to je to već druga priča. Nemam alternativu.
Pa ni SBB nema 20 kanala koji vrede :) Mada realno, ima bolji izbor, a to kazem i ja, koji isti ne gledam nesto :)
Ali pricas sa Owimom, on zivi do prvog cvorista SBBa u Srbiji verovatno :D Kod mene, na 500m od owima, SBB je pucao vise dnevno, u proseku, nego Telekom sve vreme koje sam ga imao :) (net, TV who gives a f*** odjednom kao..)
Pa to :) Zaludan sam toliko da nekad čitam sve one komentare po fb upućenih SBB i da je to blagi užas ako je onako. Ali da imaju bolje pakete to stoji. Super izbalansirano u odnosu na njanjavi MTS.

Ja sam bio korisnik Total TV, ako se ne varam vlasnik i struktura je ista kao SBB. Programi su bili ok ali sam imao problem da kad nastupe loše vremenske prilike nemam signal. Ista stvar mi se dešavala kad sam u boravio u Švajcarskoj, ni oni nisu imuni na vremenske neprilike. Ali kao za inat kad god dođem kući u Srbiju navuku se neki oblaci i neko tmurno vreme pa od gledanja TV-a nema ništa. A to za posledicu ima da u kući izbija pobuna, krivac sam naravno ja.
Da mi se te gluposti više nebi dešavale rešim da izmem IPTV odnosno BOX. Uzeo BOX paket, odjavio Total i krenem da vratim opremu od Totala. Onda sam doživeo šok, najblaže rečeno. Naravno navikavši na švajcarsku pedanteriju uvek sam bio kivan na Telekom i njegove tetkice po poslovnicama. Medjutim, kad sam video koje rasulo vladau SBB-u, mene više od Telekoma ni puškom neće moći da odvoje. Moje iskustvo u poseti SBB-u su sledeća:

1. Firma ima se nalazi u podrumu, kao da su gestapo. Bože me prosti kao da rade u ilegali.
2. Kad sam se pojavio na vratima baja iz obezbedjenja mi reče: molim vas stanite u red, pripremte uplatnicu i novac. Ja mu kažem nisam zato došao. A baja mi kaže: gospodine može i kartica ali molim vas da poštujete liniju i šalteru prilazite tak kad doge red na vas?!?!? Ja mu ponovim da nisam zato došao, on mi onda reče: ako nemate zakazano niko vas ne može primiti, kako se zovete?
Tu mi je pukao film, opsovao sam mu oca i majku i sve po spisku. Drao sam se kao konj na sred one šalter sale, urlao sam na njega i nazivao ga najodvratnijim imenima. Izazivao ga da krene da me udari da bih mogao da ga složim. Nije se upacao na žalost. A on samo: gospodine molim vas, molim vas smirite se, ...
Tu se pojavio još jedan magarac u odelu i predstavio se kao neki šef. Njemu sam rekao da to što sam tu doživeo nisam doživeo nigde, ja sam došao da vratim opremu i to ne mogu da objasnim pandurskoj magarčini ispred mene. A magarac u odelu mi reče: pa šta tražite u sali? Odnesite opremu u kancelariju br.. koji je već bio. Pazi budalu, ja moram da znam u koju kancelariju nosim opremu u njihovoj zgradi?!? On predpostavlja da cela Srbija zna gde je koja kancelarija i raspored u zgradi?!? Dotičnu službenicu sam čekao pola sata, to ne zameram, možda je bila na doručku. Objasnim joj da sam bio zadovoljan uslugom ali na žalost zbog čestih vremenskih neprilika ne mogu da koristim njihovu uslugu i zato vraćam opremu.
Odnesem opremu, dobijem potvrdu i rešim se SBB-a.
Napominjem: bio sam zadovoljan korisnik, operateri na telefonu su se uvek javljali i bili veoma ljubazni. Tek kad odeš na lokaciju vidiš o kakvim se pilićarima radi. Oni samo viču: pare, pare, pare... A to je toliko ljigavo da ja nemam reči.
3. Telekom je dostupan na celoj teritoriji Srbije, njihova podrška mi je izlazila u susret kad god je bilo problema. Jedino sam malo duže čekao kad mi je crkao modem ali svi mi kažu da je to boljka Telekoma: na zamenu modema se čeka po nedelju dana.
4. Slika koju sam imao na Totalu nije bila ni blizu kvalitetu slike na IPTV-u.

Kod mene u mestu ima i jedan kablovski operater. pa ću vam premeti i ta iskustva:
Svi navalili kod njega zato što je bio jeftiniji 50-100 dinara a to što su platili ugradnju po 3000 dinara nema veze, jel da;)? A zašto su navalili kod kablovskog operatera ? Zato jer su se i tamo pravili pametni pa pljuvali Telekom i obećavali kule i gradove a od obećanja su dobili sledeće: internet nisu umali po 10 dana u mesecu. TV im je radio kao žmigavac: malo radi pa malo ne radi. Gazda proda firmu pa doge drugi koji im skine ionako loš kvalitet slike pa im slike na TV-u izgledale kao da gledaju youtube :D hahaha. Mic po mic njihov paket je bio skup kao telekomov ali zato bez mobilnog. Malo po malo 50% njih se vratilo u Telekom i uzelo BOX sa svim njegovim vrlinama i manama. Ja imam BOX4 u Telekomu ali 3G ne mogu da koristim zato jer ga kod mene u mestu nema a kad operatera pitate on kaže ima! Ali Zato tu je Telenor, kod njega 3g radi bez problema ,). Uglavnom poenta priče je da se ljudi i dalje vraćaju Telekomu a razloge ste čuli.

Trebao si ostati u SBB-u i trebao si kupiti alu antenu od nekih 1.4-1.5 metara,a onaj lavor što si dobio od njih trebao si razlupati o glavu onom panduru iz gestapo podruma.
Sliku bi imao i da padaju sekire.

Poslednja izmena:
U komšiluku nadomak granice (selo u Mađarskoj), nakačismo se na otključan privatni wifi... Krenem da šaljem sliku od 1 MB putem whatsupp-a, hop slika poslata. Rekoh štaaa? Speedtest, upload 5 Mbps sa ulice kroz zidove... Selo sa nekih 10000 stanovnika... A mi na nazovi maksimum paketu 2 Mbps...

Ja ****nih 5 mb/s mogu samo da sanjam sad mi je upload 50 kb/s ali bitno je da se pare uzimaju...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Pa mozda taj ima nekog lokalnog provajdera sa brzim netom. Evo i mi u gradu od 8000 stanovnika imamo za 1000din mesecno 50mbit i 5mbps upload i to ide sve preko bezicne mreze, ne treba ni fiksni da placas. A to sto telekom i ostali veliki provajderi deru je druga prica.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pa mozda taj ima nekog lokalnog provajdera sa brzim netom. Evo i mi u gradu od 8000 stanovnika imamo za 1000din mesecno 50mbit i 5mbps upload i to ide sve preko bezicne mreze, ne treba ni fiksni da placas. A to sto telekom i ostali veliki provajderi deru je druga prica.

Pretpostavljam 5ghz? Kod nas lokalni provajder daje 10/1 za 1299, a u debelom su dill-u sa telekomom, kače se na njihovu optiku...

Što se komšija u Mađarskoj tiče, selo im je pandan mom (razlika 20 km i granica), ali su infrastrukturno superiorniji. Razumem ja, možda zbog EU ili nešto drugo, ali verujem da je više zbog samih ljudi, a uopšteno i strukture vlasti. Nego, u ponudi imaju satelitski net, ADSL i kablovski. Mi u mom selu samo wifi i ADSL/VDSL (mali broj srećnika ima ovo drugo)... Već selo pored u drugoj opštini, osam do deset godina u nazad tera kablovski net... Tuga.

5ghz su antene te wifi a brzina je 50/5. Kablovska + net je 1500din zajedno. Ima iste kanale kao i iptv + fox sa totala. Lik ima para i resio je da pokrije nasu opstinu dobrim netom. Radi to vec godinama i od pre nekih godinu ipo uveo nam je bas dobre brzine i stabilan net. Koliko sve to placa i kako ne znam ali to nam omogucava.

Poslednja izmena:
Koja je to opstina/grad?

5ghz su antene te wifi a brzina je 50/5. Kablovska + net je 1500din zajedno. Ima iste kanale kao i iptv + fox sa totala. Lik ima para i resio je da pokrije nasu opstinu dobrim netom. Radi to vec godinama i od pre nekih godinu ipo uveo nam je bas dobre brzine i stabilan net. Koliko sve to placa i kako ne znam ali to nam omogucava.

Radim sa 5 ghz, izuzetno je zahvalna oprema u odnosu na trenutnu cenu.

Provajder s kojim radimo linkuje predajnike sa 13 Ghz opremom, verovatno će se u narednim godinama pojaviti i prvi 13 Ghz klijenti ali je to trenutno nepotrebno jer je 5 Ghz opseg zadovoljavajući. Zaboravih dodati da pored neta može naravno i Card Sharing u mreži.

Svaka čast tom liku.

Bolje da su dali upload ali to nije zanimljivo kao vaučer...

Trebao si ostati u SBB-u i trebao si kupiti alu antenu od nekih 1.4-1.5 metara,a onaj lavor što si dobio od njih trebao si razlupati o glavu onom panduru iz gestapo podruma.
Sliku bi imao i da padaju sekire.
Nije morao da kupuje neku veću antenu evo skoro su preselili sve tanspondere na s2 gde je bolji i jači signal ..Sad je kasno trebao je samo da sačeka..

Čekanje = TotalTV. To je moj zaključak posle tri godine korišćenja.

Juce mi oko ponoci nestao internet , doduse i nisam imao preterane potrebe za istim ali opet ...
Prvo sto sam pomislio je da su mi iskljucili zato sto sam racun za prosli mesec juce uplatio, nisam sumnjao da je do Telekoma - tehnicki problem.

Ima neki info sta se zapravo desilo? Telefon je funkcionisao ok, iako fiksni i ne koristim - stoji tu zbog adsl-a XD
Ima li Telekom neki blog ili neki odeljak na svom sajtu gde prijavljuje radove ili kvarove na mrezi? ili ja mnogo pitam - mastam.

Maštaš.

Послато са HTC Desire 816G dual sim уз помоћ Тапатока

Ima li Telekom neki blog ili neki odeljak na svom sajtu gde prijavljuje radove ili kvarove na mrezi? ili ja mnogo pitam - mastam.
Za online prijavu ne bih znao...
Nazovi 0800100100 i prati uputstva pa prijavi operateru.

Nemaju nikakav blog gde objavljuju kvarove, remont itd... ali imas na mts veb sajtu odeljak za prijavu kvarova..popunis ne tako mali formular ako ga tako mogu nazvati.Ja sam imai problem takodje sa adsl-om u subotu poslao tu prijavu i u ponedeljak oko 8 me je pozvao čika iz tehnicke sluzbe, mada se tada kvar vec sam otklonio tako da... izguglaj malo naci ces.

Послато са HTC Desire 816G dual sim уз помоћ Тапатока

Моји проблеми са мтс-ом се настављају. Укратко, заменио сам стари фиксни број на коме је радио ВДСЛ и 2 ИПТВ-а за ББТФ фиксни, јер ми је службеница у пословници рекла да ћу тако моћи да имам 3 СТБ-а. Међутим, накнадним мерењем утврђено је да технички услови не дозвољавају ни два, тако да сада имам само један СТБ уз 20/2 ВДСЛ.

Поднео сам приговор да ми раскину уговор за бокс пакет. У сваком случају мораћу да идем на СББ.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Данашњи проблем - пукао DSL линк и нема ништа од услуга.
Поднео сам приговор за други СТБ и дозволиће ми још један. Не знам како сада може, а до приговора није могло?!
У дилеми сам да ипак истрајем са захтевом за раскид уговора за бокс, без обзира на ово одобрење за други СТБ, јер се овај губитак услуга пречесто догађа.

Stiže meni danas poziv sa fiksnog nekog broja, predstavlja se devojka da zove iz mtsa i da trebaju da zamene moj adsl ruter za "brži?!". Inače imam HC520c i zvao sam, kumio, molio za prelazak na NET20 i svaki put odbijali zbog razdaljine. Poslednji put su čini mi se prihvatili da izmere, valjda da me se reše i da ne dosađujem. Videćemo sutra jel donose VDSL ruter da istestiraju.
PS. Valjda ne donose brži ruter po pitanju wifi N standard, smoriću se..

:)
A mozda sada stvarno mogu a nije moglo ranije?

Вероватно је могло увек, већ су ту радила 2 СТБ-а и ВДСЛ 10/1 и то без проблема, ако изузмемо ретке моменте када би СТБ потпуно забаговао и слика се укочила. Систем је подешен да аутоматски одбија захтев за другим СТБ-ом, ако већ постоји један уз интернет. Кажу да је захтев одобрен са "више инстанце".
Иначе, за данашњи прекид су изгледа криво "стручњаци" који копају за гасовод, покидали каблове.[emoji53]

Hg520c je ADSL a ne VDSL modem. Znaci ti si ADSL imao.
Sistem na ADSL mozda i odbija odmah zbog limita ADSL ali mislim da drugi vec imaju po 2 STBa

Проблем је био у лошим (кородиралим) спојевима на бандери, повезали директно жице и сада уместо 16/1,5 имам 25/2 максималну брзину. Довољно и за три ТВ-а уз интернет до 6.

Ako je VDSL centrala, ti bi bez problema imao i 50/2 onda ;)

Јесте ВДСЛ, али не може толико, на 1200 метара сам од централе.
Једва су се намолили да се попну на бандеру да провере спојеве.

Poslednja izmena:
Danas mi zamenili HG520c za ZTE H168N VDSL ruter. Od ponedeljka bi trebalo da mi puste NET20 pa cemo videti hoce li to funkcionisati. Inace sam na 1600m od centrale.

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Pošto sam tražio vdsl kao uslov za novo potpisivanje box paketa (malo i ja da igram na kvarno) bili majstori i izmerili brzinu u ormariću, kaže 50 :type:. Ali pošto u okviru boxa želim da zadržim IPTV kaže da bi mi traženi 20/2 bio bolji zato jer nebih imao pucanje veze i sve bi bilo sa najmanjim mogućim smetnjama, mogu da izmem i box za dva televizora i hd kanale.
Naravno neću uzeti hd kanale i neću uzeti box na dva tv-a ali ovo je sad sasvim drugačiji pristup nego pre mesec dana kad mi je na pomenu vdsl odgovor nekog majstora na reonu bio: budi srećan što imaš i 10 ja bi ti smanjio na 6 a ne da stalno imam problem i moram da intervenišem?! Izgleda da je ovog puta došao neko ko zna svoj posao. Ali videćemo kad me pozovu i stigne vdsl modem.

Imam jedno pitanje za upućene: uzeo bih tablet ali ne mogu da se odlučim Lenovo ili Huawey?
Hteo bih da tablet stavim u futrolu i da mu nakačim malu tastaturu, jel to ovi modeli mogu?

Takodje me zanima jel kad uzmem tablet onda ne mogu mobilni? Unapred hvala na info :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno