Ja sam bio korisnik Total TV, ako se ne varam vlasnik i struktura je ista kao SBB. Programi su bili ok ali sam imao problem da kad nastupe loše vremenske prilike nemam signal. Ista stvar mi se dešavala kad sam u boravio u Švajcarskoj, ni oni nisu imuni na vremenske neprilike. Ali kao za inat kad god dođem kući u Srbiju navuku se neki oblaci i neko tmurno vreme pa od gledanja TV-a nema ništa. A to za posledicu ima da u kući izbija pobuna, krivac sam naravno ja.
Da mi se te gluposti više nebi dešavale rešim da izmem IPTV odnosno BOX. Uzeo BOX paket, odjavio Total i krenem da vratim opremu od Totala. Onda sam doživeo šok, najblaže rečeno. Naravno navikavši na švajcarsku pedanteriju uvek sam bio kivan na Telekom i njegove tetkice po poslovnicama. Medjutim, kad sam video koje rasulo vladau SBB-u, mene više od Telekoma ni puškom neće moći da odvoje. Moje iskustvo u poseti SBB-u su sledeća:
1. Firma ima se nalazi u podrumu, kao da su gestapo. Bože me prosti kao da rade u ilegali.
2. Kad sam se pojavio na vratima baja iz obezbedjenja mi reče: molim vas stanite u red, pripremte uplatnicu i novac. Ja mu kažem nisam zato došao. A baja mi kaže: gospodine može i kartica ali molim vas da poštujete liniju i šalteru prilazite tak kad doge red na vas?!?!? Ja mu ponovim da nisam zato došao, on mi onda reče: ako nemate zakazano niko vas ne može primiti, kako se zovete?
Tu mi je pukao film, opsovao sam mu oca i majku i sve po spisku. Drao sam se kao konj na sred one šalter sale, urlao sam na njega i nazivao ga najodvratnijim imenima. Izazivao ga da krene da me udari da bih mogao da ga složim. Nije se upacao na žalost. A on samo: gospodine molim vas, molim vas smirite se, ...
Tu se pojavio još jedan magarac u odelu i predstavio se kao neki šef. Njemu sam rekao da to što sam tu doživeo nisam doživeo nigde, ja sam došao da vratim opremu i to ne mogu da objasnim pandurskoj magarčini ispred mene. A magarac u odelu mi reče: pa šta tražite u sali? Odnesite opremu u kancelariju br.. koji je već bio. Pazi budalu, ja moram da znam u koju kancelariju nosim opremu u njihovoj zgradi?!? On predpostavlja da cela Srbija zna gde je koja kancelarija i raspored u zgradi?!? Dotičnu službenicu sam čekao pola sata, to ne zameram, možda je bila na doručku. Objasnim joj da sam bio zadovoljan uslugom ali na žalost zbog čestih vremenskih neprilika ne mogu da koristim njihovu uslugu i zato vraćam opremu.
Odnesem opremu, dobijem potvrdu i rešim se SBB-a.
Napominjem: bio sam zadovoljan korisnik, operateri na telefonu su se uvek javljali i bili veoma ljubazni. Tek kad odeš na lokaciju vidiš o kakvim se pilićarima radi. Oni samo viču: pare, pare, pare... A to je toliko ljigavo da ja nemam reči.
3. Telekom je dostupan na celoj teritoriji Srbije, njihova podrška mi je izlazila u susret kad god je bilo problema. Jedino sam malo duže čekao kad mi je crkao modem ali svi mi kažu da je to boljka Telekoma: na zamenu modema se čeka po nedelju dana.
4. Slika koju sam imao na Totalu nije bila ni blizu kvalitetu slike na IPTV-u.
Kod mene u mestu ima i jedan kablovski operater. pa ću vam premeti i ta iskustva:
Svi navalili kod njega zato što je bio jeftiniji 50-100 dinara a to što su platili ugradnju po 3000 dinara nema veze, jel da

? A zašto su navalili kod kablovskog operatera ? Zato jer su se i tamo pravili pametni pa pljuvali Telekom i obećavali kule i gradove a od obećanja su dobili sledeće: internet nisu umali po 10 dana u mesecu. TV im je radio kao žmigavac: malo radi pa malo ne radi. Gazda proda firmu pa doge drugi koji im skine ionako loš kvalitet slike pa im slike na TV-u izgledale kao da gledaju youtube

hahaha. Mic po mic njihov paket je bio skup kao telekomov ali zato bez mobilnog. Malo po malo 50% njih se vratilo u Telekom i uzelo BOX sa svim njegovim vrlinama i manama. Ja imam BOX4 u Telekomu ali 3G ne mogu da koristim zato jer ga kod mene u mestu nema a kad operatera pitate on kaže ima! Ali Zato tu je Telenor, kod njega 3g radi bez problema ,). Uglavnom poenta priče je da se ljudi i dalje vraćaju Telekomu a razloge ste čuli.