Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Bio sam u poslovnici da se raspitam za box,situaciju i poskupljenje.Receno mi sto i ostalima,od 1 avgusta poskupljuju svi stari box paketi,i ukidaju se neograniceni minuti u fixnoj mrezi.Svako ce dobiti obavestenje o tome,i moci da prihvati novonastalu situaciju,ili da podnese zahtev za raskid ugovora.Na kostataciju podnesem zahtev i raskinem ugovor odgovorio je: PODNESES ZAHTEV,A DAL CE UGOVOR BITI RAKSINUT VIDECEMO.....i naravno nasmejao se onako,malo sutra ces dobiti raskid ugovora.
Ono kad covek pomisli ovo je Srbija,jedino pravo koje imamo je da umremo,ali i to da platimo :)

Idealno bi bilo da možeš da preneseš telekom fiksni u sbb i da od sbb-a dobiješ net odnosno d3i putem te bakarne parice koji si svojevremeno debelo platio i da ti monopolista sjaše sa grbače.

Poslednja izmena:
Bio sam u poslovnici da se raspitam za box,situaciju i poskupljenje.Receno mi sto i ostalima,od 1 avgusta poskupljuju svi stari box paketi,i ukidaju se neograniceni minuti u fixnoj mrezi.Svako ce dobiti obavestenje o tome,i moci da prihvati novonastalu situaciju,ili da podnese zahtev za raskid ugovora.

Pa druze identicno sam VAM rekao jos 10.05. kakva ce situacija biti od Avgusta, niko ne veruje i kad odete u poslovnice dobijete isto ono sto sam rekao i napisete bajatu vest :)))

My Samsung S6 sent this

Idealno bi bilo da možeš da preneseš telekom fiksni u sbb i da od sbb-a dobiješ net odnosno d3i putem te bakarne parice koji si svojevremeno debelo platio i da ti monopolista sjaše sa grbače.
Au i ti nađe crkvu kojoj ćeš da se moliš. SBB je jedna grebatorska firma. Gde si ti video mobilne pakete u SBB-u?! Ako hoćeš da reklamiraš SBB lepo idi na temu o SBB-u pa tamo hvali do neba, nemoj samo da bude kao sa onom firmom Targo telekom. Mesecima nismo imali mira od zaposlenih iz Targo-a, mi najbolji, mi najlepši, mi najeftiniji. Umrežili dve ulice na N.Beogradu pao DS i stavili katanac na firmu.

SBB nije ni blizu Telekomu Srbija. Zašto? Zato što pokrivaju samo gradove a Telekom pokriva celu teritoriju Srbije, zato je smešno porediti Telekom i SBB. Isto kao što je smešno porediti Telenor i VIP ili Telekom što se tiče mobilne telefonije 3G interneta itd. Telenor je tu tata i tu nema diskusije.

Mi ovde pričamo o BOX paketima i novinama koje uvodi Telekom, to nas direktno pogađa finansiski. Lepo bi bilo da su postojećim korisnicima povećali brzinu na 20/2 uz zadržavanje cena postojećih paketa. Ovako postojeći korisnici moraju da plate razliku u ceni koja nije baš mala a ne dobiju ništa vać gube free fiksnu. Do sada sam plaćao 3200 a sad ću morati 3500 a da ništa nisam menjao. Trista dinara dajem više za istu uslugu. Situacija se menja na na bolje kad se uzima 20/2. Ovaj paket odgovara potrebama 99% korisnika ADSL paketa u Srbiji. Ako se uzme 50/2 (ko može) onda se isplati, ipak 50 je više nego dovoljno i za neke manje firme a kamoli kućne korisnike. Mada ja mislim da oni neće mnogo profitirati od ADSL usluge interneta u BOX-u, mislim da oni naj više ciljaju pakete za mobilne u okviru BOX-a. Tu će biti glavna bitka i profit naravno.

U ugovoru pise da imaju pravo da menjaju ugovor u toku UO i TI SVOJIM potpisum PRISTAJES na te uslove MTS-a.
Ali ono sto kaze ZZP je to da TI mozes da prekines UO bez sankcija ako se ugovor bitno menja kao cena, pogodnosti trenutne...
Ugovor jeste svetinja a u ugovoru i pise ono sto sam ti rekao da pise dakle nista ne krse, to sto ljudi ne znaju i misle da su prevareni je nesto drugo.
Ti to mislis ali si svojim potpisom se slozio sa onim sto pise u ugovoru.
Dakle, lepo procitas ugovor, ne avidja ti se to da mogu da menjaju delove ugovora- ne potpisujes, resen problem.
Ili prihvatas a kad menjaju jednostavno ih nazoves i kazes raskidam i cai-zdravo, niko te ne dira, nista ti se ne krsi nikakvo pravo.
Poz

My Samsung S6 sent this

Уговор је релевантан онолико колио за мене толико и за Телеком. Законом су прописани општи услови пружања услуга. Оно што је сигурно а то је да су државне институције стале на страну оператера да смеју да мењају уговор, али да други имају право да га раскину.
Међутим општи услови не смеју да буду у супротности са законом и другим прописима. Међутим у ошпштим условима налазе се ставке које и нису у складу са законима и прописима.
Да поновим ово да оператери могу да мењају уговор како им се хоће, а да је избор на другој страни само да може да раскине уговор је став државних институција, никако закона и судова. Људи ће претрпети материјалну штету и онај ко буде тужио Телеком тај сигурно добија спор. Нису се променили општи сулови на тржишту па да евро (којим смо ми као држава везани) дивља или нешто слично па да Телеком тек тако или било који други опертер сме да мења уговор на своју страну. Ошпти услови на држишту на ком послује фирма су једино мерило. Наши опертери су заштићени од стране државних институција ко бели медведи, међутим друга угроженија врста од белих медведа то су потрошачи који их још нсиу тужили.

Друга ствар после промене уговора који је то период којим се неко условљава да може да прекине уговор? По ком је то закону решено? Зашто би то било само онај период који је дао Телеком? Шта ако се друга страна не сложи са тим периодом. Зшато тај период раскида не би ишао у страну оштећене странке и да она онда може да раскине тај уговор кад хоће до момета докле он важи.

П.С Можда ја малтим празну сламу, али.....

Телеком неће добити нове клијенте а да придобије оне који имају кабловску то је скок са коња на магарца. Поређење Кабловске која вам омогућује да гледате ТВ у којој соби хоћете и да имате телевизора колико хоћете у односу на ИПТВ је смешно.
Фискна телефонија је њима била главни адут за бокс пакете и ИПТВ. Тамо где се појави кабловски интернет и телевизија АДСЛ и ИПТВ су мртви. Какбловски оператери који могу да вежу интернет и телевизију а поготово телефон прегазиће Телеком у сваком већем месту. Телеком овом политком нема предност ни у једном сегменту тамо где владају кабловски оператери.
Колико су са БОКС пакетима успорили Тотал и сличне оператере дотични сад добијају поново ветар у леђа.

Да се разумемо мали број људи је спреман да се одрекне фиксног телефона (рачунам ту и друге провајдере), то да ли ће неко имати 150 минута у Бокс пакету или ће плаћати телефон без уговора за многе ће бити све једно. Тако да Телеком може да рачуна да може да остене без АДСЛ и ИПТВа у многим случајевима.

Колики коњ мора да будеш па да за фиксни бар не даш неких 800 до 1000 минута месечно. Да не гворим да немају ни беспалтне минуте ка иностранству.
Срушиће фирму да би је продали али то ће бити ђаволски посао за све нас.

Poslednja izmena:
Уговор је релевантан онолико колио за мене толико и за Телеком. Законом су прописани општи услови пружања услуга. Оно што је сигурно а то је да су државне институције стале на страну оператера да смеју да мењају уговор, али да други имају право да га раскину.
Међутим општи услови не смеју да буду у супротности са законом и другим прописима. Међутим у ошпштим условима налазе се ставке које и нису у складу са законима и прописима.
Да поновим ово да оператери могу да мењају уговор како им се хоће, а да је избор на другој страни само да може да раскине уговор је став државних институција, никако закона и судова. Људи ће претрпети материјалну штету и онај ко буде тужио Телеком тај сигурно добија спор. Нису се променили општи сулови на тржишту па да евро (којим смо ми као држава везани) дивља или нешто слично па да Телеком тек тако или било који други опертер сме да мења уговор на своју страну. Ошпти услови на држишту на ком послује фирма су једино мерило. Наши опертери су заштићени од стране државних институција ко бели медведи, међутим друга угроженија врста од белих медведа то су потрошачи који их још нсиу тужили.

Друга ствар после промене уговора који је то период којим се неко условљава да може да прекине уговор? По ком је то закону решено? Зашто би то било само онај период који је дао Телеком? Шта ако се друга страна не сложи са тим периодом. Зшато тај период раскида не би ишао у страну оштећене странке и да она онда може да раскине тај уговор кад хоће до момета докле он важи.

П.С Можда ја малтим празну сламу, али.....
Ajd ovako... Mlatis.
Inace sve lepo pise u ZZP kakve drzavne institucije, sudovi bla bla.
Nisam ni citao do kraja kad sam video sta pises na pocetku.
Nemoj da seljutis nisi u pravu i sve lepo pise u zakonu, kojeg verovatno(po tvom pisanju) nisi ni procitao.
No dobro ne bih da se sad raspravljamo dao sam ti referencu ZZP procitaj ako te interesuje videces da rade sve po zakonu.

My Samsung S6 sent this

Ja sam citao neogranicene pozive i na mobilnim, iz nekog razloga! :)

Spor net i dalje imamo, u cemu je fora onda? Misli na mTel kartice?

Mislim na Telekom Srbiju,cini mi se da mi nekad nije radio mobilni net a stigao mi SMS da dokupim internet.
Stari box paket.
Moze li se nekako uzeti ovaj sbb ili se mora imati kablovski?

Poslednja izmena:
Test IP povezanosti - neuspesno

STB izbacuje ovu gresku nakon zamene rutera za VDSL...
Da li neko zna kako da se resi ovaj problem ili moram da zovem ove iz lelekoma?

Evo i mene zanima kako da uzmem taj SBB, jel mora da se plati račun za struju ako uzmem SBB? Ja sam rešio da ga uzmem, kome da se obratim , živim u okolini Gornjeg Jaukovca kod uboge krivine prvo skretanje za Kurtaliće. SBB je stvarno super i mnogo je bolji internet na njemu nego na IPTV-u, znam zato jer mi je rekao jedan komšija. Inače moj komšija se razume u kompjutere i kaže da ako uzmem SBB da mi ne treba ni antivirus na linuxu. A dok ga ne uzmem ja iako imam linux moram da plaćam telekomu licencu za NOD32. Stvarno je super taj SBB....:)

Ja sam citao neogranicene pozive i na mobilnim, iz nekog razloga! :)

Spor net i dalje imamo, u cemu je fora onda? Misli na mTel kartice?

Mislim na Telekom Srbiju,cini mi se da mi nekad nije radio mobilni net a stigao mi SMS da dokupim internet.
Stari box paket.
Moze li se nekako uzeti ovaj sbb ili se mora imati kablovski?
To što si dobio obaveštenje nakon utrošenog data interneta, to dobija svako, ko se upeca, upecao se. Inače i dalje ima neograničen net - "spori" nakon utrošenog data neta iz paketa.

Test IP povezanosti - neuspesno

STB izbacuje ovu gresku nakon zamene rutera za VDSL...
Da li neko zna kako da se resi ovaj problem ili moram da zovem ove iz lelekoma?
Naravno zovi. Molim te pošto i ja planiram da mi menjaju ruter zbog povećanje brzine neta da mi kažeš jel si zamenio ruter i STB ili samo ruter? Čisto da znam da ne naletim na isti problem. Koji si ruter dobio? Unapred hvala na odgovoru.

Znaci ipak poskupljuje u avgustu,vec koliko informacija ima.Ono sto je poenta i bode oci dno dna je.Doci ce obavestenje u julu da od 1 avgusta:nema vise neogranicenih minuta u fixnoj mrezi,i poskupljenje starih paketa ali cekaj avgust da vidimo koliko....
A ok je ako hoces da poskupis,tvoje legitimno pravo,ali odabrati jul i avgust,kada je vecina ljudi na odmorima i ne znaju gde im je glava,a vec sada znas to,po meni dno dna....
Ono snaci ce se covek,nece vise pricati toliko u fixnoj mrezi,ili ce uzeti u sbb flat 1500 min za 390 din,ma nebitno to,ali ovo cekamo jul, kad budete na odmoru da vam poskupimo.....

Poskupljuju samo stari paketi?
I koja je razlika sa novim osim vece cene?
I dal je normalno da poskupe stari,mislim da bi bilo normalnije da se ukinu a korisnicima ponude novi.
Ili su ovi kompletni *****i ili sam ja pobrkao loncice.

Evo i mene zanima kako da uzmem taj SBB, jel mora da se plati račun za struju ako uzmem SBB? Ja sam rešio da ga uzmem, kome da se obratim , živim u okolini Gornjeg Jaukovca kod uboge krivine prvo skretanje za Kurtaliće. SBB je stvarno super i mnogo je bolji internet na njemu nego na IPTV-u, znam zato jer mi je rekao jedan komšija. Inače moj komšija se razume u kompjutere i kaže da ako uzmem SBB da mi ne treba ni antivirus na linuxu. A dok ga ne uzmem ja iako imam linux moram da plaćam telekomu licencu za NOD32. Stvarno je super taj SBB....:)

lol

Neke pošalice obleću forum xDD

Послато са HTC Desire 816G dual sim уз помоћ Тапатока

Zamenio sam samo ruter. Dobio sam HG630. Nazvacu ih popodne da vidim u cemu je problem

Poskupljuju samo stari paketi?
I koja je razlika sa novim osim vece cene?
I dal je normalno da poskupe stari,mislim da bi bilo normalnije da se ukinu a korisnicima ponude novi.
Ili su ovi kompletni *****i ili sam ja pobrkao loncice.

Ili samo lupetaju jer im je dosadno? Polako, videcemo otom potom :)

Banacaninov biser ne dirati! Pisem peticiju da bude naslovna strana Kurira, Infomera i ostalih novina ;)

Au i ti nađe crkvu kojoj ćeš da se moliš. SBB je jedna grebatorska firma. Gde si ti video mobilne pakete u SBB-u?! Ako hoćeš da reklamiraš SBB lepo idi na temu o SBB-u pa tamo hvali do neba, nemoj samo da bude kao sa onom firmom Targo telekom. Mesecima nismo imali mira od zaposlenih iz Targo-a, mi najbolji, mi najlepši, mi najeftiniji. Umrežili dve ulice na N.Beogradu pao DS i stavili katanac na firmu.

SBB nije ni blizu Telekomu Srbija. Zašto? Zato što pokrivaju samo gradove a Telekom pokriva celu teritoriju Srbije, zato je smešno porediti Telekom i SBB. Isto kao što je smešno porediti Telenor i VIP ili Telekom što se tiče mobilne telefonije 3G interneta itd. Telenor je tu tata i tu nema diskusije.

Mi ovde pričamo o BOX paketima i novinama koje uvodi Telekom, to nas direktno pogađa finansiski. Lepo bi bilo da su postojećim korisnicima povećali brzinu na 20/2 uz zadržavanje cena postojećih paketa. Ovako postojeći korisnici moraju da plate razliku u ceni koja nije baš mala a ne dobiju ništa vać gube free fiksnu. Do sada sam plaćao 3200 a sad ću morati 3500 a da ništa nisam menjao. Trista dinara dajem više za istu uslugu. Situacija se menja na na bolje kad se uzima 20/2. Ovaj paket odgovara potrebama 99% korisnika ADSL paketa u Srbiji. Ako se uzme 50/2 (ko može) onda se isplati, ipak 50 je više nego dovoljno i za neke manje firme a kamoli kućne korisnike. Mada ja mislim da oni neće mnogo profitirati od ADSL usluge interneta u BOX-u, mislim da oni naj više ciljaju pakete za mobilne u okviru BOX-a. Tu će biti glavna bitka i profit naravno.
Naravno Banaćaninu da nisi video SBB mobilne pakete jer telenor nema dobačaj do gornjeg Jaukovca.
Moraš da se seliš u donji Jaukovac.

Poslednja izmena:
Zvao sam ih da se zalim i popravili su mi IPTV ali sad mi ne radi internet...
Mozda me prebacuju na VDSL
Sprdnja stvarno...

Имао сам исти случај. Нису знали да имам и интернет на том броју. Сад сам четврти пут у пословници због бокс пакета, јер се службеница није сетила да треба да се мењају и СТБ уређаји.

Hm... u ovom trenutku ispada jeftinije uzeti vdsl 50/2 (uz fiksni), nego box2 sa istim internetom? U prvom slučaju za 2 godine cena je 50.040din, a u drugom (box) 51.700din. Kad se uračunaju svi popusti koji trenutno važe...

Poslednja izmena:
Box 2 je uvek bio neisplativ, ako se ne uzima u obzir sto je fixni bio neogranicen.

I posle nedelju dana nema informacija o ponudi telefona uz BOX paket. Sve sam bliži da uz ugovornu obavezu uzmem tri meseca za 1 dinar.

Osim mozda za Z2/Z3, to je verovatno i najbolja opcija.
Idi u poslovnicu, trebalo bi da imaju oni flajer sa cenama?

Ja bio danas isto je 44k za z3... Nisam stigao da pitam ali trebalo bi da smanje to :D

Meni odštampali cenovnik, isto sve kao pre. Jedino ako će kasnije nešto menjati pa to izbace na sajt...

Vrh Dno