Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ne verujem da će ukinuti minute koji idu uz pretplatu za fiksni...

Ma sta rade sa sekcijom uredjaji uz box? Pre neki dan je postojao nesto kao it gedzeti i u njemu go pro hero 4 :D

Ne verujem da će ukinuti minute koji idu uz pretplatu za fiksni...

Onih 150 nece, ali one neogranicene posle toga su vec ukinuli (mada nije iskljuceno da je neka greska na sajtu).
Ali znajuci tipicne MTS korisnike, to ce im se obiti o glavu (takve stvari se MTSu obijaju o glavu tako sto se previse ljudi zali na nesto, i onda su radnici nadrndani i onda se to prenosi dalje i do menadzmenta ;)).

Ja sam vam jos 10-og rekao kad su kretali novi box paketi da nije sve zavrseno tj nisu sve informacije unete na sajt i da ce postepeno dodavati.
Neki nisu verovali neki su se smejali doduse sad ih nesto ne vidim a ni nisu bitni, vec je bitno da to sto sam rekao tada je bilo tacno a nisu cak ni jos zavrsili sa ubacivanjem podataka ni posle 5 dana sto je strasno.
Videcemo za metar dana kako ce sve to izgledati i koje uredjaje i za koliko ce biti.
Spori su strasno.

My Samsung S6 sent this

Telefoni uz Box pakete tek trebaju da se dodaju posto jos vrse kalkulacije, bar su tako rekli u nihovom Call centru 0800.

Zahtevi za brzi net (do 50) mogu da se podnesu samo ako je udaljenost do 300 metara a do 20 moze ako je udaljenost do 500 metara od centrale. Tu je medju prostor za 30 i 40 ali to, naravno, nisu hteli da ubace. Ako vam je centrala od 300 do 500 metara udaljena od prikljucka (gde njihov proracuna da bi brzina bila oko 35-38), mora da se trazi posebno odobrenje preko poslovnice (kako kazu u Call centru) ali to je vise za drugu temu.

Sve to sto sad stavljaju/preracunavaju/dodaju, mogli su i ranije da urade i da se pojave sa kompletiranom ponudom a izmene u okviru paketa mogu da urade i bez vase saglasnosti posto tako stoji u ugovoru (njihovo "objasnjenje" kada su smanjili minutazu za mobilni u okviru bx paketa).

Poslednja izmena:
Ovo svi rade i svima stoji u ugovoru - ali zakon i dalje stoji i kaze da tada moze da se raskine ugovor bez penala ;)

Ја сам по њиховим мерама на 700+ па су ми понудили 20. Можда није толико прецизно.

Опет се враћа иста прича, свима смета што морају уз АДСЛ да плаћају претплату за фискни а нико га не користи али када се овако исеку фрај разговори, одједном постаје критично и опасно. Могао бих да разумем за старце и неупућене, али ако неко узме Бокс, вероватно уме да нађе и информације. А опет, ваљда неограничено и даље важи за старе пакете па неће да буде проблем онима који сада склапају нове, ако не прочитају шта потписују, нека пукну пар стотина динара преко. Мислим, неко ће да потроши колико? 20000 минута? Пре бих рекао 500 или који минут више и онда ће рачун да скочи за око 400 ... па други пут нека читају понуду.

Наравно, свима остаје 150 уз обичну фиксну линију.

Oni koji imaju stare box pakete i ako im ne istekne UO mogu da raskinu ugovor bez penala kad pocne primenjivanje novog tarifiranja fiksnog telefona od Avgusta meseca.
Dakle do Avgusta oni koji imaju free fix imace ga do tada a od tada NE.
Naravno dobice obavestenje o istom.
A svima ostaju 150min od pretplate, koliko bese 660 din ako se ne varam

My Samsung S6 sent this

Мени су незванично рекли да ће вероватно моћи 20 мегабита уз три иптв-а на 1200 метара, али тек након што сам инсистирао да изађу да измере, иначе би за то растојање било само 10. Морао сам да променим број и узмем онај ббтф да би ми линија била "у рејтингу" за бокс. Интернет ће вероватно ићи посебно, јер сам узео таблет.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Sto se tice zakona, na primer, uzeo sam pre 2 meseca telefon preko box paketa, oni mi u avgustu smanje paket i ja imam pravo da bez penala raskinem ugovor sa njima i ne moram da im otplatim telefon?

Telefon moras da zavrsis, Box mozes da raskines :)

Preneses box u sbb na primer,i onda ti dolazi racun samo u visini rate za telefon?
Nesto mi to nelogicno,ali ajde :D

Послато са Lenovo P1a42 уз помоћ Тапатока

Ovo je kalsična krađa i ne znam zašto to nadležni organi koji kontrolišu ovu oblast uopšte tako nešto tolerišu?
Pa da li su oni normalni dali istu ponudu za fiski telefon korisnicima sa ugovorom i onima koji to nemaju?
Sve u svemu sprema se prodaja Telekoma a mislim da će posle toga biti još gore i skuplje.

Ovako će i EPS jednog dana da rasture i kazaće eto vidite da je bolje da smo ga prodali.

Mislim da si u postu dao pitanje i odgovor. Nadležni koji kontrolišu Telekom su naredili Telekomu da izmuze što više para od korisnika da Vučić može da se ku..i po televiziji kako krpi rupe u buđetu. Ali istina je najverovatnija da to nema veze sa buđetom nego sa finansiranjem fudbalskih klubova iz Velike Britanije, možda lupam gluposti ali meni nešto tako miriše ova priča oko box paketa. Nije badava dolazio Toni Bler.

On je bio savetnik AV nema veze sa ovim.
Mada ja mislim da je to zbog NASA-e nadjose kiseonik na Marsu sad koji se razlikuje od naseg samo u jednom atomu.
Daj bre.... Teorije zavere VB i TB, stvarno smo cudan narod...

My Samsung S6 sent this

Ja samo kazem da sam se spasio sto sam box paket iskljucio prosle godine kada mi je istekao ugovor. Jer da sam produzio sada bih sizeo zbog ovog povecanja cena da bi me culi cak u Bg. Katastrofa sta su uradili sa cenama, a tehnologija mreze tavori u 19-tom veku

Мењање уговора како се њима прохте је кршење свих могућих норми, закона и устава ове земље. Обавесте те писмом и крај, па ти бирај хоћеш или нећеш. Ма какве год клаузуле имали у уговору али она калузула да могу да раде шта хоће, не да је дискутабилна него је ни један суд неће ни разматрати.
То им је већ једном прошло код БОКС пакета за мобилни телефонију али овог пута биће проблема поготово што људи који су склопили уговоре рачунали су и на те бесплате минуте у оквиру мреже. Нико их није пушком терао да дају ткаве уговоре.
Слободно могу рећи да се држава игра са втром ако ово допусти, јер сви грађани онда самовољно могу да престану да извршавају обавезе преме неким институцијама јер немају уговоре са многим инстутуцијма којима плћају своје обавезе. Шта закон за једне важи за друге не важи, па то је онда чист ФАШИЗАМ, који је имао ткаве методе примене закона.

Наши судови могу да ово растежу годинама али ко ће на крају да плати штету? Видећемо да ли ће прво многи адвокати и правници затворити још једанпут очи или ће се подићи из учмалости и натерати и народ да крене њиховим стопама. Уколико промене присилно уговор и стварно људи поднсу тужбе нема сумње да ће на крају Телеком морати да надокнади сву материјалну штету и то са каматама. Ко ће то да плати? Неко ће морати да одговора због тога.

Имате случај људи који су у бнкама узели кредеите у швајцарцима и држави не пада на памет да било шта мења уз изговор потпислаи сте уговор.

Велика је заблуда овде појединаца да људи не користе фиксни телефон и да им он не треба. Добро су они прорачунали колико су изгубили пара кад су натерали људе да користе БОКС пакете. Ипак пуцају себи уногу ако мисле да ће неко са било ког кабловског оператера прећи код њих ради СПОРТА.

Poslednja izmena:
Preneses box u sbb na primer,i onda ti dolazi racun samo u visini rate za telefon?
Nesto mi to nelogicno,ali ajde :D
Isprobano sa KTom, nisam imao da placam dalje KT nakon 4 meseca (nakon sto su uveli Mesecni ono). Samo rate su ostale (doduse 0rsd, posto je telefon bio 1rsd uz KT2000)

Имате случај људи који су у бнкама узели кредеите у швајцарцима и држави не пада на памет да било шта мења уз изговор потпислаи сте уговор.
Mmmm, delimicno, menjanje marze nisu dozvolili. A dalje od toga i ne mogu legalno.

Telekom je stvarno uzas. Bio sam u poslovnici jer mi istekao net, i to mozda dan kako su krenule ove novotarije i kaze mi zena fixni ti je 150 min samo uz box paket (ja joj kazem pa kako ce stari korisnici), ona kaze od avgusta svojevoljno se svi prebacuju (a ti navikao staru majku na ćaskanje) i neeeema više. Ovo me podseća na famozno skresavanje kontrole troškova. Naravno svako će imati pravo da raskine ugovor, ali će se telekom dobro nafatirati u avgustu dok ljudi ne skontaju da minuta više nema.
Informacija koju ja imam je ta da svi korisnici koji su potpisali ugovore za stare BOX 2,3,4 pakete ce ih i dalje koristiti pod tim uslovima za koje su ih potpisali,znaci net ce biti 10 Mb/s a fixna telefonija ka svim mts korisnicima ce biti i dalje besplatna dokle god ne obnovite/potpisete ugovor za neki od novih BOX paketa!To da ce u Avgustu da prebace sve na nove pakete nece moci tako lako i nikada se nije ni primenjivalo za BOX pakete bez novog potpisivanja ugovora!
https://www.mts.rs/privatni/box/upoznajte-box/stari-box-paketi

Poslednja izmena:
A odakle informacija da ce i postojecim korisnicima menjati uslove ugovora, je'l to sigurna stvar? Ja sam za prosli box uspeo da raskinem ugovor bez penala (kada su menjali cenu i kolicinu minuta za mobilni), ali bilo je povuci-potegni :)

Informacija koju ja imam je ta da svi korisnici koji su potpisali ugovore za stare BOX 2,3,4 pakete ce ih i dalje koristiti pod tim uslovima za koje su ih potpisali,znaci net ce biti 10 Mb/s a fixna telefonija ka svim mts korisnicima ce biti i dalje besplatna dokle god ne obnovite/potpisete ugovor za neki od novih BOX paketa!To da ce u Avgustu da prebace sve na nove pakete nece moci tako lako i nikada se nije ni primenjivalo za BOX pakete bez novog potpisivanja ugovora!
https://www.mts.rs/privatni/box/upoznajte-box/stari-box-paketi
Da se kladimo da u Avgustu necete imati free fix? [emoji6]
Bez problema u ugovoru pise da imaju pravo da menjaju ugovor, ti ces moci da se ne slozis jer nisi to potpisao i da raskines UO bez penala a oni ce uraditi to pa ce uraditi.
Nemoj da mislis da si jaci od drzave, nisi i niko nije, a cak i ako krse zakon(a ne krse nista u ovom slucaju) oni pobedjuju.
Sut sa rogatim nikad nije mogao!!!
Uostalom videces za dva i po meseca pa cemo da se pisemo tada da li mogu ili ne mogu i da li hoce ili nece, a hoce, NAZALOST.

EDIT:
Nece prebaciti na nove box pakete u Avgustu, vec ce poceti naplata fix minuta po cenovniku tada.
Nisi dobro razumeo o cemu pricam, tebe niko ne moze da natera na bilo koji paket pa ni na novi box vec moze da ti menja uslove za postojeci paket, velika razlika.

My Samsung S6 sent this

Poslednja izmena:
Da se kladimo da u Avgustu necete imati free fix? [emoji6]
Bez problema u ugovoru pise da imaju pravo da menjaju ugovor, ti ces moci da se ne slozis jer nisi to potpisao i da raskines UO bez penala a oni ce uraditi to pa ce uraditi.
Nemoj da mislis da si jaci od drzave, nisi i niko nije, a cak i ako krse zakon(a ne krse nista u ovom slucaju) oni pobedjuju.
Sut sa rogatim nikad nije mogao!!!
Uostalom videces za dva i po meseca pa cemo da se pisemo tada da li mogu ili ne mogu i da li hoce ili nece, a hoce, NAZALOST.

EDIT:
Nece prebaciti na nove box pakete u Avgustu, vec ce poceti naplata fix minuta po cenovniku tada.
Nisi dobro razumeo o cemu pricam, tebe niko ne moze da natera na bilo koji paket pa ni na novi box vec moze da ti menja uslove za postojeci paket, velika razlika.

My Samsung S6 sent this
То да могу да мењају уговор како им се прохте, неће им проћи ни у основном суду ако смо правна држава. Та клаузула у уговору по којој могу да мењају угворне обавезе је правно ништавна чак и у нашем правном систему.
Само ово је Србије па се може све.

Уколико стварно неко буде упоран или већи број људи буде тужио Телеком, та фирма нема шансе да добије овај спор на суду.

То немој да мислиш да си јачи од државе, пракса те демнтује чак и наши судови су досуђивали пресуде против државе и то у не малом броју случајева. Телеком није држава него АД фирма која се налази на тржишту.

Овде се уопште не поставља питање да ли ће неко имати право да раскине уговор, него да ли ће Телеком прекршити своје уговорне обавезе. Уговорне обавезе Телекома су јасно дефинисане. Чак су се и јавно на свим телевизијама рекламирали о беспалтним минутима у оквиру њихове мреже. То им је била једна од значајнијих реклама у односу на конкуренцију.

Očigledno se sa ovim novim boks paketima nije išlo na dobijanje novih korisnika, već na šišanje postojećih kroz impulse i generalno veće cene.
Sigurno su videli koliko su ljudi pričali na fiksnim, pa su sračunali koliko su love u neograničenom fiksnom saobraćaju izgubili.
Ono što nisu sračunali je da je dosta njih koji su se do sada dvoumili da pređu u boks sada definitivno odustalo.
Sa ovim cenama svako može da bude sam svoj box majstor i od njih da uzme samo net i obavezan fiksni a na drugom mestu ott i mobilnog operatera po svom izboru.

Poslednja izmena:
Мени су незванично рекли да ће вероватно моћи 20 мегабита уз три иптв-а на 1200 метара, али тек након што сам инсистирао да изађу да измере, иначе би за то растојање било само 10. Морао сам да променим број и узмем онај ббтф да би ми линија била "у рејтингу" за бокс. Интернет ће вероватно ићи посебно, јер сам узео таблет.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
Ja sam na 1050m i atenuacija je 16(mada mogu da smanjim, nadam se, jer je kabl od telefonskog priključka do modema podugačak da bi stigao do sobe, pa bih prebacivanjem modema u drugu sobu stavio maltene direktno na modem) i jedan iptv, da li da insistiram na
50 pa koliko mi daju(ako je moguće uopšte) ili je 20 jednostavno max?

Ne bi trebalo da to zavisi od telefonskog kabla. Neka me neko ispravi ako gresim

Ja sam na 1050m i atenuacija je 16(mada mogu da smanjim, nadam se, jer je kabl od telefonskog priključka do modema podugačak da bi stigao do sobe, pa bih prebacivanjem modema u drugu sobu stavio maltene direktno na modem) i jedan iptv, da li da insistiram na
50 pa koliko mi daju(ako je moguće uopšte) ili je 20 jednostavno max?

Рекоше да 50 сигурно не може и да за ту даљину иде 10, али да ће пробати 20. Ти можеш да поднесеш захтев за 50, али ће те вероватно одбити и без мерења.

Ono što nisu sračunali je da je dosta njih koji su se do sada dvoumili da pređu u boks sada definitivno odustalo.
Sa ovim cenama svako može da bude sam svoj box majstor i od njih da uzme samo net i obavezan fiksni a na drugom mestu ott i mobilnog operatera po svom izboru.
Fora je da te zbog onih 2-3 meseca besplatno Box ipak izadje manje ako skupis u Box usluge MTSa koje koristis (ne znam za Box 2, ali za Box 4 jeste). I zbog toga ce ljudi ici opet.

A, da li se prestanak neograničenog razgovora za fiksni u box-u, odnosi i na stare korisnike, koji su već pod ugovorom ili samo na nove?

A, da li se prestanak neograničenog razgovora za fiksni u box-u, odnosi i na stare korisnike, koji su već pod ugovorom ili samo na nove?

Zvanicno nista, i na sajtu cak pise da nema promena. Ako bude, a pratite za svaki slucaj (ovo je Srbija), imate pravo na raskid, ako zelite.

Ja stvarno ne znam šta su odgovorni u Telekomu mislili ukidanjem neograničenog fiksnog razgovora. Svaka firma/sindikat danas može da upari mobilne telefone za manje od 100rsd mesečno po broju, a neke imaju i neograničene impulse ka svim brojevima, bilo fiksnim, bilo mobilnim, u bilo kojoj mreži.

Nazad
Vrh Dno