Odes na sajt telekoma, nema ga. Odes u poslovnicu, isprave te da se kaze adsl. Nije da ga nema, naprotiv, ali ce se za vdsl saznati tek za koju godinu, kad jos malo pojeftini oprema za istu.Napisa ga ti kao da VDSL ne postoji
SBB se nalazi u 700.000 domacinstava Srbije, od ukupno 2.48 miliona. Ukupan procenat tv pretplatnika u odnosu na sve korisnike bilo koje vrste tv pretplate je preko 53%. Oni su na ivici da probiju granicu u kojoj bi morali da plate dodatan porez na monopolisticki polozaj, a trenutno su jedini koji su proglaseni za ZTS (Operator sa znacajnom trzisnom snagom) na trzistu distribucije medijskih sadrzaja, dok je telekom iskljucivo i jedino u pogledu fiksne telefonije, kao i mobilne (ali su svi mobilni operateri proglaseni za ZTS, iako je cak to Telenor pokusao da ospori).Taj SBB , koji pruža svima sve, u stvari pruža malom procentu srbije nešto. Samo par gradova su pokrili i to delimično. Većina ljudi ne može, a verovatno i neće moći da koristi SBB.
telekom kad se bude i prodavao, kupac ce biti vecinski vlasnik. Verovatno u domenu od 51-75%. E, sto se tice toga da li sede glupi ljudi tamo, ne bih se kladio, vec oni samo rade po naredjenju, a jasno je da svi pritisci koji dolaze i do telekoma, ne dolaze iskljucivo od domacih subjekata, cak naprotiv.Ne citas nece nasi da uvedu ftth vec strani kupac koji ce cenim znati pametnije da koristi svoju infrastrukturu, nasi to ne znaju, a moza imaju neki razlog za to.
Sumnjam da na tom mestu sede bas glupi ljudi vec pre mislim da postoji neki debeo razlog za to.
Pa kazi mi zasto neko nebi iskoristio takav potencijal i ponudio ljudima extra uslugu kad ima uslove i konkurenciju gde bi ljudi presli?
Pricamo o Stepi da znaju oni koji ne znaju da TS ima ftth.
Pa kazi mi zasto neko nebi iskoristio takav potencijal i ponudio ljudima extra uslugu kad ima uslove i konkurenciju gde bi ljudi presli?
Pricamo o Stepi da znaju oni koji ne znaju da TS ima ftth.
Odes na sajt telekoma, nema ga. Odes u poslovnicu, isprave te da se kaze adsl. Nije da ga nema, naprotiv, ali ce se za vdsl saznati tek za koju godinu, kad jos malo pojeftini oprema za istu.
Ovo drugo si izvrno naopacke, nit je poenta da zivis u centrali, kao sto ne zivis ni u mlekari da imas mleko, ni u pekari da imas hleb itd.
Verujem da si zadovoljan uslugama TS, sto je i prirodno kad imas najisplativiji paket koji nudi telekom. Sto se tehnologija tice, niko telekomu ne brani da umesto da uvodi drugu dsl tehnologiju, predje na optiku. Pa nek ide i sporije al nek se uvodi. A ne ono, dzaba ste krecili. Nece nov kupac telekoma nista da ulaze, oni ovo kupuju iz nekih drugih razloga.
Pa odkud znam ne radim u TS niti sam na nekom polozaju u istom.To ti meni reci zašto neko ne bi / nije znao da iskoristi takav potencijal - ja bih rekao da je to zato što dok su imali monopol i nije bilo konkurencije da ih pritisne bolela ih je patka za korisnike i bilo je "uzmi ono što ti nudim ili nemoj ništa "... Klasično pilićarsko ponašanje... Pričamo o Stepi...
Napisa ti ovo i ostade ziv.SBB ima preko 53% svih kablovskih korisnika u Srbiji.Nemaju svi net,ali ga mogu dobiti za 1 minut,bez da izigravaju snajdera sa metrom u ruci i da prose za veci upload.Taj SBB , koji pruža svima sve, u stvari pruža malom procentu srbije nešto. Samo par gradova su pokrili i to delimično. Većina ljudi ne može, a verovatno i neće moći da koristi SBB. Oni idu samo gde mogu uz minimalno ulaganja da ostvare veliki profit.
Telekom nije idealan, ali je za sada jedini ozbiljan provajder.
Eno ih na targo forumu,svaki dan gledaju sajtove nbs-a i apr-a da mere dubiozu i gledaju kad ce sunce da ogreje u pokvarene ploce,a ujedno daju moleban poslednjoj ispravnoj ploci.Tebi po kazni ocigledno treba akcija Milke Planinc,vrati TS uzmi Targo.Ali propala firma ima veci UL od te "jake" firme zvane SjBB.
Napisa ti ovo i ostade ziv.SBB ima preko 53% svih kablovskih korisnika u Srbiji.Nemaju svi net,ali ga mogu dobiti za 1 minut,bez da izigravaju snajdera sa metrom u ruci i da prose za veci upload.
Pa odkud znam ne radim u TS niti sam na nekom polozaju u istom.
Ali verovatno postoji razlog zasto nisu izasli sa drugacijom ponudom za korisnike sa ftth.
Ma znaj ja to mozda bolje nego ti, nego si su uhvatio za STO VECI UL pa ti kazem da jedna propala firma ima veci UL od tvog "jakog" SjBBa ahaha.
A sta bi sa onim da ima 75% trzista kako si tvrdio??? Za mesec dana toliko izgubio!
Pise bot, pise, bitove sve trpe![]()
Koji da ne moraju, net bi kostao vise - isto kao sto bi i kod SjBBa kostao vise da ne moraju svi da placaju harac od 1200 dinara za TV da bi imali net.Telekom moze da igra ovako zato sto svi koji hoce da imaju ADSL ili IPTV MORAJU da placaju HARAČ u iznosu od 600 din mesecno.
Pricali smo o prijavi kvarova za internet, ti si tvrdio kako SBB ima 3x vise korisnika od Telekoma. Posto Telekom ima preko 25%, jedina mogucnost je da SBB ima 75%, a ostali ne postojeUvek sam koristio poslednje podatke Ratela koji kažu da ima 53%,ne znam gde si izmislio ovih 75%.
Isto tako i SjBB moze da igra tako pilicarski jer svi koji zele da imaju njihov net MORAJU da placaju harac od 1000+ RSD mesecno za TV koji ne zele a znam mnogoooooo takvih.Telekom moze da igra ovako zato sto svi koji hoce da imaju ADSL ili IPTV MORAJU da placaju HARAČ u iznosu od 600 din mesecno.
To sam i rekao ja, sto se tice bakra jeste moze on mnogoooooo vise ali na malim udaljenostima i potrebna je najnovija oprema koja je jos uvek jako skupa da bi nas TS ulagao a sad ide prodaja to ako hoce ulagace strani kupac.Можда су једноставно знали да ускоро иду на добош и нису хтели да бацају паре на додатну инфраструктуру него су их паметније трошили. Ако ће већ неко други да сабира паре од FTTH онда нека тај и уложи паре за полагање оптике. Мада нешто нисам сигуран да ће то да се развија тако лако, ту је велики посао а ионако кроз бакар може много више него што је још увек потребно.
Taj upload koji pominješ je samo u tvojoj teoriji i u tvojoj glavi.Targo drži 0,000000000000000000001 procenat tržišta a i taj upload ne radi svima jer je sistem u fazi raspada.Firma je odavno u stečaju.
Uvek sam koristio poslednje podatke Ratela koji kažu da ima 53%,ne znam gde si izmislio ovih 75%.
Namerno mesas babe i zabe.Pricali smo o prijavi kvarova za internet, ti si tvrdio kako SBB ima 3x vise korisnika od Telekoma. Posto Telekom ima preko 25%, jedina mogucnost je da SBB ima 75%, a ostali ne postoje
Drugo, to nije 53% TRZISTA, vec 53% KORISNIKA KABLOVSKE, sto nije ni priblizno ista stvar
Ti poredis mozda 500.000 TV korisnika naspram 5.000.000 korisnika fixne telefonije (odnos 1:10 ili barem 1:5) - i onda 53% od 500.000 moze dobiti SBB net - opet moze 5.000.000 kod Telekoma dobiti net.
Gledas sta ti se svidja i to stavljas, ali nebitno... videli su ljudi koliko vredi ista sto kazes, cim ti jedino ja odgovaram dok cekam Dzekija da donese frizbi pa nemam pametnija posla![]()
Можда су једноставно знали да ускоро иду на добош и нису хтели да бацају паре на додатну инфраструктуру него су их паметније трошили. Ако ће већ неко други да сабира паре од FTTH онда нека тај и уложи паре за полагање оптике. Мада нешто нисам сигуран да ће то да се развија тако лако, ту је велики посао а ионако кроз бакар може много више него што је још увек потребно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari