Pola telekomovih rutera ima problema sa DHCP adresiranjem uredjaja, cesto je onda neophodno da se odredi staticka adresa na moblinim uredjajima. Na zalost veliki broj uredjaja telekoma u upotrebi je u kvaru, imaju izvesnih problema (manjih ili vecih), sto zbog skarta, sto zbog nesavesnog koriscenja korisnika. Jednom mi je telekomov radnik koji je dosao da "otkloni smetnje" doneo zamenski ruter, koji samo sto jos nije bio sazvakan. Antena mu je bila polomljena, konektori se nisu drzali, verovatno je taj neko cupao kablove ili je prilikom raskida samo zeleo da napravi dodatnu stetu telekomu. Rekao sam mu da mi ne stavlja taj ruter, on je to stavio probe radi, naravno, nije radilo ni sa tim ni sa starim jer je problem bio u centrali, elem, doneli su drugi, koji je imao problem sa dhcp-om, i trebalo mi je mesec dana da im kazem da je ruter pokvaren jer ne moze da savlada ni dva bezicna uredjaja. Normalno, nisu zeleli da mi daju nov ruter, pod izgovorom da ih nemaju. Ja sam istom tom liku pokazao kako izgleda ruter koji je bio kod mene u upotrebi vec nekoliko godina, i na sta lici ono sto je on doneo u zamenu. Nakon toga je neki njegov sef poslao neki super dobro ocuvan ruter... radi se o onom Pirelli DRG A226G ruteru iz fazon 2007e, ne mogu da se zalim da ne radi, ali vec je mator i pokazuje znakove da popusta - izbacuje mobilne uredjaje iz mreze iako je net stabilan, redje ispadne iz mreze itd. Ali kako je pre bilo sa onim krsevima, ovo ispade san snova.
Sve se svodi na to da kad potpises ugovor, da dobijes nov ruter i da on nije skart. Ako je tako, sigurno nece biti problema. Ali ako dobijete uredjaje za rashod, matore i izdrndane, normalno je da ce biti problema.
Definitivno sa telekomom ne treba produzavati usluge, vec raskidati i potpisivati nove ugovore, jer oni za stare korisnike ne daju ni dve pare, a novi su zlato. Zato, samo raskid raskid i raskid, pa jovo nanovo. Sad je super jer ce vam se zalomiti sa novim i ruterom i stb uredjajima, a ne da se *****avate s opremom iz prosle decenije. Meni trenutno ne odgovara da potpisem dvogodisnji ugovor, ali cim bi se stvorili uslovi, uradio bih tako.