Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa onda treba da si placenik TT jer imaju mnogo veci UL od tvog SjBBa, a imaju i HD televiziju kao sto je imam i ja na IPTV(18 kanala u HD)

Kakav bi to bio plaćenik da ga plaća bankrot firma?

Ali propala firma ima veci UL od te "jake" firme zvane SjBB.

Razvukli ste se u uzasan off. Poenta koja ovde svima izmice nije u tome da li je SBB, MTS ili TT ili neki peti bolji kao firma. Radi se o usluzi koju pojedina kompanija nudi i procentualnoj pokrivenosti istom, kao i kvalitetom pruzene usluge. Kod SBB-a, svako moze da izabere bilo koji paket, pa ce vreme pokazati kako stvari stoje. Kod telekoma NE MOZE svako da izabere pakete koji su u opticaju. Telekom, sa druge strane jos uvek predstavlja nekakvo drzavno preduzece, i samim tim sto im je infrastruktura povezana sa telefonom, ona je dostupna skoro svakom domacinstvu u Srbiji, sa upitnim kvalitetom, ali makar nekakvom. SBB, TT i slicni su u tom pogledu potpuno ograniceni. Da ne postoji monopol i da teritorije vec nisu preraspodeljene, ne bi to bio problem, jer bi u trzisnoj utakmici pobedio onaj sa najboljom ponudom - ili bolje da kazem - odgovarajucom. U penzionerskom kraju VDSL ne bi ni prisao, a optiku verovatno nece videti do kraja zivota, njima je ADSL i 10mbps kao dovoljno. U studentskim ili poslovnim centrima (gde je koncetracija ovog profila veca) drugacije su potrebe. Sustina je da konkurencija NECE da dodje cak i kad postoji OPRAVDANA potreba za koriscenjem usluge.

E sad, neko ko ima (neopravdano) povoljniju uslugu, po cenama koje su nize od standardnog cenovnika, i ko nema kapacitet u glavi da shvati da je on povlascen i da postoje i drugi ljudi koji bi zeleli da imaju istu - dakle ne bolju, vec istu uslugu za isti ili bar slican novac koji daju oni, vec prozivaju i prave se pametni... to je po mom misljenju za svaku osudu. Imamo ovde primer coveka koji zeli konkretnu uslugu, ne moze da je dobije, zeli da predje kod konkurencije, ne moze ni to da se ostvari... i onda takav covek postane ogorcen, jer je na neki nacin prevaren. A ovde se neki sprdaju zbog toga, sto je zalosno.

Sto se same ponude tice, ovde necu ni da pricam o onima koji kombinuju pa kazu, e sad cu da uzmem BOX, pa cu ja da koristim net, sestra i mama tv, tata mobilni, baba fiksni... To su specificni slucajevi i u tom pogledu su i najefikasniji jer obuhvataju nekoliko clanova domacinstva. Ovde poredimo sta jedan pojedinac moze za isti novac da dobije na jednom, a sta na drugom mestu. Realno, SBB nudi najpovoljniju uslugu, uparenu sa nekom promocijom -50% u MTS-u. Odmah za njim je Telekom VDSL Megabox program, koji je mnogo manje fleksibilan, ali zaokruzuje neku celinu, i daje za ulozeni novac zaista dosta. Mana jeste to sto ne moze da se bira, ali tom paketu nema sta posebno da se zameri. Obican box4 je pored ovog sprdnja, jer za iste pare, uz HD uslugu, umesto 50 imate 8mbps. Ako ste iole dalje od centrale ili vam je centrala prebukirana drugim korisnicima, pozdravite se i od tih 8mbps i net ce vam pucati nekad i na dnevnoj bazi. Ako ne koristite tv ili fiksni, vama je box paket u tom slucaju jos nepovoljniji.

Odnos prema korisnicima je skoro svuda nikakav. Ali kakva je to kampanja, da ti moras da vratis staru opremu i softver iz 2006 zamenis novijim iz fazon 2012-e, samo ako postanes NOV korisnik (dakle ne ako potpises produzenje, vec samo ako postajes nov korisnik), i kad nemas mogucnost da zastarelu opremu zamenis za novu u toku trajanja ugovorne obaveze? WTF? Kakav je to odnos prema korisniku? Ja sam vec promenio jednog provajdera kod koga sam bio godinama, jer je poceo da se sprda sa starim korisnicima, a novima je davao sve i svasta. Otisao sam tamo i trazio sam da raskinem ugovor, na sta mi je ladno lik ponudio upola losiju promociju od one koje daju novim korisnicima, gde sam ostao bez reci i presao u jedinu preostalu kompaniju u koju sam mogao da dodjem - telekom. Jahali su me, jahao sam onda i ja njih, sad smo status quo, ugovor je istekao odavno, pa mi ostaje samo da gledam alternative i da dobro odlucim sta dalje. Ako ovde nece da uvedu VDSL i nastave da se kriju iza parole Telekom je pred prodajom, onda vise nema svrhe da zivim u 2010.oj, kad evo uveliko prolazi 2015. godina. Njima ce 2020.e VDSL da postane BOOM, kada ga u evropi budu izbacivali iz upotrebe, pa da na taj nacin telekom kupi sav krs koji je zaostao "jacim" kompanijama.

Napisa ga ti kao da VDSL ne postoji, ali razumem ljude koji su daleko i kojima je kriv TS zato sto ne mogu da imaju vdsl.
A sto niste kupovali kuce/stanove blizu centrale [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ja sam prezadovoljan sa TS imam njihov net, tv, fix, mob zapravo imam megabox a najveca brzina koju mogu da imam je 98Mbit, nikad nijedan problem sa TS vec 2 godine.
Naravno uvek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih dal to bio TS, SjBB...
Kazes u SjBBu imaju svi mogucnost za sve pakete pa jeste jer je takva tehnologija da je nebitna daljina od cvorista a kod vdsl tehnologije i generalno kod adsla je to jako bitno jer bakar proizvodi sum koji sa duzinom parice raste i onemogucava vece brzine za to nije kriv TS to ima problem svaka kompanija u svetu koja pruza vdsl e sad tu jedino mozemo da pricamo o kvalitetu parica ali ako cemo u sitna crevca ima i kod SjBBa ljudi koji kukaju na njih cak vise nego na TS.
Ono sto TS moze da odradi zapravo sad ne moze tj. nece jer je pred prodajom a to je da uvede ftth ali to ce nadam se da odradi nekada novi kupac.
Tako da tesko je uporedjivati razlicite tehnologije nije realno i uvek ces pogresiti.

Taj SBB , koji pruža svima sve, u stvari pruža malom procentu srbije nešto. Samo par gradova su pokrili i to delimično. Većina ljudi ne može, a verovatno i neće moći da koristi SBB. Oni idu samo gde mogu uz minimalno ulaganja da ostvare veliki profit.
Telekom nije idealan, ali je za sada jedini ozbiljan provajder.

I šta će da bude kad uvrede FTTH? Koliko ja znam, ima i gde su već uveli FTTH (OK, uveli drugi a oni koristili) ali nisu znali da iskoriste tu prednost jer su više od dve godine i dalje nudili / pružali samo 10/1, da bi na kraju tu ostali bez solidnog broja korisnika sa kojima su već imali ugovor i koji su samo čekali istek istog da ih se ratosiljaju.

Ne citas nece nasi da uvedu ftth vec strani kupac koji ce cenim znati pametnije da koristi svoju infrastrukturu, nasi to ne znaju, a moza imaju neki razlog za to.
Sumnjam da na tom mestu sede bas glupi ljudi vec pre mislim da postoji neki debeo razlog za to.
Pa kazi mi zasto neko nebi iskoristio takav potencijal i ponudio ljudima extra uslugu kad ima uslove i konkurenciju gde bi ljudi presli?
Pricamo o Stepi da znaju oni koji ne znaju da TS ima ftth.

Napisa ga ti kao da VDSL ne postoji
Odes na sajt telekoma, nema ga. Odes u poslovnicu, isprave te da se kaze adsl. Nije da ga nema, naprotiv, ali ce se za vdsl saznati tek za koju godinu, kad jos malo pojeftini oprema za istu.
Ovo drugo si izvrno naopacke, nit je poenta da zivis u centrali, kao sto ne zivis ni u mlekari da imas mleko, ni u pekari da imas hleb itd.
Verujem da si zadovoljan uslugama TS, sto je i prirodno kad imas najisplativiji paket koji nudi telekom. Sto se tehnologija tice, niko telekomu ne brani da umesto da uvodi drugu dsl tehnologiju, predje na optiku. Pa nek ide i sporije al nek se uvodi. A ne ono, dzaba ste krecili. Nece nov kupac telekoma nista da ulaze, oni ovo kupuju iz nekih drugih razloga.

Taj SBB , koji pruža svima sve, u stvari pruža malom procentu srbije nešto. Samo par gradova su pokrili i to delimično. Većina ljudi ne može, a verovatno i neće moći da koristi SBB.
SBB se nalazi u 700.000 domacinstava Srbije, od ukupno 2.48 miliona. Ukupan procenat tv pretplatnika u odnosu na sve korisnike bilo koje vrste tv pretplate je preko 53%. Oni su na ivici da probiju granicu u kojoj bi morali da plate dodatan porez na monopolisticki polozaj, a trenutno su jedini koji su proglaseni za ZTS (Operator sa znacajnom trzisnom snagom) na trzistu distribucije medijskih sadrzaja, dok je telekom iskljucivo i jedino u pogledu fiksne telefonije, kao i mobilne (ali su svi mobilni operateri proglaseni za ZTS, iako je cak to Telenor pokusao da ospori).

Na zalost, znas vecinu koja nema uslov za sbb. Ja, opet "na zalost", znam vecinu koja ima, a sebi ne mogu da pomognem. Problem koji sbb trenutno ima je sto za svakog novog korisnika, neki drugi operater mora da pronadje i uvede potpuno novog korisnika. Da bi sbb preuzeo nekog korisnika, drugi operateri moraju da pronadju i uvedu 2 nova. Frka je sto telekom preuzima kablovske korisnike ove ostale boranije, te se u najcescem slucaju, broj korisnika ne menja, pa zato i ovi stagniraju. Opet, na zalost za krajnjeg korisnika.

Od prilike, usluge interneta, kada se svi operateri saberu, su u odnosu 5:3 za ADSL:Kablovski net. Kada se sve to ima u vidu, moze se zakljuciti, ne da je sbb nebitan, nego da je drugi najveci pruzalac IKT usluga u Srbiji, a prvi u kablovskom tv-u.

Ostaje najveca zal za tim sto smo svesni da sbb ne samo sto nece uci u mala mesta, on je prosto ogranicen zakonom, da mu se ne samo ne isplati, nego mu nece pasti na pamet da ode u mesto sa manje od 4-5.000 stanovnika, sem ako mu nije usput prosirena mreza. Alternativa je totaltv, koji funkcionise preko satelitske, i sto se njih tice, oni su verovatno tu zavrsili svoju pricu. Kako ce sve ovo teci dalje... ostaje da se vidi.

Ne citas nece nasi da uvedu ftth vec strani kupac koji ce cenim znati pametnije da koristi svoju infrastrukturu, nasi to ne znaju, a moza imaju neki razlog za to.
Sumnjam da na tom mestu sede bas glupi ljudi vec pre mislim da postoji neki debeo razlog za to.
Pa kazi mi zasto neko nebi iskoristio takav potencijal i ponudio ljudima extra uslugu kad ima uslove i konkurenciju gde bi ljudi presli?
telekom kad se bude i prodavao, kupac ce biti vecinski vlasnik. Verovatno u domenu od 51-75%. E, sto se tice toga da li sede glupi ljudi tamo, ne bih se kladio, vec oni samo rade po naredjenju, a jasno je da svi pritisci koji dolaze i do telekoma, ne dolaze iskljucivo od domacih subjekata, cak naprotiv.

To ti meni reci zašto neko ne bi / nije znao da iskoristi takav potencijal - ja bih rekao da je to zato što dok su imali monopol i nije bilo konkurencije da ih pritisne bolela ih je patka za korisnike i bilo je "uzmi ono što ti nudim ili nemoj ništa "... Klasično pilićarsko ponašanje... Pričamo o Stepi...

Odes na sajt telekoma, nema ga. Odes u poslovnicu, isprave te da se kaze adsl. Nije da ga nema, naprotiv, ali ce se za vdsl saznati tek za koju godinu, kad jos malo pojeftini oprema za istu.
Ovo drugo si izvrno naopacke, nit je poenta da zivis u centrali, kao sto ne zivis ni u mlekari da imas mleko, ni u pekari da imas hleb itd.
Verujem da si zadovoljan uslugama TS, sto je i prirodno kad imas najisplativiji paket koji nudi telekom. Sto se tehnologija tice, niko telekomu ne brani da umesto da uvodi drugu dsl tehnologiju, predje na optiku. Pa nek ide i sporije al nek se uvodi. A ne ono, dzaba ste krecili. Nece nov kupac telekoma nista da ulaze, oni ovo kupuju iz nekih drugih razloga.

Nisam sad u prilici da idem na sajt TS ali koliko znam pise vdsl pod paketima 30,50,100Mbit, a i da ne pise kakve ima veze ako imaju vdsl.
Drugo to sto u poslovnicsma i CC rade ljudi koji ne znaju svoj posao to je drugo ali to ne znaci da ga nema tj. vdsl.
To drugo je bila sala izvini sto si pogresno razumeo salu a bas zato sam i stavio smajlije na kraju da ne pomislis da sam ozbiljan kao ono....

To ti meni reci zašto neko ne bi / nije znao da iskoristi takav potencijal - ja bih rekao da je to zato što dok su imali monopol i nije bilo konkurencije da ih pritisne bolela ih je patka za korisnike i bilo je "uzmi ono što ti nudim ili nemoj ništa "... Klasično pilićarsko ponašanje... Pričamo o Stepi...
Pa odkud znam ne radim u TS niti sam na nekom polozaju u istom.
Ali verovatno postoji razlog zasto nisu izasli sa drugacijom ponudom za korisnike sa ftth.

Taj SBB , koji pruža svima sve, u stvari pruža malom procentu srbije nešto. Samo par gradova su pokrili i to delimično. Većina ljudi ne može, a verovatno i neće moći da koristi SBB. Oni idu samo gde mogu uz minimalno ulaganja da ostvare veliki profit.
Telekom nije idealan, ali je za sada jedini ozbiljan provajder.
Napisa ti ovo i ostade ziv.SBB ima preko 53% svih kablovskih korisnika u Srbiji.Nemaju svi net,ali ga mogu dobiti za 1 minut,bez da izigravaju snajdera sa metrom u ruci i da prose za veci upload.

Ali propala firma ima veci UL od te "jake" firme zvane SjBB.
Eno ih na targo forumu,svaki dan gledaju sajtove nbs-a i apr-a da mere dubiozu i gledaju kad ce sunce da ogreje u pokvarene ploce,a ujedno daju moleban poslednjoj ispravnoj ploci.Tebi po kazni ocigledno treba akcija Milke Planinc,vrati TS uzmi Targo.

Poslednja izmena:
Ma znaj ja to mozda bolje nego ti, nego si su uhvatio za STO VECI UL pa ti kazem da jedna propala firma ima veci UL od tvog "jakog" SjBBa ahaha.

Napisa ti ovo i ostade ziv.SBB ima preko 53% svih kablovskih korisnika u Srbiji.Nemaju svi net,ali ga mogu dobiti za 1 minut,bez da izigravaju snajdera sa metrom u ruci i da prose za veci upload.

A sta bi sa onim da ima 75% trzista kako si tvrdio??? Za mesec dana toliko izgubio! :)

Pise bot, pise, bitove sve trpe :D

Jojojjjjj alfa koji si ti kralj uvek me dobro nasmejes.

Pa odkud znam ne radim u TS niti sam na nekom polozaju u istom.
Ali verovatno postoji razlog zasto nisu izasli sa drugacijom ponudom za korisnike sa ftth.

Pa postoji razlog - na predlog da naprave ponudu (čak im je i dostavljen predlog ponude) rekli su jednostavno - "Nismo zainteresovani". Kratko i jasno, gde ćeš bolji razlog. A i što bi se uopšte cimali i zahebavali sa FTTH, kad su u tim trenutku imali moćni Box sa ADSL-om 6/1 (kasnije unapređen na čak 10/1) i monopol na tom tržištu za koji su iz nekog razloga mislili da će da traje večno.

Telekom moze da igra ovako zato sto svi koji hoce da imaju ADSL ili IPTV MORAJU da placaju HARAČ u iznosu od 600 din mesecno.

Можда су једноставно знали да ускоро иду на добош и нису хтели да бацају паре на додатну инфраструктуру него су их паметније трошили. Ако ће већ неко други да сабира паре од FTTH онда нека тај и уложи паре за полагање оптике. Мада нешто нисам сигуран да ће то да се развија тако лако, ту је велики посао а ионако кроз бакар може много више него што је још увек потребно.

Ma znaj ja to mozda bolje nego ti, nego si su uhvatio za STO VECI UL pa ti kazem da jedna propala firma ima veci UL od tvog "jakog" SjBBa ahaha.

A sta bi sa onim da ima 75% trzista kako si tvrdio??? Za mesec dana toliko izgubio! :)

Pise bot, pise, bitove sve trpe :D

Taj upload koji pominješ je samo u tvojoj teoriji i u tvojoj glavi.Targo drži 0,000000000000000000001 procenat tržišta a i taj upload ne radi svima jer je sistem u fazi raspada.Firma je odavno u stečaju.

Uvek sam koristio poslednje podatke Ratela koji kažu da ima 53%,ne znam gde si izmislio ovih 75%.

Telekom moze da igra ovako zato sto svi koji hoce da imaju ADSL ili IPTV MORAJU da placaju HARAČ u iznosu od 600 din mesecno.
Koji da ne moraju, net bi kostao vise - isto kao sto bi i kod SjBBa kostao vise da ne moraju svi da placaju harac od 1200 dinara za TV da bi imali net.

Uvek sam koristio poslednje podatke Ratela koji kažu da ima 53%,ne znam gde si izmislio ovih 75%.
Pricali smo o prijavi kvarova za internet, ti si tvrdio kako SBB ima 3x vise korisnika od Telekoma. Posto Telekom ima preko 25%, jedina mogucnost je da SBB ima 75%, a ostali ne postoje :)
Drugo, to nije 53% TRZISTA, vec 53% KORISNIKA KABLOVSKE, sto nije ni priblizno ista stvar :)

Ti poredis mozda 500.000 TV korisnika naspram 5.000.000 korisnika fixne telefonije (odnos 1:10 ili barem 1:5) - i onda 53% od 500.000 moze dobiti SBB net - opet moze 5.000.000 kod Telekoma dobiti net.

Gledas sta ti se svidja i to stavljas, ali nebitno... videli su ljudi koliko vredi ista sto kazes, cim ti jedino ja odgovaram dok cekam Dzekija da donese frizbi pa nemam pametnija posla :D

Isto tako i SjBB moze da igra tako pilicarski jer svi koji zele da imaju njihov net MORAJU da placaju harac od 1000+ RSD mesecno za TV koji ne zele a znam mnogoooooo takvih.

Можда су једноставно знали да ускоро иду на добош и нису хтели да бацају паре на додатну инфраструктуру него су их паметније трошили. Ако ће већ неко други да сабира паре од FTTH онда нека тај и уложи паре за полагање оптике. Мада нешто нисам сигуран да ће то да се развија тако лако, ту је велики посао а ионако кроз бакар може много више него што је још увек потребно.
To sam i rekao ja, sto se tice bakra jeste moze on mnogoooooo vise ali na malim udaljenostima i potrebna je najnovija oprema koja je jos uvek jako skupa da bi nas TS ulagao a sad ide prodaja to ako hoce ulagace strani kupac.

Taj upload koji pominješ je samo u tvojoj teoriji i u tvojoj glavi.Targo drži 0,000000000000000000001 procenat tržišta a i taj upload ne radi svima jer je sistem u fazi raspada.Firma je odavno u stečaju.

Ok u mojoj glavi evo moja glava kaze ovako na wifi-ju
354e329e03216db246789013dfcb1098.jpg

Jeb koristim ja i jos neke ISP i imam pristup istima.
Pa sta ako drzi malu teritoriju to niko nije spomonjao vec brzinu UL.

Poslednja izmena:
Pricali smo o prijavi kvarova za internet, ti si tvrdio kako SBB ima 3x vise korisnika od Telekoma. Posto Telekom ima preko 25%, jedina mogucnost je da SBB ima 75%, a ostali ne postoje :)
Drugo, to nije 53% TRZISTA, vec 53% KORISNIKA KABLOVSKE, sto nije ni priblizno ista stvar :)

Ti poredis mozda 500.000 TV korisnika naspram 5.000.000 korisnika fixne telefonije (odnos 1:10 ili barem 1:5) - i onda 53% od 500.000 moze dobiti SBB net - opet moze 5.000.000 kod Telekoma dobiti net.

Gledas sta ti se svidja i to stavljas, ali nebitno... videli su ljudi koliko vredi ista sto kazes, cim ti jedino ja odgovaram dok cekam Dzekija da donese frizbi pa nemam pametnija posla :D
Namerno mesas babe i zabe.
Sbb ima 53% kablovskih korisnika,telekom ima15%.
Sad uzmi digitron,u ruke pa racunaj koliko je to vise.
Ts ima naravno vise od 15% iskljucivo net korisnika ali sbb moze za sve svoje korisnike da obezbedi tv i brzi net ,dok Ts to ne moze,kod Ts-a radi metar metoda,pa tako jedni mogu net od 50 a neki ne vise od 6.Neki mogu iptv dok drugi ne mogu.Sbb moze svima(53%) da punudi sve ,telekom ne moze.
Sbb moze satelitom da dobaci TV ,tamo gde Ts moze samo da sanja i plus ima satelit sa adsl-om. Ott da i ne pominjem.Dok ovi imaju tri nacina(kabl,satelit,ott) da dopreme tv sliku ,dotle telekom ima samo jedan.Sbb ima dva nacina(kabl,adsl) da dopremi home net ,telekom samo jedan.
Jeste da te TS hlebom hrani ali si brate slab sa ciframa i cinjenicama.

Poslednja izmena:

Nema tu dodatnih troškova - optika je bila položena sve do stana i oni su došli na gotovo - trebali su samo da u skladu sa infrastrukturom naprave pakete ili izmene predložene, zaključe ugovore i vrše naplatu ali...

Šta očekivati od onih koji su i pored te FTTH infrastrukture koja im je data insistirali da mora da se uvede fiksni telefon da bi se mogao uvesti / koristiti net i IPTV... Neznanje ili bezobrazluk, sad je samo to dilema...

Da li ste primetili kako SBB siri svoju mrezu.U Nisu koristi stubove rasvete i kablovi vise svuda okolo.Telekom je isao podzemnom mrezom sto je najbolje i sto je navodno Evropska unija trazila.Ne znam ko dopusta ovo divljastvo sbb-a.
Neko svesno unistava Telekom vec godinama.Cenu ne odredjuje Telekom nego RRA.Modeme a i svu drugu opremu Telekom nabavlja putem tendera .Telekom bi morao da bude najjeftiniji i najbolji ali nije tako.

Vrh Dno