Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa očigledno da ti mama još nije formirala zavisnost od YouTube-a :D Ja isto imam 20/1 pa nije dovoljno uploada za mene, brata i ćaleta. Oba jaše na YouTube ostavljaju da zvrji isti za bzvz... brat jaši pola dana na Skype-u, ćale/keva ostavljaju D3i/TV i kad niko nije u sobi.
Šta bi bilo da ima par tinejdžera u kući :D :D
Pa sestra je tinejdzer, ceo dan visi na FB i gleda YT klipove. Keva isto, mnooogo vise od mene. Cale je prilicno nezahtevan korisnik.
Ali covece, kada se prikaci 7-8 uredjaja, i jedan sam jedva radi, ako ostalih 6-7 nista ne rade konkretno. Znaci, telefone moram da iskljucim sa wifi-a.
Cak i ako se ode dalje od rutera, posto je kuca prilicno debela od betona, tipa druga soba, dvoriste, oseti se i da ima 2 uredjaja na ruteru, iako samo jedan koristi ;)

Ali ako smo svi u sobi sa ruterom, 20/1 za sve nas odlicno radi, samo sto ja limitiram torrente. Pa ja sam imao 20/20 net jos pre 13 godina, pre 5 je najnize sto su mi nudili bilo 100/100, mislis da ja ne bi cvileo da je 20/1 stvarno uzas?:)

300 minuta mi jednostavno nije dovoljno. Sa 500 sam se natezao ali ok, moglo se.
Naravno kome je dovoljno 300 mun onda je ponuda ok.
E to je vec drugo.

Druga stvar, da mogu da imam pominjani SBB znas kad bi me video neki drugi kablovski operater. Prvenstveno zbog D3go ali i zbog SBB wifi-ja kojeg ima na dosta mesta po centru BG-a.
Sta ce ti? UniFi ima mnogo vise, i ne treba ti da si SBB korisnik ;) Ja se pitao zasto mi se ne trosi puno Smart za net, kad ono, bas zbog ovoga sto si pomenuo - UniFi u centru BG-a skoro kao operater za mobilnu ima pokrivenost:)

Ja imam za SBB mogucnost i u BG-u i u Nisu. Na oba mesta sam ih otkacio, jer su smizle gore od Telekoma! Cimao sam ih 200x da mi rese problem zadnja dva puta kada sam imao SBB, necu vise! TS zovem, covek dosao u sred nedelje! (dana, ne sedmice!) i popravio. Mrs bre ;) (@SBB)

AKo meni i još stotinama hiljada ostalih korisnika,taj jedan jedini paket ne odgovara ONDA JE TO ZA NAS KAO I DA NE POSTOJI.
Mi smo valjda toliko pametni da možemo sami odabrati onoga koji nam odgovora ali je TS očigledno toliko glup da još nije shvatio zašto imaju tri puta manje korsinika od SBB-a sa sve MTS-om.
O cemu ti ovde pricas? :D

Zašto su izgubili 500.000 fiksnih pretplatnika?
Ajde neki izvor za ovo. Za ovo prvo mozda se ne razumemo o cemu je rec, ali za ovo drugo, molim izvor.. ili se prilicno ne razumemo... (od kada su izgubili?)

Imam,d3i,total tv,total mix i vdsl.Ubedljivo najbolju podrsku imam sa Sbb-om.Uvek su mi se javljali na mobilni sa resenjem.Mozda je to sreca ali da sam ne zadovoljan sigurno ne bi imao dosta njihovih servisa.
Ti si izuzetak, nisam jedini pisao koliko SBB sporo reaguje ili cak i ne reaguje kada im se prijave problemi!
Ako imas neki veci problem koji uoce kod njih, da resice ga... ali BOLI UD PEDU da srede nesto sto ne vide jednim pogledom na ekran! 200x sam ih zvao kada sam imao problem sto se net na svaki minut resetuje, i proslo je vise od mesec dana da to srede... 2x se to desilo.
Isti problem su imali moji u Nisu, ja u BGu.

TS - u sred nedelje, znaci neradni dan inace, covek je dosa i sredio problem! Doduse kod TSa smo samo 2x imali problem - jedan je bio zbog loseg splitera (istog dana mi zamenio covek), drugi je zbog DNS servera (sto nije ni morao da dodje covek nedeljom). A imam poedjednako dugo i SBB i TS.

Mani nas te price kako SBB sve resava - tebi mozda, ali evo, drugima ne.
Ne kazem ni ja da MTS sve resava! Ali ne nalazim da se ljudi zale na ADSL a da MTS nista ne radi! A kod SBBa ima nas!

Ovde je neko malo pogubio konce odavno, sta biste vi vise za 3400 din mesecno??? Da neces mozda u VIP-u neki paketic od 2000 sa slicnim ako ne i manjim sadrzajem od 300+300, 600sms i 1gb neta. Trenutno za ovaj novac ne postoji bolji paket i to je to. Onaj kome je malo 300+300 min za 500 din nek uzme net xxl pa nek prica dok mu usi ne otpadnu!

Guglaj godisnji izvestaj o poslovanju pa sabiraj i oduzimaj po godinama izvestaja.Samo u jednoj godini na primer 2013 izgubili su 56.000 korisnika.Imam negde tacnu racunicu samo da je nadjem.Nece to oni nigde objaviti vec moras sam da citas izvestaje i da racunas.Svi izvestaji su javno dostupni.

Poslednja izmena:
Tehnička služba SBB-a koja je zadužena za čvorišta izašla je na teren tek kad sam ih prijavio Ratelu. Muku sam mučio više od 2 meseca sa gubitkom paketa. I veliko je pitanje da li je problem trajno rešen, veliko.

Lično smatram da je Telekomov VDSL bolje rešenje od SBB-ovog kablovskog Interneta zbog pouzdanosti. Upload je na strani SBB-a, ali ne i pouzdanost servisa. Valjda će se Telekom opametiti i vratiti upload booster. Telekomov VDSL NIJE bolje rešenje od SBB-ove Fiber Power usluge koja je dostupna VEOMA MALOM broju ljudi.

Što se tiče fiksne telefonije, SBB ima bolju ponudu, ali postoji jedan problem, kad nema struje, nema ni telefona jer daju verzije modema i home gateway-a koje ne poseduju bateriju. Ali, tu je zato mobilni telefon tako da dajem ipak prednost SBB-u.

Što se tiče televizije, sve je na strani SBB-a.

Što se tiče činjenice da Telekom nema posebnu ponudu za delove grada gde je uveo optiku do stana, npr. naselje Stepa Stepanović, to apsolutno stoji. Za Stepu važe NET i BOX paketi koji ujedno važe i za VDSL, bez obzira što je u Stepi optika do stana.

Što se tiče MTS-ove usluge mobilne telefonije, Telenor ima mnogo bolju pokrivenost na lokacijama gde se najviše krećem. Mogao je Telekom mnogo bolje pokriti Beograd 3G signalom. Čak je jedan drugar zadovoljniji Vipom nego MTS-om u Beogradu.

Poslednja izmena:
Plasma pretpostavio sam sa na to mislis i nemas pojma o cemu pricas.
90% tih korisnika su bile firme koje su zatvarane.
A i zvucao si kao da je to za godinu dana a ono za 10 godina, kao sto sam i mislio ;)

Istog sam misljenja kao @imax i @alfaunits TS je ipak bolji kad se sve sabere i oduzme.
Ja nisam imao ali nijedan prekid niti ikakav problem sa brzinom cak je i veca od one koju placam.
IPTV ima odlican kvalitet slike naravno ovo zavisi od infrastrukture tj. vase parice i instalacije u kuci/stanu, kad je sve to savrseno i usluga je takva, medjutim problem je sto nije kod svih tako baprotiv instalacije su stare i kvalitet parice losiji sada se stavljaju kvalitetnije parice.
@plasma ima ljudi koji kukaju na sbb ima ljudi koji beze od sbba nisi u pravu tu imas temu o sbbu pa procitaj tamo da ne citiram ko je sta tamo pisao o sbbu.
Ja sam u boxu ubacio tetkin broj zena od 60+ godina za nju je 300+300 previse ne potrosi ni 150 nacionalnih sa svima tako da joj ostane jos 150 tu + 300 za mts + nikad u zivotu nije poslala sms jer ne zna i ne zanima je znaci tu ostaju 600 sms ne iskoriscenih i da ne pricam da onaj 1GB ostaje ne iskoriscen, tako da je sve individualno i zavisi od potreba, eto a meni uvek zafali za net a potrosim 1GB pa bi mi njenih 1GB savrseno zavrsavao posao, sms ne koristim ali neko ih salje na hiljde mesecno tako da nemoj generalizovati da je nesto malo ili puno to zavisi od coveka i njegovih potreba i navika.
Po meni TS vs SjBB=1:0
Naravno drugima je obrnuto i to je ok a sve se svodi sto se tice kvaliteta usluge na jednoj i drugoj strani kvalitet infrastrukture dal ts dal sbb.
Ukpliko je sve savrseno radice i jedan i drugi savrseno i covek ce biti zadovoljan, ukoliko ne valja infrastruktura bice ljudi nezadovoljni.
Eto se tice CC sa TS nisam se ni cuo jer sve radi savrseno 101% sa sbb sam se cuo dva puta i sredili su brzo problem tako da nisam merodavan i sigurno da ima ljudi koji kukaju na podrsku sbba.

@plasma, vidiš li ti dečko šta pišeš? Pa najlakše je reći za nas boks korisnike da smo telekomovi sendvičari zato što ne gutamo tvoju priču. Otkači se godišnjeg poslovanja, brojnosti korisnika, dijamantskih parica i ostalih džidža bidža. Ako je tebi fiksni zulum, meni nije, ako ti ne odgovara, otkači se od njih. Šta te drži. Ja kod sbb ne vidim neku ponudu, da mi otpada donja vilica, posebno ne sada kada ću uzeti mega boks. Sbb ima mozda nekoliko kanala koji fale iptv - u, ali daleko je od toga da je mnogo bolji. Koji god kanal da nabrojiš u korist sbb-a, ja ću ti reći jedan sa iptv, ali to je već stvar ukusa. Mene će mega box koštati dve godine po 3200 dinara + 300 za dodatni stb. A pitao sam te koliko košta kod sbb paket od 40 mbs+net+kabl. I na tu cenu dodaj taj tvoj zulum od fiksnog i jedan XL paket za mobilni koji je u rangu ovog u boks paketu. Kad izračunaš cenu dodji ovde pa mi je reci. I ko je tu na anesteziji?

@plasma, vidiš li ti dečko šta pišeš? Pa najlakše je reći za nas boks korisnike da smo telekomovi sendvičari zato što ne gutamo tvoju priču. Otkači se godišnjeg poslovanja, brojnosti korisnika, dijamantskih parica i ostalih džidža bidža. Ako je tebi fiksni zulum, meni nije, ako ti ne odgovara, otkači se od njih. Šta te drži. Ja kod sbb ne vidim neku ponudu, da mi otpada donja vilica, posebno ne sada kada ću uzeti mega boks. Sbb ima mozda nekoliko kanala koji fale iptv - u, ali daleko je od toga da je mnogo bolji. Koji god kanal da nabrojiš u korist sbb-a, ja ću ti reći jedan sa iptv, ali to je već stvar ukusa. Mene će mega box koštati dve godine po 3200 dinara + 300 za dodatni stb. A pitao sam te koliko košta kod sbb paket od 40 mbs+net+kabl. I na tu cenu dodaj taj tvoj zulum od fiksnog i jedan XL paket za mobilni koji je u rangu ovog u boks paketu. Kad izračunaš cenu dodji ovde pa mi je reci. I ko je tu na anesteziji?
Sve se slazem sa tobom sto si napisao za @plasma-i, ali mi samo reci kako kazes da megabox placas tj. da ces da placas 3200 kad ja mega box placam 3600 kao i svi jel ti imas neki popust ili greska u kucanju?

Ko ti? Sta ja da ti radim, takav si.

Nisam u toku, a zanima me. Ja imam običan BOX paket. Sve je o.k, osim neta koji mi je limitiran na 10 MB. Da li postoji BOX sa VDSL om, neki to zovu Mega BOX, ali to nisam video na zvaničnom sajtu. Inače ovaj paket imam zadnjih 5 godina i veoma sam zadovoljan. Podrška ima je vrhunska. Do sada sam ih zvao oko dvadesetak puta i menjao modem 4-5. Sve je brzo rešeno. Mada znam da ima i druga strana medalje. Kolga sa posla, muku muči na BOX - som. Ima prekide slike, neta. Osim brzine neta, moja supruga se zali za 300 - 300 minuta mobilnog. Bilo je mnogo bolje kada je bilo 500 ka svim mrežama.

Ja imam megabox koji radi savršeno i D3i koji mi se 3 puta kvario za 6 meseci i koji moram vrlo često da restartujem. Najveća glupost je što kada se pokvari uređaj moram da ga šaljem za BG, umesto da ima uređaja po poslovnicama, pa tako par dana budem bez D3i i još plaćam poštarinu kada šaljem.
Ali dobro je imati oba, tako imam sve šta mi treba.

Vama pored sendviča očigledno treba i koji metar za merenje do centrale,to vam dođe kao jutarnja razonoda:d
Može i šnajderski da prođe ,ne mora dunđerski.

Kada govorite o nekakvim problemima SBB-a,treba da utuvite u vaše uši da onaj ko ima tri pita više korisnika ,procentualno ima i više prijava kvarova ali vama to ne vredi,vi ne izlazite iz kruga dvojke.

Niko da odgovori na ona moja "Zašto"Pitanja,da to je vrlo teško da se odgovori kada je u pitanju tako sposobna firma za pružanje usluga.

Zajednički imenitelj na svaki odgovor je :NESPOSOBNOST.

Evo još jedno zašto:

Zašto nisu obezbedili rezervna napajanja za VDSL??????

Pre vdsl-a su se hvalili na sva usta kako SBB-u kad nestane struje nema fiksnog telefona a sada su oni ti koji su obezbedili takvu vrstu usluge kad vas po sili zakona prebace na VDSL i kada nestane struje vaš nekadašnji bakarno parični telefon ostaje mrtav.
Imam ja rešenje za tako nešto,odmah da vam dignu fisknu pretplatu na 2000 dinara da kupe rezervna napajanja.

Poslednja izmena:
Nisam u toku, a zanima me. Ja imam običan BOX paket. Sve je o.k, osim neta koji mi je limitiran na 10 MB. Da li postoji BOX sa VDSL om, neki to zovu Mega BOX, ali to nisam video na zvaničnom sajtu.
Спаваш на ча... форуму, било је приче а од скоро има и линк ка тој понуди.

Ево и мог мишљења, имам и СББ и Бокс (али стари) већ дуго и оба раде без грешке. Онако на први поглед, СББ је мало скупљи за сличну понуду али даје углавном више а уз то, сама понуда је шира и није ограничена на два пакета као Бокс. Телефон није предност СББ-а пошто и поред 1500 минута (у неким пакетима или уз доплату) то није довољно према флет понуди у Боксу. Наравно, ако неко има више саговорника у СББ фиксној, ту би можда СББ могао да буде у малој предности. Телевизија је на СББ страни, ем има више програма ем је сада СК далеко изнад Арене ем гледање не утиче на интернет. Интернет ... СББ нуди од 25/2 до 100/3,5 уз могућност да то буде и 120/5 па ту Бокс ипак нема шта да тражи.

Нисам имао проблема са било чијом подршком, осим што сам ипак пар пута морао да се свађам са СББ после чега су променили навике и брзо реше проблем ... мада стварно ове две године (тј истичу октобра) није било проблема. Последњи пут ... када је брзина промењена на 25/2, код мене није прелазила 20, свађао сам се и на крају су дошли да провере шта је. У једном тренутку је сервисер разговарао са неким изнад и рекао да је код мене али би требало да оде још негде ... пошто му је телефон био појачан чуо сам реакцију ... нееее, никако не иди док њему не средиш, само нам је потребно да нас опет прозива по форумима и да нас пљује, не иди док му све не проради. ;)

Када бих бирао један од ова два, морао бих поново да ставим на вагу јер ниједан није толико бољи да може лако да се одлучи. Срећом, имам exe-net опцију па ћу вероватно од новембра, када ми прође СББ УО, да се пребацим код њих. За 2.690 би требало да имам минимум 60/6 (уз варијанту да то можда буде и 80/8) и дигиталну телевизију. Уз фиксни (659) и неки 50% мт:с пакет, то би било ту негде као и остали али са FTTH и много бољим интернетом.

Ja poznajem puno ljudi koji imaju SBB, a poznajem i puno ljudi koji imaju Telekom, takođe i ja sam korisnik oba. Na Telekom se retko ko žali, dok sa SBB-om ima više problema. Pogotovu sa rešavanjem problema je bolji Telekom.

СББ има очајну инфраструктуру која је углавном наслеђивана од претходника. Можда је код мене све добро зато што је од скоро оптички кабл дошао до комшијске зграде где је постављено ново чвориште па до мене иде само стотинак метара коаксијалца? С друге стране телефонска линија је стара десетак година, подземна је, централа је нова а и линија је дигитална па и ту све ради. Код оних којима све иде К2К путевима, врло лако може да брља и једно и друго.

Bravo ja to pricam non stop ali retko ko razume, koliko vidim.

Kada govorite o nekakvim problemima SBB-a,treba da utuvite u vaše uši da onaj ko ima tri pita više korisnika ,procentualno ima i više prijava kvarova ali vama to ne vredi,vi ne izlazite iz kruga dvojke.

Niko da odgovori na ona moja "Zašto"Pitanja,da to je vrlo teško da se odgovori kada je u pitanju tako sposobna firma za pružanje usluga.

Zajednički imenitelj na svaki odgovor je :NESPOSOBNOST.

Evo još jedno zašto:

Zašto nisu obezbedili rezervna napajanja za VDSL??????

Pre vdsl-a su se hvalili na sva usta kako SBB-u kad nestane struje nema fiksnog telefona a sada su oni ti koji su obezbedili takvu vrstu usluge kad vas po sili zakona prebace na VDSL i kada nestane struje vaš nekadašnji bakarno parični telefon ostaje mrtav.
Imam ja rešenje za tako nešto,odmah da vam dignu fisknu pretplatu na 2000 dinara da kupe rezervna napajanja.
Deder plasma, evo je imam vdsl(po nekim postovima vidim imas i ti koristis ih i pljujes pa odkaci ih) kakve veze ima vdsl i nestanak struje evo je sam uz centralu na nekih 80m kablom daj objasni mi da kad nestane struja ja nemam fixni jel ti to kazes ili....?
Stvarno nisam razumeo poentu, ako je to sto si rekao obda samo da znas da se varas da i kad nema struje(sto se meni desilo samo jednom za vreme bombardovanja kad je ceo BG bio bez struje jer su gadjali trafo stanicu na BK) tada uvek radi fixni jer nema veze sa klasicnon stujom jer ne radi na istu.
Moje pitanje je jos ako ti ne odgovara zasto im placas za nesto sto ne valja?
Ti znas da sam imao d3i i nije mi se svideo u svim segmentima je MENI bio losiji od iptv(znaci nemam losu paricu nisam daleko od centrale-naprotiv, net radi savrseno max na mojoj liniji je 98Mbit, meni trenutno podeseno na 66Mbit ruter) znaci sve super medjutim iptv bolji kvalitet kanala ima ali losiji izbor istih a meni je prvo bitno i ono sto sam pisao deciji kanal zbog klinca, e sad meni d3i nije odgovarao i ja sam ga vratio jer necu da placam za nedto sto je meni lose, zasto ti to isto ne uradis nego im placas i pljujes ih a i dalje placas?
Brate bar danas imas alternativu, fixni kod sbb(kojeg hvalis) kod RV, kod Oriona...., mob imas tri operatera da biras za tv takodje to si i uradio, i brate za internet imas toliko zamene umesto mts-a.

@enraged, moja greška, ali evo šta sam hteo da kažem. Ja sada boks 4 plaćam 3500 zbog stb uređaja. Ako pređem na mega boks za te pare +stb to je 3900 mesečno. Tri meseca gratis za nove korisnike je 10800 din poklona. Kad pomnozis 3900 x 24 meseca =93600-10800 (gratis tri meseca) =82800 plaćam za dve godine. Kad to podelis na 24 meseca, pretplata mi izdaje 3450 dinara, a ja sada plaćam 3500 bez hd kanala i bez neta do 40 mbs.

@plazma, jesi li druže izračunao kalkulaciju sbbovog paketa 40 mbs /kablovska /fiksna? + namet telekom fiksni + jedan mobilni paket xl

Poslednja izmena:
Aha ok sad je jasno.

Imaju i jedni i drugi prednosti i mane.

Ja sam korisnik ADSL interneta jos od 2009 godine. I stvarno sto se tice stabilnosti veze nemam nikakve zamerke. Prekid neta u tom periodu mogu da se prebroje na prste jedne ruke. Cak nikad do sada nisam menjao modem, jos mi stoji Huawei HG520s i radi kao sat i ako ga je pregazilo vreme. Od 2009 pa sve do sad delio sam net sa komsijama i broj korisnika nas je bio od 2-4. Sa jednim komsijom sam povezan kablom ostali su se kacili WI-FI i to je super sve radilo, delili smo troskove.

Vec 2 godine sam korisnik BOX3 paketa (fiksni, adsl, mobilni) i to zadvoljstvo kosta 2700. Tada sam uzeo box3 najvise zbog mobilnog jer sam dobio mobilni koji je tada kostao oko 120E uz box3 na rate za 30E. 1.juna mi istice ugovor za Box 3 i definitivno cu da ga rasturim jer mi ne odgovara 300+300 minuta. Sa ovom promenom su definitivno unistili Box pakete.
Mane telekoma bar sto se mene tice je sto je za mene IPTV neupotrebljiv. Za ono sto ja gledam a to je najvise sport, IPTV je dno dna. Zbog toga nisam ni uzeo Box4 i ako bi me IPTV kostao jos +400 dinara. Druga mozda i najbitnija stvar je sto kada uzmes Box 4 osudjen si na njihov ADSL ruter jer je jako tesko staviti bolji ruter jer tesko moze da se namesti da radi IPTV na drugim ruterima a dupli NAT je sra.. tako da me je ovo uvek teralo da ne uzimam IPTV.

Matorcima sam namestio DVBT-2 zemaljsku ima godinu dana i njima vise i ne treba, prezadovoljni, slika im odlicna u odnosu da analognu. Ja sam se obezbedio za sport tako sto mi je sestra dala D3GO nalog sa HD paketom koji je aktiviran na destkop racunaru koji je povezan HDMI kablom sa televizorom tako kao da imam SBB kablovsku, imam 100 i nesto kanala.

Najzad je pre godinu dana SBB dosao u moje naselje i ovaj komsija sto smo povezani kablom se prikljucio na analognu kablovsku. On je i dalje uzimao net od mene i skoro kad je kupio LED televizor od 42 inca i kada je prikljucio analognu kablovsku on se razocarao kvalitetom slike. Ja mu kazem uzmi digitalni duo(D3+25Mbs net) i imaces mnogo bolju sliku na TV a i imacemo 3 puta brzi download i vise od 2 puta bolji upload. Ja cu da odjavim ADSL i milina. I tako smo i uradili. Plus je sad SBB-ova akcija gde cemo imati NET 4 meseca za 1dinar a komsija ce placati samo mesecno odrzavanje za kablovsku kao i do sada.

Pre toga sam se raspitao kod druga u naselju kako radi SBB i on mi je potvrdio da radi super, da nije imao 2-3 prekida od po 1h najduze u godinu dana od kako koristi njihov net.

Od SBB smo trazili Cisco EPC 3208 modem, postavili 2 svoja rutera koji smo vec imali i za 3 nedelje smo prezadovoljni i sa brzinom i sto se tice stabilnosti usluge. U medjuvremenu se prikacio jos jedan komsija preko WIFI i bice nam net po 500 dinara. Ja cu sa zadovoljstvom da odjavim ono djubre od fiksnog koje mi sad nije vise potrebno i da se pozdravim sa telekomom sto se tice ADSL interneta i fiksne telefonije.

Uzecu kod mts-a MIX XL sa 50% popusta sa 600+6000 minuta za 1000 dinara + 500 dinara komsiji za net i eventualno cu da uzmem matorcima kod mts-a Prica sa 50% pousta gde imaju 100+1000 min u mts, sto je njima super jer im je 95% brojeva u mts a i taman onih 650 sto bi davali za fiksni sad ce da placaju oboje po 300 dinara:)

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim problem kod druga plasme je taj što ne želi da se odrekne telekomovog fiksnog broja, plaća pretplatu, a ovamo je na sbb. I naravno kad na kraju stavi sve na papir, sbb+fiksni+mobilni paket od tri hiljade pošto mu xl (pandan paketu u boksu) ne zadovoljava potrebe i naravno da to na mesečnom nivou izađe na sedam osam hiljada globe, a neko prođe sa 3500 i ima sve to. Ako idemo u sitna crevca, aj da kažemo da sbb ima bolje kanale, veći uploud, ali koga briga kad te na kraju meseca rebnu i jedni i drugi sa računima.

banexbanex,kolega shexpir je sve lepo objasnio_On za razliku od mene ima pristup sbb kablu,ja ga nemam.On je odjavio đubre ja ne mogu da odjavim đubre.
Iz svega sto je napisao,lako se da zakljuciti zasto sbb drzi najveci deo trzista.
Za svoj novac zelim najbolju ponudu kanala,najbolji net i najbolju mobilnu tarifu.Ne zelim da placam okrnjene,zakinute i osiromasene pakete i tarife napravljene samo sa jednim ciljem a to je da im ja izlazim u susret a ne oni meni.Ja da im stedim net,ja da im stedim autorska prava na kanale,ja da im stedim upload,ja da im stedim minute,e pa neće moći ove noći.

Poslednja izmena:
СББ има очајну инфраструктуру која је углавном наслеђивана од претходника. Можда је код мене све добро зато што је од скоро оптички кабл дошао до комшијске зграде где је постављено ново чвориште па до мене иде само стотинак метара коаксијалца? С друге стране телефонска линија је стара десетак година, подземна је, централа је нова а и линија је дигитална па и ту све ради. Код оних којима све иде К2К путевима, врло лако може да брља и једно и друго.

Ja sam na manje od 50m od čvorišta pa je bilo milion problema. Čak je bilo problema i kad je SBB promenio sve kablove na čvorištu, opet se ponovio packet loss. Uložio sam bio ponovo reklamaciju, prikrpili su nešto, a da li je to trajno rešenje, to niko ne zna.

Kad bi hteli da prošire Fiber Power uslugu, to bi bila prava stvar, ali neće. Ti bar imaš Exe-Net, tako da si osiguran. ;) Meni jedino ostaje VDSL pošto od PTT-ove kablovske (podzemna mreža) koja je zajedno sa SBB-ovom kablovskom u mojoj zgradi nema leba. PTT je izgradio podzemnu mrežu u mom u okolnim naseljima u periodu od 2002. - 2006., ali džabe kad imaju očajnu uslugu i ponudu.

Ma kapiram ja tebe, ne branim ja njih zato što su cvećke, ali ako stavim na vagu, sve, bar kod mene ide na stranu boksa i držaću se dok god ne bude bolje ponude. Ti držiš do principa, ali to brate košta.

Nazad
Vrh Dno