Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Mts nam se predomislio za povećanje cena ili je "neko" odlučio da još nije vreme za to. 😁
Nema više objave o višim cenama na sajtu.
Danas sam "studirao" box pakete sa TV. U detaljima paketa ostaje da će za nove ili obnovljene ugovore od sutra (15.avgust), naplaćivati rentu za SVAKI stb. Znači, svi od prvog do poslednjeg move ili iris stb, će biti u statusu "dodatnog" . To je više nego ozbiljno poskupljenje, koje formalno to ne prikazuju u finalnoj ceni paketa.

Jedno pitanje vezano za najavu raskida ugovorne obaveze koja ističe 20.9.2026. :

Želim da završim sa ovima iz mts-a i prebacim se na A1, imam optiku u stanu (mts), koliko sam shvatio iz dosadašnjih postova, prvi dan nakon isteka idem u A1, oni se obraćaju mts-u i tada ne postoji otkazni rok?
Ili se svakako obraćam 30 dana pre i najavljujem raskid?
30 dana pre isteka ugovorne obaveze odeš u mts, tamo najaviš raskid ugovora, a onda ovde u pin-ovanoj temi tražiš ponudu od A1 agenta. Onda im dostaviš tvoje podatke i oni pokrenu proceduru za prenos.

Ili se svakako obraćam 30 dana pre i najavljujem raskid?
Ako A1 na tvojoj adresi koristi MTS infrastrukturu ne mora najava, ako koriste svoju, mora.
Ovo bez problema važi samo ako se ide preko agenta. U većini poslovnica ipak iz nekog razloga traže da je priključak već slobodan, ne nude opciju prenosa. Tako da na kraju nije ni važna najava nego to postoji li MTS-ova usluga ili ne. Ako postoji, što je ovde slučaj, najsigurnije je ići preko agenta, a njih imamo na forumu. Naravno, ni tad najava ne škodi.

Pomislio sam da najava ne može da bude štetna, verovatno ću svakako da im je pošaljem, da ostane pisani trag.

Svakako želim da završim sa mts-om.

Nisam nastavio ugovor sa njima ni na drugoj lokaciji , sada tu jako dobro radi Kućni net 5G, a prebacujem i na ovoj u A1.
Nisam definitivno odlučio da li da iopet idem na Kućni net 5G ili optiku (mts infrastruktura), verovatno ovo drugo.

Упадам без читања...
Колеги дошао рачун скоро 2000.већи за бокс 3 пакет?
Јел су то подигли претплату безобразно много?

Meni je juče istekao ugovor za box 4. Listam temu i izgleda se promenila stara meta taktika:
1.Sačekaš istek ugovora
2. Odeš tražiš idp broj samo
3.Kontaktira te specijalni agent sa ovlašćenjem za 50% na 24 meseca

Čitajući forum to više nije vijabilna opcija?

Sada mora da se ode u A1, podnese zahtev za promenu pa te onda zove MTS agent?
Ali tu mi nije jasno to jer meni je već istekao ugovor, valjda to radim ako stvarno hoću da napustim MTS a ne maltretira mi se sa tim, samo bih da dobijem što veći popust i da završim sa tim.

Prvo da kažem, vidim da je pušten u rad novi AI asistent Iskra, u ulozi agenta prodaje BOX paketa:
Prvi put u Srbiji - najbolju ponudu dobijaš na netu!

Od sada je na netu najpovoljnije, jer:
  • Nema troškova poslovnica
  • Nema troškova papirologije
  • Nema gubljenja vremena
Da li je ko to probao i šta li se tačno nudi? Iako je AI, pominje se preusmeravanje na živog agenta.

Колеги дошао рачун скоро 2000.већи за бокс 3 пакет?
Јел су то подигли претплату безобразно много?
U julu nisu. Verovatno mu je istekla neka promocija/popust ili ugovorna obaveza, nakon čega kreće (pre)puna cena. Primera radi, aktuelno je da BOX 3 M prvih nekoliko meseci košta 3100 dinara mesečno, pa onda do isteka ugovorne obaveze 6299, a onda nadalje 6899. Tada kreće i naplata drugih pogodnosti, poput dodatnih STB uređaja i sličnog.

Čitajući forum to više nije vijabilna opcija?
Nije isključeno, ali uglavnom kada pozovu nude mnogo manje od 24 meseca i teško da će dati više bez ikakve tvoje akcije.

Sada mora da se ode u A1, podnese zahtev za promenu pa te onda zove MTS agent?
Može tako, pod uslovom da u tvom lokalnom A1 ne traže da je priključak slobodan. Još lakše, samo u MTS-u podneseš zahtev za raskid. Otkazni rok traje 30 dana i zvaće te sigurno da te zadrže. Možeš i da probaš bez zvaničnog zahteva, samo kažeš da želiš ponudu za zadržavanje jer imaš mesece bez naknade od A1, na primer. I to radi, a može i preko telefona.

Ali tu mi nije jasno to jer meni je već istekao ugovor, valjda to radim ako stvarno hoću da napustim MTS a ne maltretira mi se sa tim, samo bih da dobijem što veći popust i da završim sa tim.
Ali tako im kao pokazuješ da si odlučan da ih napustiš, pa i oni budu odlučni da te zadrže. Ako svakako ostaješ, nemaju računa da ti daju popust na lepe oči. Lojalnost da ne pominjem.

@Stevcho napravi se lud i pozovi 064/733:
Pitaj za proceduru prelaska na A1 optiku, reci da ti A1 nudi 12 meseci gratis za njihove optičke pakete. Kroz dan-dva te MTS zove nazad i nudi 50% na 24 meseca

Imam Box 3 koji ističe 17.09.
Na mojoj lokaciji optiku rade astratelekom i mts.
Da li mogu da probam da odem u mts 17.08. mesec pre isteka i najavim raskid?
Da li će mi ponuditi neke povoljnije uslove za obnovu ugovora ili postoji neki bolji predlog?
Astratelekom ima slabu ponudu i ne bih kod njih.
Da li ima rizika da raskidam ili mogu da se predomislim i da li na istoj adresi ako neko drugi potpiše ugovor da li se smatra kao novi korisnik?

Ok, dakle sad je meta ovako kad je istekao ugovor:

1a - meki pristup - probam prvo ovo sto je @jason13 rekao, pozoveš i kažeš da ti nude bolju opciju pa te (verovatno?) pozovu

1 tvrdi pristup - ali opet mali rizik da ne uspe -odeš u A1 i podneseš zahtev za prelazak. Ako im je uopšte stalo da ti daju popust onda bi trebalo da te zovu

Ipak onda treba malo istražiti i ponude A1, čisto za taj 2% šanse da te opet niko ne pozove da vidiš šta možeš tamo da dobiješ. Ako ideš korak 1a prvo, taman možeš dok čekaš 2 dana da li će te pozvati

Hvala svima na pomoći.

Da li mogu da probam da odem u mts 17.08. mesec pre isteka i najavim raskid?
Da li će mi ponuditi neke povoljnije uslove za obnovu ugovora ili postoji neki bolji predlog?
Pa da, nadaš se tome i nema razloga da ne dobiješ. Ako je baš MTS-ova optika, imaš ti još mnogo mogućnosti: Yettel, A1, Yunet...

Da li ima rizika da raskidam ili mogu da se predomislim
Možeš da se predomisliš kad god u toku otkaznog roka.

i da li na istoj adresi ako neko drugi potpiše ugovor da li se smatra kao novi korisnik?
Poslednji pomen toga je bio da mora da se čeka nekoliko meseci, ali valjalo bi da se javi neko sa svežim iskustvom.

Ipak onda treba malo istražiti i ponude A1
Ima agenata ovde, pa to makar nije problem.

Ja sam 30 dana pre isteka podneo zahtev za raskid u poslovnici. I mislim na drugom pozivu da smo došli do 50% cela ugovorna obaveza box4 crveni.

Jel ima neke nove informacije u vezi poskupljenja?
Da li je aktivno od 1.Sep ili je prolongirano?

Nigde na sajtu nema info da poskupljuju, tako da opušteno 😃 Obrisano je i ono za pakete, koliko vidim. Ako poskupe, eto lepe prilike za raskid ugovorne obaveze.

Nece biti poskupljena od 1. septembra, odlozena do daljnjeg, tako su meni odgovorili na mejl.

Nazad
Vrh Dno