Podnela sam prigovor u martu, odgovorili su da će ostati isti uslovi do kraja. To je jedan od razloga zašto se nisam žalila u decembru 2024. godine, drugi razlog je taj što mi uskoro ističe ugovorna obaveza. Nažalost, nisu ispoštovali dogovor i prebacili su me na novi paket. Trenutno nemam ni vraćanje unazad na nekim kanalima! Juče mi se u delu 'Moje porudžbine' pojavila promena ’BOX bez ugovorne obaveze’ sa statusom ’U radu’, iako im se nisam obraćala poslednjih nekoliko meseci. Nisam još videla da je nekome jednostrano raskinuta ugovorna obaveza, dok svoje obaveze izmiruje u roku!Ko je u martu prošle godine pisao prigovor zbog poskupljenja da li je morao i u decembru prolaziti iznova proceduru? Pretpostavljam da jeste, samo mi treba potvrda iz prve ruke.
Nisam bio svestan u kakvo se zlo ovaj Telekom pretvorio.Zavisi koga pitaš, mene su 5 puta ubeđivali radnici različitih službi MTS-a da je to moguće da bi na kraju odbili zahtev za IDP sa tim obrazloženjem kao i tebi.
Više o neznanju to govoriGlavna stvar je što Telekom, za razliku od recimo A1 ili Yettela, ne dopušta raskid same obaveze već isključivo celog ugovora, što za sobom povlači i gašenje usluga pa onda ni nema za šta da se izda IDP.
Meni više od toga smeta što svaki radnik (preko zvaničnih kanala komunikacije) izdaje drugačije informacije - to govori valjda o profesionalizmu preduzeća.
Ja u zivot smem da se kladim da ni Yetel, ni A1, a ni MTS, nije imao takvu situaciju. Npr, da neko dodje i da kaze... Znate sta, ja sam pod ugovornom obavezom jos godinu dana, hteo bih da raskinem tu obavezu, da vam platim penale ali da ostanem vas korisnik.Glavna stvar je što Telekom, za razliku od recimo A1 ili Yettela, ne dopušta raskid same obaveze već isključivo celog ugovora...
Pošto se radi o meni loš ti je primer.Ja u zivot smem da se kladim da ni Yetel, ni A1, a ni MTS, nije imao takvu situaciju. Npr, da neko dodje i da kaze... Znate sta, ja sam pod ugovornom obavezom jos godinu dana, hteo bih da raskinem tu obavezu, da vam platim penale ali da ostanem vas korisnik.
Ako postoji, sliku tog korisnika treba uramiti i hvaliti ga da je najbolji korisnik na svetu...
Kad je Yettel povećavao cene pre sada već skoro godinu dana davali su 3 opcije: prelazak na prepaid, ostanak na tarifi ali bez UO (što omogućava prenos) i raskid ugovora i deaktivaciju broja. Proveri temu za Yettel pa ćeš videti, a i ja sam to isto radio, mogao bih potražiti taj papir pa ti uslikati ali mislim da je i ovde na forumu objavljivano.Ja u zivot smem da se kladim da ni Yetel, ni A1, a ni MTS, nije imao takvu situaciju. Npr, da neko dodje i da kaze... Znate sta, ja sam pod ugovornom obavezom jos godinu dana, hteo bih da raskinem tu obavezu, da vam platim penale ali da ostanem vas korisnik.
Ako postoji, sliku tog korisnika treba uramiti i hvaliti ga da je najbolji korisnik na svetu...
Ne mogu da ti ugase broj moraju da te pitaju sta hoces sa njim. Da li ces da nastavis sa istim paketom bez ugovorene obaveze, prepaid ili prenos i drugu mrezu. Trece opcije nema.Pošto se radi o meni loš ti je primer.
1. Zahtev za raskid ugovora je podnesen blagovremeno zbog povećanja cena, na šta je Telekom trebalo da bude spreman u skladu sa članom 131. Zakona o Elektronskim komunikacijama, na koji se i sam poziva prilikom najave poskupljenja.
2. Telekom priznaje da je moj zahtev za raskid u skladu sa zakonom i ne beži od toga.
3. Telekom "gasi" nešto (moj broj telefona) što mu ne pripada i ne da mi čak ni da migriram kod drugog mobilnog provajdera. Jel ti shvataš koliko je ovo zeznuta stvar?
Pa tako i ja mislim ali vidiš da oni imaju druge ideje.Ne mogu da ti ugase broj moraju da te pitaju sta hoces sa njim. Da li ces da nastavis sa istim paketom bez ugovorene obaveze, prepaid ili prenos i drugu mrezu. Trece opcije nema.
Zakon o elektronskim komunikacijamaPa tako i ja mislim ali vidiš da oni imaju druge ideje.
Mom ocu takođe nisu migrirali BOX 3 (mob + net + fiksni). Žalio se i tražio da mu ostane ista cena, što su mu potvrdili prvo pozivom 5.12. Juče sam pogledao kod njega u Moj mts, pod smetnjama ima stavku od 12.1. za koju piše da je Zatvorena, a 12.1. mu je stigao i SMS da će mu korišćenje usluga biti omogućeno do kraja UO po dogovorenim uslovima. Usluge u okviru BOX-a su mu i dalje one koje je ugovorio, 400/200 net i Omorika 25. Izmerio sam i brzinu neta da bih potvrdio.Moj box3 max paket (net, tv, fiksni) jos nije migriran. Da li je nekome vrsena migracija uopste a da se zalio na cenu, i da mu je odobren ostanak na staroj ceni do kraja uo? Vrv nece takve kao ja ni da migriraju?
Boga mi treba sad sam zvao i odjavio na dva broja...nakon ove peripetije sa menjanjem paketa vidim da mi je net boost aktivan po ceni od 149din
Jel to treba posebno da odjavim ili ne znam kako je to sada aktivno?
Hvala drug!Zakon o elektronskim komunikacijama
Član 129. stav 8
"Krajnji korisnik koji je izvršio jednostrani raskid ugovora zaključenog na određeno vreme ima pravo da prenese broj u mrežu drugog operatora, u skladu sa odredbama ovog zakona."
Nije migriran jer po novoj migraciji/semi Box 3 ne postoji sa postpejdomMom ocu takođe nisu migrirali BOX 3 (mob + net + fiksni). Žalio se i tražio da mu ostane ista cena, što su mu potvrdili prvo pozivom 5.12. Juče sam pogledao kod njega u Moj mts, pod smetnjama ima stavku od 12.1. za koju piše da je Zatvorena, a 12.1. mu je stigao i SMS da će mu korišćenje usluga biti omogućeno do kraja UO po dogovorenim uslovima. Usluge u okviru BOX-a su mu i dalje one koje je ugovorio, 400/200 net i Omorika 25. Izmerio sam i brzinu neta da bih potvrdio.
Koliko znam ugovori sa MTS-om su na neodređeno vreme, ali sa minimalnim trajanjem ugovorne obaveze.Zakon o elektronskim komunikacijama
Član 129. stav 8
"Krajnji korisnik koji je izvršio jednostrani raskid ugovora zaključenog na određeno vreme ima pravo da prenese broj u mrežu drugog operatora, u skladu sa odredbama ovog zakona."
Ja sam samo citirao Zakonsku odredbu.Koliko znam ugovori sa MTS-om su na neodređeno vreme, ali sa minimalnim trajanjem ugovorne obaveze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari