Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

E napokon mi iz SBB odobrili raskid ugovora, posle pisanja dopisa i slanja ma mail (22.02) a i odneo sam u poslovnicu (20.02). Iz poslovnice me zvala radnica 25.02. i kaze da mi nude umanjenje racuna od 30% retroaktivno od 8.11.2018 i da ce brzina biti sredjena do kraja marta. Ja kazem njoj da sve to hocu napismeno i overeno a ako ne bude onda raskid ugovora. Vise me nije zvala. Danas mi stize odgovor na dopis koji sam poslao mailom, odgovor koje je otkucan 27.02.2019 i kaze da nakon provere kod nadleznih sluzbi, odobravaju mi prevremeni raskid ugovora i da imam otkazni rok od 30 dana da im vratim opremu, do 22.03.2019.

Odmah otisao do mts poslovnice, podneo zahtev za 250/30, kaze ceka se do 30 dana dok dodju da povezu. Ukoliko ne dodju do 22.03. da ja dodjem da mi ona da neki net 20 i tv dok ne dodju ovi iz optike da povezu. Nisam pitao da li ja placam neke kablove koji oni razvlace po stanu?

E napokon mi iz SBB odobrili raskid ugovora, posle pisanja dopisa i slanja ma mail (22.02) a i odneo sam u poslovnicu (20.02). Iz poslovnice me zvala radnica 25.02. i kaze da mi nude umanjenje racuna od 30% retroaktivno od 8.11.2018 i da ce brzina biti sredjena do kraja marta. Ja kazem njoj da sve to hocu napismeno i overeno a ako ne bude onda raskid ugovora. Vise me nije zvala. Danas mi stize odgovor na dopis koji sam poslao mailom, odgovor koje je otkucan 27.02.2019 i kaze da nakon provere kod nadleznih sluzbi, odobravaju mi prevremeni raskid ugovora i da imam otkazni rok od 30 dana da im vratim opremu, do 22.03.2019.

Odmah otisao do mts poslovnice, podneo zahtev za 250/30, kaze ceka se do 30 dana dok dodju da povezu. Ukoliko ne dodju do 22.03. da ja dodjem da mi ona da neki net 20 i tv dok ne dodju ovi iz optike da povezu. Nisam pitao da li ja placam neke kablove koji oni razvlace po stanu?
Ehe super vidis kad si trazio napismeno, cao ni traga ni glasa da tako da bi te vozali i dalje ko...
Dobro si po meni postupio.
Sledece, ne znam odkud ovoj 30 dana, meni dosli za 5 dans, to je mozda rok, ali bice to mnogoooo brze po mom iskustvu.
Jao ovaj SBB kako farba ljude od kojih zivi neverovatno.
Cenim da ces za 2 nedelje da nam se javis sa ftth.
Videces, ja sam zadovoljan nema greske i brzina je stabilna i ping je nizak.
A jel ti imas u zgradi optiku vec? Da je pustena, ne samo razvucena?
Ne placas nista.

Ehe super vidis kad si trazio napismeno, cao ni traga ni glasa da tako da bi te vozali i dalje ko...
Dobro si po meni postupio.
Sledece, ne znam odkud ovoj 30 dana, meni dosli za 5 dans, to je mozda rok, ali bice to mnogoooo brze po mom iskustvu.
Jao ovaj SBB kako farba ljude od kojih zivi neverovatno.
Cenim da ces za 2 nedelje da nam se javis sa ftth.
Videces, ja sam zadovoljan nema greske i brzina je stabilna i ping je nizak.
A jel ti imas u zgradi optiku vec? Da je pustena, ne samo razvucena?
Ne placas nista.

Pustena, bio sam do poslovnice i proveravali, kazu moze, zvao mts i oni kazu moze, pitao preko neta i oni isto kazu da pusteno i da moze. Sad mi ova rece da se ceka do 30 dana jer to dolaze neki drugi izvodjaci samo dva puta nedeljno pa ce negde zavrsti to za maksimum 30 dana.

Ovi u sbb vozaju samo tako, ovi lokalci na svoju ruku nesto nude ali ja ih zaeba kad sam slao i mailom i trazio napismeno. Nema ih vise da se jave.

Pustena, bio sam do poslovnice i proveravali, kazu moze, zvao mts i oni kazu moze, pitao preko neta i oni isto kazu da pusteno i da moze. Sad mi ova rece da se ceka do 30 dana jer to dolaze neki drugi izvodjaci samo dva puta nedeljno pa ce negde zavrsti to za maksimum 30 dana.

Ovi u sbb vozaju samo tako, ovi lokalci na svoju ruku nesto nude ali ja ih zaeba kad sam slao i mailom i trazio napismeno. Nema ih vise da se jave.
Super sto ti je pusteno.
Ne radi po kucama mts, rade neke druge firme to je tacno.
Dobro ona ti je rekla max koliko se ceka, ne verujem da ce i pola od toga biti, cenim za 14 dana.
Zvace te sad neko iz mts da se dogovorite za tacan datum, ne sad odmah, ali za koji dan.
Sa SBBom samo tako, e Solak lopina je to stara, znam ga vrlo dobro, duga i druga prica nije ni tema a nije ni za forum.

Ma sumnjivi su skroz, majke mi imam utisak kao da mi nakacili nekog i drpaju brzinu ovi ovde na lokalu. Sada kada sam se ja zalio oni mi daju neku IP adresu koja se vodi u Novi Pazar a ja iz Bora. Totalno na drugom kraju, nesto neverovatno. Ja sad kad upalim windows weather gledam prognozu za Novi Pazar ili ukucam my ip, iskace Novi Pazar, Raska oblast.

S obzirom da sam ugovor za Box4 potpisao krajem decembra, sad sam sa mts chat podrškom hteo da proverim hoće li mi se naplaćivati promotivni televizijski paketi i po kojoj ceni. Naime, paketi su automatski ukinuti posle dva meseca (ne mogu da proverim jer nisam kod kuće), ali ostaje opcija snimanja sadržaja koja se naplaćuje 118 dinara mesečno... Tako da sam putem chata podneo zahtev za deaktivaciju usluge Snimanja sadržaja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Хвала то нисам приметио, приметићу на рачуну.
Снимање ми не треба као ни нет лимит.

Послато са уз помоћ Тапатока

Pozdrav, nešto me zeza ovaj novi IPTV, naime, non stop mi izlazi: Greška, proverite da li je kabl dobro povezan.

Ne pominje se koji kabl uopšte, Ethernet je normalan, u LAN 2 (probao i LAN 3) port, sija zelena lampica, HDMI isto, prikazuje sliku normalno, a power kabl isto, onaj njegov fabrički. U čemu je problem?

Pisao sam žalbu MTS i oni kao, sredili smo to daljinskim putem. Nisam se javio da pitam šta je to sređeno daljinskim putem. [emoji14]

Sad videh, promenili benefite za 4 box - 2 meseca po 1 d....

Ja sam od oktbora pricam - jurite, hvatajte sta god vam daju, pitanje je bilo da li ce februara ili marta ukinuti sve efektivne benefite, mesece po dinar i sl.!

Ja uhvatio promociju Dor to dor 8 meseci po 1 din. za bilo koj box4 paket. Akcija je bila u Nisu i Leskovcu a mozda i u drugim gradovima.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Ja uhvatio, tj oni mi dali 10 meseci po 1 dinar.
Sto niste obnavljali na vreme :)

Ali stoji ovo "od" :D Tako da ne gubite nadu!
Sad gledam, mislim da još ažuriraju sajt jer za box 3 pakete stoji: 6 meseci po 1 din. - novi korisnici, 2 meseca po 1 din. - postojeći korisnici, 6 meseci po 1 din. - optika - svi korisnici, tako da mislim da sve ostaje po starom.

Poslednja izmena:
Хм, мени су након промо периода наставили обрачун пик бокса... Мада га нисам активирао...

Ko zna sta ce biti dok mi stigne/ako ikad bude optika, jer drugacije se ne kacim na mts

Zvali su me odmah u utorak da mi jave da ce doci u subotu da mi instaliraju opremu. Brzi su nema sta.

Zvali su me odmah u utorak da mi jave da ce doci u subotu da mi instaliraju opremu. Brzi su nema sta.
Pa sta ti je brat rekao.
Ona ti je rekla zadnji rok, naravno nikad nece biti tako pogotovu u ovom trenutku, mozda kasnije kad "bukne" mogucnost optike u vecini Srbije, u ovom trenutku nije tako i rekao sam ti da ce ti doci za 5-7 dana.
Rekao sam i da cete prvo zvati da utanacite datum i vreme.
Srecno pa se javi kad instaliraju kako radi i utiske.
Trajace ti ugradnja oko 45 min, sve pedantno, cisto brzo..
Srecno.

Eh ebiga nisu mi ugradili danas. Dolazili ali poneli stb samo za jedan tv i morali bi da mi skinu kablove sbb-a. Ne bih imao signal na ostala dva tv-a i moji bi poludeli bez tv-a pa sam morao da odlozim ugradnju jer i ovi iz telekoma nisu podneli zathev za dodatna 2 stb uredjaja. Sad su to ovi momci javili njima i ja im javio pa moram da cekam sledeci put sad da dodju i da ponesu i da lepo povezu. Za baksuza nisu mogli da dobiju ovde tog nekog tehnicara koji pusta signal i donosi odavde iz poslovnice.

Nego zanima me ovaj tablet SAMSUNG Tab T580 A 10.1 WiFi sto nude, kakvo je to cudo? Vredi li to placati 583 mesecno na 12 rata?

И мени су дали један, прво, па тек онда монтер донео други изгледа као правило [emoji23]
Колико знам онда губиш бенефите по динар, тако да се не исплати.

E ako je to tako onda serem im se na pravilo. Pozvacu sutra call centar da ih pitam da li je to tako. Bili ovi momci i trazili ta dodatna dva da odmah nameste i rekli doci ce sledeci put sa njima i niko ne rece da se gubi to pravo po dinar. Pricao sam online na njihovom sajtu i rekose mi da je podnet zahtev za ta dodatna dva ali mi tad ta iz telekoma ne rece da gubim to pravo na dinar. Videcu sutra, ako si u pravu neka se teraju i oni. Ovamo pise dobijaju se jos dva uz paket a ovamo ih ne donose kad dodju da ugradjuju nego sam morao da zovem i podnosim zahtev za ta dva dodatna. I jos pise na sajtu i onom pamfletu da ta dodatna dva dobijam besplatno dok traje ugovorna obaveza tj. 24 meseci.

IMG_20190310_225718.jpg

To mi je dala u poslovnici i eto to pise, samo je sada umesto 72h unazad, 7 dana.

Ma oni dodjose samo sa jednim tim stb-om a pise za ovaj paket 1+2 dodatna. Jos ja svaki put naglasim im za tri televizora stb, u svakom razgovoru i oni donesose jedan. Onda da secemo sbb instalacije da zakacimo jedan pa ce ovo kasnije za ostala dva. Ma vratio sam ih odmah. Ne moze bre, ili sve montirate ili nema nista. *mjau**mjau**mjau**mjau*ga videcu sutra kako je to, ako si u pravu moram da povucem zahtev za raskid *mjau**mjau**mjau*.

Poslednja izmena:
"Onda gubiš pravo na benefite po 1 dinar" se odnosi na scenario koji si rekao da razmatraš: kupovina tableta. Ako se uzimaju uređaji (tablet, TV, komp, konzola...) uz Box paket do sad je bar uvek tako bilo, ili uređaj ili dž meseci... ne može oboje.

2 dodatna STB ti sleduju i to nema veze sa dž mesecima.

Nisam to znao. Onda ok tablet mi nije toliko ni bitan ali kad ih pitam oni to ne pominju.

dobija se to po 1 dinar tih par meseci ali posle neplacas box paket 3600 vec 4200 din ili vise zavisi koji paket koristis i sta si uzeo nedaju nista dzabe samo kesu :D
ali treba dobro otvoriti oci sta se potpisuje mnoge stvari nece da kazu !

"Onda gubiš pravo na benefite po 1 dinar" se odnosi na scenario koji si rekao da razmatraš: kupovina tableta. Ako se uzimaju uređaji (tablet, TV, komp, konzola...) uz Box paket do sad je bar uvek tako bilo, ili uređaj ili dž meseci... ne može oboje.

2 dodatna STB ti sleduju i to nema veze sa dž mesecima.

Samo što je pre kad se odrekneš meseci po dinar a uzmeš neki uređaj imo si na uređaj određeni popust.A sad se odrekneš meseci po dinar i dobiješ samo mogućnost uzimanja uređaja na 12 rata ali po punoj ceni koko košta i u prodavnici.Ja sam prvo mislio da je greška na sajtu pa sam ih kontaktiro zanimalo me koko dobijem popusta uz box3 ovaj 150/20, de je na moje pitanje da je rata i cena koji god paket da izabereš ista i da kad to pomnožiš ispadne cena ko i u prodavnicama,gde je njihov odgovor bio nemate popust ali dobijate mogućnost da uzmete uređaj na rate i to bez ikakve kamate.Da se uverim da ipak nije greška i da nisu oi oni loše protumačili proverio sam još i pozivom i odlaskom u poslovnicu i dobio potvrdan odgovor oba put da nemaš nikaki popust. Gde mi je čak u poslovnici na moje jesi li 100% siguran momak koji tu radi pokazo onu nihovu verziju sajta što oni koriste za prodaju a ne ovu javnu.I tako za konkretni paket odrekneš se 24000 dinara a ne dobiješ nikaki popust na uređaj što je ludost.

27.02 otisao sam u filijalu MTS-a da narucim 'BOX 4'. Prilikom narucivanja zahtevao sam da preuzmem opremu i samostalno je instaliram kod kuce. Operater me je obavestio 07.03, telefonom da je paket opreme za 'BOX 4' stigao u filijalu.
Sat vremena kasnije bio sam tamo, kazem dosao sam po 'BOX 4'. Sluzbenik mi odgovara da trenutno nemaju nijedan komplet opreme spreman za preuzimanje iako sam mu dao licnu kartu i da mogu da mi naruce isti, a tehnicka sluzba ce me obavestiti najkasnije u roku od trideset dana kada budu mogli da dodju da je instaliraju.
Ponovim mu da je mene nazvao neko, predstavivsi se kao sluzbenik telekoma i rekao da mogu da odem u poslovnicu u kojoj sam podneo zahtev za 'BOX 4' i da isti tamo preuzmem. Sluzbenik ponovo ubaci licnu kartu u citac i kaze, a ovih dana cesto dolazi do greske jer azuriraju 'oficijalni' i sistem uopste.
Ustane 'ode' po paket vrati se i kaze koleginici kako to da nemamo jos neki 'BOX', covek je dosao da preuzme. Ona mu pokaza neke bifee, on otkljuca prvi, drugi..., i konacno nadje kesu sa opremom na kojoj ogromnim slovima pise moje ime i prezime.
Pocne da radi admnistraciju, te mi da da potpisem par papira i krenem da gledam po onoj kesi jer mi je izgledala mrsavo i primetim da nema drugog STB-a.
Sluzbenik odgovara da razlog nedostatka drugog STB-a lezi u cinjenici da sam novi korisnik i da IPTV treba da prodje kroz neku pripremnu fazu i da dodatni STB ionako ne bi radio ako bi ga instalirao istog dana. Inace niko od poznanika mi nije rekao da je imao toliki vremenski razmak prilikom uzimanja ove usluge i da su im oba STB-a radila normalno istog dana.
Zavrsimo administraciju, uzgred mi sluzbenik kaze da ce mi drugi STB isporuciti na kucnu adresu ili ako ne bude tako onda da dodjem u filijallu i da ga preuzmem do ponedeljka. Danas sam zaokruzio instalaciju BOX -a i ok radi, kao i net.

-------------------------------------------------------------------------------------
Kod nas prosto ne moze bez zbrke...

Vrh Dno