Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

I ja mislim, jedno možda što sam trenutno na box3+mob tarifa, a uzeo bih box4 Plavi.

Kolik imaš do isteka ugovora?
Ако мене питаш, немам бокс а код мтс-а само два постпејда и фиксни. Шанса да са ехе оптике пређем на мтс оптику је минимална а и немам појма до када ми је УО код ових. Ваљда ме и не занима.

Ма јок, то нови агенти продаје услуга вежбају, немам никакав интернет код њих па сам деловао као могућ посао. ;) Тамо и пише да имам само фиксни и два постпејда па проверавају.

Nista cudno, mene su danas iz Sbb zvali da mi nude net i fon sa 12 meseci besplatno valjda nekih 5000 to kosta, odmah sam je prekinuo i rekao joj da imam mts optiku i sve sto spada u box4 beli, da sam dobio 10 mes free i da ostatak placam 5700, zanemela je, imam sve i snimljeno, nije joj upalilo mozda kod nekog penzosa bode bolje kod mts za ove pare se dobija najvise.
Apropo tih agenata rade i Sbbovi.

sinoc nam je nesto nestajalo struje u selu i od tad mi ne radi internet... fiksni radi, i cak IPTV radi a internet ne radi. na ruteru sija Power i DSL, a Internet lampica sija crveno.. obicno mi se desavalo kad ne radi net da ne radi ni IPTV, a eto sad nije tako... prijavio sam kvar jutros, pa cu videti kada ce resiti problem. Da li se nekom desavalo da radi IPTV a da nema neta?

Sent from Galaxy S8

Po svim pisanjima i kod jednih i drugih samo se u Beogradu i Nišu kidaju i razbacuju sa tim popustima.

@pajica123: Ako imaš ZTE ruter proveri šta ti piše za:

Internet > Status> DSL Connection Status > Disconnect reason

Za WAN konekciju koja je za internet. Kod mene se zove "HSI".

Uglavnom kod mene na selu se povremeno dešava sličan problem ako u kratkom vremenskom intervalu struja nestane više puta. Valjda se "zbuni" DSLAM u centrali pa ne skonta da je pukao prethodni "sešn" pa misli da postoji već konekcija koja je autorizovana koristeći te iste PPPoE login podatke zbog čega ne dozvoljava novu konekciju.

Kad se to desi treba "ritual" u par varijanti:

- nekad je dovoljno da isključim ruter iz struje na 10-15 minuta i onda proradi

-nekad to ne pali nego tek kad uradim factory reset rutera uspešno se konektuje

-nekad i to ne "pali" nego je rešenje da unesem drugačije PPPoE podatke od starog rutera i kad se uspešnog konektujem sa njima onda da vratim nazad original PPPoE podatke ovog rutera i onda se uspešno autorizuje i sa njima.

Kod mene kad to pobrljavi za "Disconnect reason" stoji nešto tipa "authorization failed".

Doduše ja nemam IPTV pa ne mogu 100% sigurno da tvrdim da kad se desi "zbunjivanje" IPTV i dalje radi. Ali trebalo bi bi da radi, jer su u pitanju odvojene WAN konekcije i odvojen VLAN.

ostavio sam ga nocas iskljucenog ali nije pomoglo. PPPoE podatke iz starog rutera nemam.. valjda ce resiti ubrzo, hvala u svakom slucaju.

Sent from Galaxy S8

Ja sad primetih na njihovom sajtu da box4 nije više uslovljen određenom mobilnom tarifom? Može da se bira ali za istu cenu se dobija manje nego dok je bilo uslovljeno. Ranije je box4 50/20 sa uslovljenom O2 koštao 4300, a sad je 4800(?!)

Konacno sam dobio drugi stb uredjaj posle mesec dana peglanja sa njima ,ali ima jedna *******cija da moram da kupim utp kaabli od rutera do tog drugog stb-a .Pa me interesuje da li su me *****ali, da li je to njihovo da obezbede ili ja moram da kupim ?

Ja sad primetih na njihovom sajtu da box4 nije više uslovljen određenom mobilnom tarifom? Može da se bira ali za istu cenu se dobija manje nego dok je bilo uslovljeno. Ranije je box4 50/20 sa uslovljenom O2 koštao 4300, a sad je 4800(?!)

Moj previd. Zbog izuzetno odrađenog interfejsa i padajućih menija bio sam na pogrešnoj stranici box+mob. Sve je isto kao i ranije.

Konacno sam dobio drugi stb uredjaj posle mesec dana peglanja sa njima ,ali ima jedna *******cija da moram da kupim utp kaabli od rutera do tog drugog stb-a .Pa me interesuje da li su me *****ali, da li je to njihovo da obezbede ili ja moram da kupim ?
Juce bio majstor kod mene. Povezao dodatni stb. Razvuko nekih 10-15m kabla. Nista platio nisam. Samo potpisao revers. Jedino sto mi bedak je sto je doneo koriscen stb. Ajd sto je koriscen nego ono je strasno. Daljinac nije vise beo nego zut i to tamno, a stb sam strugao da odlepim glib sa njega. Kakvih ljudi ima ovo je strasno. Moj stb i daljinac posle 3g bi ladno mogli kao novi da prodju.
P.S. Imam i ja jedno pitanje. Ugovor je potpisan (produzen) 04.01. sa onim mesecima za dinar. Reč je o box 3 paketu. Danas stize racun za januar od 972 dinara. Gde nadjose tu cifru ja pojma nemam. Ajde da su prvi mesec racunali po punoj ceni (proporcionalno) od 04.01 ali onda je svakako tih 972 dinara premalo, to je skoro ceo januar. Ni sa čim ne mogu da povezem ovo. Ako mozda zna neko da mi razjasni, ako ne da ih zovem da vidim odakle to.
Sas sam bacio pogle na ugovor i vidim i tipa nesto 2 meseca besplatno hbo, cinemax i td. Kod mene to sve zaključano. Jel sam trebao i za to posebno da ih zovem da puste?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Juce bio majstor kod mene. Povezao dodatni stb. Razvuko nekih 10-15m kabla. Nista platio nisam. Samo potpisao revers. Jedino sto mi bedak je sto je doneo koriscen stb. Ajd sto je koriscen nego ono je strasno. Daljinac nije vise beo nego zut i to tamno, a stb sam strugao da odlepim glib sa njega. Kakvih ljudi ima ovo je strasno. Moj stb i daljinac posle 3g bi ladno mogli kao novi da prodju.
P.S. Imam i ja jedno pitanje. Ugovor je potpisan (produzen) 04.01. sa onim mesecima za dinar. Reč je o box 3 paketu. Danas stize racun za januar od 972 dinara. Gde nadjose tu cifru ja pojma nemam. Ajde da su prvi mesec racunali po punoj ceni (proporcionalno) od 04.01 ali onda je svakako tih 972 dinara premalo, to je skoro ceo januar. Ni sa čim ne mogu da povezem ovo. Ako mozda zna neko da mi razjasni, ako ne da ih zovem da vidim odakle to.
Sas sam bacio pogle na ugovor i vidim i tipa nesto 2 meseca besplatno hbo, cinemax i td. Kod mene to sve zaključano. Jel sam trebao i za to posebno da ih zovem da puste?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Pogledaj kroz moj.mts.rs šta je obračunato u tih 972 rsd.

Što se tiče dva meseca novih kanala, prosto je nemoguće da ti je zaključano, jer to bi novim ugovorom automatski trebalo da bude aktivno.

Piši im na chatu i traži da ti aktiviraju.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Imam jedno pitanje kabli od bandere koji ide do moje kuce je nekad menjan bio je na jednoj pa je kasnije prebacen na drugoj kuci gde je nastavljan jer je bio kraci za 5 metara ,pa bih sad zamenio taj kabli koji bi mi preporucili takodje stavio bih i neku kvalitetnu uzidnu uticnicu samo neznam koju da uzmem .

Апсолутно ми нејасно и поред воље да разумем.

Послато са уз помоћ Тапатока

"Eh, deda, moraces nauciti da citas recenice bez zapeta, tacaka, interpunkcija i velikih slova, a za veznike necu ni da pominjem" :)

Nemoj tako Alfa, ima jedna zapeta ... [emoji6]

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ima jedna zapeta, al nema dovoljno kabli[emoji24]

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Evo da objasnim bolje znaci telefonski kabli od bandere koji ide do mene je nastavljan taj deo bih hteo da promenim .Pa glasi pitanje koji kabli da uzmem?Neznam da li ce tih 5 metara uticati na neke parametre ali eto hteo bih da promenim sto je do mene .Takodje uzeo bih neku dobru uzidnu uticnicu pa sam pitao za preporuke .A to da li koristim znakove interpunkcije uopste nije bitno ko hoce da odgovori on nece traziti dlaku u jajetu ,tako da nemate potrebe ni da mi dogovarate sam cu se raspitati .I jos nesto posto sve gledate naucite bar da pisete i cirilicom .Pozdrav

Zameni i kabal i uticnicu. Sigurno ce biti mnogo bolje.

A to da li koristim znakove interpunkcije uopste nije bitno ko hoce da odgovori on nece traziti dlaku u jajetu ,tako da nemate potrebe ni da mi dogovarate sam cu se raspitati .

Izvini, nisi u pravu. Ni ja te nisam razumeo šta si napisao. Pokušao iz drugog čitanja da shvatim, ali je zaista mučenje, i teško se može protumačiti taj tekst.
Većina će ti odgovoriti, a ne “ko hoće”, ukoliko shvate pitanje. Odgovor nisi dobio odmah zbog nerazumevanja pitanja.

Da se priključim prethodnom odgovoru kolege forumaša- promeni kabl i utičnice, sigurno će biti bolje.
Koje da staviš? Nadam se da će neko sa većim iskustvom iz te oblasti da ti napiše konkretan odgovor. Pretpostavljam da je i ovde isto - kolilo para toliko muzike.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poštovanje gospodo (ako ima i neka gospođa poštovanje i njoj)!Nov sam na forumu,kao i na mts/box-u.Elem imam par nedoumica u vezi same usluge box3(fiksni,net10,iptv)......donedavno sam bio beotel net korisnik isto 10mbita isdn anex b,ruter je bio stari fritz7170 i to je radilo ok.E, sad ovaj zte 168... radi on normalno nego su mi parametri (van pameti) u odnosu na stare parametre....evo slikaScreenshot_2019-02-14 ZXHN H168N V3 1.png

na fritzu je atenuacija bila 25db ok 1.5km do dslama i snr 12 kolko se sećam.....sad ispade po atenuaciji 2.5km............kako?.....ako neko ima ideju

Otkad kod mts wifi na ruterima stiže pod šifrom, to nešto novo? Juče me pozove poznanik, dobio je ZTE H168N, kad ono wifi pod šifrom a ne piše nigde u dokumentaciji ili na ruteru. Imam isti taj model nije pod šifrom a nisam je video ni na drugim mts ruterima. Uradim reset i dalje pod šifrom, znači fabrička podešavanja...
Udjem preko lan i podesim šta treba..

Наравно да мораш ући у лан, вероватно није НОВ рутер, а нису стигли ресетовати, или прескочили.

Наравно да мораш ући у лан, вероватно није НОВ рутер, а нису стигли ресетовати, или прескочили.

Naravno da nije tako, pročitaj još jednom šta sam napisao.

Vrh Dno