Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da li postoji neko ko je na preko na 1600m i ima 20/2? Od jutros mi nešto živnula linija i pokazuje veću noise marginu, samim tim i vecu maksimalnu brzinu, pozvao, naravno sistem ne dozvoljava veću brzinu bla bla..
923442cc6ff245f340176c0e9dc6f986.jpg

Sent from my S7 using Tapatalk

Ne bih rekao da je od jutros, uptime pokazuje 5 dana skoro..
Bio sam ja na na istoj razdaljini i imao jedva 16mb, pa smo spustili svojevremeno na 14 zbog stabilnosti...

Na kom paketu si bio tačno? Vdsl 20/2, pa smanjen protok ili? Noise margina down mi je bila oko 8db, samim tim i attainable rate down oko 14-15000, menja se u realnom vremenu tako da uptime ne govori nista. Videcu kakvo ce stanje biti veceras kada dodjem kuci.

Sent from my S7 using Tapatalk

Bio sam na box 10+ iptv, ali sam koristio hd paket pa mi je svaki put kad gledam hd kanale bio manji internet protok...

Pazi jednu stvar, da su nešto radili na liniji sigurno bi se link prekinuo ovako deluje kao da se menja kako duva vetar :D

...ovako deluje kao da se menja kako duva vetar :D
Od pre neki dan i meni svaki čas drugačiji i Downstream Attenuation i Upstream max rate/Downstream max rate (sada je 1149/23496 kbit/s).
Trenutno je Downstream line attenuation 8.4 dB, bio pre sat-dva 9.5 jutros isto 8.4. U jednom momentu poslepodne sam čak bio i bez signala.
Paket je Box4 stari. Do pre par dana sam imao stabilnih 10 Mbs/s uz uključen IPTV a koliko se sećam bilo mi je podešeno da je Downstream line rate ~15000 kbit/s, sada je 13998 kbit/s:mad: i uz IPTV imam 8.7-9.1 Mbs/s download i 0.48-0.75 upload.

Poslednja izmena:
@Mikec: nemam screen kada je bilo na ADSL 2+ (box2, fiksni i 10/1). Čini mi se da je dosta kalkulatora sa neta pokazivalo tada oko 1600-1800m na zte168.
Znam da je Attainable rate down bio sigurno oko 23000.
Meni su rekli tada da ne znaju, mora da se proba... podneo zahtev i uključili.
Ovo je sadašnje sa 20/2 (nemam IPTV). Resetovan je ruter, izgubio mi se wifi signal, mislim u subotu. Kod mene su veoma ažurni, u ponedeljak ujutru su me zvali da provere da li radi i da li treba da dolaze da menjaju modem.
vdsl.png

Ljudi jel besplatan fiksni u box paketima znam da su to izbacili, kakva je sad situacija?

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

vratili su

naknada za fiksnu liniju je uključena u naknadu za Box paket,

150 minuta u okviru naknade za razgovore ka svim fiksnim mrežama u Republici Srbiji

Besplatni razgovori sa fiksne linije u okviru Box paketa ka drugim fiksnim brojevima u okviru mts fiksne mreže, koje možete da koristite nakon potrošenih 150 minuta za razgovore ka svim fiksnim mrežama u Republici Srbiji.

Cena minuta razgovora ka ostalim fiksnim brojevima u domaćem saobraćaju se naplaćuje 1,20 dinara po minutu, dok je cena minuta razgovora ka mobilnim mrežama u domaćem saobraćaju 8,00 dinara po minuti.

Ostali saobraćaj za fiksnu telefoniju i sve dodatne usluge se naplaćuju prema zvaničnom cenovniku.

Obračunski interval je 60s+60s.

Poslednja izmena:
Ok, hvala.

Pretpostavljam da znas, ali ti besplatni minuti se odnose samo na Telekomovu fiksnu mrezu.

Ono sto ja ne mogu da poverujem je da nisu omogucili besplatne razgovore izmedju mobilne i fiksne linije u box paketu, zvuci stvarno neverovatno. Jer je to nesto sto je bilo u vecini ponuda u inostranstvu i to pre x (skoro pa xx) godina kada smo se poredili sa ostalima jer smo imali 10 puta manje brzine.

Jel zna neko kakva je procedura za prebacivanje na box kada ste pod UO za internet? Jel se potpisuje novi ugovor sa ili bez UO(kako hoces) ili se potpisuje ugovor sa UO iz internet paketa.

Poslednja izmena:
Potpisuje se novi ugovor za BOX sa obavezom na 2 godine, ne može bez UO. Samo kažeš da hoćeš da se prebaciš na BOX.

Imajte na umu da ako ste imali neki poseban promo za Net paket (besplatne mesece, uredjaj), ne daju prelazak na Box (osim 3 meseca pred istek)

Hvala. Pa onda mi se i nesto ne isplati ako ne daju bez UO. U sustini isto me kosta i ovako, jedini plus bi bili besplatni minuti na fisknom, a to mi bas i ne vredi toliko da bih se obavezao na 2 godine

Samo da prijavim da smo mi koji smo u junu/julu potpisali ugovor za Box pakete, ispali solidne ovce po pitanju besplatnih razgovora u fiksnoj telekomovoj mreži. U prethodnom ugovoru je bilo besplatno, ko je potpisao krajem decembra pa nadalje isto ima besplatno, a samo u tom međuperiodu važe standardne cene impulsa.

Mislim da sam ovde pročitao da je neko zvao korisničku podršku i da je za te ugovore takođe vraćeno da se fiksni saobraćaj ne plaća, ali moram da demantujem listingom i računima za decembar i januar.

Ako je to istina, onda je bezobrazluk sa strane Mts-a.

Čim ste potpisali i pristali, nisu vam ni trebali.

Jel ovaj Net50 VDSL? I ako se prijavim preko neta, proveriće mogućnosti?

Poslednja izmena:
Ja sam potpisao Box u septembru 2016 i na računu za januar je saobraćaj 0 dinara. Decembar ne može, jer je besplatno telefoniranje u okviru mts fiksne mreže vraćeno od 1 januara ove godine. Trebalo bi da se odnosi na sve Box korisnike. Na listingu se to ne vidi, samo na računu.

Samo da prijavim da smo mi koji smo u junu/julu potpisali ugovor za Box pakete, ispali solidne ovce po pitanju besplatnih razgovora u fiksnoj telekomovoj mreži. U prethodnom ugovoru je bilo besplatno, ko je potpisao krajem decembra pa nadalje isto ima besplatno, a samo u tom međuperiodu važe standardne cene impulsa.

Mislim da sam ovde pročitao da je neko zvao korisničku podršku i da je za te ugovore takođe vraćeno da se fiksni saobraćaj ne plaća, ali moram da demantujem listingom i računima za decembar i januar.
Ovo nije tacno. Svima su vraćeni minuti. To je bilo do ratela a ne do Telekoma. 150min za sve pa onda neograničeno za telekom. Ako su ti nešto naplatili, napisi zalbu. Refundirace ti.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako je to tacno onda je to dobro. Ja sam potpisao ugovor pre 2 godine kada se ti minuti nisu dodatno naplacivali. Prosle godine u junu sam napravio anex i presao na brzi net i veci paket za mobilni telefon. Ostao sam na boxu 3 ali sam povecao net na vdsl 50 i uzeo xl mobilnu tarifu. Primetio sam da mi je svakog meseca naplaceno po 100tinak dinara vise jer sam za toliko prekoracio tih 150 minuta. Uvek su pozivi bili na mts fiksnu mrezu. Moracu da im pisem mail.

@Gileb
Besplatni minuti za fisknu mts mrežu važe od 01. januara 2017.godine za sve Box korisnike. Ne može retroaktivno. To što ti je naplaćivano preko 150 minuta do 31 12.2016 je u redu. Svima je.

#Misko 1965 Znam da je od 01.01.2017. Poslao sam im mail pa cu videti. Nisu u pitanju neki iznosi. Ali bih voleo da mi jednom racun bude 3299 dinara koliko kosta moj paket :)

I ja bih voleo da mi račun bude koliko košta paket ali će uvek biti veći makar za caller ID ;)

Verovatno ti 100 din naplaćuju "3G uslugu" pošto imaš mobilnu tarifu... :D

Ukoliko sam izneo pogrešnu vest, izvinjavam se. Definitivno mi u listingu stoji 700 i kusur dinara potrošenih za januar u nacionalnom saobraćaju (nisu zvani SBB brojevi, sigurno), ali račun nisam gledao. Takođe, obračunava se i u trenutnom, februarskom na sajtu. Pogledaću papirni račun kad se vratim kući.

Na listingu se iz nekog razloga uvek obračunava. Na računu bi trebalo da bude 0 dinara.
Takođe bi mogli da dodatne usluge, kako ih zovu, za fiksni (čekanje, identifikacija itd.) budu besplatne tj. da uđu u cenu za Box, međutim...

Ma nemam 3g tarifu. Nisamnuzimao telefon uz paket. Gledao sam listinge. U pitanju su minuti na fiksnom. Uvek prekoracimo tih 150 minuta pa se ostali minuti tarifirajubotprilike dinar minut. Nemam calier id. Jedini fiksni brojevi koje zovemo sa fiksnog su brojevi mojih i zeninih roditelja, i jedino nas oni zovu na fiksni. U svakom slucaju poslao sam mail telekomu.

Ukoliko sam izneo pogrešnu vest, izvinjavam se. Definitivno mi u listingu stoji 700 i kusur dinara potrošenih za januar u nacionalnom saobraćaju (nisu zvani SBB brojevi, sigurno), ali račun nisam gledao. Takođe, obračunava se i u trenutnom, februarskom na sajtu. Pogledaću papirni račun kad se vratim kući.

Pozovi ili pošalji mail i proveri.

Pa pogledaj racun na portalu, imas onaj sumarni listing i vidi da li pise "minuti ka drugim mrezam", ili "minuti u nacionalnom saobracaju".

Vrh Dno