Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Definitivno na papirnom računu 0 dinara, a na listingu i dalje stoje cene za svaki razgovor, čak i u februaru. Svakako bolje za mene nego da je obrnuto. Izvinjavam se na dezinformaciji.

Neki ne veruju koliko prigoovora Telekomu je bukvalno ovako nesto - korisnik ne sagleda do kraja, vec se prvo zali.
Posle se cudim kada mi na skroz normalan prigovor daju genericki odgovor, koji nema smisla :)

Dobro je znati da je listing nepravilan i za BOx paket onda, ali racun je korektan. Isto se desava i sa KTom - za pozive unutar MTS mreze uvek stoji cena, ne moze se znati da li se naplacuje iz osnovnog ili bonus kredita.

Pa možda kad bi dizajner sajta lepo dodao napomenu "listing ne odražava realno stanje računa, tj razgovori unutar mreže se ne naplaćuju" ne bi bilo zabune. Tj čak i da im sistem administracije "mora" tako da funkcioniše kako funkcioniše sajt tj listing je mogao da ima prostu proveru da ukoliko su pozivi na broj unutar mreže prosto ne prikazuje ništa u koloni "cena" i oduzima automatski tu vrednost kad radi krajnji saldo.

Tj sva ta logika već negde postoji u sistemu samo je trebalo iskoristi je i pri izradi sajta i listinga za korisnike.

Tako je i bilo do pre godinu/dve, barem za KT :) (ne kada je radjen onaj veliki prelaz na novi sistem, nego posle toga, prosto odjednom je izmenjeno)

Zvanicno od MTS-a. Od 01.01.2017 nakon 150m imamo neogranicen broj minuta za MTS fiksnu mrezu. Ne naplacuju se kao pre.

Planiram da uzmem BOX3 ( Internet, fiksni i kablovksa za 2 Tv-a ) sto iznosi 3300din cini mi se. Ta cena je sa pdv-om. E sad me zanima, posto se moji roditelji cuju 2X mesecno sa inostranstvom (10 min razgovora) , da li ce nam se obracunavati ceo novi racun sa 20% PDV-a , ili samo toliko koliko predjemo ( na primer 300din ) sa 20% PDV-a ? Jel ce nam se obracunati ovako 3300+ 300 x 20% = 3660din ili ce da bude 3600 x 20% =4320din . U nedoumici sam , da li ce se uopste isplatiti. Hvala unapred.

Ako je neko iole mlađi (ko ima smatphone i stalno je konektovan na net) na drugom kraju u inostranstvu možda da probaš da ga ubediš da instalira onu Go4Yu smathphone aplikaciju pa da ga tvoji roditelji zovu sa fixnog na taj 076 broj po toj ceni od 1,20 din/min. Tj ima fore 30 dana da se testira kakav je kvalitet poziva i koliko to pouzdano radi, pa na osnovu toga da li ima smisla da taj u inostranstvu plaća tih 4$ da samo može da prima pozive iz Srbije.

A što se tiče PDV-a to ne bi tako nakaradno trebalo da se računa (20% na celokupnu sumu, tj da se sabira ukupna cena Box paketa sa PDV + dodatni trošak pa 20% na zbir to dvoje). Baš evo gledam račun za Box paket kod matora (oni su na starim Box paketima koji nisu više u ponudi, gde je Box 4 [sa 10 Mbps netom] 3199 din sa PDV-om) pošto oni svaki mesec zbog kevinog zivkanja fixni>mobilni imaju dodatne troškove. Lepo su navedene osnovice, PDV i konačna cifra za svaku stavku na računu. Tako da je cena onakva kakva i treba da bude : cena za Box + (dodatni trošak + 20% PDV).

Код мене у улици су нешто копали и кроз раније остављене цеви нове каблове провлачили. Нешто се много и не разумем у то, али да није то можда оптика у питању, јел неко зна можда?

Zdravo narode,

Imam jedno pitanje. Posto imam box 4 paket, pre godinu i po sam obnovio ugovor, pri cemu sam uzeo sestri telefon. Zanima me samo, da li mogu sada da uzmem tablet i da ga iskesiram? Posto tada nisam hteo drugi uredjaj da uzmem.

Trebalo bi da moze 2 uredjaj uz Box, jedini uslov je da ide mobilna tarifa da bi se uzeo telefon valjda. Znaci mozes, ali mislim da produzujes ugovor, tj. ide nova UO24

Ne daju vise dva uredjaja,samo jedan,ja sam u isto vreme kad i ti potpisao ,i moglo je 3 uredjaja ,uzeo sam dva telefona na 24 rate ,i skoro pitah,posto istice polako ugovor ,sada moze samo jedan,tako su mo rekli u poslovnici ,ali ipak pozovi ih pa vidi.I kao sto rece kolega iznad ,potpisuje se novi ugovor.

Ne daju vise dva uredjaja,samo jedan,ja sam u isto vreme kad i ti potpisao ,i moglo je 3 uredjaja ,uzeo sam dva telefona na 24 rate ,i skoro pitah,posto istice polako ugovor ,sada moze samo jedan,tako su mo rekli u poslovnici ,ali ipak pozovi ih pa vidi.I kao sto rece kolega iznad ,potpisuje se novi ugovor.

Možda su razumeli da u tvom slučaju mogu samo jedan da daju, jer ti ugovor još nije istekao, što znači da još plaćaš rate za dva uređaja iz provog ugovora i da ako želiš produženje ugovora, onda možeš da uzmeš još jedan uređaj + rate od ova druga dva što već otplaćuješ...

Poslednja izmena:
Sada pozvah ja ,jer i mene zanima,moze samo jedan ,stim da tri meseca pre isteka ugovora ,moze da se uzme drugi uredjaj.

Evo i ja sam pozvao, kazu ne moze sad, moze da se uzme tablet jedino 3 meseca pred istek, stim sto tad potpisujes nov ugovor, obnavljas, ali je fora u tome da je pitanje da li ces moci drugi uredjaj da uzmes. To je tad bila pogodnost, a da li ce opet biti, to je pitanje... Tako su mi rekli.

E sad, sam sam kriv sto tada nisam uzeo :)

Kada sam ja prvi put potpisivao ,za box ,u februaru pre 2 godine ,moglo je do 5 uredjaja,u oktobru iste godine moglo je 3,kasnije su sveli na 2 ,sad samo 1.

Da su hteli ,tj drzava ,bili bi oni mnogo jaci igraci i od samog sbb a.

Dragi forumaši, otkažite RTS paket na IPTVu do kraja marta, ukoliko ne želite da plaćate isti. Svi korisnici BOXa sa iptv uslugom su bili automatski prijavljeni na isti, ali Telekom od istih očekuje da odjave uslugu za koju se niko nije sam prijavio. Tužna praksa.

Danas mi poslase mail da su mi to aktivirali i da se mora deakt inace ide 99 din za RTS paket mesecno ...od aprila
Gasim odmah.-)

Dragi forumaši, otkažite RTS paket na IPTVu do kraja marta, ukoliko ne želite da plaćate isti. Svi korisnici BOXa sa iptv uslugom su bili automatski prijavljeni na isti, ali Telekom od istih očekuje da odjave uslugu za koju se niko nije sam prijavio. Tužna praksa.

Hvala ti puno, stvarno je to užasan bezobrazluk i lopovluk :mad:
Ne da nisam znao da imam ovo, nego nisam znao ni da to uopšte postoji. Niko me nije obavestio ni da postoji mogućnost da mi neplate neku uslugu koju ne želim.
Sada sam pogledao svoj profil na mts sajtu i lepo stoji da imam kao dodatnu uslugu koju nikada nisam ni tražio ni aktivirao, RTS paket
a na sajtu stoji sledeće:
Ukoliko i posle 31. marta želite da pratite program dodatnih RTS kanala nije potrebno da ponovo aktivirate RTS paket, jer će vam on automatski biti na raspolaganju. Odjavu paketa u svakom trenutku možete da izvršite pozivom na broj 0800 100 100 ili u nekoj od naših poslovnica.

i još me sada teraju da se smaram i da zovem kol centar da otkazujem:exploder:

Poslednja izmena:
Opasni su...

Ima na sajtu, pa levo, podrška, javi im se i ostavi broj, za minut zovu

meni je stiglo mejlom onavestenje, da mogu i preko maila da odjavim ovu glupost..

poslato sa pejdžera

Meni nisu taj rts paket ukljucili hvala bogu, cak ja to i nemam i da hocu da uzmem ne mogu, verovatno nisu svima to ukljucivali i davali pakete, valja puno gledate rts pa su vam po defaultu ukljucili :)
Ja ih ne gledam ustvari sem AS nista i ne gledam na boxu.
Gledao sam na kompu niti su mi ukljuceni niti mogu da ih kupim niti ih imam pod promo.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

I meni je stigo mail i odmah sam odjavio
055419f3290365977f522744682d070d.jpg

Послато са Coolpad A8

Постоји ли могућност да се узме телефон уз бокс 4 који већ има уговорну обавезу и продужити уговор на још две године? Не ради данас позивни центар...

Da, ako nisi vec imao neku pogodnost, tipa 3 meseca za dinar.

Није било погодности, ни те три месеца по 1 динар. Не дозвољава сајт мтс-а да извршим поруџбину, грешка: Ваш број телефона је већ под уговорном обавезом. Позваћу сутра да питам.

Nazad
Vrh Dno