Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ajde još jednom da ponovim pitanje... [emoji4]

Promeni instalaciju od stana do Telekomove kutije kao i kompletnu instalaciju u stanu (kabl, uticnica). Slabljenje parice 3dB (sto je ODLICNO), a downstream margina na granici... Menjaj to, bice bolje sigurno i moci ce mozda i najveci paket da uzmes pod uslovom da parica od IPAN-a do tvoje PTT table nije fizicki ostecena.

Poslednja izmena:
Eto i mene, obecao sam slike rutera za FTTH tehnologiju:

Jel zna neko da li moram da imam sa ovim internet od Telekoma ili mogu od jos nekog ko vrsi ovakve usluge? Beotel vise ne mogu da koristim. :(

Eto i mene, obecao sam slike rutera za FTTH tehnologiju:

Jel zna neko da li moram da imam sa ovim internet od Telekoma ili mogu od jos nekog ko vrsi ovakve usluge? Beotel vise ne mogu da koristim. :(

Pa covece sta ces vise i bolje od toga!? :)
Svi mi koji smo na bakru (ADSL, VDSL, Coax) sanjamo i zudimo za FTTH, a ti bi da se vratis na bakar i sve probleme koje nosi! :d
Baci neki screenshot sa speedtesta!

Poslednja izmena:
Jos nemam internet, nisam mogao da sklopim ugovor dok mi ne aktiviraju fiksni, a to su uradili juce, a u ponedeljak idem da napravim ugovor. Sve u svemu, video kod komsije, on se odlucio za 50mb/s, znaci radi kao podmazano. Nekad kaze na torrentu vuce par sekundi i 100mb/s.
Dobro je da mi jos nisu iskljucili stari fiksni broj pa mi jos radi Beotel. :)

Bolje da su napravili neku kratku poruku koja daje obaveštenje samo u slučaju ako se poziva broj drugog operatera.
Zamišljam nekog penzionera koji pre razgovora surfuje netom radi provere.

Sansa da fizicko lice nema Telekom broj je ispod 1%.
Ranije je bilo tih poruka za mobilne, pa su smarale.

Ja rekoh FIZICKIH lica.

Mnogo je malo da manje od 20.000 ili 15.000 fizičkih lica (zna li neko koji procenat priključaka odlazi na firme?) ima telefoniju kod nekog drugog operatera, pri čemu SBB nije jedini alternativni operater. To onda znači da preko 90% korisnika fiksne alternativnih operatera čine firme.

Poslednja izmena:
10% su pravna lica, pise u RATELovom izvestaju otprilike na 35 strani za 2015. godinu.

Hvala, našao, na 32. strani piše da je fizičkih lica 90%. Tu inače piše i da Telekom i dalje ima dvojnike, pošto stepen digitalizacije nije 100%.

Znači SBB ima 180.000 priključaka od kojih je po posledicama tvojih tvrdnji barem 90% firmi, a pravna lica ukupno 250.000. Ispada da su 2/3 od svih priključaka firmi sad kod njih i da je Telekomu ostala samo 1/3.

Ako je stvarno tako, onda Telekom i te kako ima razloga da brine o svojoj budućnosti.

Poslednja izmena:
TS treba da brine o buducnosti fixnog tek kada fizicka lica shvate da ne moraju da placaju 650din ni za sta ;)

630.000 izgubljenih korisnika fiksne za 4 godinе nije malo, od toga 330 hiljada samo u poslednje dve.

Poslednja izmena:
NIje to uopste puno. Ogroman deo toga su firme - koje nisu prelazile u drugu mrezu, vec su nestajale (gasile se). Nazalost, nemam informaciju koliko je to tacno.

I dalje je to cifra mesecno preko 12 miliona evra samo na fiksni, a gde je net, pa tv, pa mobilna...

Jašta, samo 22%.
Ne citas, ili nisi povezao. Nije to uopste puno, jer je ogroman deo tih manje fixnih prikljucaka samo sto su firme nestale iz APR-a, pa naravno da ce i fixne da otkazu.
Nema to veze sa MTSom, ili koriscenje fixnog, ili necim slicnim, na sta se moze iole uticati od strane MTSa.
Broj onih koji su preneli broj (oko 100.000) je vec da se zapitas, ali opste smanjenje - ne.

Sigurno iz dobrotvornih razloga daju MTS TV za 567 dinara mesečno, nema to veze sa pokušajem da se zadrže korisnici fiksne.
Kakve to veze ima sa zadrzavanjem fixne?:) Da MTS TV ista vredi, prodavao bi se i za 1200. Nego je prosto slab.

ogroman deo tih manje fixnih prikljucaka samo sto su firme nestale iz APR-a

Kralju.

U ovom trenutku u Srbiji sve firme imaju 250.000 fiksnih priključaka, a ti tvrdiš da su firme ugašene tokom 4 godine imale neverovatnih 400 ili 500 hiljada. Pa koliko onda prosečno traje firma u Srbiji? Godinu ili dve?

Na stranu to što su u međuvremenu valjda i otvorene neke firme. Gde su njihovi priključci ako to nije zabrinjavajuće za Telekom?

Kakve to veze ima sa zadrzavanjem fixne?:)

Ma da, nema nikakve, poznato je da možeš da imaš Telekomov IPTV bez fiksnog priključka, al zamalo.

Poslednja izmena:
Posle intervencije zbog brzine u vecernjim satima, zamene modema i testiranja za vdsl to sada izgleda posle 18 sati, pa do 21-22h ovako:
upload img
Vise nisam kod matoraca ali sam rekao kako da prijave i jos 2 puta su izlazili na teren i konstatovali da je ave u redu.
Mislim da cu im reci da podnesu zahtev za raskid ugovora i za fiksni i za njihov famozni vdsl, ne znam ni ko im je rekao da diraju to i cackaju. Niti smo trazili vdsl a i monteri veze nemaju o cenama jer se prelaskom na 20mb uvecava cena koja je njima sada za box 2 2000 dinara.

Poslednja izmena:
Završava mi se ugovor uskoro, box paket, fiksni + tv + net... Da li može da se cenka za neki dodatni popust kao što je slučaj kod mobilnih operatera? Vidim na sajtu da im je aktuelna ova promocija dva meseca za 1 din...

Vrh Dno