Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Питање је да ли већина или се само тако раширила прича, годинама сам користио СББ и осим једног периода од недељу дана, увек је била фул брзина. И све остало. Ја нећу да тролујем и питам шта мтс нуди у односу на мој пакет који је једно 3х бржи од овог из пар порука испред а кошта мање. :)
Сад ће да се јаве мтсбранитељи. :)

Ivane, koliko SBB korisnika ima tako dobar ping?

@alfaunits

Verovatno je kod Ivana FTTB mreza, podzemno uradjena, a instalacija u zgradi je nova koju je radio SBB a ne neki lokalni pilicar kog je SBB posle kupio. Ne znam zasto onda nije uzeo neke od Fiber Power paketa, npr. 50/7: http://sbb.rs/Binary/348/sbb_cenovnik_fiber_20161101_v1.pdf .

Kod SBB-ovog FTTB-a agregacija je samo na nivou zgrade sto je smesno pa samim tim ping i brzina moraju uvek biti perfektni.

Mislim da je SBB u centru vec uradio optiku, odavno, ali takav ping nisam mogao ni da falsiram :)

A nisam video da jos neko na SBBu ima dobar ping, a kamoli tako dobar.

Ima MTS optiku U mojoj zgradi, pa ništa, ne može 50, ograničeno U sistemu do 250m.
Znači MTS nema šta da ponudi? Sbb nema alternativu ipak.

Poslato sa HTC 10

HBO promo imamo svi do 15 Januara. Inače HBO ti nije u tih 3.100 mesečno. Imamo isti paket.

Da imas optiku, ne bi bio preko 250m u sistmeu.
Najbolje da objasnš MTS. Gledaju koliko sam daleko, to što zgrada ima optiku nema veze, ne može po sistemu da se uključi dalje od 250m. Raspitaj se, tako je.

Poslato sa HTC 10

Ovaj HBO imaju i svi d3i korisnici. Ne znam šta je tu toliko spektakularno....

Odem kod matoraca za Bozic kuci net katastrofa. Imaju box 2 (net 10+ fiksni), ping 256, down 1,6 up 0,3. Pozovem korosnicki prijavim, dodju odmah u nedelju zamene modem. Kaze testirace da li mogu da predjem na vdsl? Nista im nisam trazio samo da naprave net. Rekli da se ostavi otkljucan ruter dok ne izvrse testiranja. Net u ponedeljak jos gori pa smo zvali opet,danas dodju podese jos nesto i kazu e sada mozete vdsl od 20 po ceni koju sada placate, sve isto samo cete imati vecu brzinu. Treba da zovem call centar da proverim to, na box 2 su po onoj ceni od 2000 din sa neogranicenim minutima za fiksni jer se ne skidaju sa njega, po ceo dan pricaju.

Proveri ti parametare (atenuaciju, downstream SNR/noise margin i šta ruter procenjuje za max downstream dok si na ADSL signalu) sad kad su oni "podesili" pa stavi ovde da ti kažemo šta možeš da očekuješ.
Jer ako ti sad na 10 Mbps imaš SNR tipa 8db nema šanse na VDSL-u da će da ti radi 20Mbps. A i za početak lažu da je ista cena, Box 2 sa 20/2 netom košta 2249 din mesečno. Čak je i novi ugovor za Box 2 sa 10/1 Mbps netom 2149 din.
Oni samo gledaju da uvale novi ugovor na 24 meseca.

Proveri ti parametare (atenuaciju, downstream SNR/noise margin i šta ruter procenjuje za max downstream dok si na ADSL signalu) sad kad su oni "podesili" pa stavi ovde da ti kažemo šta možeš da očekuješ.
Jer ako ti sad na 10 Mbps imaš SNR tipa 8db nema šanse na VDSL-u da će da ti radi 20Mbps. A i za početak lažu da je ista cena, Box 2 sa 20/2 netom košta 2249 din mesečno. Čak je i novi ugovor za Box 2 sa 10/1 Mbps netom 2149 din.
Oni samo gledaju da uvale novi ugovor na 24 meseca.

Ima sanse. Meni je na adsl2 brzina 16380Mbps SNR bio 6,1. Kada su me prebacili na vdsl- brzina 30720Mbps SNR mi je otisao na 10,6. Nije isti signal.... Inace liniju nisu nista dirali. Udaljen sam 498 metara.

Naravno da nije isti signal tj da VDSL radi na drugoj frekvenciji ali nizak SNR je indikator postojanja šuma na infrastrukturi, i bez čačkanja spojeva nema drastičnog poboljšanja.

Ja sam na 20/1 imao SNR 6-6.2db pa sad na 50/2 VDSL-u imam SNR od oko 24 db (i to je pre par meseci pao sa 32db). Ali su čačkali su spoj na banderi kad sam prelazio na VDSL i moguće da su me onda i prebacili na drugu malo bolju paricu u istom podzemnom kablu.

Ali ja još nisam naišao na slučaj da je nekom na ADSL-u jedva radilo 10 kako treba pa da je samo prelaskom na VDSL dobio punih 20 Mbps i još sa SNR 15+ db.

Naravno da nije isti signal tj da VDSL radi na drugoj frekvenciji ali nizak SNR je indikator postojanja šuma na infrastrukturi, i bez čačkanja spojeva nema drastičnog poboljšanja.

Ja sam na 20/1 imao SNR 6-6.2db pa sad na 50/2 VDSL-u imam SNR od oko 24 db (i to je pre par meseci pao sa 32db). Ali su čačkali su spoj na banderi kad sam prelazio na VDSL i moguće da su me onda i prebacili na drugu malo bolju paricu u istom podzemnom kablu.

Ali ja još nisam naišao na slučaj da je nekom na ADSL-u jedva radilo 10 kako treba pa da je samo prelaskom na VDSL dobio punih 20 Mbps i još sa SNR 15+ db.

Da, cudno jeste, ali tako je. I tehnicar koji je dolazio mi je to isti rekao, da ocekujem bolje margine na vdls-u. Inace cackali su i kod mene spojeve 1001 put i sve je bilo isto-los nam je podzemni kabal u ulici....

Svaki ulaz koji ima optiku,odnosno vdsl ipan,ima svoju pravlnu numeraciju u sistemu.Ta numeracija se upisuje posle tehnickog prijema.Drugi razlog je taj sto iz tog ipana idu sve bakarne parice ka ostalim ulazima.

Da li neko ima podatak na kolikoj udaljenosti moze da se dobije 20/2, tj. na koliko dozvoljava njihov sistem?

Hvala ljudi, snimio sam maločas Vip kućni internet temu, to mi deluje najbliže onome što tražim, pa se prebacujem tamo kod njih da čitam o čemu se radi ☺
ako te krpi prvih 100gb brzog neta uzimaj.... ja sam dobio i vaučer za 40% popusta i sad umesto 1700 plaćam 1000rsd..... kod mene sa lošim signalom na 4g ide preko 30mb/s

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Bez interneta da, ali pretplatu za fixni moraš da plaćaš.

Ma i bez fiksnog... ovi uz Radijus Vektora treba da prodju kroz moju ulicu a meni istekao ugovor za Box4 pa racunam nesto...sa fiksnim i netom kod Vektora i postpaid+televizija kod telekoma ja sam u plusu oko 5000, sto nije malo, zasto da im dam jednog gedzu za Bozic :). Stim sto ne znam da li se placaju one takse kod Vektora,prikljucak ili sta vec ide, ako se to nesto dosta placa onda nista... A ovi iz Telekoma mi odobrili popust na 4 meseca za 1 din samo da produzim ugovor ali ja jos cekam, videcu sta ce da se izdesava u medjuvremenu, ja se ne zurim... :)

Izvinite za off topic ali ne nadjoh temu samo o fiksnoj telefoniji. Moji roditelji imaju Telekom fiksni, ali nemaju aktiviranu uslugu identifikacije dolaznih poziva. Poslednjih dana ih neki manijak uznemirava, pa me zanima da li je moguce da otac ode u poslovnicu Telekoma i zatrazi da mu izdaju listu dolaznih poziva? U slucaju da je dobije i da se ispostavi da ih uznemiravaju sa prepaid mobilnog ima li svrhe prijavljivati Telekomu i traziti da iskljuce broj?

Najbolje da se podnese prijava Telekomu o uznemiravanju. Listing dolaznih poziva ne postoji, a i sta bi sa njim radili i da ga dobijete? Zvali ga, pa onda on optuzio vas za uznemiravanje?
Pozdrav

Najbolje da se podnese prijava Telekomu o uznemiravanju. Listing dolaznih poziva ne postoji, a i sta bi sa njim radili i da ga dobijete? Zvali ga, pa onda on optuzio vas za uznemiravanje?
Pozdrav

Hvala. Ako zove sa fiksnog onda bi na osnovu broja nasli ime i adresu. Ako je sa mobilnog onda bar da ga prijave Telekomu. Ne znam koji bolesnik moze da uznemirava sredovecne ljude pred penzijom koji zive povuceno i ceo zivot im se svodi na kuca - posao - lekar. Da hoce da me poslusaju i da ga odjave, koji ce im fiksni.

Prvo, ne nalaze se svi fiksni brojevi u imeniku. Napr. ne nalaze se oni koji su broj preneli kod drugog operatera. Cak i da nadjete adresu, sta dalje? Zato kazem da podnesete zalbu Telekomu za uznemiravanje, to onda postaje i njihov problem koji oni moraju da probaju da rese.
Mozete pokusati i sa promenom broja, s tim sto zahtevate da se novi broj ne objavi u imeniku. Mada, verujem da je to poslednja opcija - ako ne resite problem na drugi nacin.
Pozdrav

Kako da prijave bez da znaju sa kog broja/brojeva su uznemiravani a Telekom nema uvid u dolazne pozive? Ili imaju ali ne izdaju listu? Moji jedino otprilike znaju vreme kada ih je zvao, uglavnom poslepodne i predvece. Trebalo bi na osnovu satnice traziti na tom listingu. Jedino mi ostaje da ujutru okrenem Telekom kol centar i da se raspitam pa da im javim sta da rade.

Па нека се пријаве за CID па ће да сазнају број. Без тога могу да пријаве мтс-у, ови ће да виде са ког броја зове па ће да проследе коме је потребно, али не вама него или оператеру код кога је или ће сами да упозоре тог манијака. Евентуално и муп ако има разлога да то ураде.

Vrh Dno