Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ma naravno da ne znaci jer bitno je da vam je dosla optika do IPANA, ali valjda su ukapirali koliko im je lakse da razvlace optiku po banderama nego da kopaju i raskopavaju ponovo ulice i asfalt.:p
Za vas ce verovatno biti solucija da se od svakog ipana pa do kuce razvlaci optika!:wave:
U toj varijanti,telekom mora da menja ipan ili postojeći ostaje,ako se menja onda bolje da begamo na selo.Takoreći nove havajske vdsl ipanove teško da će da menjaju,i pitanje je da li postojeći optički kablovi imaju dovoljan protok.

Poslednja izmena:
U mom naselju vec stoje istureni stepeni, tako da nista od optike u skorije vreme. Jedino ako kojim slucajem kopernikus ne dovuce optiku, ali pre ce smak sveta.

U toj varijanti,telekom mora da menja ipan ili postojeći ostaje,ako se menja onda bolje da begamo na selo.Takoreći nove havajske vdsl ipanove teško da će da menjaju,i pitanje je da li postojeći optički kablovi imaju dovoljan protok.
Ma sto se tice optickih kablova ne brinite!Do svakog IPANA je dosla optika koja sigurno ima dovoljno vlakana i prostora za jos duplo, ali je tu jedino usko grlo bakarna parica od IPAN-a do korisnika (takozvana last mile)
Nece menjati IPAN vec pretpostavljam da ce samo od njega razvuci umesto postojece bakarne parice opticki kabl do svake kuce/stana, ali o tom potom cekace se da se iscedi i isplati poslednji dinar ulozen u taj IPAN pa tek onda sledi FTTH! :d;)

Jel moze koja slika te infrastrukture u Milosevu ? Sta ste se stisli ? :D
@mladen2008,
Stvarno baci neku fotku sutra kako sve to izgleda i taj ONT kod komsije da vidimo i da se nadamo da ce to "cudo" od tehnike doci i u nase domove!:wave:

Možda vam ove fotke pomognu, to je "deo" iz njihove ponude prilikom pregovora sa lokalnim samoupravama po Srbiji. Nisam imao mnogo vremena da proučavam detalje (jedva da sam i ovo uslikao), ali ukupni troškovi za gradić od 50000 stanovnika su 3000000 eura (taj deo se ne vidi).

mts1.jpgmts2.jpg

Zaboravio sam da napišem da je rok završetka radova 9 meseci za gradić od 50000 stanovnika.

Ovakve ponude su slali većini opština po Srbiji.
Odabrane su one opštine,koju su ponudile najbrže dozvole.
Izgleda da je selo bolje od grada shvatilo šta im treba.
Bravo za selo[emoji2] [emoji122] [emoji108]

Poslednja izmena:
@mladen2008,
Stvarno baci neku fotku sutra kako sve to izgleda i taj ONT kod komsije da vidimo i da se nadamo da ce to "cudo" od tehnike doci i u nase domove!:wave:

Trenutno kod nas je -15, pa ne mrdam nigde, zimogrozljiv sam. :d Ovih dana odlazim po risiver, pa cu sve sigurno da slikam i naravno da testiram i brzinu. :D

Svi korisnici Box paketa koji su potpisali ugovor pre maja 2016 godine imaju neograničen saobraćaj u okviru MTS fiksne mreže. To su mi odgovorili na Twitteru. Znači ko se *****ao kao ja da je potpisao posle toga nema... Fakin 6 meseci su davali po 150 min, a pre i posle flat... Kakvi lopovi

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pozdrav svima na forumu.
Posle informacije sa tvitera za besplatno telefoniranje u okviru fiksne mts mreže,
zvao sam KC dva puta u dva različita dana i dobio istu informaciju. Rečeno mi je da to važi za sve Box korisnike, bez obzira da li imaju aktivan ugovor ili ne.
Nadam se da je ova informacija tačna.
To mi i izgleda logično jer ne postoje novi paketi i nema nikakvih datuma koji pominju maj prošle godine ili od kad je vraćeno besplatno telefoniranje tj. 01.01.2017.
Pozdrav

Jaste im malo nelogično, box3 sa mix M i 10mbps je 2800 din a nakon isteka obaveze 100 din skuplji, znaci bice 2900 din. A moj stari box3 sa isti saobraćajem kao mix M i 10mbps 2700din. Koji je moj interes da ponovo produzim ugovor kad mi se vise isplati da ostanem doveka na starom??

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Mozda neki tablet, telefon [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja hteo da uzmem neki tablet al nemaju nista u ponudi. a ni telefoni nisu povoljni..

Poslato sa Note 3

Svi korisnici Box paketa koji su potpisali ugovor pre maja 2016 godine imaju neograničen saobraćaj u okviru MTS fiksne mreže. To su mi odgovorili na Twitteru. Znači ko se *****ao kao ja da je potpisao posle toga nema... Fakin 6 meseci su davali po 150 min, a pre i posle flat... Kakvi lopovi

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Po hiljaditi put, to je do ratela. Zabranjeno je neko vreme zbog monopola. Sad je vraćeno na pređašnje stanje.

^uz box? na sajtu ih nema.. mozda samo u poslovnicama? moram navratiti kad budem u prolazu pa cu videti sta imaju.

Poslato sa Note 3

M9 DS je niza cena nego u oglasima - po meni preterana svejedno, ali ipak niza od oglasa :)

Koristim na sbb 50/3 paket. Da li na box mogu da imam ovu brzinu? Udaljen sam od centrale oko 800m. Zadovoljan sam sa sbb, rko da vidim da li mogu da prođem povoljnije kod konkurencije sa istom brzinom.

ps:

To je na sbb, upravo test, što bi rekli kada je gužvaja. To sa kablovskom i HD paketom + HBO promo plaćam 3100.
Šta imam u BOX za ovu, odnosno manju lovu (ako misli konkurencija nečim da me privuče da pređem)?

Poslednja izmena:
@Ivan I: Malo si došao da troluješ "njihovu" temu kad su oni "tvoju"? Ne, na 800 m od centrale ne možeš da imaš i 50 Mbps net i HD paket (naročito ne na više od 1 TV-a) istovremeno. Poznata ograničenja i mane svake tehnologije... pa ti biraš na osnovu onoga što ti je uopšte dostupno pa dalje na osnovu toga koja stvar ti je bitnija ako ne možeš da ubodeš baš sve što bi voleo kako bi voleo.

Ja u selendri koristim VDSL 50/2 i D3i sa HD paketima za dž (tj Start + HD paket za 990 din). Kad se uračuna fixni to je više nego tih tvojih navodnih 3100 din ali mi internet u svako doba dana radi isto što većina SBB korisnika baš i ne može da tvrdi a da da bude istina.

Vrh Dno