Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovakvo obavestenje se kosi sa nekim ranijim diskusijama gde je po maticnom broju ogranicenje za AOD. Ispada da je sada to po banci, a ne po coveku. Ako covek rasporedi vrednost od milion evra u 20 banaka, moci ce da dobije celu sumu nazad u slucaju haosa, sto ranije nije bio slucaj. Sad vec nisam ni siguran kakva je prica bila oko AOD-a kad je to bilo aktuelno pre desetak godina.
 
Sada se izgubio i avatar. Pristup, naravno, nemoguć. Neko ima isti problem?
 

Prilozi

  • IMG_20211117_145001-01.jpeg
    IMG_20211117_145001-01.jpeg
    56.9 KB · Pregleda: 52
Isto..
 
Ovakvo obavestenje se kosi sa nekim ranijim diskusijama gde je po maticnom broju ogranicenje za AOD. Ispada da je sada to po banci, a ne po coveku. Ako covek rasporedi vrednost od milion evra u 20 banaka, moci ce da dobije celu sumu nazad u slucaju haosa, sto ranije nije bio slucaj. Sad vec nisam ni siguran kakva je prica bila oko AOD-a kad je to bilo aktuelno pre desetak godina.

Oduvek je ili barem dugi niz godina tako. Osigranje je do 50.000e po banci i da ko ima u 20 banaka po 50 hiljada sve mu je osigurano.. vec godinama

iako sumnjam da onaj ko ima milion evra ide u 20 banaka da to raspodeli :)
 
Takođe nisam imao problema sa ulaskom u aplikaciju. Uredno pustio IPS nalog ka mom računu u Komercijalnoj, pare stigle za 3 sekunde.
 
U aplikaciji zabode pa mi izbaci ,,Molimo vas da pokušate ponovo", zatim učita šablone i mogu da izaberem konkretnog primaoca sa svim podacima.
 
Ooo da. Slikao sam i ja 17.11. nego ne stižem da se pohvalim. Ima li šta lepše nego kad te banka obavesti da ima grešku na serveru.

IMG_20211117_203440.jpg
 
Šabloni preko sajta ne rade, ali rade u okviru mobilne app, što smo već zaključili. Tu i tamo neki warning, ali ništa strašno.

Upravo zvao centralu baba Poštanske povodom dostave Dina kartice - zvanično, juče je krenula izrada, kako kaže operaterka, "tako piše u sistemu". Pre 2 nedelje sam dobio istu informaciju, tj. da je pre 2 nedelje pokrenuta čitava procedura kada smo i raspravljali od Dina karticama.

Tako da raZno vreme je i dalje na snazi, kartice stižu od 15-30 dana od početka procedure, samo je muka utvrditi kada procedura zapravo počinje - ove ili naredne godine...😉
 
Jel i dalje moze "besplatno" da se u Posti uplati na svoj racun neki novac? Zaboravio sam vec kako to ide, ali me zaista nervira ovo skorasnje naplacivanje provizjia za sve o svasta kod (svih) banaka. Ni ne znam koliko je za prenos na rucne drugh banamka, mozda je i 1%.
Dodise mts sam koristio samo za ino internet placanja po potrebi i malo sam zardjao. Znam toliko da ju je Stedionaca kupila, pa da malo uhvatim korak.
 
@churla Samo jula nije moglo, od avgusta ponovo može. U tih 250 dinara za održavanje su uključeni svi nalozi, ali mora se ručno označavati DA za hitno kako bi išlo instant plaćanje, za razliku od same Poštanske ili na primer Mobi banke gde je to predefinisano. Za ino kartične transakcije nema provizije, samo automatska konverzija ili potrošnja evra.
 
Mislio sam na ovo sto je Necko rekao.
A za provizije, recimo u "glavnoj" banci, gde me leze plata, od maja na sve zivo ima provizije, sem EPS i Infostan cini mi se.
Hoces da kazes da sad kod "posted/mts" nema nikakve provizije na placanja, prenos novca drugim licima u drugim bankama i sl? Ako je tako, a provericu i ja, onda mozda da lepo sve prenesem ovamo.
 
Da, tako je. 250 din kosta odrzavanje Racuna Plus ukoliko je bilo promena tokom meseca, Nema provizije na placanja ka drugim bankama. Vodi racuna da kod ostalih paketa u Postanskopj postoji provizija za placanja ali kod ovog iz bivse mts Banke ne postoji. Platis 250 din i to je to.
 
Poslovnica poštanske na Miljakovcu, od 5 šaltera, nema ni 1 za Mts!
 
Znam, ali ...
 
Koliko vremena treba da prođe nakon uplate u poštanskoj, da se novac pojavi na računu?
Radno vreme, radni dan
 
Ironman, radi i ta komsija koju si pomenuo. Odmah stigao sms, nisam ni vratio dokumenta u torbu. Da umeju, ne umeju. Idiokratija svuda.
Da, ne ide tako vise., kao sto pise u #6134. Nema racuna pa partija. Svi racuni iz mts, oni sa brtel u broju, su direktno racuni kod posteda sada. Direktno na taj racun se placa. Zamalo da se posvadjam sa gospodjom, ali ok, nije ni znala kako je pre islo, niko im nije dolazio za to.
 
Poslednja izmena:
Pre neki dan sam najnormalnije u Posti uplatio na svoj racun bas na taj nacin preko poziva na broj i sve je proslo kako treba.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Samo predaš nalog tako kako piše i bilo ko da je za šalterom, čita i upisuje podatke sa naloga. Uplaćuje se na 360-0669990000006-61
A broj svog računa upisuješ kao poziv na broj spojeno, primer: 360038163892628850
Na nalogu se štampa da je naplaćena provizija 0 dinara i čekaš da legne u narednom kliringu (predatom pre 13h, odn. nakon toga > posle 15 ili 17:30).
 
Zaje*ah se sinoć oko 20h prebacih pare na iračun, naravno proknjiženo tek jutros, još 1 mesec održavanja.
 
Pa sad, ako si naveo mts račun za 20€, onda svakako ide naplata. 💁🏾‍♂️
 
Dina kartica putuje iz Bg-a cirka mesec dana...Kažu biće u najskorije vreme. U mobilnoj app piše da je aktivna, mogu da baratam limitima sve isto kao i kod MC, samo što se Dina negde malčice izgubila.
Operaterka kaže dalje da iako je aktivna u app, ipak nije jer postaje aktivna tek kad stigne na adresu, dogodine... Mislim da kartica ima Face Recognition API, pa prepoznaje vlasnika, zato je još uvek neaktivna, nije došla u prave ruke 😉

Večeras sam uplatio na svoj račun u glavnoj ekspozituri Poštanske u Nišu bukvalno u 18:57h, rekli nema problema za uplate može i u 18:59h naredni put, za isplate i kredite već teško 😜
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno