Šta bi meni sve palo napamet da čitam svoje komentare 😉 ? Naravno da ide detaljan odgovor (@pm.me odovaram tebi, ali zapravo samo glasno razmišljam)@m_antic87 citajuci tvoje poruke deluje mi da bi trebao da ugasis racune u Postanskoj i otvoris u nekoj premijum paket znam da neke banke donose licno na kucne adrese kada sta odgovara klijentima. Nije trolovanje ili slicno nego naprosto ocigledno ti je potrebna premijum usluga a banke vole takve klijente.
Pitanje je sasvim na mestu - na osnovu kojih kriterijuma bilo koja banka određuje cenu svojih usluga? Mislim da možeš da pozoveš najvećeg eksperta u oblasti analize ekonomije ili finansija koji će ti održati bar dvočasovno predavanje o tome i na kraju ti apsolutno ništa neće biti jasno, a imaćeš potrebu da platiš i preko toga što trenutno plaćaš jer će te u to ubediti, da si ti zapravo srećan što plaćaš toliko i da banka treba još više da ti naplati, a ovim što trenutno plaćaš ti ona izlazi u susret bukvalno. A, šta mi plaćamo kada banalizujemo stvari? Mesečno održavanje čega? Šta se održava? Kako se održava? Kada se veb sajt održava on se unapređuje na najnovije standarde, a šta dobijamo od konktetnog održavanja u Poštanskoj - padanja servisa uglavnom kada nam najviše trebaju. Dakle, ja ne bežim od plaćanja usluge, ali šta dobijam time? I ako plaćam, koliko god plaćao, to što plaćam mora da radi non-stop, jer ja ga plaćam isto tako, sve vreme. Pristao sam na uslove sa svoje strane, šta je sa uslugom? Šta bi bilo sad da mi plaćamo 50 recimo, zezaju servisi, poruke kasne, muke sa šalterima, ok to je onda 50 kinte mesečno jer ništa od nabrojanog ne radi kako valja. Sledeći mesec ako bude radilo sve full onda nema problema i evo 250... Prosta i tupava logika, ali ima poentu zar ne? Ako ne mogu da pruže sve usluge iz paketa koje garantuju ugovorom, a time i nekim bajagi Zakonom, neka razloše onda usluge 50 SMS, 50 šalteri, 50 bankomati i čovek onda zna šta će od toga da plaća, samo ono što zapravo funkcioniše u celosti...m.antic87, potpuno si u pravu. Gledam i da ne idem po ekspoziturama, ni pre to nisam radio, a tek sad. Za premium mozda te prime peko reda, to mi treba jednom godisnje, ali sve je manje ekspozitura i sve je veca guzva i inace.
Znam iz insajedsrkih informacija da je bio problem sa izradom Dina u novembru generalno. A to sto oni kazu putuju, idu, samo govori da ni ne znaju status. Salju u bathcevima, pa kako kome stigne, a ne bih se cudio da je to odvajanje kartice i pina nesto sto lici na "security".
No, ako si se bavio, ili bilo ko, na osnovu cega je posted odredio cenovnik uopste? Jel bilo ikakvo objasnjenje. Kad se cita onaj suludi cenovkik posteda, pa jeftinije je tamo. Ako sam dobro video mobilno bankarstvo za vise od tri transakcije mesecno je besplatno, ebanking je 50 dinara, pa kad sabares sa odrzavanjem to je manje od 200. Mada i sms info placas. Nisam imao zivaca za vise od 5 minuta proveravanja. Samo, primetio dam da za RacunPlus ne pise nakanda u slucaju promene na racunu ... Pise smao odrzavanje 250.
plaćanje mesečnih obaveza preko mobilne aplikacije, umesto čekanja i guranja u redovima banke/pošte/... meni nema cenuKada bi meni poslodavac plaćao sve na ruke, ne bih prošao pored banke...
Jasna je tvoja poenta, ali ako tako gledaš - sve to može da se odradi i bez ikakvog računa u banci recimo, ali smo mi daleko od tog nivoa. Postoji mnogo opcija gde ti apsolutno nije potreban bilo kakav račun u banci, postoje i debitne kartice koje nisu vezane ni za kakav račun, ja sam ih imao i dosta koristio, ali naravno ne kod nas. Da imam novac u kešu, bez problema bih našao varijantu da plaćam apsolutno sve i to bez banaka kao posrednika jer je to sve već moguće i ljudi to koriste širom sveta. Kod nas je to teško uraditi, jer je i elektronsko bankarstvo već prekretnica. Ja zato i koristim to što imam na raspolaganju jer za moje potrebe Račun Plus je pored svih bagova još uvek najbolja varijanta. A, kritikujem jer banka ne radi sa svoje strane ono što treba i mora. Da pouzdano znam da se ovo neće desiti u nekoj drugoj banci, otišao bih u startu, ali već sam koristio nekoliko pisao i o tome i svakodnevno slušam ljude koji kukaju i na Mobi i ostale, tako da nemaš neki veliki izbor, a svakako što manje odlazaka u banku to bolje, zato i čekam tu Dinu do kraja ove godine izgleda 😉plaćanje mesečnih obaveza preko mobilne aplikacije, umesto čekanja i guranja u redovima banke/pošte/... meni nema cenu
ako ništa drugo, a ono zbog toga bih uvek imao račun
Postoje virtuelne ili gift kartice, ali i za njihovo koriscenje je potreban racun u banci inace na njima nema para.Postoji mnogo opcija gde ti apsolutno nije potreban bilo kakav račun u banci, postoje i debitne kartice koje nisu vezane ni za kakav račun, ja sam ih imao i dosta koristio, ali naravno ne kod nas.
Da imas novac u kesu, ti bi nasao nacin da placas bez posrednika i kesa,Da imam novac u kešu, bez problema bih našao varijantu da plaćam apsolutno sve i to bez banaka kao posrednika jer je to sve već moguće i ljudi to koriste širom sveta.
Malo pazljivije čitaj šta ljudi pišu - već sam koristio nekoliko godina nešto što će kod nas stići za 10 godina okvirno, dakle možeš da imaš debitnu karticu recimo, koja plaća sve, a nije vezana ni za jedan račun u bilo kojoj banci. Lepo pročitaj ovo što sam napisao, izguglaj pa se informiš pre nego nešto komentarišeš...isti ti je odgovor i za ovo drugo, dakle uvek ima rešenja za sve pitanje je samo šta ti je od toga trenutno dostupno i koliko vremenski zahtevno. I dodatno - teško je sada bez putniče vakcine, ali kada se malo utiša korona, prošetaj malo po inostranstvu i videćeš sve ovo o čemu pričam. Tako da komentar je ok, ali uvek se informiši pre nego da daješ svoje mišljenje za bilo šta, a očigledno tvoje mišljenje je ostalo u prošlom veku...Postoje virtuelne ili gift kartice, ali i za njihovo koriscenje je potreban racun u banci inace na njima nema para.
Da imas novac u kesu, ti bi nasao nacin da placas bez posrednika i kesa,
i jos kazes to koriste ljudi sirom sveta?
kako bre?![]()
Komentar je ok, ali tvoj odgovor nije jer ništa nisi objasnio...., izguglaj pa se informiš pre nego nešto komentarišeš...isti ti je odgovor i za ovo drugo, dakle uvek ima rešenja za sve pitanje je samo šta ti je od toga trenutno dostupno i koliko vremenski zahtevno. I dodatno - teško je sada bez putniče vakcine, ali kada se malo utiša korona, prošetaj malo po inostranstvu i videćeš sve ovo o čemu pričam. Tako da komentar je ok, ali uvek se informiši pre nego da daješ svoje mišljenje za bilo šta, a očigledno tvoje mišljenje je ostalo u prošlom veku...
Radoznali druže, da si ti živ i zdrav. Drago mi je da putuješ i samo nastavi. Ovde sigurno neću da se ubeđujem sa tobom i tako spamujemo celu temu. Smatram da sam ti rekao i suviše, a ko razume - shvatiće je mnogo dobra izreka. Koristio sam to što sam pomenuo i mogu samo da dodam da nije sramota ne znati, već ne hteti znati...Komentar je ok, ali tvoj odgovor nije jer ništa nisi objasnio.
Znam ja kakve kartice postoje i konkretno sam te pitao kako ćeš ih napuniti ili platiti bez posrednika?
Putujem bez problema, vakcinisan.
Meni je održavanje računa još uvek 100 din mesečno...
I meni naplate 100 dinara. Ne znam kako i zasto, al ne bunim se.@ trajkovic
Kada si otvorio racun ?
Po obicaju samo blabla i nista nisi pametno rekao...Radoznali druže, da si ti živ i zdrav. Drago mi je da putuješ i samo nastavi. Ovde sigurno neću da se ubeđujem sa tobom i tako spamujemo celu temu. Smatram da sam ti rekao i suviše, a ko razume - shvatiće je mnogo dobra izreka. Koristio sam to što sam pomenuo i mogu samo da dodam da nije sramota ne znati, već ne hteti znati...
Kao po običaju, postoje ljudi koji slabo kapiraju stvari, neki nikada ne ukapiraju. To je jedan od razloga zašto smo tu gde jesmo. Jer svi ti ljudi imaju pravo glasa...Po obicaju samo blabla i nista nisi pametno rekao...
Nije ni da sam ocekivao![]()
Davno, još kad je banka počela sa radom.@ trajkovic
Kada si otvorio racun ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari