Definitivno najveca mana mtsBanke i sada Postanske Stedionice je neinformisanost zaposlenih, i onda to rezultira i losijom uslugom. Evo primera. Na sajtu im pise da za izdavanje kreditne kartice, klijenti koji vec primaju platu preko mtsBanke, predaju samo overenu administrativnu zabranu, dok za sve ostale treba i potvrda o zaposlenju. Podneo sam online zahtev za kreditnu karticu u maju ove godine, da bi 15-ak dana kasnije odneo originalne papire u centralu banke (jer su odbili da prime papire u jednoj od filijala i poslali me u centralu banke). Zanimljivo, u centrali mi je receno da sam ipak mogao da predam papire u bilo kojoj poslovnici/ekspozituri.
Zatim su mi trazili i potvrdu o zaposlenju, iako su mi u korisnickom centru potvrdili da na sajtu zaista pise da postojeci klijenti od dokumentacije predaju samo administrativnu zabranu. Nakon sto sam ponovo morao da odem do racunovodstva firme, kako bih uzeo potvrdu o zaposlenju, otisao sam do centrale banke, medjutim, receno mi je da moram da odem do ekspoziture u kojoj sam predao zahtev. Kada sam napokon predao papire, receno mi je da je sad istekao online zahtev, i da trebam da ponovo apliciram. Nakon sto sam ponovo podneo online zahtev, odneo sam papire i uredno ih predao u jednoj od ekspozitura. Da ne pricam o tome kako su zagledali u papire, kao da sam dosao iz Republike Kiribati a ne Srbije, a pritom sam im klijent, i primam platu preko njih skoro dve godine. Na kraju je bilo, hajde ok, prihvaticemo papire, i obavesticemo vas sms-om.
Naravno, na kraju nisam uspeo da uradim nista, jer je zamislite, posle mesec dana zahtev ponovo istekao i postao nevidljiv u mBanking aplikaciji!!! Pritom, nisam dobio nikakav poziv od banke, nikakav email, sms, da treba dopuniti dokumentaciju, da je zahtev odbijen, ama, bas nista. Nakon 7 odlazaka u banku kako bih dovrsio proces apliciranja, na kraju nisam uradio nista. U korisnickom servisu mi je receno da jedino mogu da odem jos jednom u centralu i da tamo razjasnimo sta se desilo sa papirima i mojih zahtevom za izdavanje kreditne kartice...
Sve razumem ali ovo ne mogu da razumem nikako. Pa ne očekuješ valjda da svaka banka ima bankomat u svakom naselju u Srbiji? Ako ti je toliko mučenje, zatvori račun i otvori u nekoj banci koja ti više odgovara.
Otvorio sam racun u drugoj banci, naravno, i sad imam mogucnost da podizem novac sa svih bankomata bez provizije. Jedino je ostalo jos da zatvorim racun u mtsBanci, posto usluga vise nije ista. Upravo sam zbog podizanja kesa sa svih bankomata i otvorio racun kod njih. A ako ce moj novac da bude manje vredan od novca zaposlenih u drzavnim firmama, ili klijenata koji zive u centru Beograda, mogu samo da im se zahvalim. Svakako da ocekujem da Postanska stedionica omoguci da se podize novac u svakoj posti, posto kao sto rekoh, nema nijedan svoj bankomat na 12km od Beograda, na prostoru od 300 kvadratnih kilometara, sto je jednako povrsini Malte! Neozbiljno za jednu drzavnu banku...