Znaci ovako. Bilo koja placanja u stranim valutama kod banke ce da stignu na naplatu u evrima (tu konverziju ce da odradi karticarska organizacija po bas ok kursu - skoro kao srednji). Znaci tebe ne interesuje da li je valuta u kojoj placas evro, dolar, funta i sl., ti platis u toj valuti a to karticarska organizacija konvertuje u evre i tako posalje banci. Ukoliko na racunu imas samo dinare mts Banka ce sama da ti ih konvertuje u evre i to po istom onom kursu iz online menjacnice po kojem bi ih i ti sam kupio. Ovo je redak slucaj da se neka banka ovako korektno ponasa jer sve ostale banke kod nas koriste dosta nepovoljniji kurs ukoliko banka to sama konvertuje.
Dakle, da skratim pricu, kod mts Banke mozes opusteno da drzis sve u dinarima. Kada placas u zemlji skidace ti dinare, a kada placas u inostranstvu te dinare ce da ti konvertuju po najpovoljnijem kursu u evre i regulisati placanje. Ukoliko iz ne znam kog razloga ne zelis da ti banka sama konvertuje te dinare u evre, mozes ti sam u online menjacnici da kupis evre i da izvrsis placanje.
Opsti uslovi poslovanja (strana 41):
https://mtsbanka.rs/Binary/346/Opsti-uslovi-poslovanja-u-primeni-od-01.03.2020.pdf