Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li radi bankomat kod Merkatora subotom i nedeljom?
Da li radi 24h? Jer poslovnica verovatno ne radi kao Lola, ali u Merkatoru je bankomat spolja.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ok, hvala.
Verovatno je tako, proveriću.
Bio sam do Lole, za koju u aplikaciji kaže da radi, međutim ne radi subotom i nedeljom. Verovatno zbog pandemije.
Pa sam zaključio da i poslovnica u Merkatoru ne radi, ali ako piše da bankomat radi 24h, onda radi.

Hvala još jednom, posebno @nidzika za dati link. Na drugim linkovima gde sam ja gledao stoji vreme poslovnice, koje je promenjeno zbog pandemije, ali to nije ispravljeno na linku u aplikaciji.
Bio sam na kraju u Knez Mihailovoj i bankomat radi, poslovnica ne.

Da li radi bankomat kod Merkatora subotom i nedeljom?
Da li radi 24h? Jer poslovnica verovatno ne radi kao Lola, ali u Merkatoru je bankomat spolja.

Radi 24h. Bankomat je sa spoljne strane poslovnice, ne zavisi od radnog vremena iste kao u Loli.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Da li Dina i Master kartica stižu odvojenim pošiljkama?

Dao sam preporuku za otvaranje računa u mts banci, a danas stigla samo Dina, dok Mastera nema, pa nemam objašnjenja. Kad sam ja otvarao, davali samo Master, pa ne znam detalje.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Stizu u odvojenim kovertama, tako da nije pravilo da moraju doci istovremeno (meni jesu, cini mi se, ali koliko znam ljudi ovdje na temi su komentarisali i da im je stizalo odvojeno).

Meni vec par dana stoji status za Dinu aktivna, a za Master neaktivna. Da li za Dinu pred isporuku promeni status, ili je to to, samo treba da stigne? Da li i Master treba da bude aktivan pre isporuke?

Ovo je slučaj kad je Dina stigla, a Mastera još nema.

Nisu praćeni statusi pre toga.

cadda6fd9f7a76956c6fcd0be5d3a638.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
hvala lale87!
Dina kartica je stigla danas, kao najobicnije pismo, postom. U dopisu kazu da ce PIN posebno poslati. Kazu da treba da se potpisem na onoj traci?

Da li jos neko ima problem sa aplikacijom za e-banking?
Vec duze vreme radi traljavo i na obicno ucitavanje stranice cekam po nekoliko minuta. Probao sam sve pretrazivace, probao sam i incognito sesije ali nista nije bolje.

Da li jos neko ima problem sa aplikacijom za e-banking?
Vec duze vreme radi traljavo i na obicno ucitavanje stranice cekam po nekoliko minuta. Probao sam sve pretrazivace, probao sam i incognito sesije ali nista nije bolje.

S obzirom da si probao na više pretraživača, znači da ti ne radi na računaru kako treba jer za mobilni je apk.Kod mene rade i jedna i druga odlično.

Ako nekog zanima (posto je nadavno bila diskusija apropo ovoga), isprobao sam kako se radi konverzija kad placas ili podizes novac MC karticom (dinare), a da pritom postoje samo euri na racunu - konverzija ne ide po onom regularnom nizem kursu iz mBanking aplikacije (trenutno oko 117.28), vec po nekom drugom koji je neznatno slabiji (za nekih 0.1 dinara ili cak i malo manje). Tako da, sustinski je isplatnije uvijek preko mBank aplikacije uraditi konverziju i onda podizati/trositi, ali razlika je zaista mala, pa za vecinu nije vrijedna ni cimanja (bar za manje iznose).

I jedno pitanje, da li neko ima onaj stedni racun u MTS? Kako funkcionise, koliko kosta? Prvenstveno me zanima da li na njemu mogu cuvati eure (stek recimo), ne treba mi kartica vezana za isti (a ne vjerujem ni da je moguce), ali mi treba mogucnost da jednostavno prebacujem novac (prvenstveno eure) izmedju regularnog i tog stednog racuna? Da li je tako nesto moguce?

Poslednja izmena:
Možeš da otvoriš još jedan devizni račun i tamo da deponujes €. Ne košta ništa. U menjačnici kupiš €, i onda internim transferom prebacio na taj račun. Te pare su ti onda sigurne i ne može kartica da povlači sa tog računa. Kad ti trebaju pare prebaciš opet na glavni račun i to ti je to.
Štednja je druga priča, moraš da pročiš pare na neki period i najviše se isplati u RSD.

Znaci, provjereno mogu prebacivati novac izmedju deviznih racuna kroz eBank ili mBank? Da li mogu da otvorim taj dodatni devizni racun online? Posto ne vidim nigdje opciju u eBank/mBank aplikacijama...

Za stedni, da znam, nego sam pomislio dok je novac orocen da ga mogu svakako "razrociti" u bilo kom trenutku (ako mi bas potreba, bar neki dio), pa bi mi svakako radilo posao s te strane... Ali citajuci malo, izgleda da je malo komplikovanija procedura, bar sto se tice uplata/isplata. Meni treba nesto sto mogu lako da kontrolisem kroz mBank i raspolazem sredstvima u svakom momentu.

Kod štednje se potpisuje ugovor, i svaki put kad hoćeš da staviš pare na štednju ne može da se dodaje nego svaki put novi ugovor. Sa te strane je zeznuto. Možeš uvek da dignes ali moraš da se cimas.
Dodatni devizni račun otvaraš u filijali, besplatno je, ja imam takav račun, ne pričam napamet.
Ja na primer kupim EUR u online menjačnici i prebacim na taj račun, kad mi zatreba samo prebacim na ovaj glavni račun plus i onda skidam, konvertujem, plaćam, šta god.

Super, upravo mi tako nesto treba, da sve mogu da odradim online kroz aplikaciju. Hvala puno za info iz prve ruke.
A znaci, mora se do poslovnice... Pretpostavio sam, posto nista ne pronalazim online. Eventualno da ih kontaktiram i pitam koje su opcije osim odlaska u poslovnicu.

Za stednju, da, upravo sam to skontao dodatnim citanjem, isuvise je komplikovano jer postoji cimanje sa ugovorima. To nije ono sto bi mi radilo posao...

Hvala puno, Sku11e.

A evo sta je odgovorio kontakt centar na pitanje da li mogu ovo odraditi (otvoriti dodatni devizni) online:
Poštovani,

Ne postoji mogućnost otvaranja dodatnog deviznog računa, nezavisnog od Računa plus. Imate samo mogućnost otvaranja štednog računa, ali navedene transfere nije moguće vršiti u tom slučaju.

Srdačan pozdrav,

Vaša MTS banka

Ocigledno ne znaju ni oni sami. Otici cu do filijale i pokusati otvoriti racun svakako.

Lepo su ti odgovorili, ne možeš da otvoriš dodatni devizni već devizni štedni račun, jeste slično ali nije isto.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Sve što ti je napisao Sku11e je tako, ja isto to koristim. Oročio sam i jednu svotu dinara i na taj način sam dobio i dodatni štedni dinarski. Taj dinarski štedni nisu znali da mi otvore dok nisam napravio oročenje. Tako da sve u svemu, imam dinarski i devizni štedni, pa mogu sa glavnog računa vezanog za kartice sve da sklonim "na stranu".

Lepo su ti odgovorili, ne možeš da otvoriš dodatni devizni već devizni štedni račun, jeste slično ali nije isto.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Procitaj sta je Sku11e napisao, covjek je napisao iz licnog iskustva (da ima dodatni devizni koji nije stedni), pa ne znam sta je tu lijepo odgovoreno (na pitanje da li se moze otvoriti takav racun)?
A sto se tice stednog, nije to-to, gore smo diskutovali, orocenje-razrocenje ne ide po automatizmu, vec se za svaku promjenu koriguje ugovor, sto automatski znaci da ne mogu kontrolisati devize kroz eBank ili mBank.

Sve što ti je napisao Sku11e je tako, ja isto to koristim. Oročio sam i jednu svotu dinara i na taj način sam dobio i dodatni štedni dinarski. Taj dinarski štedni nisu znali da mi otvore dok nisam napravio oročenje. Tako da sve u svemu, imam dinarski i devizni štedni, pa mogu sa glavnog računa vezanog za kartice sve da sklonim "na stranu".

Mozes da prebacujes eure na taj devizni stedni bez procedure orocenja/razrocenja, npr. kroz mBank?
Inace, Sku11e je otvorio dodatni devizni koji nema nikakve veze sa stednim racunom, bar sam ga ja tako razumio. Otici cu iza praznika do filijale da pokusam isto.

Taj devizni se vodi kao štedni račun bez oročenja ali i bez kamate. Dakle, račun koji služi da skloniš novac sa strane. Prenos novca može da se uradi preko aplikacije ili e-bankinga.

Za oročenja mora da se ide u poslovnicu i tu se dobijaju posebni računi koji se vide u aplikaciji, ali sa njima ne možeš ništa. Samo se vidi iznos i do kada je oročeno.

Procitaj sta je Sku11e napisao, covjek je napisao iz licnog iskustva (da ima dodatni devizni koji nije stedni), pa ne znam sta je tu lijepo odgovoreno (na pitanje da li se moze otvoriti takav racun)?
A sto se tice stednog, nije to-to, gore smo diskutovali, orocenje-razrocenje ne ide po automatizmu, vec se za svaku promjenu koriguje ugovor, sto automatski znaci da ne mogu kontrolisati devize kroz eBank ili mBank.
Brkas pojmove i ne razumes napisano.

Taj "dodatni devizni" je stedni, nije tekuci racun kakav vec posedujes, imam i ja isto to.

Mislim da tebe buni i ne razumes da stedni racun tebe ne obavezuje da na njemu imas orocena sredstva, cak sta vise ako odlucis da orocis napravice ti jos jedan novi racun pored tog i za to moras doci u filijalu da potpises novi ugovor

takodje sa tog stednog racuna ne mozes da vrsis placanja zato se on razlikuje od osnovnog tekuceg i to su ti rekli u poruci racunajuci da znas razliku izmedju stednog i tekuceg racuna

I da ti odklonim dilemu, tebi treba bas taj stedni racun za to sto hoces i nista vise.

Poslednja izmena:
Otvaranje tog dodatnog racuna moze samo u ekspozituri banke, ne i u mts poslovnicama?

@bakara Hvala ti puno, jasno sad! Mogao si tako i odmah da napises, jer reci da je njihov odgovor dobar je sve samo ne to - u drugoj recenici su dali totalnu dezinformaciju (za transfer medju tim racunima), jer da nisu, ne bismo vodili ovu diskusiju poslije. Takodje, pojam stednog nije isti u svim bankama (imao sam svojevremeno namjenski stedni u drugoj banci), tako da stoji da to nisam razumio, ali zato valjda i sluzi forum i teme poput ovih.

EDIT:
@optical Sad vidim da si pomenuo poslovnice, ne online. Neko ce vec napisati ako zna (i mene zanima).

Poslednja izmena:
Mora u expozituru banke, ne može čak ni u onim mts poslovnicama gde mts banka ima savetnika.

Imam samo dinarsku oročenu štednju u mts banci i nemam račun plus. ono čemu vi govorite je avista štedni račun odnosno štednja po viđenju.
Međutim na sajtu MTS banka ne nudi takvu opciju. da nudi onda biste mogli da prebacuje te sa svog tekućeg računa na račun štednje po viđenju (dinare i stranu valutu). Tako radim u Telenor banci.
Međutim kolega je napisao da upravo to radi. Možda postoji štednja po viđenju ali je nema na sajtu banke?

No, budući da nemam račun plus i da nemam online bankarstvo ništa od ovoga ne mogu da tvrdim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno