Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A imaju li neke kamatne stope za avista eur i din?
Na sajtu vidim samo oročenja, mada ako sam dobro shvatio ona se posmatraju sa checkpointom u slučaju prevremenog raskida. Slično kao u telenoru pre.

@ radekg

Ne.Ali nema mesecne naplate odrzavanja racuna ako nema promena - prometa na racunu.

r+.jpg

Mora u banci. Posle se setim da je to ona banka u kojoj bolje da ne doneseš papirni novac jer vraćaju novčanice koje procene da nisu kao nove.

Koja je svrha povoljnijeg kursa mts banke, kad eure ne mozes da podignes nigde?

Zar ti nije logicno da poenta povoljnog kursa nije u podizanja eura nego placanja u dinarima.

Još uvek ni na raiff/mobi bankomatima ne može eur?
A onaj njihov kod Lole?

Zar ti nije logicno da poenta povoljnog kursa nije u podizanja eura nego placanja u dinarima.
Мени не.Можда плаћање у еврима,уз куповину евра.Имају и повољне накнаде за купопродају некретнина,али џаба без пословница банке.

Imaju ih u nekoliko gradova, čak i jednu na Kosovu :)
Nisam proveravao onaj njihov postavljen bankomat u poslovnici u Beogradu (kačio sam sliku), nije mi za sada potreban a i nije mi blizu.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Kada se plaća u inostranstvu (fizički, ne online) šta se prvo skida eur ili dinari?

I u kojoj je varijanti bolji kurs?

Master debitni

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pa neće u dinarima da ti naplate u inostranstvu

Kakve veze ima kurs za plaćanje u evrima?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije svako plaćanje u inostranstvu u evrima.
Ako imam recimo 30000 din i 300e na računu.

I platim nešto na POS terminalu u vrednosti od 120e, sa kog će računa biti skinuto?

Nije svako plaćanje u inostranstvu u evrima.
Ako imam recimo 30000 din i 300e na računu.

I platim nešto na POS terminalu u vrednosti od 120e, sa kog će računa biti skinuto?

Svako placanje u inostranstvu se zaduzuje u evrima bez obzira koja je valuta placanja pod uslovom da ti je kartica kojom placas vezana za devizni racun.

Ako nema dovoljno novca na deviznom racunu onda se zaduzuje dinarski racun po kursu karticnog procesora na dan knjizenja transakcije.

Poslednja izmena:
Da li je neko pokusao da uplati novac na sopstveni racun u Posti?

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Znači prilikom plaćanja u inostranstvu, potrebno je prvo ručno zameniti dinare za evre zbog povoljnijeg kursa, ukoliko već nemamo evre na računu?

@nexa17

Jesam ja, sve je prošlo ok, samo popuni podatke kao u njihovom primeru.

pa mislim da ce sistem sam da odradi konverziju prema potrebnoj valuti.

pa mislim da ce sistem sam da odradi konverziju prema potrebnoj valuti.

Hoce, ali ko ima paket racun u kojem ima povoljniji kurs uvek je bolje pre placanja promeniti dinare u evre preko mbanking-a nego da Visa ili Mastercard obracunavaju po njihovom kursu.

Posebno kada se u inostranstvu placa u valuti koja nije euro jer se tako izbegava dupla konverzija.

Ja na primer u Komercijalnoj imam Aktiv set racun gde kupujem eure po srednjem kursu NBS i taj kurs je dosta bolji nego kurs Vise ili Mastercarda pa se isplati promeniti dinare u eure pre placanja.

Hoce, ali ko ima paket racun u kojem ima povoljniji kurs uvek je bolje pre placanja promeniti dinare u evre preko mbanking-a nego da Visa ili Mastercard obracunavaju po njihovom kursu.

Da, na ovo sam mislio. Nisam bio siguran da li se prilikom plaćanja u evrima obračunava kurs banke ili mastercard kurs.

Znači prilikom plaćanja u inostranstvu, potrebno je prvo ručno zameniti dinare za evre zbog povoljnijeg kursa, ukoliko već nemamo evre na računu?

Pa uglavnom da, ali zavisi od banke i po kojem kursu kupujete eure. Ako je razlika u kursu izmedju kursa banke i kursa Vise ili Mastercarda manja od 1 dinar onda i nije vredno cimanja. Ako je veca onda se isplati. Naravno, zavisi i od kolicine novca koji se trosi u inostranstvu.

Meni licno je razlika oko 2 dinara u kursu tako da mi na 100 evra potrosenih u inostranstvu ostane 200 dinara.

Кад немаш евре на рачуну конверзију ради банка,не Виза/Мастер.

Кад немаш евре на рачуну конверзију ради банка,не Виза/Мастер.

Naravno da radi banka konverziju, samo je pitanje po kojem kursu.

Konverzija se radi po Visa ili Mastercard kursu i banka uzima jos neki fee koji nije veliki i zavisi od banke do banke.

Uglavnom obracunaju po povoljnijem kursu nego sto je u banci.

Tema je mts banka, kod njih je kurs bolji nego u menjačnicama, nemoguće da je visa/mastercard kurs povoljniji..

Znači ipak je bolje ručno izvršiti konverziju pre plaćanja u inostranstvu.

Napisite vi sto imate racune u mts banci koji je kurs preko m-bankinga/e-bankinga?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno