Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice tarifa, da li je sms obavestavanje o prilivima/odlivima sa tr besplatno? Pitam posto sam i ja nedavno citao na njihovom sajtu i pisalo je da se to naplacuje 5 din + pdv.

Priliv free, odliv se placa 5+ pdv, ALI, ali, ja sam to iskljucio i idalje mi stize sms o odlivu ali se NE naplacuje.

TT

Potpuno, nikakvih problema, jedino bih samo dodao opciju FP otkljucavanja tj ulaska u istu.
Bezbednije je od samog pin-a.
A kad je Vip to mogao u svojoj app da uradi mogu i banke sve u svojim, iz bezbednosnih razloga, jer je svakako otisak prsta bezbedniji od 4 cifre.

TT

Recimo da mi treba neka potvrda iz banke. Kako bih to mogao da zavrsim u MTS banci? Recimo da mi treba potvrda o nekoj izvrsenoj transakciji. Gde mogu da se obratim povodom toga?

Ne može u mts poslovnici, samo u mts ekspozituri. Radio sam to lično, mnogo *******a procedura, 300din košta. Za sada mi je to jedina mana MTS banke.

U Komercijalnoj recimo kada mi je potrebno da dobijem potvrdu banke da je neko placanje izvrseno putem e-banking sistema, to je besplatno.

300 dinara za jednu potvrdu stvarno nije malo. Pogotovo sto meni neki pajseri izricito traze bas potvrdu banke o realizovanom placanju, a ne prihvataju odstampan realizovan nalog sa e-bankinga.

Ako je to jedna potvrda mesečno, koju ti je potrebna, onda ti to uplatiš lepo u banci na uplatnici. I opet će ti biti jeftinije održavanje.

Niste stavili da kombank ima podizanje eura na bankomatima.

U Komercijalnoj recimo kada mi je potrebno da dobijem potvrdu banke da je neko placanje izvrseno putem e-banking sistema, to je besplatno.

300 dinara za jednu potvrdu stvarno nije malo. Pogotovo sto meni neki pajseri izricito traze bas potvrdu banke o realizovanom placanju, a ne prihvataju odstampan realizovan nalog sa e-bankinga.

vrh je komercijalna po meni, 310održavanje, sve flet imam, i kreditnu besplatno, čekova koliko hoćeš... :D

Mogu da prestanem da vadim te potvrde banke. Da li neko moze da mi potvrdi da li je istina da u slucaju neke neproknjizene uplate ne priznaje se odstampan realizovan nalog sa E-bankinga vec se mora traziti potvrda o placanju u banci?

Ja nikada nisam imao problem da neka uplata preko e-bankinga nije prosla kako treba, ali mi je receno da ako se takva situacija javi za takve stvari moram da idem u ekspozituru banke i da njima trazim da mi odstampaju potrvdu o izvrsenom placanju.

Poslednja izmena:
pa da, a drugi škrtare na čekovima, čak i uz dobru platu, 10 maksimum i slično...

Čekove u visini 2 plate.
Ima i za 610 dinara paket (dobijes putno osiguranje karricu - pokrice za sve zemlje evripe do 30.000 evra, osiguranje u slucaju operacija u zemlji-za skoro svaku operaciju koju moras da preduzmes placaju, visu gold i master bez odrzavanja i standardno ostale usluge). Ko putuje dosta, isplati se

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Potpuno, nikakvih problema, jedino bih samo dodao opciju FP otkljucavanja tj ulaska u istu.
Bezbednije je od samog pin-a.
A kad je Vip to mogao u svojoj app da uradi mogu i banke sve u svojim, iz bezbednosnih razloga, jer je svakako otisak prsta bezbedniji od 4 cifre.

TT

Mislim da ovakve široke izjave nisu na mestu.

Fingerprint je definitivno lakši za korisnika, lakše je prisloniti prst nego ukucavati šifru/pin/pattern, ali da je fingerprint bezbedniji, to je upitno.

Ako ne odaberete očigledan PIN (datum rođenja, godina rođenja), veća je šansa da tuđi otisak slučajno prepozna kao vaš nego da neko slučajno u 3 pokušaja ubode vaš pin. (obe šanse su male, btw)

Postoji puno ljudi koji se bave istraživanjima na ovu temu, i ni oni nisu baš spremni da bombastično kažu ovo ili ono je bezbednije, tako da treba biti oprezan sa izjavama.

evo jedne zanimljive teme na stack overflowu gde se o ovome diskutuje: https://security.stackexchange.com/...fingerprint-sensor-versus-a-standard-password

ključna stvar za zapamtiti je da što je nešto lakše za unos, to je uglavnom manje bezbedno.

Sve ovo na stranu, fingerprint support na mobilnom bankarstvu je svakako poželjan i nadam se da dolazi. Lakše je, ako ne bezbednije.

Mislim da ovakve široke izjave nisu na mestu.

Fingerprint je definitivno lakši za korisnika, lakše je prisloniti prst nego ukucavati šifru/pin/pattern, ali da je fingerprint bezbedniji, to je upitno.

Ako ne odaberete očigledan PIN (datum rođenja, godina rođenja), veća je šansa da tuđi otisak slučajno prepozna kao vaš nego da neko slučajno u 3 pokušaja ubode vaš pin. (obe šanse su male, btw)

Postoji puno ljudi koji se bave istraživanjima na ovu temu, i ni oni nisu baš spremni da bombastično kažu ovo ili ono je bezbednije, tako da treba biti oprezan sa izjavama.

evo jedne zanimljive teme na stack overflowu gde se o ovome diskutuje: https://security.stackexchange.com/...fingerprint-sensor-versus-a-standard-password

ključna stvar za zapamtiti je da što je nešto lakše za unos, to je uglavnom manje bezbedno.

Sve ovo na stranu, fingerprint support na mobilnom bankarstvu je svakako poželjan i nadam se da dolazi. Lakše je, ako ne bezbednije.
Ajde dobro, da ne idem u off.

TT

Meni je ovaj deo u tarifama nejasan malo:

Prenos sredstava za placanje Telekom usluga i komunalnih obaveza Javnim preduzecima 30 dinara

Uplata na racun pravnog lica u Banci 30 dinara

Gotovinsko placanje Telekom usluga i komunalnih obaveza Javnim preduzecima 30 dinara

To su tarife ako to radiš u poslovnici.
Ako plaćaš račune, prebacuješ na druge račune, plaćanja ka drugim pravnim licima- sve to je besplatno ako to radiš online.

Da li mi je dovoljno da odstampam nalog o realizovanom placanju sa E-bankinga kao potvrdu o izvrsenom placanju?

Priznaje li se to kao dokaz o placanju?

Nigde gde ti je bitno :) Mora imati pecat iz same banke :( Pravi pecat.

U Telenor banci su potvrde 400 dinara(licno platio kad mi nesto trebala) tako da je Mts banka jos i dobra.

Komercijalna daje besplatno potvrde, ali se plaća održavanje računa. Tako da nešto mora da se plati. ;)

Svakako takve stvari, gde traže pečat (policija, vrtić ) platiti direkno u banci, pošti.

Policija trazi, vrtic ne trazi, bar kod mog klinca.
To sam davno i pitao i rekli moze, tako da vec 4 godine samo odstampam i predam i sve je ok.
Mozda u nekim vrticima bas traze u ovom gde mi klinac ide ne traze.

I neki MUP prihvata samo odstampano, ali ono.... ne isplati se smarati se za takve stvari, poste ima na ispod 100m od vecine MUPova i cao. Kod nas je guzva u najblizoj posti toliko mala i salteruse rade expressno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno