retrospektiva
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.04.2014
- Poena
- 180
Sto se tice tarifa, da li je sms obavestavanje o prilivima/odlivima sa tr besplatno? Pitam posto sam i ja nedavno citao na njihovom sajtu i pisalo je da se to naplacuje 5 din + pdv.
meni isto...sve freePriliv free, odliv se placa 5+ pdv, ALI, ali, ja sam to iskljucio i idalje mi stize sms o odlivu ali se NE naplacuje.
TT
U Komercijalnoj recimo kada mi je potrebno da dobijem potvrdu banke da je neko placanje izvrseno putem e-banking sistema, to je besplatno.
300 dinara za jednu potvrdu stvarno nije malo. Pogotovo sto meni neki pajseri izricito traze bas potvrdu banke o realizovanom placanju, a ne prihvataju odstampan realizovan nalog sa e-bankinga.
čekova koliko hoćeš...
Ima i za 610 dinara paket (dobijes putno osiguranje karricu - pokrice za sve zemlje evripe do 30.000 evra, osiguranje u slucaju operacija u zemlji-za skoro svaku operaciju koju moras da preduzmes placaju, visu gold i master bez odrzavanja i standardno ostale usluge). Ko putuje dosta, isplati seČekove u visini 2 plate.
U poslovnici banke, ne mts.Poslovnici MTS banke ili bilo kojoj MTS poslovnici?
Potpuno, nikakvih problema, jedino bih samo dodao opciju FP otkljucavanja tj ulaska u istu.
Bezbednije je od samog pin-a.
A kad je Vip to mogao u svojoj app da uradi mogu i banke sve u svojim, iz bezbednosnih razloga, jer je svakako otisak prsta bezbedniji od 4 cifre.
TT
Ajde dobro, da ne idem u off.Mislim da ovakve široke izjave nisu na mestu.
Fingerprint je definitivno lakši za korisnika, lakše je prisloniti prst nego ukucavati šifru/pin/pattern, ali da je fingerprint bezbedniji, to je upitno.
Ako ne odaberete očigledan PIN (datum rođenja, godina rođenja), veća je šansa da tuđi otisak slučajno prepozna kao vaš nego da neko slučajno u 3 pokušaja ubode vaš pin. (obe šanse su male, btw)
Postoji puno ljudi koji se bave istraživanjima na ovu temu, i ni oni nisu baš spremni da bombastično kažu ovo ili ono je bezbednije, tako da treba biti oprezan sa izjavama.
evo jedne zanimljive teme na stack overflowu gde se o ovome diskutuje: https://security.stackexchange.com/...fingerprint-sensor-versus-a-standard-password
ključna stvar za zapamtiti je da što je nešto lakše za unos, to je uglavnom manje bezbedno.
Sve ovo na stranu, fingerprint support na mobilnom bankarstvu je svakako poželjan i nadam se da dolazi. Lakše je, ako ne bezbednije.
Prenos sredstava za placanje Telekom usluga i komunalnih obaveza Javnim preduzecima 30 dinara
Uplata na racun pravnog lica u Banci 30 dinara
Gotovinsko placanje Telekom usluga i komunalnih obaveza Javnim preduzecima 30 dinara
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari