Gde se u Nišu tj. u kojoj poslovnici PŠ mogu sa Računa plus podići evro ?
@uji ti je sve rekao, ja dodajem nekoliko informacija da ti ustedim vreme ili nekom drugom ko se nadje u Nisu i treba nesto da zavrsi po ovom pitanju - ovaj samostalni salter (5. na spisku gore) je zapravo bivsa poslovnica mts banke i preporuka je da odes tamo, jer nema glupiranja sa salterima koji imaju ili nemaju aplikaciju za rad sa klijentima bivse mts banke, to radi ili ne i uvek je manja guzva nego u bilo kojoj baba Postanskoj. Veruj mi, pricam ti iz iskustva, iako za ove 4 ekspoziture PS vazi da imaju ove aplikacije, ne mora da znaci da ces zavrsiti to sto si planirao ili u najmanju ruku za vreme za koje si planirao...
Podizanje sa racuna ili uplata novca na racun su instant na samostalnom salteru u Nikole Pasica (pored Dunav osiguranja), a u Postanskoj znaju da izglupiraju ovo samo tako, iako tebi treba podizanje deviza, bukvalno zavisi koja salterusa ti se padne. Za uplatu novca na sopstveni Racun Plus u baba Postanskoj na Bulevaru sam vec nekoliko puta cekao vise sati da legne ili recimo uplatim u subotu ujutru, a novac mi legne na racun u ponedeljak jer salteruse mozda i prinauce da barataju famoznom aplikacijom, ali ne znaju kada je taj jos famozniji bankarski clearing, a i ko jos ocekuje da subotom kad jos nije otvorila oci, popijena tek 3. kafa od pocetka rada sad jos klijentu treba i da izvrsi uplatu na sopstveni racun...? I sve to jos u drzavnoj banci, da ne kazem preduzecu - prevelika i nerealna ocekivanja sa strane klijenata definitivno.
Sa druge strane, ovaj samostalni salter radi do 16h radnim danima i uopste ne radi subotom (nije radio ni dok je postojala mts banka) sto je totalna nebuloza. Tako da ako ti ipak vise odgovara neka od 4 ekspozitura Postanske ne zaboravi na sifru "mts klijent" koju sapnes radniku obezbedjenja cim dodjes do banke, cisto da makar potencijalno ustedis vreme, jer gde je Postanska, u tom grmu sigurno lezi bar 10-ak penzica koji je danonocno cuvaju i kad god da se probudis, oni ce vec biti tamo 😉. Postanske mahom rade do 17h, subotom do 13h, a glavna Postanska u Generala Milojka Lesjanina radi do 19h radnim danima, subotom bolje ne racunaj na opciju da ides tamo jer ne zna se gde je veci red, ispred ove banke ili preko puta ispred jos omrazenije Intese, tipicna slika su poprilicni redovi ispred ovih banaka jer zamislite da ljudi najvise slobodnog vremena imaju sve nekako vikendom, bas u vreme kada banke rade do 13h, ako naravno uopste rade.
I da ne bude da samo kritikujem - kurs mts banke je i dalje najpovoljniji, trenutno je nesto preko 118, za kupovinu EUR, ali zanemarljivo preko, dok je recimo u Nisu u menjacnicama sa najpovoljnijim kursom 119, a neki ga vec zaokruzuju i na 120 pa sta bude, jer posle ove trenutne havarije sigurno nece da pada, vec svi ocekuju novi rast i onako nerealno ukrocenih cena, ali naravno posle izbora vec druga prica 🥴