Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može, ali onda oni preračunavaju po svom. Ipak je to inostrani trgovac, moguća je čak i trostruka konverzija. Bolje je postaviti na evre (kada banka obračunava dodatnu proviziju kao Komercijalna).
da preracunavaju po svom

ja uvek vise volim da neko drugi izvrsi preracun nego domace banke, uvek bude povoljniji kurs.

Imam bas jednu transakciju napravljenu u dinarima bilo je jeftinije nego u dolarima, mislim da je Ali oko tog kursa bas dobar.

Greška posle slanja koda za potvrdu plaćanja

ORA-01034: ORACLE not available ORA-27102: out of memory Linux-x86_64 Error: 12: Cannot allocate memory Additional information: 26 Additional information: 458756 Additional information: -2147483648

Hmm bazu setovali po defaultu, neki junior. Jel se desacvalo i kasnije, nakon ponedeljka?
Nisam ocekivao, ne poznajem bas nijednog insajdera, da korisre Ora, ali ovo je amaterzam. Doduse, desava se, ajd bas, ali onda je bila i neka migracija. Ako se deislo u pon, iskoristili su vikedn za to. Samo, banke nemaju vikend, ovo mora da se proba i minimuzije vreme za migraciju. Drugaicje se to to radi, Ne znam detalje, da li su se i ranije vozili na Oracle ili ne, ali ne radi se to tako ...
Savet kosta, i to mnogo.

Auu sad gledam, pa ovo nista ne valja, ne redirektuje na login api kako treba sa root url ...
Radi desktop app ako nabodes login url, ali BANKA ovako ne moze da radi. Strasno.

@churla Ne beri brigu buraz, sve je to normalno kada je u pitanju baba Poštanska... Nema ona džaba više šalteruša nego aktivnih klijenata koji su prešli silom prilika iz mts banke u njene jaslice pri čuvenom pripajanju koje izgleda traje uz ugovor na neodređeno... Nego se ovde mahom javljaju ljudi koji ne koriste Račun Plus više ili samo zarad neke brze transakcije pošto je retka banka koja ne naplaćuje provizije pri elektronskim uplatama.

Od kada su najavili pripajanje prošle godine i tada pali svi servisi, IT sistem su izgleda preuzeli praktikanti vodeće partije, jer se zna osnovni uslov rada u državnoj banci ili bilo kom drugom preduzeću - partijska pripadnost 😉

online . mtsbanka .rs/webapp/Identity/Login

Opet ne funkcionise

Mobilna aplikacija radi , ali veoma sporo

Ne radi još uvek - online transakcije sa masterom su mi odbijene.

Da li moze da se uplati novac na racun preko nekog bankomata ka sto ima Mobi Banka?

@H4wkeye Poštanska ima samo dva uplatna dinarska bankomata u Knez Mihailovoj i Bulevaru kralja Aleksandra, mada bilo je nekih navoda ovde da ne podržavaju uplatu putem kartica mts banke. Telekom je mts bankomate zadržao kao svoju imovinu i sada su informativni vodiči za mts usluge.

@arandjele trenutno postoji problem sa pristupom na sajtu za lokacije poslovnica Plus:
1 - Centar: Generala Milojka Lešjanina 10
2 - Lutkarsko pozorište: Bulevar dr Zorana Đinđića 15v
3 - Bulevar Nemanjića 8
4 - Durlan: Knjaževačka 112
5 - Samostalni šalter Niš: Nikole Pašića 32a

Gde se u Nišu tj. u kojoj poslovnici PŠ mogu sa Računa plus podići evro ?
@uji ti je sve rekao, ja dodajem nekoliko informacija da ti ustedim vreme ili nekom drugom ko se nadje u Nisu i treba nesto da zavrsi po ovom pitanju - ovaj samostalni salter (5. na spisku gore) je zapravo bivsa poslovnica mts banke i preporuka je da odes tamo, jer nema glupiranja sa salterima koji imaju ili nemaju aplikaciju za rad sa klijentima bivse mts banke, to radi ili ne i uvek je manja guzva nego u bilo kojoj baba Postanskoj. Veruj mi, pricam ti iz iskustva, iako za ove 4 ekspoziture PS vazi da imaju ove aplikacije, ne mora da znaci da ces zavrsiti to sto si planirao ili u najmanju ruku za vreme za koje si planirao...

Podizanje sa racuna ili uplata novca na racun su instant na samostalnom salteru u Nikole Pasica (pored Dunav osiguranja), a u Postanskoj znaju da izglupiraju ovo samo tako, iako tebi treba podizanje deviza, bukvalno zavisi koja salterusa ti se padne. Za uplatu novca na sopstveni Racun Plus u baba Postanskoj na Bulevaru sam vec nekoliko puta cekao vise sati da legne ili recimo uplatim u subotu ujutru, a novac mi legne na racun u ponedeljak jer salteruse mozda i prinauce da barataju famoznom aplikacijom, ali ne znaju kada je taj jos famozniji bankarski clearing, a i ko jos ocekuje da subotom kad jos nije otvorila oci, popijena tek 3. kafa od pocetka rada sad jos klijentu treba i da izvrsi uplatu na sopstveni racun...? I sve to jos u drzavnoj banci, da ne kazem preduzecu - prevelika i nerealna ocekivanja sa strane klijenata definitivno.

Sa druge strane, ovaj samostalni salter radi do 16h radnim danima i uopste ne radi subotom (nije radio ni dok je postojala mts banka) sto je totalna nebuloza. Tako da ako ti ipak vise odgovara neka od 4 ekspozitura Postanske ne zaboravi na sifru "mts klijent" koju sapnes radniku obezbedjenja cim dodjes do banke, cisto da makar potencijalno ustedis vreme, jer gde je Postanska, u tom grmu sigurno lezi bar 10-ak penzica koji je danonocno cuvaju i kad god da se probudis, oni ce vec biti tamo 😉. Postanske mahom rade do 17h, subotom do 13h, a glavna Postanska u Generala Milojka Lesjanina radi do 19h radnim danima, subotom bolje ne racunaj na opciju da ides tamo jer ne zna se gde je veci red, ispred ove banke ili preko puta ispred jos omrazenije Intese, tipicna slika su poprilicni redovi ispred ovih banaka jer zamislite da ljudi najvise slobodnog vremena imaju sve nekako vikendom, bas u vreme kada banke rade do 13h, ako naravno uopste rade.

I da ne bude da samo kritikujem - kurs mts banke je i dalje najpovoljniji, trenutno je nesto preko 118, za kupovinu EUR, ali zanemarljivo preko, dok je recimo u Nisu u menjacnicama sa najpovoljnijim kursom 119, a neki ga vec zaokruzuju i na 120 pa sta bude, jer posle ove trenutne havarije sigurno nece da pada, vec svi ocekuju novi rast i onako nerealno ukrocenih cena, ali naravno posle izbora vec druga prica 🥴

Poslednja izmena:
Apropo pisanije od jutros, evo jos nekih argumenata - na svoju zalost ja sam i dalje aktivni klijent Racuna Plus, tako da sam morao jutros do najblize baba Postanske. Vezan sam bar jos neko vreme za nju... Tamo od 4 saltera radi 1, ali ne i onaj koji omogucava rad sa mts klijantelom. Kaze lik iz obezbedjenja postari strajkuju, pa se i salteruse solidarisu izgleda sa njima. Tako da dzaba lista ekspozitura u gradu, kada vam nijedna maltene ne zavrsava osnovne stvari.

Odem u drugu najblizu Postansku, tamo radi jedan salter i ovaj radi sa mts klijentima, ali covek ispred mene je upravo iz ovih razloga dosao da zatvori racun i kazu mi da ce to da potraje minimalno 45 min. Kazu velika je to papirologija kao da inace mi ne znamo jer nikada nismo zatvarali racune.

Postavlja se pitanje da li vredi zatvarati racun uopste, ne zna se da li je gora stvar dok je aktivan ili proces zatvaranja, jer da bi ga neko zatvorio mora najpre da ubode momenat kada sve to funkcionise i usput odvoji jedno 1h za to. Jer masa ljudi ni ne zna da to moze da odradi online prakticno....

Upravo idem u trecu baba Postansku u centru, lep je dan, fina setnja i znam da ce me drzavni sluzbenici ispostovati, do kraja raZnog vremena definitivno 😉

Decembra sam zatvorio račun preko ebankinga bukvalno na dva klika: gašenje računa, sms otp kod i to je to. Mogao si da kažeš čoveku da uradi to isto da bi završio ono zbog čega si došao. Jedino ako neko ne zna kredijencijale i promenio je broj, ali to nekako ne opravdavam, a čak smatram neodgocornošću.

Decembra sam zatvorio račun preko ebankinga bukvalno na dva klika: gašenje računa, sms otp kod i to je to. Mogao si da kažeš čoveku da uradi to isto da bi završio ono zbog čega si došao. Jedino ako neko ne zna kredijencijale i promenio je broj, ali to nekako ne opravdavam, a čak smatram neodgocornošću.
Rekao bih mu da sam imao prilike, citao sam ovde kada ste pisali upravo ovo sto si pomenuo. Ali, taj lik je vec bio u banci, dok smo ja i jos 4-5 penzionerki morali da čekamo ispred baba Pošanske kod Lutkarskog, a kada sam cuo jos koliko treba da cekam, nastavio sam dalje.

Sa druge strane, PS u centru je expresno odradila posao u mom slucaju, neverovatno ali gužve nije bilo i novac mi instant legao na racun.

Hvala na informacijama iz prve ruke sto se tice gasenja računa, bar da ja ne gubim vreme na to, jer mislim da u Nisu ima nas jos 10-ak bukvalno koji koriste aktivno Račun Plus...

Da iskoristim priliku da kritikujem i Mobi banku ovde - koleginici sa posla naplatili 2x transakciju kada je platila vecu sumu novca preko POS terminala neke prodavnice. Znaci devojka ima isecak o neuspeloj prvoj transakciji i isecak o uspesnoj drugoj, a Mobi banka je odvela u minus jer joj je naplatila obe transakcije i cele nedelje se bakće sa njima da joj kompenzuju ovo. Tako da bug-ova ima na sve strane i strogo mora da se vodi racuna pri svakoj transakciji bukvalno i cuvaju se svi isečci jer nikad ne znas kada ce bankarski sistem ili salterusa da omane, a to tesko da ce ici u koristi klijenta...

• Like
Reagovanja: uji
@H4wkeye Poštanska ima samo dva uplatna dinarska bankomata u Knez Mihailovoj i Bulevaru kralja Aleksandra, mada bilo je nekih navoda ovde da ne podržavaju uplatu putem kartica mts banke. Telekom je mts bankomate zadržao kao svoju imovinu i sada su informativni vodiči za mts usluge.
Hvala.

• Like
Gde mogu da se podignu evri ako kupim na aplikaciji ? Jel moze u poslovnici ?

A ako prebacim dinare u evre i stoje mi na racunu jel ide neka provizija na to ili isto kao za dinare ?

Devizne partije glavnog tekućeg se ne naplaćuju, pošto je to faktički isti broj računa kao dinarski.

Apropo ove price samo da znate da je maksimalni dnevni limit za kupovinu deviza preko online menjacnice 2000 EUR-a po danu kao zvanicni odgovor operaterke. Posto se mts banka izgleda preporodila ovih dana po pitanju kupovine EUR-a online jer ima ubedljivo najbolji kurs, a narod je totalno otisao u aut i uveliko prazni sve moguce menjacnice po svim gradovima, ocekujemo da se vrlo brzo znatno pogorsa kako kurs u mts online menjacnici tako postavi jos rigorozniji limit po pitanju kupovine deviza na dnevnom nivou recimo...

Sve u svemu, drago mi je da su se vratili neki od "otpisanih" klijenata koji su odavde pobegli glavom bez obzira, ali kada je razlika u kursu dinar ili preko sa tendencijom rasta, onda dobro dodje Racun Plus kao vid pametne investicije onih koji su stekali dinare 😉

Poslednja izmena:
  • Like
Moguće da maksimalni dnevni limit za kupoprodaju je i bio toliki, s obzirom da kod Kombanke je do 3000€ već duže vremena. Koliko sada vidim u Homebankingu, kurs za mts banku i Poštansku štedionicu je trenutno izjednačen, tako da ko nije na Računu Plus, svakako neće biti na gubitku.

Moguće da maksimalni dnevni limit za kupoprodaju je i bio toliki, s obzirom da kod Kombanke je do 3000€ već duže vremena. Koliko sada vidim u Homebankingu, kurs za mts banku i Poštansku štedionicu je trenutno izjednačen, tako da ko nije na Računu Plus, svakako neće biti na gubitku.
Pa ne znam da li ja gledam dobru listu, ali prodajni kurs baba Postanske je losiji u odnosu na mts po kamatici:

Na sajtu baba Postanske je neki praistorijaki kurs, ali je i on losiji od mts. Mislim da je trenutni prodajni kurs mts banke od 118.0852 ubedljivo najpovoljniji u zemlji i ja vec ispucah limit jer drugari navalili da im kupujem evrice ceo dan 😉

• Like
@m_antic87 nema na sajtu, samo u ebankingu, ali to je to, videćeš da je isti kurs. Ranije se ovo razlikovalo u korist mts banke, a sad je isto.

Prilozi

• IMG_20220307_205735.jpg
    IMG_20220307_205735.jpg
    116.9 KB · Pregleda: 24
Imam pitanje, da li je sada moguce kad je mts postala postanska, konvertovati dinare u eure u aplikaciji i zatiim te iste eure podici na salteru banke ? ili moram da otvaram devizini racun za te svrhe

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno