Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad mi je progutao karticu koristio sam Dinu, dobro mi je došla tada

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Dakle, za bankomate koji imaju RFID očitavanje, ne gurati karticu. MTS-ovi imaju.

• Like
Reagovanja: M J
kao sto rekoh...nemoj guja da te ujede da placas karticom u menjacnici ili jos gore u posti gde svaka posta ima bankomat ispred vrata.
ja sam u sudu platio taksenu marku od 50 din karticom i provizija je bila 345din.

a za registraciju auta je provizija bila 1600dinara...plus provizija po 45din na svaku uplatnicu!

i sto je najzanimljivije provizija se ne skida odmah, nego tek za nedelju dana!

tako da nemojte odmah da mislite da ste dobro prosli:d
Ne znam ja bas nemam tako iskustvo, naprotiv, koliko mi je bila registracija za moj auto recimo evo gledam prosle godine 32500+4000 teh, platio karticom ne na rate vec odjednom i toliko i skinuto nikakve provizije i nista slicno na pos terminalu "Sunca", evi i sad ove godine za 15 dana cu opet isto karticom odjednom i nece biti provizije.
Ne znam na kom tehnickom ti tako skidaju na pos terminalu?

Dakle, za bankomate koji imaju RFID očitavanje, ne gurati karticu. MTS-ovi imaju.
Cek nije valjda da moze na drugim bankomatima da ocita preko RFID, ja dalaBu stalno guram karticu narocito u Mobi bankomat koji mi je ispred zgrade a ima rfid, evo jutros takodje i nikad da probam mislim se ma nema sanse da ocita karticu druge banke.
Inace citac radi odlicno posto imam i mobi karticu i sa njom sam tako ocitavao radi super a sa mts karticom nisam probao.
Dakle, moze?

Ne znam ja bas nemam tako iskustvo, naprotiv, koliko mi je bila registracija za moj auto recimo evo gledam prosle godine 32500+4000 teh, platio karticom ne na rate vec odjednom i toliko i skinuto nikakve provizije i nista slicno na pos terminalu "Sunca", evi i sad ove godine za 15 dana cu opet isto karticom odjednom i nece biti provizije.

Isto isksutvo kod mene, nisam imao provizije, doduse sa karticom Addiko banke.

Cek nije valjda da moze na drugim bankomatima da ocita preko RFID, ja dalaBu stalno guram karticu narocito u Mobi bankomat koji mi je ispred zgrade a ima rfid, evo jutros takodje i nikad da probam mislim se ma nema sanse da ocita karticu druge banke.
Inace citac radi odlicno posto imam i mobi karticu i sa njom sam tako ocitavao radi super a sa mts karticom nisam probao.
Dakle, moze?

Ja sam probao par puta, meni ovo nikad nije radilo na bankomatima drugih banaka (CA, Unicredit itd.). Ne znam da li je bilo do citaca na tim bamomatima (mozda nisu u funkciji), ili generalno ne moze?! Ako neko utvrdi da radi, zamolio bih da napise ovdje na temi.

• Like
Isto isksutvo kod mene, nisam imao provizije, doduse sa karticom Addiko banke.
Da da ispravim sam sebe nisam ni ja sa mtsb karticom vec SoGe banke sad OTP banke, ali nema veze princip je isti nisu podeseni kao "salter" nego pravi pos terminal.
A zato i pitam gde je to placao kad im je tako podesen pos terminal.

Malo ste me isprepadali sa tim gutanjem kartice, koliko je to cesto? nisam nikad imao takav problem.
Danas sam probao karticu na mts bankomatu u bulevaru jer u knezu nije bio u funkciji i tamo radi odlicno, preko nfc sam ocitao karticu na bankomatu

Nije nikakva tajna:
Auto centar VMS u zelezniku, lako je izguglati, post terminal alta sistem.

Glupo je sto vi kao korisnik nikako ne mozete znati kako je podesen pos terminal
Nisam ni rekao da je tajna, vec pitao koji je.
Ma znam bre sta je alta sistem moj drug to drzi kao i sve alta menjacnice, hehe nebitno.
Naravno to je glupo, ali se moze pitati a slazem se da je to bezveze.
Ja registraciju zavrsavam u "Suncu" godinama i nikad nikada dinar vise nije naplaceno.

• Like
Dakle, moze?

Uh, sad ne mogu da tvrdim da može, od kad su pustili u rad bankomat u Merkatoru, koristim samo njega i jedan stari koji nema RFID od druge banke.

U Suncu pre 2 meseca nisam platio nikakvu proviziju. Čak sam juče otvarao izvode da proverim da mi nije skinuto nešto posle nedelju-dve a da nisam provalio.
Payspot doo je vlasnik terminala.

Sunce je 300m od mene, ali šta vredi kada imam auto u železniku bez tablica...[emoji3]

U svakom slučaju ono što je zajedničko je da payspot je isto što i alta sistem, znači nezvanična platna institucija koje drže vlasnici menjačnica.

to što niste platili ništa je zato što je u pitanju promocija, inače pošto nije u pitanju banka bi vam se uplata tretirala kao podizanje gotovine na šalteru druge banke

27f061f468b9314391869e45ec1143db.jpg

Poslednja izmena:
Da proverim dal se nekome desilo, promenio sam 2.6e u dinare zarad probe, sve proslo odlicno, ali mi stize sms odliv 2.6e a raspolozivo stanje -2.6e imao sam tacno toliko eura i u aplikaciji mi prijavljue 0.0. pa se pitam jel ono bag u sms-u il sta li je

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Sunce je 300m od mene, ali šta vredi kada imam auto u železniku bez tablica...[emoji3]

U svakom slučaju ono što je zajedničko je da payspot je isto što i alta sistem, znači nezvanična platna institucija koje drže vlasnici menjačnica.

to što niste platili ništa je zato što je u pitanju promocija, inače pošto nije u pitanju banka bi vam se uplata tretirala kao podizanje gotovine na šalteru druge banke

27f061f468b9314391869e45ec1143db.jpg

Pa zadnje 3 god promocija.
Ajde...

Tako piše
"Bez troškova provizije tokom promocije"
A ti sad znaj do kad je promocija.

U svakom slučaju ti pos terminali za razliku od klasičnih naplacuju proviziju od kupca.

Šta zapravo znači ovaj dopis:
_____

Poštovani,

Banka naplaćuje proviziju kada su u pitanju POS cash terminali. 

Srdačan pozdrav,
Vaša MTS banka
Mislim da se to odnosi na pos terminale kao što su npr. u pošti, u menjačnicama gde se mogu platiti računi,u agencijama za tehničke preglede gde imaju šalter pošte ili neke druge "'platne institucije".
Na tim pos terminalima se plaća provizija za koju te niko nikada ne upozori.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Dobio sam dodatni odgovor na svoje pitanje:

---
Poštovani,

Banka naplaćuje proviziju kada su u pitanju POS cash terminali. 

U ovom slučaju to su klasična prodajna mesta i definisana kao takva, a ne kao tipični POS cash terminali. Tako da ako su definisani tako, mi nećemo naplaćivati proviziju.

Srdačan pozdrav,
Vaša MTS banka
---

"Tako da ako su definisani tako..." - otkud ja da znam kako su definisani, pričali smo sada o tome na forumu?

Pitao sam ih za ovu akciju procredit banke:
B92: Keš u rukama - bez bankomata http://www.b92.net/biz/pr/pr.php?nav_category=1244&yyyy=2021&mm=01&dd=28&nav_id=1801647

isto ovo pitanje poslao sam i Mobi banci čiji sam isto korisnik ali nisam dobio još uvek odgovor danima. Kod Mobi banke je to značajnije jer oni imaju jako mali broj bankomata.

Samo da se nadovezem u vezi gutanja kartice posto sam imao takvu situaciju.

Naime pre oko godinu ipo dana MTS kraticu sam ubacio u intezin bankomati i posto sam bio smeten ukucam tri puta pogresan pin i proguta mi garticu. Procedura je bila sledeca. Inteza prilikom dopune bankomata preuzima karticu i onda sluzbenom posiljkom vraca karticu vlasniku, u mom slucaju vlasnik kartice je MTS banka. MTS banka me je nekih 3 nedelje nakon gutanja kartice obavestila da je karticu preuzela i da me ceka na salteru ekspoziture kod fransa. Kada sam imao slobodnog vremena otisao sam u ekspozituru potpisao neki papir da sam preuzeo karticu i to je bilo to.

Moje iskustvo kaze da je realno vreme vracanje progutane kartice oko mesec dana.

Jel čekao neko master duže od mesec dana?
Jesu bili praznici ali opet... Posle praznika mi se status "u izradi" promenio u "ne aktivna". Dina i dalje bila "u izradi". Onda se Dina promenila u "aktivna" i posle par dana mi stigla, sutradan stigao i PIN. Ne znam što je bila aktivna pre nego što mi je stigla, al ajd.
Prošlo još nedelju dana, ništa. Pitam na chatu šta se dešava, odgovore mi da je poslata posle dine i da će stići za koji dan. Prošlo od tada još nedelju dana - nema šanse da treba više od 2 dana da stigne.
Kontam da je ili nisu poslali ili se zagubila negde (obe varijante mi ne deluju baš realno)...
Ne žuri mi se, i svratuću svakako do poslovnice ovih dana, al reko da pitam i ovde

Ja sam cekao oko 45 dana na master, Dina stigla za oko 2 nedelje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Поздрав колеге, двоумим се да пређем у МТС Банку па вас молим за мишљење да ли бисте је препоручили?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Поздрав колеге, двоумим се да пређем у МТС Банку па вас молим за мишљење да ли бисте је препоручили?

Da. Iz koje se banke dvoumiš?

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Интезе, нешто су постали слаби са условима. 15 година сам тамо.

Ne znam za intezu. Ja sam prebacio iz komercijalne u mts i nisam se pokajao. Koristim i Telenor besplatni račun (ima neke pogodnosti kao što je plaćanje računa na klik bez provizije i menjanje deviza - kad mi hitno trebaju evri a nedelja je ili uveče kasno).

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Хвала колеге на саветима! Дефинитивно ћу да вас послушам.

Jel bolja u odnosu na telenor? U cemu su glavne razlike ? Mislim na starter za 150 din.

Za početak je održavanje 100 a ne 150;)
Kurs u menjačnici je bolji
Kad plaćaš nešto karticom u devizama (znači sve što naručuješ iz inostranstva) provizija u mobi banci je 1% - u mts-u nema provizije
Kad plaćaš na račun u zemlji 20 din - u mts-u nema provizije
U mts-u je besplatno i podizanje novca na svakom bankomatu...
Ima sigurno još toga, kao što ima i lošijih stvari. Najbolje pogledaj cenovnik tj. troškovnik ili kako ga već zovu od obe banke pa uporedi i sam odluči šta ti je bitno. Ja sam najviše prešao iz mobi zbog te provizije od 1% i zbog bolje kursne liste.

Да ли има провизија за плаћање комуналних услуга, струје, пореза итд. ?

Да ли има провизија за плаћање комуналних услуга, струје, пореза итд. ?

Za to imaš opciju koja se zove trajni nalog. Ne znam kakav im je spisak sada, ranije su imali samo Basic firme poput EDB, Posta i sl. Dakle samo državne uprave.

Po meni jedni od najgorih bankomata su njihovi što se tiče apoena novčanica koje izbacuju. Kad god može izbaci 2000, nema onu kultura da ako uzimam 3000 da mi da 3x1000.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno