Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Jes' da ovaj odgovor malo kasni, ali ce nekom mozda koristiti.

Probao sam par puta taj Prestigio Powerbank na kome pise da je 10000mAh na 4V. Treba inače paziti sa podešavanjem napona za svaki uređaj, jer to može spržiti uređaj ako je podešen veći napon od potrebnog..

Prikljucio sam ga na MSI Wind U100 (sa kog sam skinuo bateriju) i postavio na max. napon od 19V, jer drugačije MSI Wind nije hteo da radi.

MSI Wind inače traži 20V, ali Prestigio se može podesiti i na 14V. Tada MSI Wind radi kada je priključena i njegova baterija, ali onda Prestigio ne puni Wind-ovu bateriju.

Dakle, sa Prestigio Powerbank-om na naponu od 19V (i bez svoje baterije) MSI Wind je radio 3 sata i 15 minuta. WiFi je bio ON, kamera je bila ON, BT je bio OFF, normalna jačina zvuka i osvetljenje ekrana, a sve vreme se "vrteo" neki .avi film sa Wind-ovog hard diska. (Na Windu je, inače, stalno i USB dongle za bežičnog miša.)

Čini mi se da za bateriju te (fizičke) veličine i težine to nije loše vreme, ali to svakako nije 10000mAh.

Videću još koje vreme ću dobiti pod sličnim uslovima i sa Powerbank-om na 14V i Wind-om na kome je njegova baterija.

Na zalost,nisam bas odusevljen,kao sto kazes nije 10000mAh ali sam ocekivao ipak barem 5 sati rada od takvih specifikacija.Jer ipak wind 6 cell baterija ima 4400mAh i trebalo bi da izvuce barem 3 sata jer meni sa tim podesavanjima 3 cell baterija i sa upaljenim filmom moze da izvuce oko 1:15\20..
Razocaran sam poprilicno!
Hvala za test
Poz

da li je neko cuo za wind u120? koliko sam ja video cena je jeftinija kao na u100 a razlika je samo u dizajnu.

Poslednja izmena:
Pa sta je onda bolje uzeti U100 ili U120 ili mozda cak i ASus 1000hd? MUKA

Pogledas sva tri pa vidis koji ti najvise lezi...

kolko sam video Asus ima 6cell sto mi je jako bitno jedino me buni ovaj procesor sto je kao na mom starom eee pc 701 , a sve ostalo mi se dopada. Da li je velika razlika sto se brzine tice izmedju atoma i celerona?

Celeron je brzi ali je veci potrosac...

Ima li kakav novi info u vezi 6-cell baterija? Da li je iko kupio (ili zna gde ima da se kupi) neku koja radi?

Juče sam pitao u pakomu, ali reče mi čovek da ima bateriju kod sebe koju je naručio za nekog lika (koji isto ima Wind), ali da mu je vratio pošto ne radi iako na bateriji stoji da je za wind. Da li postoji više vrsta baterija za wind?

Inače, juče sam ga kupio (U100-041EU) i sve super šljaka, samo bih da imam malo veću autonomiju...

Pakom bi trebalo da ima 2 modela 6cell baterija koje odgovoraju za sve aktuelne wind-ove...
Posalji neki kontakt na PM pa cemo resiti..

Ipak je Pakom rasprodao sve :(

Nova tura stize za 5-7 dana...

Ok, nije mi toliko hitno... Bitno da bude...

Mogu li tebe da kontaktiram ako ovi iz Novog Sada ponovo ne budu znali o čemu se radi?

Ja sam je kupio (fala Omniku :)) i omogucava oko 4.5h autonomije, sto je jako jako dobro.

Poslednja izmena:
Treba sad da mi dodje ortak iz USA i nalozio sam ga da mi dovuce jedan netbook.

Sad mi treba samo glas razuma da vidim sta da radim ;)

Varijanta 1.
Wind U110 1GB/160GB sa 6cell baterijom crni - cena nebitna, moguce je dodati jos 1GB RAM memorije

Varijanta 2.
Novi Wind U120 1GB/160GB/6cell crno-bele boje (novi dizajn) , cena 50tak USD niza od starijeg brata - ali si osudjen na 1GB RAM-a koji je zalemljen na maticnu plocu netbooka.

Stariji model iako ima isto 6cell bateriju ima malo bolju autonomiju i mogucnost nadogradnje, dok novi model izgleda bolje (bar meni) ali je varijanta kako ga kupis - takav ce i da ostane :(

S obzirom da nisam imao prilike da se zezam sa ovim malishanima - sta mislite da li ima uopste potrebe ici na 2GB na ovako slabashnoj masini sa XP sistemom.

p.s.
Podsvesno ocekujem odgovore, Srga mani se dileme i kupi novi model ;)

Ima li neko problema sa levim klikom? Naime, radi se o tome da mi na onoj trakici ispod touchpada radi desni taster, ali ne i levi. Ne znam da li je ovakav došao ili je u međuvremenu nešto otišlo (nisam ni koristio taj taster, koristio sam tap to click), ali bilo da je u pitanju bilo šta od ta dva ne bi smeo da ne radi jer mu nisam ništa neobično radio. Radio sam rescue, boot-ovao live linux i ne radi nigde, tako da nije do podešavanja.

Inače, ono što stoji u garanciji da je rok za popravku 72 sata, to je 72 radna sata i to od trenutka kad laptop dođe na servis do trenutka kad ga napusti, što može da bude 10ak dana, ali momak iz servisa mi reče da nije problem da se najavi problem, pa da oni naruče deo ranije (ako treba da se menja nešto) da bi računar zadržali što je kraće moguće. Ja sam za sad odlučio da ga ne šaljem još (neophodan mi je laptop ovih dana).

Još jedno pitanje... Igrao sam se sa operativnim sistemima i u jednom trenutku nisam mogao rescue da pokrenem. Pa sam ručno tu particiju postavio kao bootabilnu i vratio originalni sistem i kasnije joj skinuo boot flag. Međutim sad ne mogu da pokrenem rescue sa F3. Postoji li način da ovo vratim da radi normalno. Nije neki problem (ne radim rescue svaki dan :) ), ali čisto me malo nervira :)

Hvala unapred...

Još jedno pitanje... Igrao sam se sa operativnim sistemima i u jednom trenutku nisam mogao rescue da pokrenem. Pa sam ručno tu particiju postavio kao bootabilnu i vratio originalni sistem i kasnije joj skinuo boot flag. Međutim sad ne mogu da pokrenem rescue sa F3. Postoji li način da ovo vratim da radi normalno. Nije neki problem (ne radim rescue svaki dan :) ), ali čisto me malo nervira :)

Mene je nerviralo sto tih 10-ak GB rescue particije ne mogu da koristim i resio sam stvar. Sve sam formatirao (nema vise rescue), podesio particije kako mi odgovara, normalno instalirao Win XP Home koji je dosao u paketu (na C: particiju i sve najnovije drajvere. Dobio sam, dakle i tih 10gb nazad.

Kada je sve proradilo kako treba, snimio sam Ghost-om (DOS verzija 8.02) C: particiju na 8GB SDHC karticu. Znaci, kad nesto nije kako treba, rescue radim tako da butujem DOS sa SDHC kartice, startujem Ghost i ucitam snimak C: particije i ponovo sve radi kako treba.

Ček', kako 10GB? Meni ta particija zauzima 4GB (tačnije 3.91GB), a na 160GB i nije tako strašno...

Ček', kako 10GB? Meni ta particija zauzima 4GB (tačnije 3.91GB), a na 160GB i nije tako strašno...

OK, verovatno je bilo 4 GB - ne sećam se više - ali i to mi je bilo mnogo na 80 Gb koliki mi je HDD:)

Pored toga, nerviralo me je što ne mogu da vidim šta je na toj particiji . Onda i mogućnost da mi neko pritisne F3 ....

Ma može da se vidi šta je na toj particiji, ali ništa zanimljivo...

S druge strane, nisam ni razmišljao o opciji da neko slučajno ili namerno odradi rescue... Probaću u BIOSu da postavim password pa da vidim da li onda radi. Ako i tako može onda će verovatno i kod mene da leti sa računara...

Ipak je Pakom rasprodao sve :(

Nova tura stize za 5-7 dana...

Daj, molim te još malo informacija na temu 6-celijskih baterija.

Juče sam dobio iz inostranstva još jednu (to je treća!) bateriju za Wind koja ne radi na mom Windu - tj. ne radi na isti način kao i prethodne dve. (Tu bateriju prodajem upola cene, ako to nekom bude radilo.)

Ja i dalje hoću da kupim 6-celijsku bateriju i u emajliranju sa ljudima iz Pakom servisa saznajem da meni treba baterija " ... 6 CELL BATTERY PACK LITHIUM-ION STL/TPI08MSI0013AS SAMSUNG 11.1V,5200MAH ...".

Ljudi iz Pakom-a kažu da takvu bateriju očekuju ponovo za mesec - mesec i po dana.

Da li ti znaš nešto o tome - hoće li biti takvih baterija? ima li možda još negde da se dobije takva baterija iz ranijih tura, tj. da možda nije sve rasprodato?

Hvala unapred.

Daj, molim te još malo informacija na temu 6-celijskih baterija.

Juče sam dobio iz inostranstva još jednu (to je treća!) bateriju za Wind koja ne radi na mom Windu - tj. ne radi na isti način kao i prethodne dve. (Tu bateriju prodajem upola cene, ako to nekom bude radilo.)

Ja i dalje hoću da kupim 6-celijsku bateriju i u emajliranju sa ljudima iz Pakom servisa saznajem da meni treba baterija " ... 6 CELL BATTERY PACK LITHIUM-ION STL/TPI08MSI0013AS SAMSUNG 11.1V,5200MAH ...".

Ljudi iz Pakom-a kažu da takvu bateriju očekuju ponovo za mesec - mesec i po dana.

Da li ti znaš nešto o tome - hoće li biti takvih baterija? ima li možda još negde da se dobije takva baterija iz ranijih tura, tj. da možda nije sve rasprodato?

Hvala unapred.

koliko sam ja cuo obustavljena je nabavka windova sa 6cell baterijama jer je svaka 10a radila...

koliko je kostala samo 6cell baterija u nabavci?

i da, juce sam uzeo i meni ne valja levi taster na touchpadu.... i otpala je jedna gumena nozica ... lol... vec se kajem

Nije problem u ispravnosti baterija vec u tome sto postoje 2 verzije Winda i te 6cell baterije ne pasuju u obe. Ja sam porucio jednu 6cell i nije radila ni u jednom od moja 2 Winda. Onda sam je zameni oza drugu 6cell koja je bila bas za moj model i sve fercera kao sat.

Za stopicu i levi taster nemam reci :) ja sam za sebe uzeo do sada 2 Winda i preporucio drugima (bar 10 njih) i niko nema problem :)

Nije problem u ispravnosti baterija vec u tome sto postoje 2 verzije Winda i te 6cell baterije ne pasuju u obe. Ja sam porucio jednu 6cell i nije radila ni u jednom od moja 2 Winda. Onda sam je zameni oza drugu 6cell koja je bila bas za moj model i sve fercera kao sat.

Za stopicu i levi taster nemam reci :) ja sam za sebe uzeo do sada 2 Winda i preporucio drugima (bar 10 njih) i niko nema problem :)

Pošto sam nabavio bateriju iz inostranstva i ona ne radi, kome da je nudim u Srbiji? Drugim recima ima li u Srbiji Wind-ova kojima taj tip baterije odgovara, ili da je vraćam u inostranstvo? Prodao bih je upola cene....

Ne znam kome da je nudis :) vrati je :)

Pošto sam nabavio bateriju iz inostranstva i ona ne radi, kome da je nudim u Srbiji? Drugim recima ima li u Srbiji Wind-ova kojima taj tip baterije odgovara, ili da je vraćam u inostranstvo? Prodao bih je upola cene....

Nemoj da je prodajes, ako hoces polomi ovaj deo i MSI ce videti bateriju, ja sam tako uradio

Prilozi

• MSI crop.jpg
    MSI crop.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 133
Nazad
Vrh Dno