Šta je novo?

MSI P67A-GD65 (B3) Bios

koaj je poenta probati istu memoriju?
u pravu su kolege, vidi da nisi uhebao neki pin.

koaj je poenta probati istu memoriju?
u pravu su kolege, vidi da nisi uhebao neki pin.

Namestio :D:D:D:D Par pinova se iskrivilo ispravio ih nekako i evo sad shljaka, e sad ono shto me zanima je to jel pinovi treba da stoje pravo ili malo nakrivo? meni svi stoje malo nakrivo valjda je tako fabrichki?

Poslednja izmena:
kakvi bre fabricki i nakrivo, kako kontakti na RAM memoriji stoje logicno bi bilo i da pinovi pravilno nalezu na kontakte od ram-a. Moze biti da je fabricki greska ili si ih pak ti dodatno uhebo...:p

Namestio :D:D:D:D Par pinova se iskrivilo ispravio ih nekako i evo sad shljaka, e sad ono shto me zanima je to jel pinovi treba da stoje pravo ili malo nakrivo? meni svi stoje malo nakrivo valjda je tako fabrichki?

Prilozi

• 00000.jpg
    00000.jpg
    501.8 KB · Pregleda: 61
  • P67A-GD55.jpg
    P67A-GD55.jpg
    184.7 KB · Pregleda: 48
ispravljaj brate ova dva na tvojoj fotografiji(da budu kao ostali) ostali , o drugi pinovi i treba da stoje tako...
Imas dve slike: od zdrave P67A-GD55 i tvoje gde nevaljaju dva pina(mada si i sam uvideo gresku)

Nije to moja slika to je od choveka sa MSI foruma samo sam uporedio da nisu pinovi kao na AMD-u nego su malo nakrivo odradjeni i to je fabrika tako odradila, nego nemoguce da sam ja to iskrivio sa noctuom jer je bilo 5,6 krivih da sam pretegao kuler zeznuo bi ih sve

Poslednja izmena:
Obicno se pokrivljeni pinovi pojave ako losim postupkom stavis CPU u podnozje, i to obicno po ivicama.

Ako je negde u sredini, a ne secas se da si recimo ispustio CPU dok si ga stavljao, moguce da ceo CPU i Bracket ne drze kako treba i da su pinovi nagoreli malo.

Ma ne izgledaju kao nagoreli :D

Jel bolje da iskljuchim Spread Spectrum ili da ostavim ukljuchen?

Kod mene (na Asus) je iskljucen. Nisam primetio nikakvu razliku kada je ukljucen.

Meni kad je iskljuchen samo pokazuje tachne megaherce znachi kad je iskljuchen onda pokazuje okruglo lupam 4500mhz a kad je ukljuchen onda pokazuje u cpu-z 4489 tako neshto, nego pitam kad je iskljuchen dali utiche na stabilnost procesora?

Ako je uvek i za sve slučajeve bolje uključeno, zašto onda uopšte stavljaju tu opciju u BIOS? Zašto je jednostavno ne "zakucaju" na uključeno?

Ako je uvek i za sve slučajeve bolje uključeno, zašto onda uopšte stavljaju tu opciju u BIOS? Zašto je jednostavno ne "zakucaju" na uključeno?

Jel tebi ukljucheno, pitam zato shto se sinoc zamrzao komp pa je morao ruchni restart reko da nije do ovoga?

ja skinuh TMonitor 1.03 i kad pokrenem dobijam sledece: this processor is not supported

Jel tebi ukljucheno, pitam zato shto se sinoc zamrzao komp pa je morao ruchni restart reko da nije do ovoga?

Trenutno mi je ova opcija isključena (zbog okruglih klokova), ali mi je dugo vremena bila uključena i nisam ni tada imao problema, tako da ne verujem da je do toga...

Radi čak i na 2133MHz ako je tako namestim (tada na 2T 10-11-10-27).... Na 1866MHz radi na 1T 8-10-8-24, ovo se pokazalo kao optimim za brzinu. Na 2133 je samo marginalno brže u sintetici, nije vredno dodatnog zagrevanja čipova...

Najbolje je namesti na XMP kako bi ti ploča setovala one druge, manje važne parametre korektno, a ove važnije postavi kako sam napisao.

Koji napon koristis za 2133? Meni "mushkin 2000mhz" radi na 2133 samo na 1.7-1.75v (deklarisana je na 1.65), medjutim koliko sam citao po netu sve preko 1.65 je opasno za memoriski kontroler na Sandy-ju, tako da se ne usudjujem da drzim na 1.7.

Vrh Dno