koaj je poenta probati istu memoriju?
u pravu su kolege, vidi da nisi uhebao neki pin.
NamestioPar pinova se iskrivilo ispravio ih nekako i evo sad shljaka, e sad ono shto me zanima je to jel pinovi treba da stoje pravo ili malo nakrivo? meni svi stoje malo nakrivo valjda je tako fabrichki?
kakvi bre fabricki i nakrivo, kako kontakti na RAM memoriji stoje logicno bi bilo i da pinovi pravilno nalezu na kontakte od ram-a. Moze biti da je fabricki greska ili si ih pak ti dodatno uhebo...![]()
Ovako mi stoje ja mislim da je to tako fabrichki http://mseabrook.zenfolio.com/img/s1/v19/p118714250.jpg
Ovako mi stoje ja mislim da je to tako fabrichki http://mseabrook.zenfolio.com/img/s1/v19/p118714250.jpg
ispravljaj brate ova dva na tvojoj fotografiji(da budu kao ostali) ostali , o drugi pinovi i treba da stoje tako...
Imas dve slike: od zdrave P67A-GD55 i tvoje gde nevaljaju dva pina(mada si i sam uvideo gresku)
Obicno se pokrivljeni pinovi pojave ako losim postupkom stavis CPU u podnozje, i to obicno po ivicama.
Ako je negde u sredini, a ne secas se da si recimo ispustio CPU dok si ga stavljao, moguce da ceo CPU i Bracket ne drze kako treba i da su pinovi nagoreli malo.
Da li si obratio paznju mozda da li je ploca bila otvarana pre nego sto su je tebi prodali? Da li je bilo otisaka prstiju ili pokidana lepljiva traka koja drzi antistatic kesu zatvorenu?
Antistatic kesa je ona velika kesa u kojoj se ploca nalazi....
Pitam zato sto je moguce da je neko tu plocu cackao pre nego sto je prodata Pedji...ili ju je neko vratio iz nekog razloga, a prodavci je zatim vratili u prodaju kao novu.
Kod mene (na Asus) je iskljucen. Nisam primetio nikakvu razliku kada je ukljucen.
Ako je uvek i za sve slučajeve bolje uključeno, zašto onda uopšte stavljaju tu opciju u BIOS? Zašto je jednostavno ne "zakucaju" na uključeno?
Ako je uvek i za sve slučajeve bolje uključeno, zašto onda uopšte stavljaju tu opciju u BIOS? Zašto je jednostavno ne "zakucaju" na uključeno?
Pedja, da li koristis TMonitor da vidis da li ti CPU throttle-uje dok ga testiras?
ja skinuh TMonitor 1.03 i kad pokrenem dobijam sledece: this processor is not supported
Skini odavde ja sam sad skinuo http://www.cpuid.com/medias/files/softwares/misc/CPUID_SandyBridge_Reviewer_Kit.zip nego kako da znam da li trotluje pustio sam malo pre linx na brzinu i jedna crtica propada do pola malo po malo?
Jel tebi ukljucheno, pitam zato shto se sinoc zamrzao komp pa je morao ruchni restart reko da nije do ovoga?
Radi čak i na 2133MHz ako je tako namestim (tada na 2T 10-11-10-27).... Na 1866MHz radi na 1T 8-10-8-24, ovo se pokazalo kao optimim za brzinu. Na 2133 je samo marginalno brže u sintetici, nije vredno dodatnog zagrevanja čipova...
Najbolje je namesti na XMP kako bi ti ploča setovala one druge, manje važne parametre korektno, a ove važnije postavi kako sam napisao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari