Šta je novo?

MSI P67A-GD65 (B3) Bios

koji je najjednostavniji nacin za flesh biosa, i zna li neko moze li se vratiti ( i na koji nacin ) stari bios ako se novi ne pokaze bas ?

koji je najjednostavniji nacin za flesh biosa, i zna li neko moze li se vratiti ( i na koji nacin ) stari bios ako se novi ne pokaze bas ?

Najjednostavnije je bios file staviti u root direktorijum na USB flash disku i iz biosa startovati M-Flash aplikaciju nakon cega krece flashovanje. Ne znam da li M-Flash dozvoljava flashovanje starije verzije biosa. Ako dobro poznajes DOS operativni sistem i ako znas da nabravis bootabilan USB flash disk onda mozes da flashujes bilo koji bios nezavisno od verzije.

mozda je malo off ali moram da pitam da li ste skinuli najlonsku zastitnu foliju koja je skoro nevidljiva sa hladnjaka naponske sekcije na ploci (i ne samo naponske )?

moram priznati da je skoro neprimetna i da neko ko ne zagleda plocu moze ladno da je ostavi na hladnjacima, tako da ako ima neko da nije skinuo otvarajte stranicu i vadite najlon.

:)

da li neko koristi novi bios i ako da kakvi su utisci, ja sam jos na 1.8..

na 4500MHz, 1.32 napon, nisam ni probao dalje da mrdnem, sutra cu... memorija na 1866, protok 24500 -copy

da li vam se cuje ponekad cudan zvuk 2,3 sekunde onda nesto klikne i to je to. nikako da provalim sta je to i odakle dolazi.

podzemne vode...

e te podzemne vode cuju se ponekad kad udjem posle odredjenog vremena sa desktopa u my computer, cuje se zvuk kao blic na starim foto aparatima...

Nisam za sad stavljao novi bios, nevidim potrebu za sada...

ja stavio 1.9, sve je proteklo u najboljem redu.
flesnuo sam bios iz biosa sa sd kartice preko citaca kartice, sam proces je trajao oko 1 minut ( manjevise ), od promena koje sam na brzinu primetio je mozda malo stabilniji cpu napon i da je x.m.p. profil koji je 8,10,10 automatski podesio na 8,11,11 postujuci time komentar sa msi sajta za novi bios- poboljsana memorijska kompatibilnost :p.

sve radi ok i to je to.

p.s.
cemu sluzi u biosu pod odeljkom green ono 2000nesto enable/disable ?

bilo bi lepo da podelimo podesavanja biosa,
meni je pod green sve enable,
svi intel c isto,
turbooverkloknesto iskljucen,
pll ukljucen
aps ( active phase shwitching nesto ) ukljucen
os overklok iskljucen, spreed spectrum isto
x.m.p. ukljucen, sata gluposti na ide, cpuV 1.25 @ 42x sa low voltage drop-om.
cpu vent na 12.5%, 2 izlazna venta na 50% 2 ulazna na 60%
cuda-muda na auto, kao i ostale gluposti ( led off )

ako neko poseduje ultimate podesavanja za bios ( malo trosi-nikad se negasi ) bilo bi lepo da podeli to sa nama.

ziveli !
:bottle:

e da,
ne fleshujte u prepodnevnim casovima jer majstori iz lelektrodistribucije imaju obicaj da posle kafe oko 10:00 izvuku switch iz struje

Poslednja izmena:
Nekompatibilnost sa Xai mišem još uvek nije rešena. I dalje je potrebno 1 minut da se miš inicijalizuje, a čak i tada, kako god da pomeram miša kursor u biosu ide gore.

Nekompatibilnost sa Xai mišem još uvek nije rešena. I dalje je potrebno 1 minut da se miš inicijalizuje, a čak i tada, kako god da pomeram miša kursor u biosu ide gore.

zaista neobican problem, ( licno mislim da nema veze sa biosom )
dozvoli da ti preporucim instaliranje kriticnih i preporucenih zakrpa za win 7

@q4u

Zaobiđi me molim te. Hvala.

@All

Našao sam još jedan problem sa BIOS-om. Kada pozivam boot selection menu sa F11, ploča ulazi u bios i nudi mi da odaberem boot device. Nakon što odaberem boot device, ide restart nakon čega ploča zaglavi na boot code 99. Pomaže samo hard reset. Nakon toga sistem normalno boot-uje sa uređaja koji je prethodno definisan u bios-u. Ovo su katastrofalni propusti, sreća pa mi je ova ploča samo prelazno rešenje do X79.

@q4u

Zaobiđi me molim te. Hvala.

@All

Našao sam još jedan problem sa BIOS-om. Kada pozivam boot selection menu sa F11, ploča ulazi u bios i nudi mi da odaberem boot device. Nakon što odaberem boot device, ide restart nakon čega ploča zaglavi na boot code 99. Pomaže samo hard reset. Nakon toga sistem normalno boot-uje sa uređaja koji je prethodno definisan u bios-u. Ovo su katastrofalni propusti, sreća pa mi je ova ploča samo prelazno rešenje do X79.

Kod tebe alex303 nesto onda nije u redu....ja imam jos 1.9 BIOS i ovakve stvari se ne desavaju...a za X79 cemo se josh nacekati i molio bih siroki auditorijum da ne daje izjave ja cu kupiti ovo ja cu kupiti ono i onda na kraju dobijemo tipa strasnih 20 vlasnika novih P67 plocha na forumu...shvatite me da mi je dosta tog hvalisanja a 99% nas nema ni za kiflu ovde na forumu...neka me neko ispravi ako gresim.

molio bih siroki auditorijum da ne daje izjave ja cu kupiti ovo ja cu kupiti ono i onda na kraju dobijemo tipa strasnih 20 vlasnika novih P67 plocha na forumu...shvatite me da mi je dosta tog hvalisanja a 99% nas nema ni za kiflu ovde na forumu...neka me neko ispravi ako gresim.
+1

Kod tebe alex303 nesto onda nije u redu....ja imam jos 1.9 BIOS i ovakve stvari se ne desavaju...

To sa boot menijem i nije toliki problem. To sam slučajno primetio pre par dana kad sam morao da gasim onaj idle timer na WD Green diskovima. Preživeću bez tog menija. To je samo moje zapažanje i ništa više od toga.

a za X79 cemo se josh nacekati i molio bih siroki auditorijum da ne daje izjave ja cu kupiti ovo ja cu kupiti ono i onda na kraju dobijemo tipa strasnih 20 vlasnika novih P67 plocha na forumu...shvatite me da mi je dosta tog hvalisanja a 99% nas nema ni za kiflu ovde na forumu...neka me neko ispravi ako gresim.

Ja ne mogu da verujem šta ću još da pročitam na ovom forumu. Prvo mi onaj q4u preporučuje da uzmem moj Steelseries Xai miš i da ga bacim na đubre jer njegov side winder na ovoj ploči radi bez problema. Onda mi kaže da se JA raspitam kod nekoga ko se razume u miševe. Onda mi kaže da probam da palim i gasim neke stavke u biosu za koje ni on sam ne zna za šta služe. Više se ni ne sećam čega se sve nalupao. Onda mi abacus kaže da se ne hvalim kupovinom X79 ploče.

Evo nekoliko činjenica, a vas dvojca shvatite to kako hoćete. Prvo. Uopšte mi nije namera da se hvalim. Ne znam ni kako je abacus došao do tog zaključka. Do ove nesrećne MSI P67 ja sam uvek imao ploču sa čipsetom iz intelove X serije. X38, X48. Čim se pojavi X79 u EVGA izvedbi ja je kupujem. Cena je nebitna. Drugo. Porediti Steelseries Xai i Microsoft Sidewinder je najblaže rečeno smešno. Moja podloga za miša vredi koliko taj SideWinder. Steelseries Xai je jedan od najboljih ako ne i najbolji miš na svetu. Dakle nije on nekompatibilan sa ovom pločom, nego je ploča nekompatibilna sa ovim mišem. I MSI je taj koji treba da ispravi sve probleme.

Uzeo sam danas ovu plochu i nece da mi rade prva dva slota za memoriju a 3 i 4 rade???

Uzeo sam danas ovu plochu i nece da mi rade prva dva slota za memoriju a 3 i 4 rade???

:D

mozda je to normalno za em es aj :D, a mozda iz a sve p67 ploche. ja sa man ud5 i na maximus 4 extreme stavljao odmah u 3 i 4. nisam ni probao u prva dva.

Poslednja izmena:
:D

mozda je to normalno za em es aj :D, a mozda iz a sve p67 ploche. ja sa man ud5 i na maximus 4 extreme stavljao odmah u 3 i 4. nisam ni probao u prva dva.

Brate jel su ne ispravni slotovi ili shta? Idem sutra da im vratim plochu...

Poslednja izmena:
Vrh Dno