Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

Poslednja izmena:
Pitanje isplatljivosti je diskutabilno. Naime 7900GS moze da "vozi" sve trenutno objavljene igre na max podesavanjima. Sa druge strane 7900GTO nije preterano skupa karta...medjutim skori izlazak dx10 karti cini kupovinu 7900GTO pomalo besmislenim. Ne znam...to je samo moje misljenje i podlezno je kritici :)

Da svi predjemo na vistu za nekih 4-5meseci,odmah posle toga treba cekati 4-5mesci da izadju Dx10 kompatabilne igrice(jer ce se jos uveliko porizvoditi za Dx9,odnosno za xp) i sta za min 10meseci trebao bi ocekivati neku neku naglu navalu pravljena Dx10 igrica.Grafikce karte koje ce biti Dx10 kompatabilne ce ici uporedno sa vistom(i ranije),ali ponavljam nece i igrice(vratimo se u proslost,kako je to onda bilo)pa se necu zaletati sa kupovinom Dx10 kartice dok ne bude bilo potrebno i to.Ako ce to biti potrebno tek za 8-10 mesci,i bas iz tog razoga sad je vreme kupiti karticu koja ce da sljaka dok trziste ne bude polpavljeno Dx10 kopatabilnim igricama i tek da cu da menjam kartu.;)

P.S.Bilo je reci i o tome na xtremu.

Flash-nuo sam kartu u GTX! Ali mrka kapa. Biosi se kao razlikuju samo u clockovima memare ali sada nece da prodje test ni na 800 a htela je. I ima ponegde artifakte na 800 mem a nije imala. Mozda su ipak zategnuti tajminzi nekako. Probacu jos neki bios da vidim sta se dogadja...
@Overkill Da se ja pitam uvek bih dao tih 40e razlike. Besmisleno bi bilo kada bi karta kostala 400e ali ovako nije strasno a moje subjektivno misljenje je da vredi.
edit: vracen stari bios u nedostatku odgovarajuceg...

Sa kojim si ga flesnuo,jel sa onim sa mog prvog linka?

Da svi predjemo na vistu za nekih 4-5meseci,odmah posle toga treba cekati 4-5mesci da izadju Dx10 kompatabilne igrice(jer ce se jos uveliko porizvoditi za Dx9,odnosno za xp) i sta za min 10meseci trebao bi ocekivati neku neku naglu navalu pravljena Dx10 igrica.Grafikce karte koje ce biti Dx10 kompatabilne ce ici uporedno sa vistom(i ranije),ali ponavljam nece i igrice(vratimo se u proslost,kako je to onda bilo)pa se necu zaletati sa kupovinom Dx10 kartice dok ne bude bilo potrebno i to.Ako ce to biti potrebno tek za 8-10 mesci,i bas iz tog razoga sad je vreme kupiti karticu koja ce da sljaka dok trziste ne bude polpavljeno Dx10 kopatabilnim igricama i tek da cu da menjam kartu.;)

P.S.Bilo je reci i o tome na xtremu.

Pazi...i tvoj stav odnosno misljenje je ispravno. Medjutim brz pogled na najavljene igre mi govori da je GS vise nego dovoljan i da je razliku u ceni bolje potrositi na nesto drugo...pivo recimo :bottle: :p

Pazi...i tvoj stav odnosno misljenje je ispravno. Medjutim brz pogled na najavljene igre mi govori da je GS vise nego dovoljan i da je razliku u ceni bolje potrositi na nesto drugo...pivo recimo :bottle: :p

Slazem se pogotovo za ovaj zadnji deo:d (idem sad jedno da sabijem dobro si me podsetio).
Medjutim sve je to ok ako gledas iz ulza prosecnog korisnika, a ne entuzijaste.Recimo oblivion tek sad mogu da igram nasvirano onoliko koliko hocu(sa 7900Gt gigabite koja se nije nesto dala klokovati nisam mogao)a ako si picajzala kao ja sve ce ti biti jasno.Pozdrav stari:wave:

Poslednja izmena:
720/850 artifacts free :D al imam samo 05 mark instaliran a i "sramota" me da postujem rezultat pored ovih conroe azdaja a ja mucen s'preslerom :S:

Ja gledam sa stanovista pro-gamera :p (kako ovo smesno zvuci). Evo danas smo produzili ugovor o sponzorstvu na jos 2 godine...i eto sada moram da nazdravim :bottle:

Moguce da je taj bios ali ga nisam tu nasao...
Provalio sam nocas i onu pricu da je memorija downvoltovana tako da je samo potrebno odraditi pencil mod i vozi memara preko 1000 :D
Aj nek neko nadje bolju fotku od ove i radimo mod da oslobodimo zver :-devil-: Meni je spor net suvise... ***

Edit: Izmerio sam voltaze na mestima kao sa slike i 1.83V je (multimetar malo laze, dakle 1.85V). Pazite kad radite "na zivo" mnogo je sitno i makar kod mene je blago nepristupacno. Nemoj da neko napravi kratak spoj negde... Bolje da kazem odmah
Ako ne zaspim, vadim kartu da zamenim pastu i da se poigram sa olovkom ;)

Prilozi

• gto-memvoltmod.jpg
    gto-memvoltmod.jpg
    88.3 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Moguce da je taj bios ali ga nisam tu nasao...
Provalio sam nocas i onu pricu da je memorija downvoltovana tako da je samo potrebno odraditi pencil mod i vozi memara preko 1000 :D
Aj nek neko nadje bolju fotku od ove i radimo mod da oslobodimo zver :-devil-: Meni je spor net suvise... ***

Edit: Izmerio sam voltaze na mestima kao sa slike i 1.83V je (multimetar malo laze, dakle 1.85V). Pazite kad radite "na zivo" mnogo je sitno i makar kod mene je blago nepristupacno. Nemoj da neko napravi kratak spoj negde... Bolje da kazem odmah
Ako ne zaspim, vadim kartu da zamenim pastu i da se poigram sa olovkom ;)

Ma kakva crna olovaka taj SMD je 1.2k a tebi treba drugi da zalemis 1.8k,da bi imao vecu voltazu od 2V,olovka moze da ti napravi njesra pripazi,cekaj da se ivica vrati sa sela on ima potreban SMD i zdravo.Ima da ide mem preko 900Mhz.:d

Poslednja izmena:
Ma kupicu bre negde usput kad mi padne na pamet... Sad jos nije frka, jos uvek se odusevljavam

Evo ja na 730/800 Sa X2 na 2.7GHz imam:
03 - 23500
05 - 11500
06 - 6500
Memara nece preko 804 za sada...

@nikolas61 Welcome to the club :D

Poslednja izmena:
Evo i fotki za voltmod ako se nekome igra... :p Slike su za GTX ali mora da radi...
Ja moram memaru da nasviram pa makar crkao!!!

Prilozi

• 79gtxvmod.jpg
    79gtxvmod.jpg
    156.5 KB · Pregleda: 101
  • 79gtxvmod2.jpg
    79gtxvmod2.jpg
    299.3 KB · Pregleda: 85
@[SAJ]ber Kurajber
Hvala za dobrodoslicu u club.
Samo da dodam da ako je neko voljan da se igra sa pencil mod-om sa svojom kartom,prilazem i ovu moju uz pivo i druzenje.;)

Da i ja pozelim drugim, a i sebi, dobrodoslicu u GTO klub! Extra kartica, sinoc sam stigao samo da je ubacim u masinu, danas cu se (nadam se) malo i poigrati. Ono sto sam imao prilike da vidim kod S. Kurajbera me je odusevilo! B-R-O-O-K-A :D

Jel moze neko od ponosnih vlasnika :D da napise,koliku buku pravi onaj fan? deluje mi da je dosta tih.

Apsolutno necujan!!!!!!!!!!! Ja zamalo je nisam izgoreo... :( Kad sam menjao pastu ortak me smarao i zaboravim da ukljucim vent. Posle 2 minuta igranja 60c temp... Gledam ja ne pada, minut prodje a tek 55c. Sve mi sinulo u momentu :D Do j@j@ je cooler.
Eto toliko je tih!!! :d Sad znas ali nemoj nikome da pricas ;)

Fan je 92mm, prakticno necujan!

Prilozi

• 7900GTO.jpg
    7900GTO.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
Falcone, kaci rezultate da vidimo kako se kartica ponasa sa single core procesorima! Imamo slicne masine, pa me zanima kako bi se ponasala kod mene.

Nazad
Vrh Dno