Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

3D mark 05 kod mene sa GTO (690\750) ide ~10100 poena...core duo postaje definitivno neophodan za 11k+ ... :)

Evo konacno preko 10000 u 2005ci, morao je CPU da "ode" na 2.6Ghz GTO na "standardnih" 700/1600:-devil-:

Prilozi

• 3dmark2005.PNG
    3dmark2005.PNG
    151.2 KB · Pregleda: 125
haha....obojica ste u pravu....btw, bravo za X2 3800+

koje su vam temperature kartice ? ova moja se poprilicno greje.. U 2D oko 50C, a u full load ide do 72C. Podesio sam ventilator da radi sve vreme na 78% (oko 2100rmp) i jos sam stavio jednu 8icu na 7v da duva na nju i chipset kuler na ploci...

to je malo previse cini mi se....kod mene na full-loadu (700\740) ide do 57, mozda malo vise....a u idle-u je 38.....kuciste zatvoreno, a iskljucio sam i oba dodatna ventilatora....
...inace, ventilator sa kartice prema riva-tuneru radi na 100% ....

edit: tek sad videh da mi GPU, prema drajveru u 2d modu radi na 275MHz ??...u 3d je vec okej (700\740).....a kada vratim na default, vrate se samo 3d vrednosti.....zanimljiva stvar....ako bih pak hteo da "naklokujem" 2d mod do defaulta (650 MHz) -nemam dovoljno mesta na skali :S:
Kakav je kod vas slucaj?Mislim ovo nije neki problem, al prvi put vidim ovako nesto :)
Btw, Playeru koja ti je to tema za win (gde da je skinem)?Fino izgleda...

Poslednja izmena:
sto bi ga klokovao u 2D? jos malo da ga zagrejes, pravis rostilj? :) Tema je Luna Elements 5

sto bi ga klokovao u 2D? jos malo da ga zagrejes, pravis rostilj? :) Tema je Luna Elements 5

:D pa s'o da ne?....samo mi je ovo neobicno, to je sve....6800GT koji sam imao pre u 2D modu je imao "default" klokove.....za 3D se vec moglo klokovati navise....enivej, zanimljivo resenje za hladan chip.... minus ~450MHz od defaulta
Thx za temu....potrazicu je

Stvarno i kod mene u full-u ide do 57 i to je max. 72 je previse. Probaj ti to da cackas malo, zameni joj pastu...

Stvarno i kod mene u full-u ide do 57 i to je max. 72 je previse. Probaj ti to da cackas malo, zameni joj pastu...

Da li si menjao pastu i sa memorija ili samo sa GPU-a? Ne znam koliko ce to doprineti skidanju temperature kada je kartica na sam dodir jako vrela (znaci da hladnjak dobro prima toplotu od jezgra), pogotovo one cevi koje ne mogu da drizm 5 sekundi kada je kartica u full loadu. :mad:

Cudi me da ti temp toliko idu... Kazem ti da nisam uspeo da je poteram preko 57c nikada. 34-35c mi je idle za razliku od tvojih 50c. Mnooogo je to. Menjao sam samo GPU posto je na na memorijama nesto cudno (ne znam kako ono da nazovem) kao neka vlakna pomesana sa pastom. Mozda je 1c razlike a mozda sam se i istripovao :d Jel imas ti neki vent na kucistu? Kakva je situacija kad otvoris stranicu? Kakva ti je spoljna temp?

Cudi me da ti temp toliko idu... Kazem ti da nisam uspeo da je poteram preko 57c nikada. 34-35c mi je idle za razliku od tvojih 50c. Mnooogo je to. Menjao sam samo GPU posto je na na memorijama nesto cudno (ne znam kako ono da nazovem) kao neka vlakna pomesana sa pastom. Mozda je 1c razlike a mozda sam se i istripovao :d Jel imas ti neki vent na kucistu? Kakva je situacija kad otvoris stranicu? Kakva ti je spoljna temp?

U sobi mi je dosta toplo, oko 28C! Imam 3 ventilatora u kucistu koja rade na 7V. Jedan je ispod harda, drugi dole sa strane i duva na graficku i chipset, i treci pozadi izbacuje vruc vazduh (taj je 9ka, a druga dva su 8ce). Spustio sam temp. za 3-4C tako sto sam onaj ventilator koji je bio uglavljen izmedju graficke i nosaca za hard disk okrenuo paralelno sa bocnom stranicom (duvao je direktno u rebra od kartice i blokirao izbacivanje zagrejanog vazduha, a stajao je tu da bi hladio chipset kuler koji je stavljen na manji broj obrtaja).
Cudi me sto pozadi uopste ne osecam da kroz ona rebra od graficke izlazi topao vazduh.... Evo sad dok surfujem u IDLE-u je temp oko 46C dok pre sat, dva dok sam "pikao" Call of Juarez isla je do 70C (dobro bilo je toplije)..

mislim da je razlog vrucina u sobi....28c u sobi je bas vrh....kod mene je 22, npr....to je to negde, kad se uporede idle temperature....kod mene kao sto rekoh, 38-41...
A pozadi na kartici i ne bi trebao bogzna sta da osetis, jer fan ne duva jako, a kuler nije resen kao kod atija naprimer (sav vazduh sa kartice izduvava napolje) nego se sporo vrti i izduvava na 2 strane kroz rebra

Jedino mi je zao kod ove karte sto nema malo brzi ventilator... Jedina zamerka koju imam. Lepo je kad je necujan ali mislim da mu treba jos koji RPM.
Gde ti zivis, u kotlarnici? :d Ti ga bas przis, ja na toj temp palim klimu da hladi

Jedino mi je zao kod ove karte sto nema malo brzi ventilator... Jedina zamerka koju imam. Lepo je kad je necujan ali mislim da mu treba jos koji RPM.
Gde ti zivis, u kotlarnici? :d Ti ga bas przis, ja na toj temp palim klimu da hladi

Da li mi verujes da drzim iskljucen radijator i sirom otvoren prozor? :D
Ventilator podesis iz Riva Tuner-a da radi na fixnoj brizni od nekih 78% i to ti je ~2000rpm sto je necujno, a pritom skoro duplo brze od default vrednosti...Btw izasao je nov Riva Tuner 16.1 koji tacno pikazuje voltazu kartice za 2D i 3D mod izmedju ostalih novina ;)

Poslednja izmena:
Konacno sam i ja postao ponosni vlasnik ove kartice (10x 2 Joka)! Sto Misko rece i da ne igram nista, uzeo bih je samo zbog lepote! ;) Kartica je stvarno vrh!
U 3D Marku 06, pri klokovima od 720/800 dobijam ~5600!

Prilozi

• 06.JPG
    06.JPG
    62.4 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
eternity je napisao(la):
Konacno sam i ja postao ponosni vlasnik ove kartice (10x 2 Joka)! Sto Misko rece i da ne igram nista, uzeo bih je samo zbog lepote! ;) Kartica je stvarno vrh!
U 3D Marku 06, pri klokovima od 720/800 dobijam ~5600!
Ja na 730/800 6562, tek da vidis koliko te procesor koci ;) Cpu score je mizeran :S:
Cestitam na karti, welcome to the club :-devil-:

playerPA je napisao(la):
Da li mi verujes da drzim iskljucen radijator i sirom otvoren prozor?
Kao kod mog drugara u komsiluku... Cim udjem zimi kod njega s vrata krecem da skidam sve sa sebe :d To mu je prava stvar za privodjenje :p Isto mu je prozor otvoren stalno jer je drugacije neizdrzivo

Ja na 730/800 6562, tek da vidis koliko te procesor koci ;) Cpu score je mizeran :S:
Cestitam na karti, welcome to the club :-devil-:

Ma kapiram ja to, ali mislim da za menjanjem procesora, u ovom trenutku, nema potrebe! Sve igre (osim monstruozno zahtevnog Gothic 3) rade u 1280x1024 na max detaljima sa 4xAA i 16xAF! Jedino ako ne nameravam da "igram" 3D Mark! ;)

Poslednja izmena:
jedino sto bi bilo dobro je staviti jos giga ram-a jer je to jedino sto fali u nekim igrama kada se podesi 1280x1024 sa 4xAA , ali opet ako se planira skoriji prelazak na C2D platformu nije neko resenje s obzirom da za upgrade ide ddr2 memorija

Ma nisam ni mislio da treba da menjas procesor nego da kazem da grafika moze jos ;)
A 2GB je pozeljno uz ovu grafiku. Glupo da na ovoj grafici smanjujes detalje na igri zbog manjka memorije zar ne?

Slazem se u potpunosti! Memorija je sledeca na listi za upgrade!

Top bottom: jel 7900GTO mora da se flešuje u GTX biosom da bi mogli da se postignu default GTX klokovi ili može samo da se koristi oc?

pa dve 7900gto na 700-730/800-850 u sli-ju tuku gx2 sigurno i to za manje pare ;)

Nisu bas mnogo manje pare. Mislim da je u pitanju slicna kinta (~550e), ali rezultati su sigurno na strani 2x7900GTO!

Vrh Dno