Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

Vidim dosta visoka oc podesavanja za neke od vlasnika 7900GTO kartica.Moje pitanje je da li ste sigurni da to radi tako 100% besprekorno? Evo na sta mislim:ja moju drzim na 650/1600 (kao GTX,nista vise),i tek posle nekoliko odigranih igara se pojavila igra u kojoj sam primetio artefakte.Znaci odigrao sam FarCry,HL:Episode 1,Dark Messiah,igrao Oblivion i jos neke i tek u Gothic 3 sam primetio artefakte a zatim i u F.E.A.R. Exctraction Point-u (u FEAR-u su to crni pikseli i nema ih mnogo i samo su prisutni na pojedinim teksturama ali su ipak tu,dok su u Gothicu mnogobrojni beli pikseli i prvo sam ih primetio u nekoj pecini ali ima ih i napolju).Znaci necu nikoga da potcenjujem,ali mozda ih neko jednostavno nije primetio ili ih je primetio ali je pomislio(kao ja prvi put) da su to bagovi u teksurama,shader efekti(??) ili lose spajanje tekstura.E sad,moje pitanj je da li se ovo moze nekako drugacije prevazici a da to nije spustanje frekvencije.Ja sam pomislio da bi fleshovanje biosa na GTX resilo problem jer ima opustenije latencije,ali kako kaze [SAJ]ber Kurajber,to jos pogorsava stvari.Da li je neko mozda imao drugacija iskustva sa flashovanjem u GTX ili je volt mod memorije jedino resenje da mi memorija radi na 1600MHz bez artefakta?

Da li neko moze da mi objasni kako da overclockujem ovu graficku (7900GTO) iz riva tunera, jer kad sam stavio 700(core) / 790 (memory) clock, uvek mi izbacuje ono "setup settings you made may prevent the driver from restoring desired memory clock after reboot. Do you want to correct it now?" Sto znaci da kada restartujem komp, on vraca te vrednosti na default. To vidim i po tome sto apsolutno nema nikakve razlike u performansama u igrama izmedju default vrednosti i vrednosti na koje zelim da overclockujem. Ukljucio sam na "Power user" - RivaTuner 2.0 RC16/overclocking/global i disable clock test stavio na 1 nakon cega se ukljucila zuta lampica. Medjutim, kad ponovo ukljucim riva tuner, opet mi izbacuje istu poruku "setup settings you made...." sto znaci da nista nije promenjemo. Da li neko moze detaljno da mi napise kako da overclockujem ovu karticu i da li u nvidia driveru treba da mi stoji "apply this settings at the startup" stiklirano ? Molim za pomoc!
PS-driveru su 91.47

Poslednja izmena:
@Mikele, vidim da si uzeo GTO. Cestitam :D
Ako hoces da ti se karta dize da OC vrednostima onda stikliraj to i neces mozrati vise da razmisljas o tome ;)

@DAS U odnosu da GTX samo tRRD treba da se opusti sa 8 na 10 i trebalo bi da nema frke. Svi ostali tajminzi su zategnutiji.
Ovo je bios koji bi trebao da radi, samo je ovo opusteno. Ko zeli da proba neka proba pa bas neka kaze kako radi i sta se dobilo. Obavezno neka proba testove, pre i posle na istim clockovima i max clock sa oba biosa. Ja bih probao odavno ali posto sam odradio Vmod ne pada mi na pamet da opustam memoriju.
Nemam problema sa artifaktima ako mi je karta nasvirana cak ni na vecim clokovima. 700/850 recimo. Mozda je do hladjenja problem, probaj sa otvorenim kucistem sta se desava.
Jel mi verujete da je jos uvek drzim def? :d Jesam je testirao i mucio ali nemam potrebe za jacim od ovoga

Prilozi

• 7900GTX10.rar
    40.5 KB · Pregleda: 54
@DAS:
ja sam imao artefakte u SC:CT u jednom nivou i nigde vise. inace, ne pada mi napamet da samo zbog toga smanjujem klokove :D

Chinaski je napisao(la):
@DAS:
ja sam imao artefakte u SC:CT u jednom nivou i nigde vise. inace, ne pada mi napamet da samo zbog toga smanjujem klokove :D
hahahaha :D To je pravi duh!!!
Meni su jednom pukle teksture na BF2 dok sam igrao ali nije do grafike. Pobrljavilo je nesto. U ostalim slucajeviama je sve radilo kako treba

Poslednja izmena:
@Mikele, vidim da si uzeo GTO. Cestitam :D
Ako hoces da ti se karta dize da OC vrednostima onda stikliraj to i neces mozrati vise da razmisljas o tome ;)

@DAS U odnosu da GTX samo tRRD treba da se opusti sa 8 na 10 i trebalo bi da nema frke. Svi ostali tajminzi su zategnutiji.
Ovo je bios koji bi trebao da radi, samo je ovo opusteno. Ko zeli da proba neka proba pa bas neka kaze kako radi i sta se dobilo. Obavezno neka proba testove, pre i posle na istim clockovima i max clock sa oba biosa. Ja bih probao odavno ali posto sam odradio Vmod ne pada mi na pamet da opustam memoriju.
Nemam problema sa artifaktima ako mi je karta nasvirana cak ni na vecim clokovima. 700/850 recimo. Mozda je do hladjenja problem, probaj sa otvorenim kucistem sta se desava.
Jel mi verujete da je jos uvek drzim def? :d Jesam je testirao i mucio ali nemam potrebe za jacim od ovoga

Hvala druze,samo jos ako mozes da me uputis gde da skinem program za flashovanje biosa(kao i za backup starog-to je valjda isti program).
Inace,ne verujem da je do hladjenja,temperature mi se krecu od 43 u idle-u do 56(najvise sto sam video) kad se igram.I plus mi ventilator stoji na 78%,kad ga stavim na 100%,temperature su jos nize za koji stepen,ali je buka tada velika.Probao sam i da otvorim kuciste i da nasviram ventilator na 100% ali isto-u Gothic-u uvek imam artefakta,a u Extraction Pointu samo ponekad,u ostalim igrama nisam primetio.

Skini DRD flash da napravis bootabilnu disketu i nvFlash za flashovanje biosa. Izgooglaj ;)
Komandom: nvflash -b "naziv biosa koji zelis".rom sacuvaces stari bios na disketu ako nesto podje naopako.

Skino sve,ali prc,nemam flopi :)
Idem da spavam,sutra cu da iskopam neki.
Hvala u svakom slucaju.

Prijavljuje mi nesto GPU mismatch
U nvflashu ima neke opcije za overrajdovanje mismatch-eva biosa.Jel to treba da dodam?

Evo i ja sam postao vlasnik gto-a i inace sam nov na ovom forumu pa me samo zanima da li je rezultat u 3dmar05-u sve na default oko 7000 ok,
P4 630 3.0ghz, 1gb ddr2 533

Poslednja izmena:
Tesko... mora bolje.

Pa po tudjim rezultatima sam i pretpostavio da bi trebalo bolje ali to je ono sto ja dobijam tako da ne znam sta nije u redu da li u samom 3dmark05 treba nesto da promenim ja sam ostavio sve na default.

Poslednja izmena:
Pa po tudjim rezultatima sam i pretpostavio da bi trebalo bolje ali to je ono sto ja dobijam tako da ne znam sta nije u redu da li u samom 3dmark05 treba nesto da promenim ja sam ostavio sve na default.

Ma jok i ja sam imao taj problem sa istom kartom
usko grlo ti je procesor Klokni njega.
I probaj da stavis driver 93.71 ja mislim da sam ja taj koristio.
Videces razliku.
Ali proc stavi na minimum 3,8. PA posle klokni i graficku. treba da dobijes bar 8500, ako ti je grafika na default-u

Videces razliku.
Ali proc stavi na minimum 3,8. PA posle klokni i graficku. treba da dobijes bar 8500, ako ti je grafika na default-u

Vec koristim 93.71 drajvere ali sto se tice procesora maksimalno mogu da izvucem 3.2 jer mi ili ploca ne dozvoljava vise(msi 945 neo) ili memorija, ne vredi dizati ni napon ni podesavati memoriju jednostavno preko 3.2 se zakuca. Bitno mi je samo da znam da mi graficka ok a ako dobijam slabe rezultate zbog procesora njega cu vec zameniti.

Samo da se ispravim onih 7000 je pre bilo oko 6500, sada sa cpu na 3.2 i gto na 660/800 dobijam tacno 7513 ali i to mi je nakako malo?

Samo da se ispravim onih 7000 je pre bilo oko 6500, sada sa cpu na 3.2 i gto na 660/800 dobijam tacno 7513 ali i to mi je nakako malo?

Na defaultu sa tom kartom ja imam preko 9K5. Prosto mi je neverovatno da imaš tako malo čak i kad uzmem u obzir lošiji procesor.

Videces razliku.

Po cemu sudis da je CPU, evo ga moj rezultat od prosle godine ;)
CPU: Intel P4 650
MoBo:Abit AA8 3-rd Eye
GPU: XFX 7800 GT,
sve na defaultu.
:wave:

Poslednja izmena:
Evo i ja sam postao vlasnik gto-a i inace sam nov na ovom forumu pa me samo zanima da li je rezultat u 3dmar05-u sve na default oko 7000 ok,
P4 630 3.0ghz, 1gb ddr2 533
da ne testiras mozda u 1280x1024? ovde ljudi uglavnom testiraju 2005 u 1024x768 a 2006 u 1280x1024.

Mozda mu je neka od opcija iz drajvera ostala ukljucena...neki AA\AF ili VSync?..6500\7000 je bas malo.

Mozda mu je neka od opcija iz drajvera ostala ukljucena...neki AA\AF ili VSync?..6500\7000 je bas malo.

U drajverima nista nisam dirao (aa/af aplication controled) sem sto sam overklokovao

Poslednja izmena:
Moguce da ti drajver brljavi....meni se takav skor desio kada je izbio konflikt izmedju 93.xx drajvera i riva tunera, pa su clockovi kartice bili oboreni za pola.
Al ko ce ga znati.Mozda je do celog sistema...Kako se ponasa u igrama?..poteraj Fear demo ili tako nesto pa uporedi rezultate sa ovima odavde.

@ Popuca Glupo pitanje... Jesi skinuo drivere i deinstalirao Rivu pre nego sto si ubo GTO u masinu? (ako si menjao grafiku)

@ Popuca Glupo pitanje... Jesi skinuo drivere i deinstalirao Rivu pre nego sto si ubo GTO u masinu? (ako si menjao grafiku)

Skinuo sam drajvere ali rivu nisam izbrisao, imao sam pre ati-a ali sam sve izbrisao od njegovih drajvera.

Evo pokusao sam ponovo izbrisao sam sve drajvere sve programcice tipa riva, ati tool, ... instalirao ponovo drajvere i sada sam dobio i sa proc. i sa graf. na gefaultu 7033 malo je bolje ali? U svakom slucaju hvala na savetima i nadam se da ce se neko dosetiti jos necega sto mi moze pomoci.

Nemoguce da ti je toliko slab procesor, odbijam da verujem u to. MOra da ima nesto drugo. Mozda pomogne obaranje sistema a mozda i ne. Stavrno mi ne pada ne pamet sta moze da bude. Pogledaj u Rivi koliko ti je pajpova aktivno. Nesto smrdi u ovoj prici.

Evo pokusao sam ponovo izbrisao sam sve drajvere sve programcice tipa riva, ati tool, ... instalirao ponovo drajvere i sada sam dobio i sa proc. i sa graf. na gefaultu 7033 malo je bolje ali? U svakom slucaju hvala na savetima i nadam se da ce se neko dosetiti jos necega sto mi moze pomoci.

Znaci sada nemas nikakve programcice za overclock i grafika ti stoji na default-u?

Ja sam ranije dobijao slabije rezultate u 3D Marku zbog konfklikta izmedju rive i forceware-a:stavim memoriju na 800Mhz(znaci treba da bude 1600Mhz jer se u rivi tako stavlja,ne pomnozi odmah sa 2 zbog DDR-a),kad pogledam u forceware-u prijavljuje 800Mhz(a treba 1600Mhz jer u forceware-u mnozi sa 2 zbog DDR-a).Vratim se u rivu a tamo stoji 400Mhz!
Nadam se da ste me razumeli sta sam mislio. :)

Zbog prepolovljene memorije mi je davao oko 1500 poena manje u 3D-Marku 2006.To je bilo sa starijom verzijom rive,sa novom nema problema.

Nemoguce da ti je toliko slab procesor, odbijam da verujem u to. MOra da ima nesto drugo. Mozda pomogne obaranje sistema a mozda i ne. Stavrno mi ne pada ne pamet sta moze da bude. Pogledaj u Rivi koliko ti je pajpova aktivno. Nesto smrdi u ovoj prici.

U rivi mi prijavljuje 24pp, 8vp ako je to ono sto mislis a ako nije kako to da proverim?

Znaci sada nemas nikakve programcice za overclock i grafika ti stoji na default-u?

Ja sam ranije dobijao slabije rezultate u 3D Marku zbog konfklikta izmedju rive i forceware-a:stavim memoriju na 800Mhz(znaci treba da bude 1600Mhz jer se u rivi tako stavlja,ne pomnozi odmah sa 2 zbog DDR-a),kad pogledam u forceware-u prijavljuje 800Mhz(a treba 1600Mhz jer u forceware-u mnozi sa 2 zbog DDR-a).Vratim se u rivu a tamo stoji 400Mhz!
Nadam se da ste me razumeli sta sam mislio. :)

Zbog prepolovljene memorije mi je davao oko 1500 poena manje u 3D-Marku 2006.To je bilo sa starijom verzijom rive,sa novom nema problema.

Proverio sam u rivi i sve je ok a i koristim novu rivu.

Nazad
Vrh Dno