Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

sad sam probao i NFS:MW. sve sam popalio u 12x10 i radi sa oko 50fps u proseku, mada ume da padne i na 30-35fps. verovatno zato sto je onaj AA kad se gurne do maximuma iznosi 6x (ima 3 puta da se klikne). sutra cu mozda instalirati i Juareza.

Poslednja izmena:
Pa realno XT je i malo slabija karta + ima samo 256MB, FEAR je nV igra tako da nemoj da te cudi duplo manji fps u testu...

Ono je bio X1900XT sa 512MB ;), a onda su te 2 karte vrlo blizu jedna drigoj :)
Za duplo manji FPS, cudno bi bilo i da je u istoj rezoluciji, a tek jos u manjoj...
Mozda se to nas drugar Chinaski malo za'ebao pa pomislio da je ukljucio i soft shadows :D ;)
E da, sad sam se setio, kako mozes da ukljucis soft shadows i AA u isto vreme? To iskljucuje jedno drugo
EDIT : http://www.gamespot.com/features/6145814/p-2.html

Poslednja izmena:
vidis, na ss nisam ni obracao paznju. izgleda da si u pravu jer je rezultat previsok. ja sam ukljucio i ss i AA, ali je on onda u demou iskljucio ss, posto sam lepo video da ivice nisu reckave (razlika izmedju 0 i 4xAA se vidi iz aviona, a na ss nisam obracao paznju). jedino da ponovo instaliram igru i da upalim samo ss (bez AA) pa da provrtim. verovatno ce biti na nivou tog XT-a, ili malo brze.
nego drugari, imam problem. kad sam danas upalio masinu nije htela da se butuje jer kuler na Athlonu malo radi malo ne radi. prvo proradi, a onda malo kasnije se zaustavi da bi kasnije ponovo proradio ali ispod minimalne granice koja je podesena u biosu (800RPM), a on se vrti na nekoh 600RPM. samo je nadam da nije do napajanja. imam asusovo napajanje od 360W i juce sam terao FEAR dva sata bez problema, a danas nece da butuje. mogao bih da u biosu pomerim minimalnu granicu na 600RPM, ali me brine da li je to dovoljno?

Kod mene se to redovno desavalo...kad je 'ladno u prostoriji, CPU vent se ne vrti uopste nekih 5-6 minuta, a onda se vrti ispod bios granice, dok se CPU ne zagreje....iskljucio sam skroz tu opciju za donji speed limit....i okej.

Vidis komsija izgleda da si ti ovoga puta lepo rekao. Svi smo prevideli tu varijantu da AA i SS nece zajedno... Cak nisam ni video da je bilo jos i razlike u rezoluciji inace bih stvarno pomislio da nesto nije uredu kao sto i nije bilo. Tolika razlika ne moze ipak da bude, preterasmo :D

Vidis komsija izgleda da si ti ovoga puta lepo rekao. Svi smo prevideli tu varijantu da AA i SS nece zajedno... Cak nisam ni video da je bilo jos i razlike u rezoluciji inace bih stvarno pomislio da nesto nije uredu kao sto i nije bilo. Tolika razlika ne moze ipak da bude, preterasmo :D

Vidi ti to komsija :D ;)

@nex999:
ako je stvarno u tome fora ima da skacem ko kengur a tebe da castim :) samo da nije napajanje. znaci mogu da iskljucim donji broj obrtaja bez da brinem da cu unistiti Athlona ako ga pregrejem? juce mi se resetovala masina sama od sebe na desktopu. mozda bas zato sto se kuler iskljucio?
@sajber: sigurno je u tome fora. probacu ponovo taj test sa ss i ostalim bez AA i sa AA i ostalim, samo kad nabavim expanziju da se sad ne cimam ponovo da instaliram.

haha.....pa nemas razloga za strepnju, zaista.Probaj, ja sam iskljucio to u biosu ima vec godinu dana...tisine nikad dosta ;) -jedino sam stavio da "cpu target temperature" bude na 60c , umesto 70(koliko se secam)- a to je temp procesora kada bios tera kuler da radi na 100%....cpu temp mozes da pazis speedfan-om na primer (ja sam i to prestao da radim, btw), a i ako se nekim slucajem cpu pregreje, komp ce da se ugasi, nista vise....

Poslednja izmena:
prvo sto cu da uradim kad dodjem kuci je da cu da oborim minimalni broj obrtaja za kuler i da dignem sistem, a posto je hladno napolju, krknucu i klimu da malo zagreje sobu. meni stoji 72 stepena kao neka gornja granica za Athlona. znaci nema nekih univerzalnih vrednosti za broj obrtaja i temperatru? sad me je uhvatio optimizam :)

To sto se sam restartovao mi ne govori da je u pitanju ovo o cemu pricate....

@ chinaski:
probaj....ja bih to uradio, al kao i tebi, koliko sam ukapirao, meni u bios-u nema "cpu fan low speed warninga" na manje od 800rpm (ili tako nesto).....i komp tada nije hteo da boot-uje nikako....tek posle drugog ili treceg paljenja.E sad nisam ja kriv sto su ovi iz asusa prevideli da su venice athloni vrlo hladni :p ...tako da sad imam cpu fan koji pocinje da se vrti tek kad cpu dostigne radnu temperaturu......
Sto se tice univerzalnih vrednosti, njih nema.....ja sam stavio "cpu target temp" na 60 tek za svaki slucaj....leto je imalo bas vrucih dana :)
@c2d:
moze biti i da je napajanje,(ili pak nesto trece)naravno.....ne bih da coveku ubijam nadu u startu....neka proba.

Poslednja izmena:
logicno je da se kuler zaustavio jer nije imao potrebe da hladi Athlona i da je to bios registrovao, jer je 800RPM podesen kao donja granica za cpu fan. videcemo sta je u pitanju.

iskljucio sam minimalni broj obrtaja i usao u XP. videcemo sta ce biti. nego, kad sam usao u bios, a kuler nije radio, venice je imao 25 stepeni, verovali ili ne...

malo pitanjce za drustvo...
na pomocnoj ploci sam nakacio dve 7900gto u sli rezimu sa za sada san diegom na 2.8ghz
ploca dfi sli dr naravno

pitanje je sledece : dal se iz riva tunera klokuju obe karte ili samo jedna(nisam nasao opciju za drugu... jer sistem mi izbacuje oko 35000 u 3d03 a samo 10000 u 3d05(ovaj rezultat mi je cudan jako) takodje zar ne bi trebalo da prijavi sli rezim u 3dmarku kada se otvori info sistema?

Poslednja izmena:
foto priča

Ima smisla ako im pridružite dobro nasviran procesor i monitor sa rezolucijom od barem 1600x1200. Ispod toga ne mogu da pokažu potencijal.

Prilozi

• DSC00460.jpg
    DSC00460.jpg
    191.2 KB · Pregleda: 140
  • DSC00462.jpg
    DSC00462.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 124
  • DSC00463.jpg
    DSC00463.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 132
  • DSC00465.jpg
    DSC00465.jpg
    186.6 KB · Pregleda: 149
sad sam instalirao FEAR da vdim kako radi. sve popaljeno, soft shadows, volumetric light, 4xAA i 16xAF u 12x9 u onom demou da je min 37 fps, avg 90 i max 241 sve na 700/800Mhz. stvarno je svinja od karte. ne mozes je zagusiti...

Ovo je nemoguce.Kod mene na 650/800Mhz,F.E.A.R. sve na max(znaci i ss),rezolucija 12x9 i to bez aa,daje min 36,average 58 i max 76.Tu nesto zesce ne stima.

Ovo je nemoguce.Kod mene na 650/800Mhz,F.E.A.R. sve na max(znaci i ss),rezolucija 12x9 i to bez aa,daje min 36,average 58 i max 76.Tu nesto zesce ne stima.

Ne stima to sto igras bez AA, sto znaci da ti soft shadows RADI, a to ubija fps. Kad ukljucis AA soft shadows ne radi, iako je cekiran u opcijama, jedno s drugim ne ide.

Meni daje na 7900GS (650/850) 1024x768 (nesto sam navikao da ovako testiram) 51/120/389. Moram bas da pobam u 1280x960 (tako ga igram) Verujem da ima min oko 40fps jer mi se cini da zavisi dosta od procesora. Kod tebe ne stima nesto jer ti je max 76. Pogledaj da li ti je ukljucena sinhronizacija (u drajverima) na always ON.

Meni daje na 7900GS (650/850) 1024x768 (nesto sam navikao da ovako testiram) 51/120/389. Moram bas da pobam u 1280x960 (tako ga igram) Verujem da ima min oko 40fps jer mi se cini da zavisi dosta od procesora. Kod tebe ne stima nesto jer ti je max 76. Pogledaj da li ti je ukljucena sinhronizacija (u drajverima) na always ON.

Koje vrednosti imaju AA i AF? Na kom procesoru?

U pravu si V-sinc mi je bio ukljucen pa je ogranicavao max FPS na hercazu monitora,mada mi je bio ukljucen u samoj igri (mislio sam kad kazemo sve na max onda i V-sinc :) )
Evo sada sam stavio sve na max osim V-sinc-a,i SS-a,i u 1024x768( tvoja podesavanja?), daje MIN 42 AVG 111 MAX 306.Opet dosta manje nego ti.Koji procesor imas?

Inace i volumetric lights ubija fps solidno,kad ga iskljucim na istim podesavanjima kao i gore,dobijem 49 min fps.

Upravo !
To se nas drugar Chinaski ili utripovao ili se samo hvali :D
shagrath je u pravu, Mariah ;) nisam znao da ne rade SS i AA zajedno. znaci, onda sve stoji, samo sto su dakle SS iskljucene, iako pise da su ukljucene. to nisam znao. izvinjavam se zbog pometnje, nije mi bila namera da nekog dezinformisem. jednostavno nisam znao da endzin igre ne dozvoljava SS i AA istovremeno. pozdrav
jos nesto: ako cemo vec da testiramo GTO, hajde da ga testiramo u 12x10. ili u ovom slucaju u 12x9. ok?

Poslednja izmena:
U pravu si V-sinc mi je bio ukljucen pa je ogranicavao max FPS na hercazu monitora,mada mi je bio ukljucen u samoj igri (mislio sam kad kazemo sve na max onda i V-sinc :) )
Evo sada sam stavio sve na max osim V-sinc-a,i SS-a,i u 1024x768( tvoja podesavanja?), daje MIN 42 AVG 111 MAX 306.Opet dosta manje nego ti.Koji procesor imas?
A64 3500+ AM2 na 2.8Ghz, 2GB@DDR800, nista posebno. Sta kazes da malo overklokujes tvoj CPU? Gre'ota je drzati to na defaultu?

A64 3500+ AM2 na 2.8Ghz, 2GB@DDR800, nista posebno. Sta kazes da malo overklokujes tvoj CPU? Gre'ota je drzati to na defaultu?

Hocu,brate,nedavno sam ga uzeo a cekam da uzmem bolji cooler :)

Nazad
Vrh Dno