maremas
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.09.2006
- Poena
- 395
Moja oprema
- Monitor
- BenQ ZOWIE RL2755T
- Miš & tastatura
- Logitech M280 i K400 Plus
- Laptop
- Asus N750J
- Mobilni telefon
- Pixel 6a
- Pristup internetu
- Optički internet
Iz veoma glupog razloga sam hteo da klokujem procesor AMD Athlon 2100+ ~1733Mhz na 2000Mhz cisto da zaokruzim iako sam znao da time nebi mnogo dobio sto se brzine tice, inace nikad to nisam radio i to je bila izgleda katastrofalna greska ali na greskama se uci, podigao sam u biosu FSB sa 133Mhz na 154 Mhz, stajalo da je mnozilac 13 tako da bi sa tih 154 dobio tih 2000 Mhz. Kad sam sacuvao promenu i komp se ponovo upalio dobio sam samo crni ekran... Nazvao sam drugara i on mi je rekao da izvadim pa vratim bateriju sa ploce, to sam i uradio i nakon toga sam uspeo da udjem u WINDOWS ali bios resetovao na default. Tad mi je pisalo da je procesor 1500+ na 1.3 Ghz ali to sam resio tako sto sam u biosu podigao FSB sa 100Mhz na 133Mhz i sad lepo pise da je AMD Athlon 2100+.
E sad kad udjem u WINDOWS svaku put mi javlja da je nasao novi hardware tj. RAID CONTROLLER ali ne moze da instalira, tako da stoji upitnik.

I jos kad mi se pali komp ispisuje mi ovo na ekranu sto pre nije bilo, kontam da to sad ima veze sa tim RAID Controllerom, i kad udjem na TAB u SATA RAID BIOS ne mogu nista da menjam, pise na strelice gore i dole mogu da idem sa stavke na stavku ali ja ne mogu, samo mogu da izadjem na ESC i nista drugo!

Sta da radim tu, dali je to mozda zakljucano ili sta?
Evo slikao sam i BIOS posto ne znam sta sve treba da upalim da bi mi komp bolje radio ili iskljucom ono sto je nepotrebno, ako nesto znaci verovatno da da imam u kucistu jos i graficku ASUS N7600GS 256MB DDR1, jedan modul od 1GB Gail PC400, ubacenu TV kartu, ubacenu i LAN karu, 1 DVD rezac kao i jedan HDD.
E sad kad udjem u WINDOWS svaku put mi javlja da je nasao novi hardware tj. RAID CONTROLLER ali ne moze da instalira, tako da stoji upitnik.
I jos kad mi se pali komp ispisuje mi ovo na ekranu sto pre nije bilo, kontam da to sad ima veze sa tim RAID Controllerom, i kad udjem na TAB u SATA RAID BIOS ne mogu nista da menjam, pise na strelice gore i dole mogu da idem sa stavke na stavku ali ja ne mogu, samo mogu da izadjem na ESC i nista drugo!
Sta da radim tu, dali je to mozda zakljucano ili sta?
Evo slikao sam i BIOS posto ne znam sta sve treba da upalim da bi mi komp bolje radio ili iskljucom ono sto je nepotrebno, ako nesto znaci verovatno da da imam u kucistu jos i graficku ASUS N7600GS 256MB DDR1, jedan modul od 1GB Gail PC400, ubacenu TV kartu, ubacenu i LAN karu, 1 DVD rezac kao i jedan HDD.