Evo sta se meni desilo sa MSI laptopom i cuvenim pakomom. Naravno, krivim samo pakom servis a ne MSI.
Naime, pazario sam MSI GX620X. Sve je lepo radilo dok ga jedan dan nisam ukljucio i docekao me je lep beli ekran sa nekim sarenim linijama sa strane.
U pozadini se cuo zvuk podizanja OSa i neko blago "pijukanje" iz laptopa. Probao sam jos par puta da ga ukljucim ali uzalud. Nekad je ekran bio beo, nekad siv.
Zovnem ja lepo servis (laptop je naravno bio pod garancijom), oni pokupili laptop i sve super. Medjutim kako je vreme prolazilo postajao sam sve vise nestrpljiv i sumnjicav jer se uskoro blizilo vreme da prodje tih 72 radna sata a ovi u call centru kazu da u servisu ne mogu da ustanove kvar. Laptop je cini mi se bio tamo preko dve nedelje kada mi je vracen uz obrazlozenje da je popravljen kuler... :trust:
Tog dana kad mi je stigao radio je ok, samo me je nerviralo sto su serviseri ostavili instalirane neke programe za testove i kojekakve gluposti sto smatram da je skroz neprofesionalno al' sta sad.
Medjutim, sutradan mi se javio opet isti problem... Beli ekran... :wall: U principu nisam se mnogo ni iznenadio obzirom na to da u servisu nisu nista uradili.
Ovaj put sam lepo slikao monitor i sam ispisao opis kvara na papir i tako im sve djuture poslao u servis po drugi put (naravno uz neprijatan razgovor sa call centrom). Pri slanju sam im naglasio da laptop nece vracati na istu adresu sa koje ga preuzimaju jer necu biti u gradu (isao sam na odmor).
Posle nekih nedelju dana su ustanovili da je monitor neispravan pa su kao narucili drugi. To se cekalo i cekalo. Kao, ovaj moj je "gejmerski" (15" , 1680x1050) pa je redji ili tako nesto. Najgore je bilo sto navodno oni ne znaju kad ce im stici taj monitor. Posto mi se ukazala prilika, potegao sam jednu "vezu" sa covekom koji je bio povezan sa MSI-jem nakon cega su mi javili da ce monitor "Stici jos koliko danas". Kada su mi sutradan javili da je laptop popravljen jos jednom sam im napomenuo da isti nece vracati na adresu sa koje je preuzet jer nece imati ko da ga preuzme jer sam ja na odmoru. Dogovorili smo se da ce da ga preuzme moja majka i rekli su da nije problem i zabelezili su novu adresu.
Medjutim, meni je to vece jako pozlilo i vratili smo se sa odmora mnogo ranije nego sto je bilo predvidjeno. Sutradan je kurir zvonio na vrata sa laptopom, na adresi za koju sam im dva puta napomenuo da ga ne donose...
Usledila je provera laptopa. Zakljucio sam da mi je promenjena komplet maticna ploca i graficka kartica (stavili su "engineering sample"). Daljom proverom zakljucio sam da mi fale oni poklopci za express card slot i citac kartica. Odmah sam ih zvao i pricao sam direktno sa serviserom koji je radio laptop licno i covek se izvinio i reako da je poklopce greskom ostavio na staroj ploci i da ce mi isti biti momentalno poslati.
Medjutim, javio se i novi problem. Iznad tastature postoji touch panel koji sluzi za ukljucivanje BTa, Wifi-ja itd... koji uopste nije davao znake zivota. Znaci nisam mogao da ukljuci wireles, nista... Posto sam vec jako ispizdeo, hteo sam da se problem resi nekako drugacije, bilo mi je vise muka da laptop ponovo saljem u BG. Pitao sam ih jel' moguce da kolege u pakomu u Novom Sadu pogledaju sta je medjutim nista od toga. Kao, pakom u Novom Sadu nije ovlascen za tako nesto... :trust: Onda mi je covek preko telefona objasnio kako se skida taj panel pa sam to i ucinio uz njegove instrukcije kako bi proverili flet kabl koji povezuje panel sa plocom. Dok sam to radio malo sam caskao sa covekom da bih saznao da oni nisu ni menjali displej, vec samo plocu i graficku. :lupko:
Provera flet kabla nije resila problem i bio sam primoran da laptop po treci put saljem u servis. Tada sam odlucio i da pozovem glavonju pakoma koji je inace negde u Nisu koji je bio dobrano bezobrazan. Pitao sam ga da li mozda ima nesto da mi ponudi kao kompenzaciju za neprijatnosti koje su mi nacinili, ipak sam ja i radio na tom laptopu... Naravno, od toga nije bilo nista, cak mi je i srao kako ja kao nisam ni poslao one poklopce za card slotove nego su oni meni dali njihove...
Na kraju su mi vratili laptop, potpuno ispravan ali naravno, opet ima jedna caka. Gornja strana laptopa (dok je zatvoren) od brusenog aluminijuma bila je ukrasena jednom lepom krivudavom ogrebotinom dugackom 5cm. Jako lepo se slaze uz laptop vredan 1000 eura i uz usluge koje mi je pruzio pakom. Svaka cast!
Inace svi vi koji se uzdate u 72h pick 'n' return treba da znate da je to samo obicna navlakusa koja nema veze sa istinom, bar u nasoj drzavi. Kad god sam pitao nekog iz pakoma sta je sa tih 72h koji su odavno prosli (ova agonija je trajala oko dva meseca) oni su se pozivali na onih cuvenih 45 dana.
Samo ponovo da napomenem, i dalje nemam nista protiv MSI, cak ih i gotivim, ali ne verujem da cu vise ikada kupovati njihove proizvode, sve dok ih zastupa budjavi pakom.
Uzdravlje! cheers