Kod mene puca Heaven 4.0 i Crysis 2. Ja dobijem klasičan TDR (.dmp file u C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG) koji ukazuje na nVidia drajver kad ga provučem kroz Windows Debugger iz Win SDK. Nemam TDRove da postujem, ali nije problem da ih dobijem - samo se vratim na MSI fabrički klok. Heaven 4.0 mi puca otkako je izašao, sve ostalo radi zaključno sa 314.22 WHQL - ali bilo kakav overklok je naravno nemoguć, karta puca ako dignem klok i za 13 MHz - što je boost step. Sa 320.49 WHQL počinje da puca i Crysis 2 na default kloku. Sa 326.80 koji su poslednji za Windows 8.1 sve isto, a to se nastavlja i sa developer preview varijantama. Ako spustim klok GPU-a za 3x13 (39MHz) - tri boost stepa - sve radi, čak i Heaven 4.0, sa svim verzijama drajvera. Dakle, verovatnoća da je Heaven problem je ravna nuli. Da li su drajveri problem - ne znam, nije mi logično da sve radi kad se karta potklokuje a da bude drajver, ali znam da sam dobio kartu koja je tako nategnuta na GPU kloku da samo što ne pukne. Da dignem voltažu - ne mogu, jer novije verzije Afterburnera ne podržavaju reklamirani triple overvoltage - nVidia "Greenlight" inicijativa. Dakle, i za to smo zakinuti. Priča - možda su drajveri - pada u vodu, jer će me na Geforce forumu prvo pitati da li ti karta radi na nVidia default kloku. RADI! Već sam imao prepisku sa čovekom koji je njihov predstavnik za drajver tim za korisnike - ManuelG kad sam imao probleme sa MSI 560Ti Hawk, ali problemi su bili TDR-ovi na desktopu i u idle-u, to je bio (i sada je drajver), tako da znam proceduru. nVidia ne podržava karte koje nisu na default clockovima - to je na vendorima. Imam i registrovane seriale na MSI sajtu, ovo mi je treći MSI za kratko vreme - 560 Ti OC pa 560Ti Hawk i na kraju 660 Ti PE/OC. Oba 560Ti su imala TDR problem u idle-u, ovaj 660Ti puca... Naglašavam da je sve testirano na non-OC podešavanjima, gde mašina prolazi i LinX AVX 100 prolaza i Prime95 osam sati i celu noć MemTest.a. Karta je nošena i kod kolege u AMD mašinu, gde se isto ponaša.
O.T.: A što se tiče problema sa Heavenom i drajverima - kako ovaj prolazi na Gigabyte GTX 770 bez problema?