Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Ma u pravu si pobrljavi Afterburner. Na poslu sam pa ne mogu da proverim sad %WINDIR%\LiveKernelReports\WATCHDOG.

Neka onda oni svoj superiorni hardver prodaju nekom drugom, sa mnom su zavrsili. Sa novim drajverima karta na def nije sposobna da radi, a overkloku da i ne govorimo (a ovaj model je po njima pravljen za oc). Koga oni za*ebavaju?

Neka onda oni svoj superiorni hardver prodaju nekom drugom, sa mnom su zavrsili. Sa novim drajverima karta na def nije sposobna da radi, a overkloku da i ne govorimo (a ovaj model je po njima pravljen za oc). Koga oni za*ebavaju?

Ma u pravu si skroz. Sta meni treba da sa novim drajverima moram da editujem BIOS da bi prosao Heaven. A da odnesem u W*n Wi* samo bih zivce pogubio. A niko se iz MSI-a jos uvek ne oglasava.

Meni jedna stvar bode oči:
3. MSI's all graphics cards including GTX 670 and GTX 660 Ti passed strict test and stand behind our products with a 3 year warranty.
Dakle, karte bi trebalo da su prošle testove i da sigurno mogu da guraju velike OCove - nisu retki primerci koji ne mogu da idu ni +50 od fabričkog kloka, i ti sigurno pucaju sa novijim drajverima. Hajde da sačekamo, čovek je rekao da će trebati vremena za odgovor...

Nije problem ako neka karta nece da ide ni +50 od fabrickog podesavanja jer su one vec fabricki klokovane i placene kao OC modeli nego sto ni na fabrickom kloku nisu stabilne.

Dolaze takve u startu - ako im ostaviš tako mali OC headroom, skoro je sigurno da će biti nestabilne kasnije.

Nisu oni to ni testirali. Pitanje je da li svaku kartu testiraju, kako je testiraju i koliko dugo.

Slažem se - ali to ih nije sprečilo da daju izjavu koja i dan danas stoji na sajtu. Pa posle u Alti servis...

Poslednja izmena:
Lupam, neka je izbaceno 10000 PE karti, ko ce to da testira detaljno? Sumnjam da su sve te karte uopste bocnute u neku masinu da se vidi hoce li da bace sliku, a kamoli da se karta muci sat vremena ili tako nesto.

Ne znam - znam samo šta je zvanična izjava: da su sve te karte detaljno testirane da bi ispunile svoje specifikacije, a evo sad ne rade na default-u...

Reklamiraj to,ako karta na defaultu puca-reklamiraj!!!!

Pa gde je kupljena? Imas garanciju? Pa verovatno ce i kod njih pucati na deff pa ce skontati da je karta neispravna!

Kupljena je u Emmi-ju. Uvoznik, a onda i servis je Alti - mislim. Problem je što karta verovatno radi sa starijim drajverima, ali sa novijim ne. Pucaju Heaven i Crysis 2 - ako potklokuješ kartu, ne. Crysis 3 i Metro LL rade.

Pa u tome je i sustina problema. Alti serviseri ce instalirati drajver sa CDa koji je dosao uz karticu, provrtece MSI Kombustor, probace nekoliko igrica i vratice karticu kao ispravnu. Zato i cekamo da se javi MSI, koji ce mozda razumeti sta pisemo evo vec 9 stranica. Kartica ne prolazi Heaven 4.0 sa default clockovima i sa novim drajverima. E sad sta mozemo, Alti 99,99% nece da prizna garanciju, karticu ne mozemo da prodamo (uvalimo) stvarno glupa situacija. Ja sam konkretno spustio clockove za -13mhz, pa onda za jos -13mhz (reeditovao boost table iz biosa) i evo sve prolazi, mogu da vrtim Heaven celu noc sa bilo kojim drajverima. Cekamo MSI da se oglasi, ne znam sta drugo stvarno. Spustam clockove iz biosa za karticu koja je placena 32000din, mislim stvarno sramota.

Poslednja izmena:
Ja da sam na vasem mestu,ipak bih probao sa reklamacijom,pa ako prodje-prodje....ako ne,vozite kartu na starijim drajverima,zaobidjite te igre sto pucaju i to je to! Izbora bas i nemate.....

Pa ono ako se ne javi niko jos neki dan ja cu probati sa reklamacijom. Ako mi vrate kao ispravnu vozicu sa ovih -26mhz, tako podesena radi sa svim igricama / drajverima.

Čekamo na odgovor od MSI predstavnika. Karte su preklokovane u startu.

Evo ista stvar se desava i sa 760 HAWK, samo sto su izgleda sad izbacili slabiju LE verziju kartice za sve primerke koje ne mogu da dostignu OC clockove. To su trebali da urade i sa 660 TI PE OC, samo nisu, pa sada imamo problem.

Da, dobro je da si otkrio šta je u pitanju... Recept sa potklokovanjem svuda radi. Procenat korisnika koji imaju problem? Ne mogu da procenim, sumnjam sve više u kvalitet čipova... Šta da radimo? Reklamacija? Ili da još čekamo?

Poslednja izmena:
Mislim da smo svi svesni kako ce reklamacija proci :mad:

edit:

Nesto sam se malo igrao predhodnih dana i sinoc instaliram ponovo 326.80 beta. Prethodno je bio instaliran 314.22 i obrisao sam sa DDU. Malo sam pikao C2 i nije pucao, provrteo heaven par puta i sve je bilo ok. Nista mi nije jasno, kad sam koristio 320.49 bilo je katastrofa i vratio 314.22 i nisam dirao nista do pojave 326.80. Kad sam instalirao 326.80 bila je ista prica kao sa 320.49 i opet se vratim na siguricu 314.22. Ali sigurica malo sutra, neki dan poce MK da zeza. Sad su ovi 326.80 normalani, ali to je samo sinoc, videcemo dalje sta ce biti.

Poslednja izmena:
Misliš, ako upale kartu i ova radi, provrti neki benčmark, njima sve ok? A to što će sigurno da zabode u Heaven-u?

Pa najiskrenije ne znam sta da radimo. Niko iz MSI-a se ne oglasava. A lepo rece treci, znamo kako ce proci reklamacija kod Altija: gtfo kartice su ispravne. Ja sam mislio da vozim HAWK pa da ovu reklamiram bez zurbe, mogu da se raspravljam sa njima dva meseca nije problem. A ovako jos mi pare od HAWKa nisu vratili, jos i ovu da posaljem na servis...

Mislim da ce kartu testirati sa drajverima sa diska koji dolazi uz kartu, a sa njim sve prolazi bez problema. Lepo to odrade i vrate kartu kao ispravnu. Njih briga sto nove igre traze da se stave novi drajveri.

Mislim da ce kartu testirati sa drajverima sa diska koji dolazi uz kartu, a sa njim sve prolazi bez problema. Lepo to odrade i vrate kartu kao ispravnu. Njih briga sto nove igre traze da se stave novi drajveri.

Pa to i ja mislim. Ili ce skinuti drajvere sa MSI sajta i provrteti neke gluposti i reci da je kartica ispravna. A opet, ne mozemo znati dok ne probamo. Ja da imam makar neku backup karticu lakse bi mi bilo. Odnesem im i kad mi daju onu potvrdu da nema mehanickih ostecenja, ne pristajem ni na sta osim da mi zamene karticu. Jedino je to problem sto kartica radi sa starijim drajverima i radi u 99% igrica :mad: Ali ja treba da sanjam u kojoj jos igrici nece raditi. BTW slican problem je bio pre nekoliko godina sa Gigabyte 6850 OC, ali Gigabyte se oglasio i zamenio svima kartice ja mislim. 6850 nije htela da radi u Crysis 1. Evo nasao sam:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?245561-Gigabyte-6850-blokira-komp

Svima su zamenili kartice. Sramota za MSI stvarno.

Poslednja izmena:
Svima su zamenili kartice. Sramota za MSI stvarno.

Ja neznam stvarno sta treba predstavnik za MSI da pita inzenjere i kao da ih ne pita mailom nego da licno ide na Tajvan ? Da je otisao do sada bi se vratio. Bolje da pita sefa ili nekog nadredjenog da odobri zamenu ili povracaj novca.

Inzenjeri su se pokazali. :S:

Poslednja izmena:
Jesu. Mislim da će tek postati svesni veličine problema.

Dogovorite se svi zajedno i istovremeno posaljite karte u servis,sa tacnim opisom problema,i kraj price!Drugacije necete saznati hoce li reklamacija uspeti ili ne,po meni,svi uslovi su tu,e sad,nazalost,moze se desiti da serviser izvrti malo furmark,3d mark i vrati vam karte kao da su ispravne.....ali opet kazem,vredi pokusati.

Vrh Dno