Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

Nisam video Fractal, pa ne mogu da pricam, ali Widow ima malo meksi lim nego sto bih voleo, fan "kontroler" je klimav, vratanca stoje malo ukoso (ako bas gledas, mozda mm razlika izmedju vrha i dna) I celo kuciste ima tu i tamo ne bas srazmerne zazore, ali sve radi i moze da se zatvori, tj legne gde treba. Ima I cepice za neupotrebljene portove, to je bas super, da spreci upad prasine.
Od izolacije ne znam kakva je vajda, nemam nista sto ludacki vibrira pa da teske stranice upiju taj zvuk (hard je skoro necujan, optiku nisam koristio ne pamtim). Ono sto se cuje je huk vazduha o resetke na kucistu, mada ce se to cuti na svakom kucistu koje nema prosecenu rupu umesto resetke. Mozda nesto manje, ali ce se cuti.
Ne sumnjam da je Fractal kvalitetniji i bolje uradjen, ali i duplo (ne znam cenu?) skuplji. Ja sam ovo kuciste uzeo u nuzdi kad u staro nisam mogao da smestim zversku grafiku od 31cm, pa sam uzeo kao zgodnu zamenu. Za sad se nisam pokajao, mada su mogli da daju 4 ventilatora uz kuciste :D

Mogli su da daju i 0 s obzirom na cenu i sve sto kuciste nudi.

Ovo sto si rekao da stoje krivo vratanca i slicno je zavrsna obrada, koja je naravno bolja dosta na brendiranijim kucistima.

Ali kao budzet kucista Ms Titan,Falcon i Black Widow nude mnogo.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da su davali 0 djavola bih ga kupio :). Ionako to proizvodjaca kosta mozda $1 po komadu, ako i toliko, obzirom da je celo kuciste na vecu porudzbinu $25.

Fractal daje bolje ventove (koji opet u proizvodnji ne verujem da nesto basnoslovno kostaju), ali garantujem da je bar 40% cene pojeo natpis "Fractal", a 20% research & design istog.
I onda dodje kinez, modifikuje malo, da se ne vidi da je prepisivao i u stanju je da da bar 50% nizu cenu i da pri tome lepo zaradi :).
Ne opravdavam kineze sto kradu intelektualnu imovinu, ali mi se vrsi velika nuzda :d od prosecnog kvaliteta a napucanih cena bilo cega samo jer ima neku etiketu na sebi (globalno gledano).
Evo primera radi pojedina SKUPOCENA Corsair kucista su patila od glupavih decijih bolesti koje nema ni na kinezima, a najjeftiniji Cors je kao Fraktal ipo ili 3 ova kineza...

Poslednja izmena:
Nedavno sam sklopio dvije kunfiguracije u BW, moram reći za ove pare nema bolje.

Jutros sam malo prosurfao ova SAMA kućišta, vidim samo izdaju nove modele.

Bilo bi lijepo kada bi linija novih proizvoda počela dolaziti i na ove prostore, kupaca bi bilo zasigurno.

Jedno novo kućište ...

Pa s obzirom na to koliko Raidmax kucista kostaju, a sta nude za novac, ocigledno je nauka :D

Vidim da je konstandno rasprava oko R5 i BW. Imam BW i uzeo sam ga radi cijene kada sam shvatio kako ubaciti 4 HDDa. Da nisam bio ograničen novcem uzeo bi R5 (koje uzmem tokom godine, a bratov pc prebacim u ovo).

Ms Black Widow
Duplo jeftinije
Fan kontroler podržava 5 uređaja
Dobiješ odmah 3 ventilatora.
Dobra zvučna izolacija (no ona ovisi od ventilatora)

FD R5
2.5 puta više prostora za tvrde diskove
Dva fana od 14 koji su odlični i prostor za ugradnju apsurdne količine ventilatora
Podržava 99% svih vodenih hlađenja bez problema
Bolja kvaliteta izrade

Po meni sve se svodi na količinu tvrdih diskova i vodeno hlađenje. Ako si ograničen budžetom, ideš na neki jeftiniji CPU cooler BW ti odlično odradi posao bez da ti izbije iz džepa 100e. Ako sada ideš na neko high end hlađenje, treba ti mjesta za mnoštvo HDDova, planiraš ubaciti ventilatora koliko stane, R5 je bolja opcija radi kompatibilnosti sa svime što možeš u njega ubaciti. Ne vidim svrhu rasprave ovoga tipa kada je BW za jedan tip ljudi, a R5 za drugi. Oba odrade savršen posao u ciljanoj grupi.

Meni kolicina diskova i vodeno hladjenje nema apsolutno nikakvo znacenje, kao sto nema kod 95% korisnika :D

Ali u pravu si, kome znaci to i kvalitet izrade fractal bez razmisljanja.

Meni kolicina diskova i vodeno hladjenje nema apsolutno nikakvo znacenje, kao sto nema kod 95% korisnika :D

Ali u pravu si, kome znaci to i kvalitet izrade fractal bez razmisljanja.

+1 nije da se tesih ali svakako nemam potrebu da stavljam vise od dva HDD-a , cak sta vise sada je jedan HDD i SSD u BW ako bude potrebe stavicu jos jedan HDD od 1TB i to je to.
Naravno da ako neko sklapa neku ultra high tech masinu nece gledati BW :) ali potrebe 99% PC korisnikanjih nisu high end masina.

@Iilija64 hvala sto su uporedio BW i R5 :)

Poslednja izmena:
Ima neko fabricke ventilatore iz Widow-a da su mu visak (pretekli od zamene za vece/brze/tise)?

Masterbox je djubre, nema uopste ventilatore s gornje strane kucista a gura se kao neko "modularno airflow kuciste".

Titan kuciste deluje kvalitetno, nije krhko i lagano ako to mislis, isto kao i Widow I Falcon.

Bez trunke razmisljanja bih uzeo titan pre ove Mastercase gluposti.
Edit: greska je na sajtu gigatrona pise da mogu ventovi odozgo, otvori link proizvodjaca i videces.

Poslednja izmena:
Neso, Titan I Widow su varijacija na temu, ali su dovoljno razlicita da ti jedno od njih vise odgovara. Pogledaj video recenziju oba kucista, kolega vladimirdowla je uradio dva lepa videa. Ne znam kakav je taj CM, pa nista pametno ne mogu da kazrm na tu temu...

Poslednja izmena:
Ovo je neko usko kuciste, vidis da je 110mm max cpu kuler. Igrackica :D
Edit: ako trazis neko normalno kuciste u tom cenovnom rangu ne gledaj dalje od Titana.

Poslednja izmena:
Uzeh Black Widow prekjuce. Za ove pare, nije realno. Davao sam svojevremeno kad sam mladji bio po 100, 150, jednom cak i 220e za kuciste, tada je ovako nesto bilo nezamislivo za 50e.

Prostrano, kvalitetne, teske i cvrste stranice, fenomenalno resen enterijer i ceo cable management, fina vratanca, fan kontroler za cak 5 ventilatora, sasvim solidni fabricki ventovi koji su na low podesavanju potpuno necujni. Citac kartica, 4 USB-a gore, mogucnost budzenja raznih hladnjenja... Dizajnerski me podseca na moje najomiljenije kuciste svih vremena, neprezaljeni Antec P182, ali je ovo za duplo manje para 3 svetlosne godine ispred po pitanju funkcionalnosti i nekih resenja.

Sve u svemu, vredi po meni i vise od onoga sto kosta, a za ove pare, nema bolje.

Da sam znao kako Titan izgleda, mozda bih i njega izabrao umesto Widow, posto su u sustini jako slicna, a Titan je jeftiniji. Medjutim, na ITsvet sajtu je bila (a i dalje je) pogresna slika, tj. slika Falcona sa plavim ventilatorima, a meni je kuciste brzo trebalo i nisam imao puno vremena za traznje review-a po internetu - bukvalno sam uvece saznao da mi za sutra treba neko kuciste koje prima ogromne grafike.
Nisam se pokajao ni sa Widow, po meni je cistijih linija, lakse se krpom cisti od prasine (nema one upustene "kanale" gore gde se prasina skuplja) i ne sljasti (covek u godinama :D), a ima i card reader koji cesto koristim za prebacivanje fotki sa digitalca. Za vodenicare je Titan definitivno bolji izbor jer ima lepo resen prostor u plafonu za vodena hladjenja, mada na oba mozes da namontiras vodeno i napred vertikalno, ali onda upumpavas topao vazduh u kuciste.

edit:
na rec z lj e b sam popio cenzuru, pa sam morao da promenim u "kanal" :)

Poslednja izmena:
Da sam znao kako Titan izgleda, mozda bih i njega izabrao umesto Widow, posto su u sustini jako slicna, a Titan je jeftiniji. Medjutim, na ITsvet sajtu je bila (a i dalje je) pogresna slika, tj. slika Falcona sa plavim ventilatorima, a meni je kuciste brzo trebalo i nisam imao puno vremena za traznje review-a po internetu - bukvalno sam uvece saznao da mi za sutra treba neko kuciste koje prima ogromne grafike.
Nisam se pokajao ni sa Widow, po meni je cistijih linija, lakse se krpom cisti od prasine (nema one upustene "kanale" gore gde se prasina skuplja) i ne sljasti (covek u godinama :D), a ima i card reader koji cesto koristim za prebacivanje fotki sa digitalca. Za vodenicare je Titan definitivno bolji izbor jer ima lepo resen prostor u plafonu za vodena hladjenja, mada na oba mozes da namontiras vodeno i napred vertikalno, ali onda upumpavas topao vazduh u kuciste.

edit:
na rec z lj e b sam popio cenzuru, pa sam morao da promenim u "kanal" :)

Još da je Card Reader povezan na interni USB 3.0 to bi bilo san snova. Ja npr kad sve ono usnimim imam skoro 70GB 4K materijala po recenziji, što i nije puno ako se 4K uzme u obzir. Ali na USB 2.0 mi sa fotoaparata na PC prebacuje skoro pola sata. Na laptopu ide brže preko čitača, ali izbegavam jer mi je jednom kad sam ubacio prijavio neku grešku sa karticom i ponudio samo formatiranje. A posle ni fotoaparat nije hteo da je prepozna, pa nisam mogao ni na "spori" način da prebacim naravno :D

Imaju i za Falcona review, dali mu 9/10 :D

Zasto su zabranili?
Da je neko pre 15 godina mislio da ce belo kuciste biti raritet :D

Ово је послао 6п!

Ma zaebavam se ;) ima link i kad yt nego im je vimeo malo drazi :)
Meni je belo zaista odvratno :D svaka cast ko voli ali ja nebih belo ni za zivu glavu, cak ni telefon XD

Ja gledam sto bi, ali iskreno ne bi me ni cudilo da ovi zapadni proizvodajci kanu novac i uticu.
Moja preporuka, ukoliko nisi citao, da procitas prvu i najbolju distopiju, Zamjatinov roman "Mi". Posto vidim citat Orvela :)

Nazad
Vrh Dno