Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

Moj savet, idi na Titan Pro. Za ovaj Thermaltake nećeš nigde naći SFX format napajanja kod nas, vidiš da je neka čudna skalamerija u pitanju. A kroz taj prozor ne vrhu ima da "uživaš" u šumi kablova ako i nađeš ono mini napajanje :D.

Ima i kod nas, Chieftec SFX-250VS i SFX-450BS.

Možda bi i neki SilverStone SFX mogao da se nabavi, pošto ga u jednoj firmi imaju izlistanog, ali na upit.

Poslednja izmena:
Da li su Cooler Master Hyper 212 Evo hladnjak, RX460 grafička sa dva ventilatora i napajanje LC500H-12 V2.2 kompatibilni sa ovim kućištem?

Poslednja izmena:
Mogu da stanu unutra glat, ako na to mislis? Ne znam koliko su dugacki kablovi na tom LCu, mozda ce ti samo trebati produzni kabl za 4(8)pin CPU konektor, posto je napajanje dole, a konektor je obicno na vrhu ploce.

Mogu da stanu unutra glat, ako na to mislis? Ne znam koliko su dugacki kablovi na tom LCu, mozda ce ti samo trebati produzni kabl za 4(8)pin CPU konektor, posto je napajanje dole, a konektor je obicno na vrhu ploce.

Definitivno mu treba , ja sam pazario nije skupo ;)

Da, na to sam mislio. A što se tiče dodatnog napajanja za grafičku, nisam razmišljao da kabal može da bude kratak. Ipak ću pokušati da nađem i produžni kabl za 4-pin konektor za svaki slučaj. Hvala što si mi skrenuo pažnju.

Problem je kabli za napajanje procesora, ne graficke.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zanimljivo, zadnji vent F12 Pro PWM je prosto stao sa radom :D bio je nakacen na CPU 4 pin na MB, a preko njega na PST i vent od CC120 ... koji se vrteo ok, ne znam sto je zadnji stao, nije riknuo , kao da nije bilo dovoljno struje za njega :D

Nakacio sam taj zadnji na poseban 3 pin sa ploce, a ovaj od cc120 na 4 pin, taj zadnji sam stavio na max oko 1500 obrtaja, a cpu vent na cc120 radi na oko 800 , prednja dva F14 rade tj pale se kada cpu dostigne 45c , za sada ovo mi je najbolja komb, system, sada CPU / MB ne prelazi 42c :)

JOs jedna stvar, neko vreme su dve 14 radile na max, testirao sam, ja ne znam odakle ali dosta prasine je uvuklo cak i u kuciste, dajte neko resenje gde sta da blokiram, da stavim neku carapu ili sta vec , cak je i na kuleru bilo prasine, to se dok su stock dvanestice bile i nije desavalo :D znaci da ove 14 bas kidaju :D

@dejan87dex

Dejane, u nekoj od tema sam, doduse odavno, pisao koliko 14-tice dalje bacaju i da dosta vecu kolicinu vazduha guraju.

Dosta je to veca povrsina elisa koja gura vazduh, sa 12-ticama stock tu negde kod kraja graficke prestane da se oseca vazduh koji dobacuju(kraja graficke blizem front panelu normalno).

Sa 14ticama daleko dalje guraju, cak mislim da guraju i do kraja kucista, oseca se neki vetric kod onih rupica na zadnjoj strani iznad psu cover-a, a ni jedan vent u kucistu ne radi osim 2x14 napred pritom.

Mislim da nemaju.

http://hr.ms-start.com

Evo sajt sa kompletnom ponudom njihovom.

Jel se zna tacno ko pravi ova MS kucista ?
Vidim na njihovom sajtu sve ,,nasi,, jezici ?

Neka fabrika u Kini pravi pa se izvoze na razna trzista(nase,indijsko,itd..) i prodaju po razlicitim imenima.

Ms industrial ltd, room 901,9/f, shun kwong commercial bldg., 8 des voeux road west, sheung wan, hong kong

Prave kinezi ofc, a MSIndustrial ti je firma koja prodaje samo na balkanu.. Postoje I u ostalim zemljama ali se prodaju pod drugim brendom. :)

Koliko sam skontao iz ove teme najveca mana kucista je deo za diskove, odnosno njihovo hladjenje. Moze li iza njih da stane vent 120mm ili 90mm da duva u njih?
I da bi u kucistu bile normalne temperature koliko toliko potrebno je staviti 2x140mm umesto 2x120mm sto povecava cenu kucista sa 6000 na 8000 dindzi. Tom logikom je mozda bolje ustekati pare i dodati jos koju paricu i uzeti nekog brendiranog kineza (CM FD CORS...).

Kuciste ide sa 3 ventilatora, sto je dovoljno samo po sebi s obzirom na cenu i na to sta se dobija.

Da, 14cm ventovi napred obaraju temperature hardova, ali nisu neophodni.

Jos me samo zanima moze li da se uglavi vent iza hardova i da se stranica normalno zatvori? Ako moze, da stavim na listu kandidata za kupovinu.

Ako te interesuje provetrenije kuciste i nije neophodna ova izolacija, bolji izbor ti je Ms Titan Pro.

Ima dobre recenzije i za Titan i za Widow u sekciji "Korisnicki opisi".

Ne svidja mi se izgled titana nikako. Znam da su u unutrasnjosti skoro identicni. Procitao sam celu temu i nisam video da je iko pokusao da ubaci vent iza. BW mi po svemu odgovara, samo jos taj mali detalj me zanima. Hvala tebi na brzim odgovorima.

Nema na cemu.

Hardovi se svakako ne pregrevaju ako stavis jedan 14cm vent napred, na donje mesto.
Mislim da i bez njega ne izlaze iz svoje radne temperature.

Ovaj napred, na gornjem mestu, ipak ne gura vazduh ni blizu tom podrumu gde su napajanje i diskovi, vec duva u gornji deo kucista, je nebitan za temperature hardova.

Ne svidja mi se izgled titana nikako. Znam da su u unutrasnjosti skoro identicni. Procitao sam celu temu i nisam video da je iko pokusao da ubaci vent iza. BW mi po svemu odgovara, samo jos taj mali detalj me zanima. Hvala tebi na brzim odgovorima.
Ako se odnosi na bw, ja sam uglavio f14 pozadi da izbacuje vazduh.

Ово је послао 6п!

Mislio je na vent direktno kod hardova, ne na pozadini kucista ja mislim.

@Zulu 92
Video sam kako si uglavio vent, ali sam mislio bas ovo sto Ivan kaze.

Kod MS Industrial Black Widow mi jedino smeta sto su prikljuci za mikrofon/slusalice na vrhu tj. kabl ima da se "lomi" dok se koristi,ko razume shvatice na sta mislim,bolje bi bilo da je na klasicnom mestu,negde sa strane tj. od napred negde. :) I ja bih kupio ovo kuciste,da zamenim moje staro iz 2009 CM Elite. :)

Kod MS Industrial Black Widow mi jedino smeta sto su prikljuci za mikrofon/slusalice na vrhu tj. kabl ima da se "lomi" dok se koristi,ko razume shvatice na sta mislim,bolje bi bilo da je na klasicnom mestu,negde sa strane tj. od napred negde. :) I ja bih kupio ovo kuciste,da zamenim moje staro iz 2009 CM Elite. :)
Meni npr. bas odgovara taj polozaj jer mi je kuciste u stolu. Koristim i bubuce i onear.

Ово је послао 6п!

Odlicno je kuciste, ja sam zamenio cuvara guzice (Xigmatek Asgard :d) i dosta je vece, iako je Midi i tesko ko tuc zbog izolovanih stranica.

Nazad
Vrh Dno