Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Instalirao sam baš tu, ali u about stoji Firefox Quantum.

Edit: sad je sve okej, restartovao sam sistem i sad se pokreće Nightly. Aj da vidim kakva je. :)

Poslednja izmena:
Kada se upali Title bar crna tema postaje siva , jel to bug ili nesto drugo?

Kada se logujem na sajtove uvek mi u polju username ostane unešeni podatak od prethodnih logovanja a želeo bih to da izbrišem i da mi se ne nude svaki sledeći put svi moji usernejmovi, kako to da uradim? Značilo bi mi kada bih mogao da brišem jedan po jedan kako bih ostavio one koji su mi potrebni. Gledao sam u opcijama sačuvane prijave ali to nije to.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Kada ti se pojavi lista sa predloženim unosima, izaberi strelicama na tastaturi onaj koji želiš da obrišeš i pritisni taster DELETE.

Ne radi mi RTS planeta u FF Nightly, neki sajtovi traže da apdejtujem Flash, iako je sve apdejtovano i odobreno u podešavanjima, MTS TV:GO takođe neće... Sviđa mi se, ali sve ovo je radilo normalno u FF Quantum.

Pravi li vam FF probleme unazad nekoliko dana...?
Meni nece da otvara sadrzaj sa jednoga sajta.
Otvori sajt ali ne otvara linkove i sadrzaj na tom sajtu, nista nce da radi, dok na Exploreru radi...
Nije do KAV, gasio sam ga.

Meni od juče YouTube neće da otvori Subrscriptions, ne znam zašto. Ostalo na YT otvara normalno. Na Operi i Chromeu radi normalno ali Firefox pokaže ovo:

Capture.PNG

Pravi li vam FF probleme unazad nekoliko dana...?
Meni nece da otvara sadrzaj sa jednoga sajta.
Otvori sajt ali ne otvara linkove i sadrzaj na tom sajtu, nista nce da radi, dok na Exploreru radi...
Nije do KAV, gasio sam ga.

Znam koji sajt :D i kod mene isto.

Za bezobrazne sajtove Firefox nije optimizovan , na Chrome odlicno radi.

Embedovani tvitovi na portalima se otvaraju tek posle 2-3 refresha.

Iskreno, nisam primetio nikakav napredak na Nightly u odnosu na Quantum, a neke stvari koje su mi potrebne ne funkcionišu s njom.

Da li ste primetili kada pokrenete ff u trenutku otvaranja ekrana "strecne" nekako, kao da prvo pcne otvarati jednu temu pa onda otvori drugu, ne znam kako da to bolje opisem. To je trenutak, treptaj, manje od sekunde...

https://www.benchmark.rs/vesti/novi_firefox_bag_je_sposoban_da_srusi_korisnikov_browser_i_operativni_sistem-77593
:d

Ne znam sta se desava sa Mozilla/FF developerima ali znam da vec godinama koristim samo WF i da je broj problema minimalan. Jeste da WF po verziji ''zaostaje'' za FF ali to je najmanje bitno.
Skoro godinu dana koristim WF 55.2.2 i to je definitivno najbolji pretrazivac koji sam ikada koristio (Chrome apdejtujem i testiram povremeno, odlican je ali svi alati, dodaci su mi vezani za WF a na kraju tu je i navika).

Poslednja izmena:
Ја сам FF престао да користим када су укинули екстензије а адекватних замена још нема али ни WF није сјајан. Користим неке групе у букмарцима и када отворим неку од њих, приказује отприлике последње отворене стране, није уопште ажуран. Скоро сваку страну морам да рефрешујем. Отварање појединачних линкова ради нормално.

Je l' samo ja imam problem sa YouTube-om? Sad više ne mogu uopšte da pristupim sajtu...pogasio sam i sve add-onove i ništa.

Sad je ok, očistio sam cookies i cache...ovo mi se prvi put dešava otkad imam kompjuter, bemti.

Ova nova verzija 60.0.2 je nešto falična, nisam skoro imao toliko problema, najviše sa YouTube, sruši se stranica jednostavno. A ponekad mi prikazuje neka crna polja..
Vratio sam se na verziju 60.0 pa ću videti kako radi jer ranije nisam nikad imao takve probleme sa ff

Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk

Годинама сам користио Firefox, због укидања старих додатака прешао на Waterfox али он има више проблема које не могу да решим. Мало сам пробао и лакше ми је да нађем решење за неке фалинке које су настале без додатака. Већину сам решио и остала је једна.

Некада је код отварања више табова из групе то преписивало постојеће табове. Онда је почело да иде поред њих и мислим да је у TabMixPlus постојало решење тј избор како од та два начина да ради. Ипак сам оставио да се табови из групе додају отвореним. Једино ако је тај отворен празан тј рецимо кад се стартује претраживач, онда први таб иде преко њега. Ако има неки садржај иде до њега. Тако ради и Waterfox али ... сада опет хоћу да се вратим на Firefox и ту не налазим решење. Отворим га, ту је један празан таб, отворим групу табова и они иду поред њега и он остаје на почетку као празан. Гледао сам свашта али ми је промакао одговор, ваљда ме сморило трагање за осталим решењима од јутрос. ;)

Има ли неко идеју како да ово решим, није неки проблем али нервира?

Ја не могу без проблема. Јуче сам решавао ситне проблеме због којих сам престао да користим Firefox и решио скоро све ... синоћ сам хтео да погледам РТС Планету, кликнем да се улогујем ... и изнад поља за логовање добијем поруку ...

Spectar theme must have spectarConnectCallback function!

... и наравно не ради. Шта сам опет инсталирао да се ово јави?? До јуче сам користио FF за Планету јер WF нешто није најбољи за то и све је било у реду. Када направим нов чист профил, онда ради, значи да сам нешто додао па то брља. Надам се да неко зна о чему се ради или ћу морати да кренем редом да гасим додатке или подешавања а то може да буде и повећи посао. :(

Али ако направим нов чист профил, онда ради па је вероватно проблем у нечему што сам јуче инсталирао. Ништа, идем редом.

Hm. Meni je radila RTS planeta na FF Quantum, na Nightly neće. Ako nađeš šta je problem, napiši ovde, možda i ja imam tu ekstenziju.

Није екстензија, нешто сам променио у about:config i to blokira JavaScript који се извршава. Остаје да прођем about:config па редом враћам или (вероватно лакши део) да покренем нови профил и њега подешавам како ми одговара. Тако можда и провалим шта сам забрљао.

E zato treba raditi backup. Ja svakih par dana ceo sistem uradim backup, ali i bez njega izvadim samo iz ff backup i držim na drugoj particiji pa ako nešto zabrljam kao danas na primer samo sam kopirao od sinoć i sve je ok.
To ti se nalazi u AppData, roaming, mozille folder. Sve to kopiraj i čuvaj negde na drugom mestu

Poslato sa Huawei Mate 9 uz pomoć Tapatoka

Не би имало користи, мењао сам свашта једно поподне и успео да скоро све средим. Увек могу да вратим како је било пре тога али онда не би било сређено.

To sledeći put kada sve središ onda kopiraj taj folder i čuvaj ga. I čim ubaciš neki novi plugin ili nešto uradiš, ako radi dobro opet ga kopiraj i čuvaj.
Ja tako godinama radim, to je jedan od razloga zašto koristim ff jer mogu za par sekundi sve da povratim

Poslato sa Huawei Mate 9 uz pomoć Tapatoka

Vrh Dno