Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Što ne koristite FlashGot ili Youtube Video and Audio downloader? Ovaj drugi sam spaja video i audio strimove.

Sta treba da instaliram i kako da bih mogao ovaj sadrzaj da vidim, nemogu da kliknem na kockicu da bi pokrenuo instalaciju?
Screenshot (3).png

Poslednja izmena:
Pre 3 dana i još uvek imam problem sa "Add-on container" i Verimatrix add-on za D3Go, stalno crkava.

Addon-container?
Verovatno misliš plugin-container?

Ja sam ranije u ovoj temi već opisao kako da se ugasi taj plugin-container. Klikni ovde i pročitaj kako to da uradiš.

Ako imaš problema sa nekim add-on proveri da li imaš Firefox koji je kompatibilan sa tim addon-om. Takođe proveri da li taj add-on zahteva još neki add-on istaliran (na primer da bi instalirao Element hiding helper for AdBlock plus moraš prvo da instaliraš AdBlock plus).
Bio sam pre par dana na Mozilla chat serveru i pitao jednog od članova da li planiraju da naprave Firefox kompatibilnim sa svim add-onima bez obzira da li je add-on kompatibilan sa nekom verzijom ili ne (primera radi da Firefox 38 ima mogućnost instalacije nekog add-ona koji je kompatibilan samo sa Firefox 3.6) ali sam dobio odgovor da se to neće desiti jer bi u tom slučaju Firefox bio nestabilan.

Takođe, ukoliko želiš da Firefox programere pitaš nešto idi na njihov chat tako što ćeš u nekom IRC klijentu (npr mIRC) ukucati /s irc.mozilla.org i otići na kanal #Firefox ili neki drugi kanal u zavisnosti šta ti treba. Ukoliko želiš celu listu kanala na Mozilla chat serveru ukucaj /list. Mada ne sumnjam da ti ovo već sve znaš... :d

Poslednja izmena:
Da, "plug-in container", dok sam se setio da sam pogrešno napisao već nisam mogao da editujem. Ovo je Verimatrix ViewRight 3.6.0.0 plugin za D3Go i radi samo na IE i FF pa moram da ga zadržim. Pre jedno godinu dana sam pokušavao na irc. da vidim za neke druge plugin ali nisam nikada dobio dobar odgovor. Probaću sada ovo sa brisanjem .exe fajla, tj, samo ću da preimenujem extension da mogu lakše da vratim ako treba. Hvala na odgovoru.
Edit:
Ne može taj plugin da radi bez container-a. Moraću verovatno da čekam da izađu sa nekom boljom verzijom iz Verimatrix-a, ovo je jedini plugin koji mi pravi probleme sa FF a ponekad i BSOD.

Poslednja izmena od urednika:
Da, "plug-in container", dok sam se setio da sam pogrešno napisao već nisam mogao da editujem. Ovo je Verimatrix ViewRight 3.6.0.0 plugin za D3Go i radi samo na IE i FF pa moram da ga zadržim. Pre jedno godinu dana sam pokušavao na irc. da vidim za neke druge plugin ali nisam nikada dobio dobar odgovor. Probaću sada ovo sa brisanjem .exe fajla, tj, samo ću da preimenujem extension da mogu lakše da vratim ako treba. Hvala na odgovoru.
Edit:
Ne može taj plugin da radi bez container-a. Moraću verovatno da čekam da izađu sa nekom boljom verzijom iz Verimatrix-a, ovo je jedini plugin koji mi pravi probleme sa FF a ponekad i BSOD.

Jesi pročitao ovo?

Jesam, radio sam to, uninstall (Revo), clean, reinstall, (i FF i plugin) ista stvar, sa starim pluginom nije ništa crkavalo.

Poslednja izmena od urednika:
Ubacili u Firefox 37 HTML5 i 1080p kao default , nije lose za sada!

Ja sam prešao na 38 beta, jer nisu izbacili zvaničnu 64 bitnu verziju 37mice - :mad: - 4k video na YouTube radi bez seckanja.

Jesam, radio sam to, uninstall (Revo), clean, reinstall, (i FF i plugin) ista stvar, sa starim pluginom nije ništa crkavalo.

Onda ne znam kako da ti pomognem, izvini :(
Ako kažeš da ti je stara verzija plug-ina radila onda bi mogao da vratiš na staru verziju?
Ili da probaš najnoviju verziju plug-ina Firefox-u 36 jer kažeš na Firefox-u 37 plug-in ne radi?
Ili zašto ne nazoveš SBB (ako si kod njih) i pitaš kako da rešiš problem?
Ako ti već naplaćuju D3Go uslugu onda bi trebalo da ti pruže podršku oko svih problema pa i ovim problemom sa plug-inom...

Ne vidim nikakvu prednost Waterfox-a, ili bilo koje druge varijacije na temu u odnosu na zvaničan build - naročito zato što 38 donosi dosta unapređenja vezanih za HTML5 video i MediaSource.

Firefox opet vratio flash player kao default umesto HTML5 , haha da ne poveruje covek!

Firefox opet vratio flash player kao default umesto HTML5 , haha da ne poveruje covek!
HTML5 jos nije potpuno spreman za FF, bolje sto su vratili flash (ne volim ga ni malo, ali ne pravi problem kao HTML5), bar za sada.

Ja sam izbrisao FF, nerviralo meje sto mi je pucala slika non stop doks am ga koristio. U drugim pretrazivacima nisam imao takav problem. Samo kod FF i to kad skorlujem. Citao sam da imaju kao neka reseca sa iskljucivanjem smooth scroll i hardware acceleration al to mi nije pomoglo i prestao sam da ga koristim.

Pa da kad skrolujem kao da pukne slika, razmrljaju se boje. Menjao bio i par grafickih i drajvere i isto mi se desava samo na FF. Doduse sve graficke su bile AMD. HD 5540, R7 260X i sad na ovoj r9 270.

Sad sam tek primetio da mi je nova verzija poremetila css u userChrome.css, ocligledno su promenili nazive klasa, zna li neko kako da saznam imena Forefox clasa/IDova kako bih mogao da editujem izgled samog pretrazivaca?

Inace, povlacim rec iz mog posta #919, ovo je za sada prva verzija Ff (barem u mom slucaju) gde html5 player na Youtube-u radi savrseno (a i pregledom change loga sam video da su napisali da od ove verzije Ff u poptunosti podrzava html5 YT video), do sada su sve verzije zezale i pravile probleme, pa otuda i moj komentar, posto sam to napisao pre nego sto sam proverio.

Au koja glupost mi se desila, odlepio sam.

Izbaci malopre WF obavestenje da je stigao neki 37.x apdejt, ja sve to odradim kao i 10000x do sada, restartujem pretrazivac i nestanu svi tabovi, bukmarkovi, alati/addoni, ma sve zivo je nestalo, cak i stock podesavanja sad ne mogu nadjem. A poslednji sejv sam odradio krajem 2013. samo moram da nadjem taj json fajl. Uzas! Neverovatno sta sam sve izgubio zbog idio.otskog baga.

Ima li ko neku ideju? da li da zaglupim komp pa da ga nateram na syst. restore..

Au.. vratih 36 verziju i sada je sve ok. Zabole me za tabove i 80% bukmarkova ali sam stvarno imao neke mnogo bitne podatke sacuvane od kojih su neki vazni i za posao, cale bi se slogir'o :d

Bem ti bagcinu raspalu, oladio sam se.

Eto, upozorenje da sacuvate sve sto vam je bitno pre apdejta na 37.x, kapiram da se ovo desava jednom u 1000 ali..

Poslednja izmena:
evo ga jedno pitanje i ako nema resenja FF ide u vecna lovista posle mnogo godina koristenja.
desava mi se cesto da FF uspori. npr. dok mi se ucitava neka stranica kliknem na dugme "show your bookmarks". padajuci meni pocne da se otvara polako kao da ga u tom trenutku tek pocinje ucitavati sa diska.jako iritirajuca pojava.u pitanju je win8.1 ,fx8350,12gb ram, gtx660, ssd...
istini za volju imam bookmarke sortirane po folderima ( desetak foldera po desteak bukmarka u proseku) ali mislim da je sramota da stvari ovako lose funkcionisu.kad je sve u stanju mirovanja lepo otvara bukmarke ali cim se jos nesto desava pocne da se raspada.da li ste primetili slicne probleme kod vas ili je problem do moje sklopocije?

^ imam losiju-stariju win7 konf. od tebe a rekao bih i vise foldera/bookmarkova pa Waterfox radi veoma brzo (uz neke osnovne add-one i alate). Ovo iznad sto sam napisao je prvi veci problem koji sam imao sa ovim pretrazivacem ali sam uspeo da resim..

Mozda ti je prso win, nista neobicno za taj os.. moze da prsne i posle 2 nedelje od reinstalacije i to bez ikakvog posebnog razloga. Jos ti imas i ssd a ja daleko sporiji black wd..

koliko znam Ff ne moze da ti obrise profil, on samo moze da ga zameni drugim, ali ti i dalje imas sacuvane sve profile od prve instalacije Ffa do sada, ti uvek mozes u putanju shortcuta za Mozilla Firefox da dodas
Kod:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -ProfileManager
i prilikom sledeceg starta Ffa pitace te koji profil zelis da ucitas ili ako zelis da napravis novi, e sad posto Ff, po defaultu, profilima daje neka random imena, prethodni profil mozes naci tako sto ces videti koji je od njih najskorije koriscen (date modified).
putanja do foldera sa profilima je
Kod:
C:\Users\[tvoje korisnicko ime]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

Takodje, uvek mozes koristiti MozBackup da backup-ujes svoje profile, to ti je najjednostavniji nacin.

Jel može nekako da se FF zaustavi, da ne pušta video i audio na nekom sajtu automatski ? Malo, malo pa naletim na neki sajt sa MM embeded i onda obično drekne ko' lud.

mislim da se to nalazi u about:config
Kod:
media.autoplay.enabled

Nazad
Vrh Dno