Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Kod mene je u oba slucaja win 8.1 x64 i takodje imam mesecima taj problem ...

Bas cudno.
Jel update-ovan Windows? Meni ovo narodno pakovanje zakljucno sa januarom 2015.

edit: E da, stavljeni su najnoviji drajveri za Intel HD. Moguce da ima veze, na Sedmici sam koristio starije (neke proslogodisnje).

Poslednja izmena:
nemam te probleme,win10 TP zadnji build je u pitanju,konfa iz potpisa.

inace comodo dragon trenutno bolje radi i od samog chrome-a,ako je icedragon nalik,treba dati sansu,u stvari instaliracu ga sad odma'.

Aj da proverim ovo - da li jos nekome 4k klipovi na YT seckaju? Nije do hw, ova konf. je vise nego dovoljna za pustanje 4k snimaka a i u chromu radi bez problema. Ipak u WF vec odavno ''secka''.

A sto se tice alternativa tj drugih pretrazivaca.. nema tu prelaska, jednostavno kad se naviknes na jedan pretrazivac, podesis sve u skladu sa navikama, bukmarkujes/tabujes itd tu prelaska nema. Koristim i Chrome, jeste malo brzi ali nema sanse da se prebacim. Operu 12 sam probao i iz nekog razloga radi vise nego ocajno, lag je nenormalan, sporija je od 10 godina starog IE.

Poslednja izmena:
da,meni trenutno dragon radi brze od svega ostalog,ukljucujuci i sam chrome,i svaki drugi brouzer mi je puz naspram,evo dao sam sansu i icedragonu,i nemerem,prosto me nervira sto je sporiji.

Taj tvoj procesor nije dovoljan za 4k :http://www.tomshardware.co.uk/answer...le-videos.html nije mozila kriva..

Gde bre nije dovoljan, skidao sam neke prenapucane 4k snimke, klize. Opterecenje sva 4 jezgra je daleko od 100%.

A ako nije dovoljan kako onda 4k u chromu radi bez trunke laga, da ne dodaje hromi mozda i7 i novu plocu u kuciste? :d

Da dodam jos ovo - 1440p klipovi klize u WF, 2160p seckaju. Da li postoji neko podesavanje? Mozda nesto nisam aktivirao..

Poslednja izmena:
Hm... uBlock deluje prilično OK, ali za sada ne vidim da je bolji (a ni lošiji!) od ABE/ABP.

Čini mi se da je ABE bolji u smislu da mu je mnogo lakše dodati neke elemente za blokiranje...
Meni ublock radi kako treba i na Fennec-u, koji na mom matorom telefonu sa ABP jednostavno trokira. Manje je zahtevan i po CPU i po RAM, i pravljen je da bude brz i efikasan. A što se tiče ABE, to je samo fork ABP-a od trenutka od kada je ABP uveo "prihvatljive" reklame. Mislim da ABE još uvek učitava liste u glavnoj niti aplikacije i da produžava start Firefoxa u zavisnosti od količine listi koja se učitava.

Poslednja izmena:
^ postoji li neko resenje za to? Nije da mi zivot zavisi od 4k sa YT :d ali ako moze da se podesi zasto da ne.

Evo sad provjerih, posto je i mene interesovalo. Mozilla koristi FlashPlayer i 'jede' vise CPU. Chrome je nesto ispod 50% mog proc-a (2500K), a Mozilla oko 65% na YT trejler Transformersa u 4K.

Evo sad provjerih, posto je i mene interesovalo. Mozilla koristi FlashPlayer i 'jede' vise CPU. Chrome je nesto ispod 50% mog proc-a (2500K), a Mozilla oko 65% na YT trejler Transformersa u 4K.
Nisam siguran da je HTML5 default. Testirao sam na 37.0 b5 x64, u about:config sve što ima veze sa mediasource je podešeno na true, osim youtubeonly, i Youtube na HTML5 stranici kaže da je sve podržano i da se HTML5 koristi kad god je moguće - i nemam izbor za Flash.

Nisam siguran da je HTML5 default. Testirao sam na 37.0 b5 x64, u about:config sve što ima veze sa mediasource je podešeno na true, osim youtubeonly, i Youtube na HTML5 stranici kaže da je sve podržano i da se HTML5 koristi kad god je moguće - i nemam izbor za Flash.

HTML5 je default na YouTube sve dok se ne instalira flash. :D

Ja ne znam sta je default, nego samo provjerih sta vise kolje CPU HTML ili FP ponukan postom @Darkodar. Kod mene Chrome koristi HTML, a Mozilla FP.

Zar se dodaci ne ažuriraju automatski?

Tačno je da se dodaci ažuriraju automatski, ali i pored toga na primer neki download sajtovi će objaviti novu verziju programa iako znaju da se taj program ažurira automatski.
Ima i onih koji isključe automatsko ažuriranje da ih Firefox "ne cima" pa nemaju obaveštenje kada se pojavi nova verzija.

Poslednja izmena:
Na starijim masinama cini mi se bolje radi opera. Dokazano na firminom krsu. :d

Ima li na Mozilli slicna ekstenzija kao Magic for Youtube za Chrome? Valjala bi mi dark tema za Mozillu..

^ ima, to koristim odavno na WF..

Hehe, neka si mi rekao. Haj' da preformulisem: koja ekstenzija ima slicna 'Magic for Youtube' na Chrome-u?

Hehe, neka si mi rekao. Haj' da preformulisem: koja ekstenzija ima slicna 'Magic for Youtube' na Chrome-u?

Pa reko da ne ostavljam link bez veze jer se lako nalazi :) Nego cekaj, da li mislis na ovo? http://www.chromeactions.com/

Tu imas opciju add to firefox i to je to.. ja koriscenje YT nocu bez dark teme ne mogu vise ni da zamislim..

Sto se dark tema za sam pretrazivac tice najvise koristim ovu - https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/nasa-night-launch/

Poslednja izmena:
E zahvaljujem, ljudi. Dosta ce mi biti ovaj Magic Actions, posto ne koristim Mozillu inace.

Kako inace rade te dark teme na Mozilli? Ja sam ranije probao na Chrome-u i pola sajtova mi nisu radili sa njom.

Poslednja izmena:
Sta uradise sa ovim downloadhelperom, vise nemoze da se skida bez ovog convertera njihovog ili ja nesto gresim?

Skida normalno, sve osima 1080p (za to mora taj konverter, jer je Google razdvojio video i audio u 1080p).

Nazad
Vrh Dno