Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Kad baciš sve karte na sto možda i dobiješ odgovor kako. Ovako teško sa malo informacija...
 
Jedini problem koji sam ja primetio je da youtube video nekad (retko) neće da se pokrene pa mora reload stranice ili restart FF.
Ali tu je možda razlog to što google namerno "optimizuje" youtube za chrome pa ponekad "slučajno" implementira nešto što napravi problem drugim browserima.
Ne bi im bio prvi put
Koristis Kaspersky?
 
Da li se još nekom danas ceo dan ruši ff?
Verzija 107.nešto.Mislim na verziju za Desktop.
 
Da li neko koristi fx cast ekstenziju za cast na druge uređaje? Stalno imam poruku No receiver devices found, i ne mogu da nađem kako to da rešim.
 
Samo da javim da lisica sad normalno radi na Win 11 kojim sam "pregazio" desetku.
 
Već godinama živimo u 1984 vremenima, praktično svaki popularan OS, servis, aplikacija je špijunsko smeće, mEdiJi su zapravo kolonijalne ispostave itd.

Šta onda koristiti uopšte? Koristim FF/WF 15-ak godina i samo zbog navike, bukmarkova ih nisam menjao.
 
Šta je uopšte poenta Waterfox, jedino je imao smisla, dok FF nije imao 64-bit, tad sam ga i koristio, jer sam hteo što više 64-bit programa.
Tor je za US svrhe i pravljen, pa pušten generalnoj populaciji da ne bi bilo da samo oni koriste Tor.
 
Već godinama živimo u 1984 vremenima, praktično svaki popularan OS, servis, aplikacija je špijunsko smeće, mEdiJi su zapravo kolonijalne ispostave itd.

Šta onda koristiti uopšte? Koristim FF/WF 15-ak godina i samo zbog navike, bukmarkova ih nisam menjao.
Spectrum 48k i Commodore 64

Šalu na stranu, sve su to gluposti po meni, doduše verovatno i ima nekih aplikacija tog tipa al' to su više malware programi nego da zaista špijaju pod nekom drugom oblandom, ali nikad ništa sa nekim dokazima, sve rekla kazala. Šta se špija konkretno ?
 
Firefox i napuni ga privacy addonovima da im otezas posao, mozda neki fingerprint spoofing dodatak ako ga ima uopste a da nije nesto bezveze.

Sve ostalo je mlacenje prazne slame, znaju sve dusmani :D

Sad mi prodje kroz glavu da koristim Firefox vec 16 godina, ala ide vreme...
 
Nekada su se ti addonovi samo instalirali, sada imaju listu zahteva (dozvola) koje traže.

Kakva je situacija sada sa uBlock, da li je i dalje najbolja opcija za FF/WF? Ghostery ili Privacy Badger, šta preporučujete?
I da, postoji li neka dobra tamna tema, na fazon FT DeepDark?

@Dark Magician
Znam da godinama nema potrebe koristiti WF ali eto, čista navika. Ali ove nove info. mi se ne sviđaju, nije to više onaj stari pretraživač.
 
Da, ali je barem transparentno sta hoce.

uBlock i HTTPS Everywhere, na to sam sveo dodatke
 
Sad ovo čitam: Privacy Badger vs Ghostery Comparison

Nego, da zaključimo - poslednja verzija FF-a je bolji izbor (i manje špijunska) od poslednje verzije (pete generacije) WF-a?
 
Jeste. Ko je uopšte vlasnik Ghostery?
 
I google i fb (a i mnogi drugi) ti svakako naprave nalog, samo od tebe zavisi da li će biti "public" ili private. Problem je mnogo kompleksniji. Jedini pravi način je da ne koristiš ništa, ne druziš se ni sa kim ko koristi išta. :)
 
Nisam znao gde da postujem pa rekoh da probam ovde... Jel zna neko kako mogu da skinem fajl sa filecrypta? Kada pokušam da skinem nešto izbacuje mi ovu poruku Please disable AdBlock (cutcaptcha.com/.net) Imam instaliran ublock origin ali i čak kad ga ugasim i dalje mi prijavljuje isto pokušao sam i sa drugih browsera sa i bez ad blockera i dalje ne moze da prikaže captcha. Nemam pojma dal je do sajta i dal je kod drugih isto tako.
 
Nazad
Vrh Dno