Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Nervira me sto kad startujem ff izbaci poruku da updejtujem na novu verziju. Da li to moze da se namesti da ne proverava auto update. Ranije je bila opcija "never check for update" ali su je uklonili.
 
Nervira me sto kad startujem ff izbaci poruku da updejtujem na novu verziju. Da li to moze da se namesti da ne proverava auto update. Ranije je bila opcija "never check for update" ali su je uklonili.

Pod pretpostavkom da koristiš Windows, moraćeš da kreiraš polisu koja brani automatsko ažuriranje. Najlakša metoda je čačkanje Registry-ja (uputstvo) a teža je modifikovanje polise kroz GPO (uputstvo).
 
Ako web browser izbaci poruku da je potrebno ažuriranje, uradi to. Ili koristi Librewolf, on ne proverava i nema automatsko ažuriranje (na windowsu), pa je manje siguran. Ili Firefox ESR, ako nećeš nove opcije svakih 15 dana
 
Ovo je sa Revo Uninstaller
1672385926156.png
 
Nervira me sto kad startujem ff izbaci poruku da updejtujem na novu verziju. Da li to moze da se namesti da ne proverava auto update. Ranije je bila opcija "never check for update" ali su je uklonili.
U Program files/Mozilla Firefox kreiraj folder sa nazivom ''distribution''. Otvori notepad i u new text document ubaci ovu komandu:
{
"policies":
{
"DisableAppUpdate": true
}
}
Preimenuj fajl ''new text document.txt'' u ''Policies.json'' i ubaci ga u folder ''distribution''.
Restartuj firefox i nema više automatskog ažuriranja.
 
Imam problem sa FF, kad odem na mobile.de i postavim pretragu i kad mi izbaci listu kola, kad hocu pojedinacno auto da pogledam, detaljno da pregledam, nece da udje i otvori stranicu vec mi u 998 slucajeva od 1000 izbaci sledecu poruku...

Screenshot 2023-03-03 180725.jpg

Sta je ovo, zasto nece da otvori, sta mi je raditi...?
Nekoliko puta je otvarao ali posle nastavi da ne otvara...

Evo koji (poslednji) imam FF:
Screenshot 2023-03-03 180954.jpg

Inace na Edge otvara mobile.de sasvim normalno.
 
Ja imam problem

Adblock Plus - free ad blocker​

Mi ne radi na srpskoj verziji Firefox to jest ne blokira nista za sada koristim

AdGuard AdBlocker​


On radi ali ne znam da li moze da se namesti da radi na srpkom Firefox ili mora Engleski?
 
U poslednjih godinu dana pojavila su se još dva 64-bitna forka:

Floorp - usmeren na veću produktivnost i ono što se zove customisability, podešavanja, tabovi, sidebarovi ovoono. Fork je japanski, pa ponosni Japanci imaju sajt na svom jeziku, a uz pregledač ide i ekstenzija za prevođenje koja super radi posao i jasno prevodi sajt. https://floorp.app/

Pulse - slično, samo je još uvek beta. https://pulsebrowser.app/
 
Dve bitne vesti iz Gecko sveta:


1. Od verzije 115 Firefox će moći da blokira neke ekstenzije na odabranim, neimenovanim sajtovima:
Firefox users who run add-ons that are not monitored by Mozilla may notice a new notification in Firefox when they visit certain sites. The notification informs them that "some extensions are not allowed" and were blocked from running on that site.Mozilla writes on a support page: "As of Firefox version 115, we have introduced a new back-end feature to only allow some extensions monitored by Mozilla to run on specific websites for various reasons, including security concerns".


Mozilla makes no mention of the scope of this and the support article is extremely vague. The change is called Quarantined Domains by Mozilla.


2. Waterfox je, po rečima autora, ponovo nezavisan, odnosno nije više pod okriljem marketinške firme System1:

Today marks a new change for Waterfox.
...
I am happy to say that Waterfox is independent again. This change allows the community and myself to shape the browser's future direction.

As we embark on this new chapter, Waterfox’s dedication to privacy, customisation, and performance remains. I am committed to delivering a browser that prioritises your online security and respects your digital autonomy. With this change, I have the opportunity to accelerate development, introduce new features, and focus on the user experience.
 
Pozdrav svima,

Imam problem sa FF-om, stranica google.rs mi je bela, maps.google mi je daily. Sve ostalo mi je crno, u dark mode-u. Znači google.com je dark, google.rs je beo :rolleyes:

Tek sam instalirao windows, išao sam na ovu foru da prekopiram profile folder pa da pejstujem u novi. U trenutku kada sam to uradio, još nisam registrovao win tako da tada nisam mogao da stavi dark theme u win-u...
 
Hvala, probam pa javim.
 
 
Нисам приметио да има разлике у брзини.
Имаш све од додатака за FF. Бољи је script safe, што не пробаш њега ?

Pokušaj napraviti Steam Trade Offer sa nekim ko ima preko 15000 itema i koristi filter. Ogromna razlika. Probao sam ga nekada davno, ali mi nije odgovarao.
 

Nisam odavno pogledao vecu propagandu, a pratim američku politiku pa i to mnogo govori. "FF je lošiji od Chromea jer je google defaultni search engine. Search engine kompanije koja je tvorac Chromea". Nesto kontam da video nije parodija.

FF je trenutno najzašticeniji browser. Cak i od Brave Browsera. Sve ostalo je na zalost realnost interneta oko pracenja korisnika. Ne postoji online usloga da ne radi isto.

Drugo, FF je sporiji sa nekim google servisima radi Google politike. Ali ne toliko da smeta. Sa druge strane, Chrom je jako trom browser kada se se ubaci adekvatan adblocker i jos po neka ekstenzija.

I trece, moram instalirati nekoliko ekstenzija na Chromeu da imam osnovne funkcije koje ima FF.

Koristim aktivno FF, Chrome i Edge radi posla. FF mi je defaultni od 2015te kako je Chromium ugasio podrsku za GDI. Svakih pola godine googlam da li je Chromium vratio GDI podrsku da na drugom racunaru stavim Chrome po defaultu, ali na zalost, to i danas nije slucaj. Tako da blur fest od teksta ja ne citao da se FF placa.

I neka je Mozilla cisto zlo, koliko je Google lošiji za korisnike govori cinjenica da se i dalje moze skinuti FVD Speed Dailer. Najpopularniji speed dailer koji skenira korisničke pretrage kojeg je Mozilla banovala jos prije 2 godine.A to da google forsira da se doda account na chrome i koliko je agresivna mobilna verzija je posebna prica.
 
Microsoft Edge i ako je baziran na Chrome je prešišao Chrome po funkcijama i sigurnosti a u insider verzijama W11 dobio i ChatGPT AI mada u prilično bazičnom obliku za sada.
Insider Edge nema dana da ne dobije probne verzije u 3 grupe, Canary, Developer i Beta., Razvija se brže i od FF-a.
Za mene je FF još uvek glavni pretraživač zbog jednostavnosti upotrebe i nameštanja ali i zbog klasičnog menija. Podrazumevana nameštanja i opcije su u skoro svim slučajevimna baš "Spot on" za klasičnog korisnika i potrebe za promenama su retke. Posle onog nesrećnog trenutka kada su promenili uslove pa puno ADD-on prestalo da radi.- sada opet ima veliku bazu sa koje da se bira.
 
@Glenn a FF kao nije sam sebe uništio i nisu nagomilali loše odluke jednu za drugom? Koristim ga i ja, ali to ne menja ništa.
 
Web DRM će biti kraj svih non-chromium based browsera i browsera koji nisu WEI compliant. Uživajte dok možete.
 
Nazad
Vrh Dno