Šta je novo?

Mozilla Firefox 6.0 Final

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Nova verzija vatrene lisice.

Za one koji hoće da preuzmu najnoviju verziju neka kliknu na link ispod.

Napomena: Ovo je direktan link za preuzimanje Firefox 6.0

Download

Ja već neko vreme radim na Firefox-u 6, od verzije beta 3 i mogu reći da mi nijednom dosad nije pukla. Videćemo kako će se pokazati kod drugih članova,ali ja sam zadovoljan. Čak imam utisak da joj je odziv malo brži nego pre.

You are running Firefox BETA?

Na FileHippo-u se nalaze sve verzije, poređane hronološki: http://www.filehippo.com/download_firefox/

Nigde se ne nalazi Firefox 6.0. Sve dostupne verzije su Beta. Na linku je najnovija, Firefox 6.0 Beta 5 verzija.

P.S. Zvanični download link na sajtu Mozille vodi do 5.0.1. verzije.

Poslednja izmena:
Ma Mozila je postala tesko djubre, pogotovo ove nove verzija, malo po malo me zove da im je pobrljavila, da se otvara prazan ekran, itd...

Meni taman sto se stabilizovala petica, ne pada na pamet da isprobavam ovu novu. Barem neko vreme:d inace verzija 4 je fino radila...

Malo je verovatno d aje u pitanju stabilna verzija jer update iz 5 FF nedaje ništa a download sa početne strane pokazuje na 5.01 kako Valmont već naveo

Firefox za razliku od ostalih ima punu podrsku za color menagement ...... kad Chrome bude takav eto ga na mom racunaru , do tada viva Firefox :)

A nesto ne primecujem probleme o kojima govorite .... radi 5-ica kao sat

I meni radi 5 ica bez problema , samo mi nije jasno kako na sajtu stoji da ima verzija 5.0.1 a preko update ga jos nije nasao

I meni radi 5 ica bez problema , samo mi nije jasno kako na sajtu stoji da ima verzija 5.0.1 a preko update ga jos nije nasao

5.0.1 donosi samo ispravke za OS X verziju, zato nisu pustili automatic update za Win...

Inace, instalirao Firefox 6 i mogu reci da sve radi odlicno.

@TheManFromEarth

Tek si došao na forum a već počinješ sa glupostima. Ova tema nosi naziv Mozilla Firefox 6.0 Final i ljude dovodi u zabludu da je reč o finalnoj verziji. Ja sam izneo nekoliko dokaza koji de,mantuju naslov i otklanjaju nedoumicu. A ti ubuduće pre nego što probaš da ispraviš nekog pogotovu tako bezobrazno pažljivo pročitaj šta je ko napisao

@Kritika

"Malo je verovatno d aje u pitanju stabilna verzija jer update iz 5 FF nedaje ništa a download sa početne strane pokazuje na 5.01 kako Valmont već naveo"

jos jednom ti ponavljam, informisi se pre nego sto siris pogresne informacije....

to jeste finalna verzija, nabavio je kod zike ili mike, koga briga....

sa FTP servera mozes da skines, od 16. avgusta na glavnoj stranici.

i da, nisam tek dosao na forum, ako je uopste bitno kad je ko dosao.....

Evo da se ne bi svadjali vise vidite i sami da je ovo finalna verzija Firefox 6. Ja sam koristio sve verzije sestice od prve bete. Sada lepo pise 6.0 i release kanal.
unled1xz.jpg

Poslednja izmena:
receno vec u drugoj temi "Firefox 5"

svi it sajtovi preneli, pise release u about prozoru, ja ne znam koji jos dokaz treba da se kaze da je finalna verzija?

Poslednja izmena:
Ljudi umesto da se svađate oko sasvim banalnih stvari, treba da diskutujemo o tome kakve novine i promene nosi Firefox 6 i kako se to odražava na korišćenje samog browsera. Dakle, ima li tu komentara ?

Proslo je dva dana otkako sam je instalirao, do sada sam samo jednom imao problema sa flash-om i gledanjem HD stream-ova, tad sam morao da gasim Firefox posto je usporavalo ceo kompjuter. Osim toga, nema nikakvih primedbi, mislim da se cak tabovi i sajtovi otvaraju malo brze u odnosu na peticu, a otvaranje prethodnih sesija definitivno radi brze.

Slažem se sa tobom u potpunosti, i meni otvaranje sesija ide primetno brže u odnosu na peticu,a i nekako mi se čini da se Firefox brže i startuje, ako računam njegovo prvo pokretanje posle logovanja u Windows.

Dobro,leakovanja memorije i dalje ima,i dalje mi Firefox jede puno memoprije,to još nisu rešili. Ali uveliko rade na tome u Firefoxu 7, to je glavna novina za njega kao i kraće vreme startovanja i još brži odziv.

Pa tako nekako,samo što još nisu objavljenje baš sve novine koje će doneti budući Firefox 7, to ostavljaju za vreme kada izađe prva beta verzija, negde krajem avgusta početkom septembra.

U ovoj novoj verziji FF mozete podesiti kako ce se fontovi renderovati (mnogi su se zalili na mutne fontove kada se pojavio FF 4).

gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode

[0 = default, 1 = aliased, 2 = GDI Classic, 3 = GDI Natural, 4 = Natural, 5 = Natural Symmetric]

Vrednost "2" je kako je bilo pre FF 4 i kako je sada u Chrome-u i Operi.

Ovaj post objasnjava sve u vezi renderovanja fontova u FF:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=10786583#p10786583

U ovoj novoj verziji FF mozete podesiti kako ce se fontovi renderovati (mnogi su se zalili na mutne fontove kada se pojavio FF 4).

gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode

[0 = default, 1 = aliased, 2 = GDI Classic, 3 = GDI Natural, 4 = Natural, 5 = Natural Symmetric]

Vrednost "2" je kako je bilo pre FF 4 i kako je sada u Chrome-u i Operi.

Ovaj post objasnjava sve u vezi renderovanja fontova u FF:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=10786583#p10786583

hvala ! :)

koristio sam direct2d disable = true... ali ovo je bolja opcija

Poslednja izmena:
Nisam baš razumeo kako da podesim fontove, gde treba da idem u opcijama Firefoxa 6 ?

Ukucaj u "search bar-u" ili kako se vec zove, "about:config". Na vrhu ces imati filter, tu ukucaj "gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode" i kada dvoklikujes isti imaces opciju da uneses neki od gore navedenih brojeva.

Hvala,baš si bez na okidaču. :))) Inače, koji pištolj koristiš ? :D Šalim se.

Uspeo sam,hvala !

Poslednja izmena:
i dalje ne verujem kako dobro radi verzija 6 o_O

4 i 5 su bili tesko djubre -.-

ali ova verzija skoro perfektna !

Nadam se da su konacno naucili da programiraju ili da su platili krstenog coveka za optimizaciju jer raditi sa verzijama 2, 3, 4 i 5 je bilo pravo mucenje posle nekog vremena.

Nazad
Vrh Dno