Šta je novo?

Motorola RAZR XT910

Kod mog se na dnu okvira primećuje malo habanja, ništa posebno.

Evo kako razmisljam pa cete videti zasto sam se skoro odlucio za razr
Nexus - ne bih iz vise razloga,preveliki je za moj ukus,ne svidja mi se,a i ima samo 3 "dugmeta" na dnu sto bi mi smetalo jer sam prilicno navikao da imam i search pored.
Razr - mi je takodje malo preveliki,ali bih to nekako istrpeo jer je stvarno prelep telefon a i ekstra kvalitetno je uradjen. Baterija koliko sam ja video na netu nije nista slabija od one u nexusu
Iphone 4s - on je bio prvi pik,taman mi odgovara po velicini ali em je preskup em nema android
S2 - Super telefon,ima ga ortak tako da sam prilicno upoznat. Karakteristike odprilike kao razr,bolja podrska zajednice,ali malo slabija baterija i plastican je ceo sto mi se nikako ne dopada
One S - hmmm cena je najveci problem,a i citao sam na netu da je prilicno osetljiv na povrsinske ogrebotine jer mu je kuciste od neke keramike a i na crnoj boji se sve vidi. Kvalitet samog telefona je sigurno vrhunski
A sto se tice samog izgleda telefona,nije mi bitno da je telefon popularan,da ga svi imaju i da privlaci paznju,ali mi je bitno da se meni svidi i da je kvalitetan. Koristim ga svaki dan i kad vec dajem 350e sto nisu danas male pare,hocu da mi se dopada to na sta sam ih potrosio :D Tako da sam spremam cak i na male ustupke u korist toga a na ustrb karakteristika jer nisam neki zaludjenik za tehniku,telefon ce sluziti za obavljanje standardnih funkcija i malo prednosti androida, znaci pozivi,sms,net malo,i par aplikacija.

Kao neko ko je imao i koristio Razr i sada Nexus, smatram da sam kompetentan da dam relativno nepristrasno mišljenje o ta dva telefona.

O ukusima nećemo raspravljati, ono što se tebi sviđa je ok i samo tvoja odluka, poštujem.
Izrada je bolja na Razr-u, ali ima manu da se baterija ne može menjati osim u servisu, ali je to previše skupo...
Izrada i materijali upotrebljeni za Nexus su odlični, bolji nego na SGS 2 ili SGS 3.
JB 4.1.1 radi savršeno na stock Romu i svaku narednu verziju Androida će mnogo pre drugih telefona dobiti, a mnogi i neće, na primer: SGS 2, itd...
O bateriji sam već pisao, tu Razr pored Nexus-a i SGS 2 i SGS 3 nema šta da traži, jedino Razr Maxx.
Mana je uslovno rečeno nepostojanje SD slota (mada meni lično ne smeta).
Fotografije mislim da su tu negde ili su kod Nexusa malo bolje.
Sama brzina rada telefona je bolja na Nexus-u.

I da ne dužim više, najbolje isprobaj oba i sam ćeš doći do zaključka koji je bolji za tebe?

Ipak ce verovatno biti razr :) posto si me zaintrigirao malo ovim u vezi baterije i sad sam trazio po netu,rekao bih da razr-u nije prijao tvoj nacin koriscenja ili nesto nije bilo ok. Posto svi kazu kazu da su odprilike ravnopravni ili da je cak razr (obican) malo bolji... A kad vecini amerikanaca drzi po ceo dana valjda ce i meni,jer sam i na wildfire koji sad imam navikao da ga stavljam na punjac svako vece pred spavanje
Jedino i dalje ostaje dilema da li crni ili beli :D
ako neko naleti na dobre uporedne slike neka postavi,ne mogu da nadjem nigde. Po netu se vecinom vuku par slika koje mislim da je jos motorola izbacila i 3-4 klipa

Ima li neko iGo sa rezolucijom potrebnom za ovu motorolu? Nigde ne mogu da pronađem.

Imam ja iGo za motorolu razr, javi se na pm.

Da li je još neko ko ima ovaj telefon primetio da mu ICS jede dosta ram-a?

Neretko mi se dešava da ostane ispod 100MB praznog a nemam nešto mnogo aplikacija instaliranih.

Jel moze nekako da se vidi koliko dugo je telefon radio ? razmisljam da prvi put kupim polovan mob,pa bih da isproveravam sve sto mogu
e da,i kako da proverim da li je rootovan ? sve uglavnom sto bih trebao da pogledam pre kupovine :)

Kako mogu iz softwera da proverim da li je telefon obican RAZR ili RAZR MAXX??

To se vidi na prvi pogled-Ako je telefon debeo onda je maxx, a ako je tanak onda je običan :)

E sad...koliko je to "debelo" a koliko je to "tanko"? Jedino da uzmem subler pa da merim...ili da izmerim tezinu telefona, obican (XT910) treba da ima 127g a MAXX 145g. O Boze.. :trust:
Danas sam uzeo telefon od coveka, kao otvorio je kutiju ispred mene, na kutiji stoji lepo MAXX, pise baterija 3300mAh ali meni je nesto jako sumljivo kod telefona, cak na poledjini ima nalepnicu sa serijskim brojevima ispod kojih pise XT910.

Pa razlika jeste u debljini bas zbog baterije, ujedno i jedina razlika.

Prilozi

• motorola-razr-maxx-android-phone-review-13.jpg
    motorola-razr-maxx-android-phone-review-13.jpg
    159.5 KB · Pregleda: 234
Kao što vidiš na slici, na razr je mnogo izraženiji onaj "breg" od kamere.

Običan razr je deblji kod kamere, a telo telefona je tanko-ima samo 7mm. Maxx je svuda iste debljine i debeo je 9mm.

Specifikacije telefona gledaš u Settings(podešavanja)>About phone>Model name, tu piše da li je maxx ili običan

Izgleda kao ovaj levo na slici, a u settings stoji Model number XT910. Kontam da je MAXX...?
Imam jedno pitanje vezano za navigaciju: na internetu sam nasao na nekoliko mesta informaciju da telefon ima GPS i Glonass navigaciju, na samom Motorolinom sajtu ne stoji nista vezano za ruski sistem navigacije. Dakle, ima ili nema? Da li se kod Samsung S III u odnosu na druge modele primecuje prisustvo Glonass-a ili je to samo marketing?
I jos nesto me buni, na starom huawei telefonu sam mogao da koristim navigaciju (iGo sam koristio, Google maps nisam ni probao cini mi se) i to je radilo bez ukljecene Data konekcije (imam paket kod mts-a koji nema megabajte pa 3g nisam ni palio zbog racuna). Na motoroli nece da trazi satelit dok nije upaljen 3g. Jel to normalno i da li mogu da koristim neku od navigacija barem dok ne uzmem novi ugovor sa internetom?

Za google mape ti je potrebna 3G konekcija da bi on mogao da skine mapu i locira te pomocu emitrera mobilnog operatera. Uređaj ima A-GPS ili ti assissted GPS koji da bi te brže locirao koristi i maloprepomenute emitere. Elem bez problema će ti raditi iGO na motoroli čak iako ti je isključena 3G konekcija, malo sporije će te samo locirati umesto pola minuta možda minut će mu trebati ali i to sam možda preterao.

Google mape rade odlično u EU, čak možeš da, kada si na nekoj wifi mreži, određenu regiju svučeš na telefon, tj keširaš je i da je koristiš offline. Navigacija je toliko dobro odrađena da nije normalno.

Za Srbiju rade mape ali nema navigacije, znači iscrtaće ti on rutu i sve ali neće te glasom navoditi.

To su neka moja iskustva sa navigacijom na ovom telefonu, ako sam negde pogrešio molim ispravite.

@Eddie, zasto uopste kupujes smartphone bez internet paketa?!

@Zagor hvala puno :)
@Djilkosh pa jos uvek koristim stari paket, mix 750. Kad istekne ugovor uzecu nesto sto ide uz ovakav telefon, ja na telefonu od 2,8" nisam bas mogao da koristim internet kako treba.

Kada imaš i glonass podršku telefon hvata više satelita, pa je fiksiranje pozicije brže i preciznije određuju tvoju tačnu poziciju

Google mape rade odlično u EU, čak možeš da, kada si na nekoj wifi mreži, određenu regiju svučeš na telefon, tj keširaš je i da je koristiš offline. Navigacija je toliko dobro odrađena da nije normalno.

Za Srbiju rade mape ali nema navigacije, znači iscrtaće ti on rutu i sve ali neće te glasom navoditi.

To su neka moja iskustva sa navigacijom na ovom telefonu, ako sam negde pogrešio molim ispravite.

Skini modovane Google Maps i radice navigacija i u Srbiji.

Koju SD da stavim, od 16 ili 32GB?
Pitam jer mi neki prodavac u radnji rece da ce telefon jako usporiti ako mu stavim ovu vecu. A posto planiram da ga napunim sa flac pesmama uzeo bih bas nju.

Nema to veze sa veličinom, gledaj samo da kartica bude što brža, po mogućstvu class 10

Citam na Motorolinom forumu da telefon bez problema radi i sa karticom od 64Gb..masala! :)

Nego, jel znate neki torent sa filmovima ripovanim u 960x540?

Skidaj od YIFY-a sa PB HD filmove od po 500MB :)

Opet ja...imam problem sa porukama od pre neki dan, ne prijavljuje poruke ili ako neka stigne onda se ponavlja u rasponu od 10 minuta. Uradio sam factory reset i opet ista stvar. Rom je ICS 672.180.41.XT910.NonEFIGSRetail.en.EU. Od aplikacija za poruke sam od ranije koristio Handcent i probao sam meni jako zanimljivi Contacts+ , medjutim i sa "golim" resetovanim sistemom stigla mi je poruka koju sam dobio prethodni dan i obrisao! Isao sam do MTS i prijavio slucaj, kao proverice da nije do njih...

Ima li neko ideju???

Malopre sam video RAZR prvi put van radnje. Koriscen par meseci, bez zastite - linijicu jednu nema. Jedino sto je velicina kao da je 4.7 ekran, a ne 4.3, ali radi stvarno odlicno - rootovan stock ICS.

Postoji li CM10 za njega? I da li ROMovi za RAZR rade i za MAXX verziju? :)

Postoji. Ima raznih JB 4.1.2 za ovaj telefon, i za obican i za MAXX je isti ROM, samo treba obratiti paznju da se ne proba sa verzijom za CDMI telefone.

Samo da dodam da meni i sa flesovanim JB romom SMS pravi problem :(

Sms pravi problem? Kako to mislis?

I ima li nekih drugih uocenih bagova na 4.1.2 tj. na CM10?

Pisao sam par postova iznad sta mi se desava sa SMS porukama.
Probao sam 3 JB roma, a vidim da je situacija ista i sa ostalima koji se mogu naci, kod svih zeza kamera (i za slikanje i snimanje). Kod D-WiZ roma doduse moze da se koristi ZooM camera, ima je na marketu, moze da se slika u 8MP ali video snimak je smanjene rezolucije.
Od ostalih bagova primetio sam problem:
-sa rotacijom slike (okrene ali malo sporije)
-sa bluetooth-om

Interesuje me da li RAZR kupljen na Mts-u ima vec instaliran ICS oficijelni a ako nema da li je moguce da se instalira, tj da li ga ima oficijelno za nasu zemlju :)
Hvala

Vrh Dno